О'Боли ме главата
- Green Light
О'Боли ме главата
О гадост.
Три седмици вече чукове блъскат
Ръцете треперят в синхрон с на боя ритъмЪТ.
Пристъпи ужасни. Амнайсети път.
Какъв беше тоз вирус, какво беше тва чудо
Уж настинка, сезонен грип ил треска,
фервекс и чай в къщи. Ни водка, ни вопъл, ни.. Оп, тва друго беше
Мина и отмина. Не беше лено но беше за ден
А главата явно. Спомня тоз ден бурен. Блъска здраво
и препраща славата му тъмна
от ляво на дясно
и от ден във ден
Какъв беше тоз вирус, какво беше тва чудо
Уж настинка, сезонен грип ил треска,
фервекс и чай в къщи. Ни водка, ни вопъл, ни.. Оп, тва друго беше
Мина и отмина. Не беше лено но беше за ден
А главата явно. Спомня тоз ден бурен. Блъска здраво
и препраща славата му тъмна
от ляво на дясно
и от ден във ден
- Глас в пустиня
- Green Light
Не знам, хора, от какво е ама е голяма гадост. От аналгин вече ще се отровя. Три седмици! Ту намалява, ту се усилва. И нощем боли, и на маса, и изобщо боли ме главата твърдо е мойта песен тая зима.
Дано да не признак за връщане на мигрената. Помня го това нещо, като един ад. Отшумя навремето отсамосебе си, но оттогава ме е шубе да не се върне
Дано да не признак за връщане на мигрената. Помня го това нещо, като един ад. Отшумя навремето отсамосебе си, но оттогава ме е шубе да не се върне
- windcolours
- Green Light
- Глас в пустиня
Беги там по Били-мили или па кауфланд беше - не знам с точност, но има едни вълшебни торбички пълни с вишневи костилки,грейки един вид. минаваш я през микровелето, налагаш върху болежката и си на 6windcolours написа:в тази тема ли е мястото за възрастовите оплаквания? Да си кажа и аз:lol: Ужасно ме болят ставите и костите на краката тези дни. По-миналата нощ няколко часа скърцах със зъби от болка. Ревматична такава...
- Глас в пустиня
Е, щом искаш лек - добре.Green Light написа:Уиндколорс, дай да не изоставяме темата. Шси ги говориме така, небежно, докато лекарите вземат да ни дадат съвети. После ще ги споделяме с други старци и ще дойдеме тука да обясниме на Кента и сие че техните съвети пет пари не струват. Е тва е фън.
По Захария Стоянов от въстанията дет били записани - овчарски цяр.
Събличат те гол. Загръщат те в яморлук, ку нямаш може и одеало - халище. Строяват се пет-шект човека окол тебе с геги в ръце. Лисват отгоре ти ведро студена вода и започват да налагат с гегите като викат силно "У, бре - де, бре" докат не се препотиш - след това може да се каже че си изцерен.
- windcolours
БоЕВ написа:
Е, щом искаш лек - добре.
Събличат те гол. Загръщат те в яморлук, ку нямаш може и одеало - халище. Строяват се пет-шект човека окол тебе с геги в ръце. Лисват отгоре ти ведро студена вода и започват да налагат с гегите като викат силно "У, бре - де, бре" докат не се препотиш - след това може да се каже че си изцерен.
след тази терапия глава няма да ти остане, камо ли главоболие.Това ли е идеята?:lol::lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Боев е адепт на хуманната медицина, каквото и да значи това.windcolours написа:БоЕВ написа:
след тази терапия глава няма да ти остане, камо ли главоболие.Това ли е идеята?:lol::lol:
И днес пак е за бой, ама да видим кой ще го изцери. Аз тука съм приготвила един ямурлук за всеки случай.
Panta rhei...
-
Megi_Koleva
-
Megi_Koleva
- Глас в пустиня
Ахъм - нещо подобно.windcolours написа:БоЕВ написа:
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
-
Megi_Koleva
Чудех се какво ли е общото между стомаха и главата и дали между тяхБоЕВ написа:Моите наблюдения са други - стомахът ме боли само когато е празен.Megi_Koleva написа:/Според народното поверие:winkw:/- главата боляла, когато е пълна. Радвай се тогава на главоболието
Например празна глава с пълен стомах или празен стомах с пълна глава. Вероятно зависимостта е обратно пропорционална.
- Глас в пустиня
Няма такова нещо!:lol:Megi_Koleva написа:Чудех се какво ли е общото между стомаха и главата и дали между тяхБоЕВ написа:Моите наблюдения са други - стомахът ме боли само когато е празен.Megi_Koleva написа:/Според народното поверие:winkw:/- главата боляла, когато е пълна. Радвай се тогава на главоболиетоима някаква зависимост .
Например празна глава с пълен стомах или празен стомах с пълна глава. Вероятно зависимостта е обратно пропорционална.
И не става въпрос за зависимости, а за закономерности: празен стомах = на болка => Празна глава = на болка.
-
Megi_Koleva
- Green Light
Тогава са били бедни години. Сега вече има пистолети.БоЕВ написа:Е, щом искаш лек - добре.Green Light написа:Уиндколорс, дай да не изоставяме темата. Шси ги говориме така, небежно, докато лекарите вземат да ни дадат съвети. После ще ги споделяме с други старци и ще дойдеме тука да обясниме на Кента и сие че техните съвети пет пари не струват. Е тва е фън.
- Green Light
Разговор между колегиMegi_Koleva написа:...
