Тези хора никога не са търсили социални помощи
- сър Айвънхоу
Тези хора никога не са търсили социални помощи
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
всеки с разбиранията си...latrevw написа:абе хубаво е, че не са търсили социални помощи
но пък и не мога да ги разбера - толкова много деца??? малко лудо ми се вижда
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
явно предпочитат по-релани предстваленияQuid написа:тия нямат явно тв!:rotfl24:
Bella Ciao
Bella Ciao
Е така се прави естествен прираст! Сладурчета! Кефя им се, че са имали силата да го направят.
Инак относно многото деца - никога няма да забравя как на един купон, един от посолството на щатите ни обясняваше, че след третото дете е много лесно, защото първото е вече достатъчно голямо да поеме грижите за по-малките. Мда. Обясни ни също и основни положения в невъзможността на чужденците да изучат Българския, но това е друга тема.
Инак кило и половина фасул на готвене хич не е за пренебрегване!
Инак относно многото деца - никога няма да забравя как на един купон, един от посолството на щатите ни обясняваше, че след третото дете е много лесно, защото първото е вече достатъчно голямо да поеме грижите за по-малките. Мда. Обясни ни също и основни положения в невъзможността на чужденците да изучат Българския, но това е друга тема.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
респект за родителите:-)maggot написа:Е така се прави естествен прираст! Сладурчета! Кефя им се, че са имали силата да го направят.
п.п. мойте изяждат/ме спокойно кило боб за два дни
ако е с наденичка и съм го правил аз - по-бързо:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Re: Тези хора никога не са търсили социални помощи
Да са им живи и здрави!сър Айвънхоу написа:dnes.dir.bg/news/kazanlak-bliznatzi-7725829?nt=4
Но това е съвсем друго отношение към живота... все пак.
Panta rhei...
и според мене това е леко психично отклонение или най-доброто определение е пристрастяване. Радостта от раждането на дете и отглеждането му наистина е голяма, и ако го имаш оня индийско/цигaнски философско религиозен поглед към нещата от живота, можеш да си ги гледаш като животинчета и хич да не ти пука...latrevw написа:абе хубаво е, че не са търсили социални помощи
но пък и не мога да ги разбера - толкова много деца??? малко лудо ми се вижда
аз имам само едно дете и това е лошо и за него и за мене...
абсолютния минумум (навсякъде по света) според мене е 2 деца...
три деца е нещо като оптимум
отaм нататък всяка бройка до 6 ми се вижда нормална,
а 8 деца за мене е action level-а да кажа че тия-родителите са изперкали...
Блажени са бедните духом
аз не мисля че са изперкали, според мен са изперкали къснораждащите, щото навремето като млади не раждали.... заради - че сега няма време, че няма пари, че сега сме по живота или че сега правим пари, или бизнес или сичко друго освен да раждаме. и после шест месеца с дигнати крака за задържане, ох-пъш и псув към докторите, ма тя матката не е вечна, кат станала кат разплетен чорап кой да ти е виновен..... щото след една възраст се - прави трудно, носи и ражда също, а и процента на аномалиите е по голям...във всеки случай това е против инстинкта за възпроизвеждане, докато първото не е против никакъв инстинкт. а и го няма никъде в книгите това "психично отклонение":lol:
ти говориш за 6-7-8 деца, а това тук е двойно почтиRemmivs написа:навремето само преди някакви си 60-70-80 години това е било норма
дядо ми имаше 7 братя и една сестра
баба ми трима братя и две сестри
и моята баба са били 7 или 8 деца, но все пак са живеели в къща, двор, колкото да се каже са ходили на училище
абе менят се времената
да гледаш в един апартамент 6-7 и повече деца и от сутрин до вечер да готвиш, чистиш дупета, переш, гладиш, мъжа да се претрепва от работа на няколко места и вечер да се дави в алкохол. освен шанса "живот" какво друго им даваш на тези деца?
п.п. Кенте, тук не говорим за къснораждащи, 13-деца - леле! и две двойки близначета сред тях. герои са, но не искам да съм на тяхно място.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
и аз така мисля, 3 деца е супер, а не се престраших за трето за съжалениеSweety написа: абсолютния минумум (навсякъде по света) според мене е 2 деца...
три деца е нещо като оптимум
отaм нататък всяка бройка до 6 ми се вижда нормална,
а 8 деца за мене е action level-а да кажа че тия-родителите са изперкали...
ти обаче действай за второто
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
лат, сори подразни ме съмнежа в психическото здраве на родителите, ама може и да не съм разбрал правилно. аз само евалла може да им правя. тоя татко явно не се дави в алкохол, понеже не се споменава нищо за аномално поколение:-)
п.п. има и безалкохолни многодетници явно:lol:
п.п. има и безалкохолни многодетници явно:lol:
- Green Light
Е как па да не са изперкали? Айде моля ти се. 13 деца и са си съвсем нормални родители, никаква разлика нямат с другите.Kent написа:аз не мисля че са изперкали, според мен са изперкали къснораждащите, щото навремето като млади не раждали.... заради - че сега няма време, че няма пари, че сега сме по живота или че сега правим пари, или бизнес или сичко друго освен да раждаме. и после шест месеца с дигнати крака за задържане, ох-пъш и псув към докторите, ма тя матката не е вечна, кат станала кат разплетен чорап кой да ти е виновен..... щото след една възраст се - прави трудно, носи и ражда също, а и процента на аномалиите е по голям...във всеки случай това е против инстинкта за възпроизвеждане, докато първото не е против никакъв инстинкт. а и го няма никъде в книгите това "психично отклонение":lol:
чакай малко сега...това сега не го разбрах...че тя тая мацка от статията е на 40 години бе човек...Kent написа:аз не мисля че са изперкали, според мен са изперкали къснораждащите, щото навремето като млади не раждали.... заради - че сега няма време, че няма пари, че сега сме по живота или че сега правим пари, или бизнес или сичко друго освен да раждаме. и после шест месеца с дигнати крака за задържане, ох-пъш и псув към докторите, ма тя матката не е вечна, кат станала кат разплетен чорап кой да ти е виновен..... щото след една възраст се - прави трудно, носи и ражда също, а и процента на аномалиите е по голям...във всеки случай това е против инстинкта за възпроизвеждане, докато първото не е против никакъв инстинкт. а и го няма никъде в книгите това "психично отклонение":lol:
аз доняйъде се съгласъвам с тебе, ама това значи, че е изперкала двойно даже...
Аз дори всичко да ми беше перфектно, доста трудно бих се престрашила на бременност на моят авъзраст, заради синдром на Даун, най-вече
...
може да не е психично отклонение..затова казах пристрастяване...не знам точно към какво...секс ли, раждане ли, помощи ли...не знам...може просто да са искали да станат известни...
ако си индиец или мормон, имаш извинение все пак
Блажени са бедните духом
- сър Айвънхоу
явно феминистките ти разбирания ти пречат да разбереш нормалните неща от живота...Sweety написа: чакай малко сега...това сега не го разбрах...че тя тая мацка от статията е на 40 години бе човек...
Аз дори всичко да ми беше перфектно, доста трудно бих се престрашила на бременност на моят авъзраст, заради синдром на Даун, най-вече
...
може да не е психично отклонение..затова казах пристрастяване...не знам точно към какво...секс ли, раждане ли, помощи ли...не знам...може просто да са искали да станат известни...![]()
изнежихте се, решихте, че, като сте равноправни с мъжете, то те и трябва да раждат...
и накрая едно поколение от егоисти... пълни егоисти...
добре задоволени, мислещи само за себе си...
е, и за 1-2 там деца...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
- сър Айвънхоу
а ся пък мормон:rotfl24: бе можи така да им харесва на хората бе, да си имат много деца:lol:може да не е психично отклонение..затова казах пристрастяване...не знам точно към какво...секс ли, раждане ли, помощи ли...не знам...може просто да са искали да станат известни...![]()
п.п. суити говорех за дъртите първескини:-) макар че може и натях така да им харесва, но стастически е по опасно първото да е след 40, най малкото щото за абитуренската го изпращаш почти пенсионер, а внуците ще ти крадат от памперсите:lol:
Абе факта, че най-големия работи, а другият син е отличник, значи че хората са си съвсем усвет и ВЪПРЕКИ всичко и всички успяват да обърнат необходимото внимание на децата си. Ето това е важното да си добър родител.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
сър Айвънхоу написа:явно феминистките ти разбирания ти пречат да разбереш нормалните неща от живота...Sweety написа: чакай малко сега...това сега не го разбрах...че тя тая мацка от статията е на 40 години бе човек...
...
може да не е психично отклонение..затова казах пристрастяване...не знам точно към какво...секс ли, раждане ли, помощи ли...не знам...може просто да са искали да станат известни...![]()
изнежихте се, решихте, че, като сте равноправни с мъжете, то те и трябва да раждат...
е, и за 1-2 там деца...
понякога се чувставам като едно голо пиле в тоя клуб, дето другите пилце се наскачат да го кълват щото не е като тях...
значи една жена като мене, с едно дете, дето живее и рабвоти в чужбина за да си гледа детето, и е без мъж...и е крива нещо работата, според тебе...а?
btw..ти колко деца имаш?
Блажени са бедните духом
...че то за генетичните увреждания май няма значение дали е първескиня или не...аз това имах предвидKent написа:а ся пък мормон:rotfl24: бе можи така да им харесва на хората бе, да си имат много деца:lol:може да не е психично отклонение..затова казах пристрастяване...не знам точно към какво...секс ли, раждане ли, помощи ли...не знам...може просто да са искали да станат известни...![]()
п.п. суити говорех за дъртите първескини:-) макар че може и натях така да им харесва, но стастически е по опасно първото да е след 40, най малкото щото за абитуренската го изпращаш почти пенсионер, а внуците ще ти крадат от памперсите:lol:
Блажени са бедните духом
- сър Айвънхоу
за съжаление само едно...Sweety написа: btw..ти колко деца имаш?
и майка му го отнесе чак в Австралия...
Bella Ciao
Bella Ciao
аз надявам се да съм прозвучал не кат нахвърлящ се пил, а като изразител на мнение:lol:![]()
![]()
просто не знам какво да ти кажа...
понякога се чувставам като едно голо пиле в тоя клуб, дето другите пилце се наскачат да го кълват щото не е като тях...
значи една жена като мене, с едно дете, дето живее и рабвоти в чужбина за да си гледа детето, и е без мъж...и е крива нещо работата, според тебе...а?
btw..ти колко деца имаш?
Мани го тоя, гони го кризата. И аз съм горе-долу същата, но това не ми пречи да ми се иска да съм имала здраво дупе и да съм родила повече от две или три. И за това им се възхищавам на такива хора.Sweety написа:![]()
![]()
просто не знам какво да ти кажа...
btw..ти колко деца имаш?
Инак в известен смисъл Айвъна (нищо, че е в критическата, това само му помага да не се изразява политически коректно
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
ти си интересен човек обачесър Айвънхоу написа: явно феминистките ти разбирания ти пречат да разбереш нормалните неща от живота...
е, и за 1-2 там деца...
понеже жените станали равноправни и хоп поколение от егоисти, не схванах логиката
"изнежихте се"??? ти като не си изнежен, мож ли храни 13 деца
или е по-лесно да се възхищаваме на написаното във вестниците
- сър Айвънхоу
обичам те бе, Маготич, обичам та!maggot написа: Мани го тоя, гони го кризата. И аз съм горе-долу същата, но това не ми пречи да ми се иска да съм имала здраво дупе и да съм родила повече от две или три. И за това им се възхищавам на такива хора.
Инак в известен смисъл Айвъна (нищо, че е в критическата, това само му помага да не се изразява политически коректно) е прав - егоистично подхождаме. И към нас и към децата си. По-голямо семейство - по-весело за всички, но и по-трудно за родителите. Това разбира се включва и мъжете - и на тях не им се занимава - Айвъна да не се прави на света вода и той.
и да, права си... не се изразих достатъчно ясно... споменавайки "поколение" имах предвид и мъжете...
но по-често съм чувал думите: - Второ?! Раждай си го ти! (отговор на съпруга към мъжа си, който иска второ дете)
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
уф! неправилно разбрахте вие, жените, феминизма и равноправието...latrevw написа:
ти си интересен човек обаче
понеже жените станали равноправни и хоп поколение от егоисти, не схванах логиката
"изнежихте се"??? ти като не си изнежен, мож ли храни 13 деца
или е по-лесно да се възхищаваме на написаното във вестниците
не отчетохте, че има, все пак, физиологични различия между половете...
както и да е...
и, сам не мога да изхраня 13 деца... но, ако имам истинска жена до мен, ще мога...
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
фактът, че не са поискали социални помощи не значи, че не са получавали помощи от спонсори, различни от държавата -приятели, фирми, познати...
Колко лева са достатъчни за да покрият жизненият минимум на семейство от двама възрастни и 13 деца? Доста повече от заплатата на строител и счетоводителка + детските надбавки. Така че ако децата са нахранени и облечени, посещават училище и са здравно обгрижвани -
явно средствата са преодолим проблем
сложното е да обърнеш НЕОБХОДИМОТО внимание на всяко от тях. Къде ти сложно! Невъзможно е!:(
ПП Кенте, това с трудните бременности се случва доста често и на младите родилки. Пък и ти мислиш ли, че щом на този етап се е установил природен модел за оптимална фертилна възраст средно 23 години, той ще е най-добър и занапред? Начинът на живот, който водим, влияе и върху здравословното ни състояние. Увеличава се средната продължителност на живота, пубертетът и половата зрялост започват по-рано и т.н. Защо да не стане така, че и оптималната фертилна възраст да се разтегне във времето? Еволюционно така да се каже. Е, да, ще отнеме време
Но аз лично предпочитам да ме отгледа възрастна първескиня, която е наясно със себе си и всичко останало, отколкото млада хаймана, която не знае сърби ли я, боли ли я:blum:
Колко лева са достатъчни за да покрият жизненият минимум на семейство от двама възрастни и 13 деца? Доста повече от заплатата на строител и счетоводителка + детските надбавки. Така че ако децата са нахранени и облечени, посещават училище и са здравно обгрижвани -
явно средствата са преодолим проблем
сложното е да обърнеш НЕОБХОДИМОТО внимание на всяко от тях. Къде ти сложно! Невъзможно е!:(
ПП Кенте, това с трудните бременности се случва доста често и на младите родилки. Пък и ти мислиш ли, че щом на този етап се е установил природен модел за оптимална фертилна възраст средно 23 години, той ще е най-добър и занапред? Начинът на живот, който водим, влияе и върху здравословното ни състояние. Увеличава се средната продължителност на живота, пубертетът и половата зрялост започват по-рано и т.н. Защо да не стане така, че и оптималната фертилна възраст да се разтегне във времето? Еволюционно така да се каже. Е, да, ще отнеме време
Последно промяна от windcolours на 06.01.11, 16:59, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
- сър Айвънхоу
ми кво чакаш, бе?Remmivs написа:не знам дали съм споменавал колко искам трето момиче
действай по въпроса!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
че нали си имаш Кралицата?Remmivs написа:ми не става без жена
както сам каза
не мога да си го родя сам
сещаш се... една душчица на бушона и...
Bella Ciao
Bella Ciao