От депресарските ми

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Piqndurnik написа: :wine:
:wine: :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:
БоЕВ написа: Дали е НАП или НОИ все в гъзъ - плащаш като поп и да не ти влиза в сметките си е набутване.
Обичам когато питам някого да ми отговаря той щото ми се губи връзката, ма ако много държиш мога да ти викам и Лат.
Иначе пиши си, пиши си, бе, както намериш за добре. Същото правя и аз.
Нема викаш никакво значение НАП, НОИ се в гъз, а? Кое как работи нема никаква значка? Те тия неща не обслужват тебе, не са твои. Ние е важно да викаме ура за България и българщината, ама как работят нещата защо емигрантите са така желани в Германия и Англия и защо изобщо ти го написах тва за 700 000. Важно е че видя "Латрево" в мой пост и възможност да напишеш как милееш за родината, па виж как другите я мразят.
Не е важно дали системата работи или не, важното е кой ни мрази под краката ни да лази!
Най-малко още милион мрънкячи трябва да се разкарат та най-сетне нещата да започнат да се случват.
Аватар
Елинида

Re: От депресарските ми

Мнение от Елинида »

latrevw написа:
Green Light написа: Започнах да забелязвам ужасно много картинки.

статията само я започнах и се отказах, много ме натоварват такива неща. знам, че ги има. нищо успокоително не мога да кажа, защото и аз все повече забелязвам разни неща, които не ми се нравят. страшно много обичам България и наистина мисля, че е едно прекрасно място - като природа обаче само. все повече си мисля, че направих грешка като не емигрирах на младини.
живеем в идиотско време. вчера бяхме на детски рожден ден. всичко ок. и накрая като се разкрещяха тия деца "кючек! кючек! кючек!", щях да умра на място! Пуснаха им някаква много актуална песен "Буболечка", ама гадна долна чалга. от отврат не можах и да снимам как 7-8 годишни девойки джаскат кючек. много ми е тъжно. не се превземам, много е грозно.

надявам се тази вечер да компенсирам, отивам да имен ден на майка ми - 70 годишни хора, които водят страшно интересни разговори, пеят хубави руски песни, правят анализи на прочетени на скоро книги, мога да стоя с тях до сутринта. техният купон сравнен с този на децата - убийствена разлика!

а насилието - няма думи след като наскоро разбрах, че и една приятелка мъжа й я удрял от време на време. не иска да се разделят, защото зависела от него финансово, имотно са обвързани... какво да кажа, не знам. ни да я упреквам, ни да направя нещо. сега е и бременна с второ.
Wow sweety, единственото с което бих се съгласила с теб е, че живеем в идиотско време!
За мястото, ... надали.
Надявам се да се почувстваш по-добре споделяйки от опита си, че България в момента е едно от най-спокойните кътчета на света. Престъпността е сведена до минимум (за разлика от южната, югоизточната, западната и северната ни съседки). Наясно съм, че съпоставката е неприемлива - визира Балканите, но ако разгърнем картата, пак сме в top ten на най-спокойните и сигурни държави на планетата! Но това да си остане междо нас! Ако държавата ни си намери качествен PR, повдигне рейтинга, потекат инвестициите, повдигне се главоломно стандарта, - това ще доведе до прилив на емигранти, които от своя страна ще направят от това райско кътче АД! Повярвай ми!
Нека БЪЛГАРИЯ си остане това което е! Нека е скромна, но да бъде ДОМ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА! Със всичките си недостатъци е по-добра и мила и ИСТИНСКА!

ПП Колкото до чалгата - живея от година и 4 месеца в България и не разбирам защо във форумите всички роптаят срещу чалгата! Къде е тя?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:Не е важно дали системата работи или не, важното е кой ни мрази под краката ни да лази!
Най-малко още милион мрънкячи трябва да се разкарат та най-сетне нещата да започнат да се случват.
Хаха!

Ами щом ти важно, важно да е.
Е що не лазят? Тия дето ни мразят живот си живеят.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Елинида написа:Wow sweety, единственото с което бих се съгласила с теб е, че живеем в идиотско време!
За мястото, ... надали.
Надявам се да се почувстваш по-добре споделяйки от опита си, че България в момента е едно от най-спокойните кътчета на света. Престъпността е сведена до минимум (за разлика от южната, югоизточната, западната и северната ни съседки). Наясно съм, че съпоставката е неприемлива - визира Балканите, но ако разгърнем картата, пак сме в top ten на най-спокойните и сигурни държави на планетата! Но това да си остане междо нас! Ако държавата ни си намери качествен PR, повдигне рейтинга, потекат инвестициите, повдигне се главоломно стандарта, - това ще доведе до прилив на емигранти, които от своя страна ще направят от това райско кътче АД! Повярвай ми!
Нека БЪЛГАРИЯ си остане това което е! Нека е скромна, но да бъде ДОМ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА! Със всичките си недостатъци е по-добра и мила и ИСТИНСКА!

ПП Колкото до чалгата - живея от година и 4 месеца в България и не разбирам защо във форумите всички роптаят срещу чалгата! Къде е тя?
Забрави за това че си оправяме магистралите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:Плюс ли да напиша сега или минус. И мен това ме дразни, и аз това възпитавам.

Само дето мисля че тва е капка в морето.
Разгръщаш ръце, братко, и това е.
Ти си крал в обсега на меча си.
Морето се състои от капки.
Някои от тях са даже и сълзи.
Така е за теб, защото живееш със звездите. Но уви, мечтаещ мой приятелю, изобщо няма капка истина в това което казваш.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Нашата култура, българската, ама тази традиционната, патриархалната ако щеш, не толерира насилие. ...
Това така ли е наистина, Мнемозина?

Ако е, то струва ми се че не се е предало през годините.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Нашата култура, българската, ама тази традиционната, патриархалната ако щеш, не толерира насилие. ...

Снощи, като се прибирах и се сетих за твоята тема. Щото но входната врата две от стъклата са сменени с фазер. А са сменени, щото един образ ги счупи с главата на жена си. Тва от ония- армираните стъкла. Не е шега работа да ги счупиш...Няколко дни висяха кървави кичури коса...
На другия ден оня изтрезня и пак си се обичаха с жена си. Ми, тва е....
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:

Ами, първо - пак да кажа - зависи какво се разбира под "насилие".

Второ, това не е заради предаването или непредаването на патриархалното през годините. Просто при нас И по този начин то се среща с не-патриархалното.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Елинида написа:
Трябва първо да разбереш какво разбират под "чалга" - ако наистина разбирането е целта ти.

После вариантите са два. Единият е да се запиташ дали не живееш под стъклен похлупак.

А вторият... обикновено е трудно човек да разграничи нещо, в което съществува, без то да му създава дискомфорт.
Иначе казано - ако не я виждаш навън, потърси я в себе си. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:После вариантите са два. Единият е да се запиташ дали не живееш под стъклен похлупак.

А вторият... обикновено е трудно човек да разграничи нещо, в което съществува, без то да му създава дискомфорт.
превод на простосмъртен човешки
по първия вариант - няма кво да си задава човек тоя въпрос. ама ку толкова му напира отвътре - резонния отговор е - кво се праиш на кьорав
по втория - може пъ верно да си кьорав и това няма как да го видиш отстрани
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Мнемозина написа:После вариантите са два. Единият е да се запиташ дали не живееш под стъклен похлупак.

превод на простосмъртен човешки
по първия вариант - няма кво да си задава човек тоя въпрос. ама ку толкова му напира отвътре - резонния отговор е - кво се праиш на кьорав
по втория - може пъ верно да си кьорав и това няма как да го видиш отстрани
Благодаря... :lol: преди всичко за преводаческата дискретност. :blum:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: А аз в тази тема пиша, че намирам българите за различни и по- лоши от останалите.
а аз ти казвам, че не сме по-лоши от останалите
айде питай пияндурника, джаз или странниче за техните криминални хроники
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

Ън написа:На другия ден оня изтрезня и пак си се обичаха с жена си. Ми, тва е....
в повечето случаи е резултат от финансова зависимост
а не любоффф
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

jazz написа:
Ън написа:На другия ден оня изтрезня и пак си се обичаха с жена си. Ми, тва е....
а не любоффф
Ами, сигурно е така. Обаче, да търпиш да ти чупят главата заради материална стабилност си е робска психика, меко казано. Според мен си е направо извратено.

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
Елинида написа:
Трябва първо да разбереш какво разбират под "чалга" - ако наистина разбирането е целта ти.

После вариантите са два. Единият е да се запиташ дали не живееш под стъклен похлупак.

По-скоро, връзката е обратна - т.е. - ако виждаш прекалено много, едно и също навън - потърси го в себе си.:winkw:

ПП Тука ази не говоря за някаква си обективност - реалността е прекалено изобилен и мощен поток, ние боравим само с части от нея, и по-точно с тези части, които избирателно допускаме до себе си, а те са няколко струйки само...т.е. важното е да осъзнаваме какво избираме и защо...ъъъ, друго исках да кажа - важното е да осъзнаваме, че въобще имаме избор.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Ън написа:
jazz написа:
а не любоффф
Ами, сигурно е така. Обаче, да търпиш да ти чупят главата заради материална стабилност си е робска психика, меко казано. Според мен си е направо извратено.
Бе...напоследък осъзнавам, че всъщност тва хората сме много по-несъзнателни, отколкото изглежда на пръв поглед...пък се замислих, щото наскоро имах близки срещои от третия вид с един професор по философия и когнитология...ся, да не си помислите че съм очарована - нищо подобно - човекът е абсолютен гъз...ама пак ме обогати по някакъв начин.:grin:..та - опитвам се да кажа - не е нито любов, нито финансова зависимост, а просто - усвоен, отработен и обживян модел. и то като свикнеш...и си още жив...започва да изглежда нормално.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Амаранта написа:човекът е абсолютен гъз...ама пак ме обогати по някакъв начин.:grin:..та - опитвам се да кажа - не е нито любов, нито финансова зависимост, а просто - усвоен, отработен и обживян модел. и то като свикнеш...и си още жив...започва да изглежда нормално.
Ха-ха, супер тъпо! :grin:

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
По-скоро, връзката е обратна - т.е. - ако виждаш прекалено много, едно и също навън - потърси го в себе си.:winkw:

ПП Тука ази не говоря за някаква си обективност - реалността е прекалено изобилен и мощен поток, ние боравим само с части от нея, и по-точно с тези части, които избирателно допускаме до себе си, а те са няколко струйки само...т.е. важното е да осъзнаваме какво избираме и защо...ъъъ, друго исках да кажа - важното е да осъзнаваме, че въобще имаме избор.
Оооо, кой се е появил! :lol:

Здравей, честита ти Нова година... :lol:

Ами като цяло си права, обаче това, което казваш, не е обратното на това, което казвам аз.
Най-малкото защото ти обобщаваш, а аз в случая говоря конкретно.

Иначе - по принцип - крайностите се събирали, казват, и пределно многото "виждане" е също форма на "невиждане", да.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа: пределно многото "виждане" е също форма на "невиждане", да.
понеже не знам кога ще се появи Холи да превежда, би ли го обяснила като за мен:shy:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа: пределно многото "виждане" е също форма на "невиждане", да.
понеже не знам кога ще се появи Холи да превежда, би ли го обяснила като за мен:shy:
Чакай, чакай първо да дообясня на Амаранта, че се сетих: всъщност разликата между моето и твоето е в степента на дефинираност на търсеното и ненамирано или нетърсеното, пък намирано.
Ето, обобщих и аз. :grin:

А пък за виждането и невиждането - исках да кажа, че и двете крайности са... ъъъ... крайни, т.е. така или иначе изкривяват реалността. Така по-ясно ли е?
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа: Снощи, като се прибирах и се сетих за твоята тема. Щото но входната врата две от стъклата са сменени с фазер. А са сменени, щото един образ ги счупи с главата на жена си. Тва от ония- армираните стъкла. Не е шега работа да ги счупиш...Няколко дни висяха кървави кичури коса...
В Столипиново ли живееш бе пич!:shocked:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
Ън написа: Снощи, като се прибирах и се сетих за твоята тема. Щото но входната врата две от стъклата са сменени с фазер. А са сменени, щото един образ ги счупи с главата на жена си. Тва от ония- армираните стъкла. Не е шега работа да ги счупиш...Няколко дни висяха кървави кичури коса...
за съжаление има и много българи, дето се държат баш, като цигани... :mad:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
БоЕВ написа:Не е важно дали системата работи или не, важното е кой ни мрази под краката ни да лази!
Хаха!

Ами щом ти важно, важно да е.
Е що не лазят? Тия дето ни мразят живот си живеят.
Класически тупик.
Едва ли ще кажеш нещо с което да ме изненадаш, едва ли ще кажа нещо с което да те изненадам.
Обаче, ако не беше се пуснал да ми отговаряш вместо Латрево, а се беше концентрирал върху това което написах за обвързването м/у насилници и жертви можеше и да се получи
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Не, бе- живея в много читав квартал, даже си е най- хубавият в Пловдив, и тия са си чисти българи. Ми, тва е положението. Гледам да не обръщам много внимание на такива неща. Нито мога да помогна- нито нищо... Гледам си семейството и тва е...:cool:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:
за съжаление има и много българи, дето се държат баш, като цигани... :mad:
Според мен е точно обратното - за съжаление е, че няма много цигани дето да се държат като българи.

Питам се къде бяха мъжете живеещи в тоя вход.
Защо не се намери барем един или двама да го пипнат тоя бродяга, па да му изшият по два шамара яки, та чак пишката му топла вода да пусне. Къде бяха жените им, та никоя не се обади в полицията, на някоя орг за закрила и така на татък. Па после рИвем, че тва не работело, онова не работело и тоя бил крив, па оня бил неправ...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Питам се къде бяха мъжете живеещи в тоя вход.
Защо не се намери барем един или двама да го пипнат тоя бродяга, па да му изшият по два шамара яки, та чак пишката му топла вода да пусне. Къде бяха жените им, та никоя не се обади в полицията, на някоя орг за закрила и така на татък. Па после рИвем, че тва не работело, онова не работело и тоя бил крив, па оня бил неправ...
личи си, батка, че си забравил какво е в големия град...
никой нито е чул, нито е видял, нито е негова работа...
те тва е...
ако ще да мреш пред вратата на някой...
най-много да отнесеш след време (като те отнесат, естествено) някоя и друга псувня, че си му намърсил пред вратата...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:
БоЕВ написа:
Не, бе- живея в много читав квартал, даже си е най- хубавият в Пловдив, и тия са си чисти българи. Ми, тва е положението. Гледам да не обръщам много внимание на такива неща. Нито мога да помогна- нито нищо... Гледам си семейството и тва е...:cool:
Пипнахте ли го за бадемите поне стъклата да възстанови или и това не ви влиза в работата?:lol:

Моят дом е моята крепост вече не върши работа, защото трябва да гвацаш в тонове фекали докато стигнеш до вратата или пък ако тръгнеш да излизаш от нея.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа: А пък за виждането и невиждането - исках да кажа, че и двете крайности са... ъъъ... крайни, т.е. така или иначе изкривяват реалността. Така по-ясно ли е?
Мисля, че с колкото повече части от пъзела разполагаме, толкова повече се приближаваме към картината, която изобразява той /примерно реалността/. Така че, ако целта е да видим "цялото" не разбирам как многото информация ще навреди. Така единствено губим от фокус детайлите. Тоест прекаленото виждане /натрупването на инфо/ може да доведе до невиждане на детайлите. Но какво от туй, ако целта ни е обобщената картина?

Почес, почес :huhthink:
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
те тва е...
най-много да отнесеш след време (като те отнесат, естествено) някоя и друга псувня, че си му намърсил пред вратата...
Всичко е до и от хората.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа: А пък за виждането и невиждането - исках да кажа, че и двете крайности са... ъъъ... крайни, т.е. така или иначе изкривяват реалността. Така по-ясно ли е?
Мисля, че с колкото повече части от пъзела разполагаме, толкова повече се приближаваме към картината, която изобразява той /примерно реалността/. Така че, ако целта е да видим "цялото" не разбирам как многото информация ще навреди. Така единствено губим от фокус детайлите. Тоест прекаленото виждане /натрупването на инфо/ може да доведе до невиждане на детайлите. Но какво от туй, ако целта ни е обобщената картина?

Почес, почес :huhthink:
Не многото информация.
Ако навсякъде виждаш само чалга (щото от нея тръгнахме), това най-вероятно е твоя фиксация или избор - но не във всички случаи не ти дава реална картина.
А ако никъде никога не виждаш чалга, това също може да е фиксация или избор, но също не дава реална картина. Тук обаче има и възможността да не знаеш какво е то чалгата, та затова да не можеш да я разпознаеш просто. Или пък... имаше един герой, който с изненада научил, че говори в проза.
Не ти, нали, говоря вече изобщо. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Не многото информация.
Ако навсякъде виждаш само чалга (щото от нея тръгнахме), това най-вероятно е твоя фиксация или избор - но не във всички случаи не ти дава реална картина.
А ако никъде никога не виждаш чалга, това също може да е фиксация или избор, но също не дава реална картина. Тук обаче има и възможността да не знаеш какво е то чалгата, та затова да не можеш да я разпознаеш просто. Или пък... имаше един герой, който с изненада научил, че говори в проза.
Не ти, нали, говоря вече изобщо. :bigsmile:
aaaa...аз дълбаех в съвсем друг окоп и се чудих и маех....:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
те тва е...
Всичко е до и от хората.
и за хората :winkw:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

windcolours написа:
aaaa...аз дълбаех в съвсем друг окоп и се чудих и маех....:lol:
то окопа се КОПАЕ, а не дълбае... те тва ти е грешката на тебе...
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Ън написа:
БоЕВ написа:
Пипнахте ли го за бадемите поне стъклата да възстанови или и това не ви влиза в работата?:lol:

Моят дом е моята крепост вече не върши работа, защото трябва да гвацаш в тонове фекали докато стигнеш до вратата или пък ако тръгнеш да излизаш от нея.
Ся, с ръка на сърцето щи кажа, че наистина нищо не съм чул. Не че съм се направил на глух- просто наистина не се чува. Ако е било пред блока- да- кънти яко. Но те са си в апартамента на 1-ви етаж, аз съм на 6-ти. Тя решила да бяга, той я подгонил и във входа я е блъскал в стъклата. Във входа също не се чува. Видях стъклата на сутринта, мислех че тинейджъри са се млатили. Чак вечерта клюкарките разнесоха кво е станало...

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Така е за теб, защото живееш със звездите. Но уви, мечтаещ мой приятелю, изобщо няма капка истина в това което казваш.
А това е за теб (от днес, беше една от видео презентациите), защото живееш и с рибите, и с бизнеса. А всичко е едно всъщност. Или поне би трябвало. :cool:

Дан Барбер: Как се влюбих в една риба
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
Амаранта написа:

Оооо, кой се е появил! :lol:

Здравей, честита ти Нова година... :lol:

Ами като цяло си права, обаче това, което казваш, не е обратното на това, което казвам аз.
Най-малкото защото ти обобщаваш, а аз в случая говоря конкретно.

Иначе - по принцип - крайностите се събирали, казват, и пределно многото "виждане" е също форма на "невиждане", да.
ЧНГ, на целия клуб, и на теб лично :lol:

...миии, не съм сигурна, може да има много причини за "невиждане" (даже ти си споменала по-горе нещо в този дух), но за прекаленото взиране, причината е само една. Но така или иначе, и в двата случая боравим с твърде условни и приблизителни стойности.:winkw:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

сър Айвънхоу написа:
те тва е...
Е какво му е на големия град?! - просто по-голямо струпване на диви селяни на едно място, тва е.:grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Амаранта написа:
Е какво му е на големия град?! - просто по-голямо струпване на диви селяни на едно място, тва е.:grin:
не се познават бре...
у малкия град няма начин да не познаваш комшиите... дори толкова ги познаваш, че знаеш и кътните им зъби едва ли не... а в големия град, като срещнеш някой на стълбището се чудиш тоя сега от входа ли беше или е идвал на гости...
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:... а в големия град, като срещнеш някой на стълбището се чудиш тоя сега от входа ли беше или е идвал на гости...
но GreenLight спомена за две негови близки, значи ги познава...те сигурно дори не живеят в същия квартал[/code]
Блажени са бедните духом
Публикувай отговор