Някой празноглавци трябва да са все с мигрена
– Боли ме главата
– Какво те боли?!
– Главата.
– Глупости, тва ти е ръката, бе, нали е изкълчена
Другите се намесват за да помогнат
– Или може да е гладен...
– Или му се пикае...
П.П. Нито един от участниците не съм аз!
Re: О'Боли ме главата
даааааа.... страданието ражда поетитеGreen Light написа: от ляво на дясно
и от ден във ден
just perfect
- snowprincess
Дон Базилио, вие сте болен, имате остра хрема в корема, главоболие в петатата, ревматизъм във главата и т.н.Green Light написа: Разговор между колеги
– Боли ме главата
– Какво те боли?!
– Главата.
– Глупости, тва ти е ръката, бе, нали е изкълчена
Другите се намесват за да помогнат
– Или може да е гладен...
– Или му се пикае...
П.П. Нито един от участниците не съм аз!
П.П. Колко благоразумно беше, че не уточних какво ми е било болнаво тия дни...
Panta rhei...
Сексът бил едно от най-добрите лекарства против главодоболие. Честна пионерска. Разширявали се там некви кръвоносни съдове, ускорявали се некви пулсове, произвеждали се некви химикали в главата... и минавало главодоболието. Та, от ся нананататък, оправданието "боли ме главата" е неактуално. ХауSweety написа:а като спиш, или си пийнал, или правиш секс, пак ли те боли?
- Глас в пустиня
Кво беше тва "секс" и дават ли гу в аптеката без рецепта?!Gaspode написа:Сексът бил едно от най-добрите лекарства против главодоболие. Честна пионерска. Разширявали се там некви кръвоносни съдове, ускорявали се некви пулсове, произвеждали се некви химикали в главата... и минавало главодоболието. Та, от ся нананататък, оправданието "боли ме главата" е неактуално. ХауSweety написа:а като спиш, или си пийнал, или правиш секс, пак ли те боли?
- сър Айвънхоу
не бе,... тва навремето ставаше САМО с биляжка от партийния секретар!БоЕВ написа: Кво беше тва "секс" и дават ли гу в аптеката без рецепта?!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
Мда. Като сичко друго е с пари...windcolours написа:намира се и на черно...сър Айвънхоу написа:не бе,... тва навремето ставаше САМО с биляжка от партийния секретар!БоЕВ написа: Кво беше тва "секс" и дават ли гу в аптеката без рецепта?!
Кво са вайкате не разбирам. Не ви боли глава - не правите секс. Или беше обратното? Се едно де...
- Глас в пустиня
а при мен сърцето бясно препуска,Green Light написа:О гадост.
пулсът напоследък все ускорен
все ок.110-114, а вчера 126
пъ кръвното нормално
в началото на месеца заради поставянето на разни светещи украси много се заседях навън и пръстите на едната ми ръка премръзнаха... сега нямат стопляне... студова алергия
сега съм на етап - шъ се оправям ли от самосебе си или да зема др.мерки
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- Green Light
Аз обещах на Бейби да отида на лекар вчера, ма си питах ушите. Хем че нямах и много работа, та само мързела ми е оправдание. След НГ ще отида. Ще си лекувам главата, ще се ваксинирам против грип и ще отслабна 5 кила. И ще ходя на плуване.holi_day написа:а при мен сърцето бясно препуска,Green Light написа:О гадост.
пъ кръвното нормално
в началото на месеца заради поставянето на разни светещи украси много се заседях навън и пръстите на едната ми ръка премръзнаха... сега нямат стопляне... студова алергия
сега съм на етап - шъ се оправям ли от самосебе си или да зема др.мерки
- snowprincess
туй се нарича тахикардия и изобщо не е безвредно ако не се случва само при повишено физическо натоварванеholi_day написа: а при мен сърцето бясно препуска,
пъ кръвното нормално
аз го имам същото без да вдигам кръвно, но още не минавам 100, а нормалното е 60-80
още преди две години ме предупредиха да го лекувам

-
Megi_Koleva
- Глас в пустиня
-
Megi_Koleva
Хипохондрията също е признак, че остаряваме. Тя е проявление на страха от натрупването на годините, когато започваме притеснително, маниакално и натрапчиво да се вглеждаме в признаци и болежки, и да търсим проявленията на разни болести.БоЕВ написа: Не е хипохондрия Меги, а страх - страхът че остаряваме.
Възрастта е естественият ход на времето. А болежките са следствие от нормалното изхабяване на организма. Така, че човек не трябва да преживява толкова драматично нещата.
Наздраве
- windcolours
Студентите по медицина са младоци, пък доста от тях преминават през етап на хипохондрия по време на следването си:blum: Пък и аз се сблъсках с това състояние едва 23 годишна. Не ще да съм била възстаричкаMegi_Koleva написа:
Хипохондрията също е признак, че остаряваме.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Глас в пустиня
Знам само че и да си безотговорен към здравето си също не е най-доброто.Megi_Koleva написа:Хипохондрията също е признак, че остаряваме. Тя е проявление на страха от натрупването на годините, когато започваме притеснително, маниакално и натрапчиво да се вглеждаме в признаци и болежки, и да търсим проявленията на разни болести.БоЕВ написа: Не е хипохондрия Меги, а страх - страхът че остаряваме.
Възрастта е естественият ход на времето. А болежките са следствие от нормалното изхабяване на организма. Така, че човек не трябва да преживява толкова драматично нещата.
Наздраве![]()
Наздраве!:bigsmile: