Мнемозина написа:Елинида написа:
ПП Колкото до чалгата - живея от година и 4 месеца в България и не разбирам защо във форумите всички роптаят срещу чалгата! Къде е тя?
Трябва първо да разбереш какво разбират под "чалга" - ако наистина разбирането е целта ти.
После вариантите са два. Единият е да се запиташ дали не живееш под стъклен похлупак.
А вторият... обикновено е трудно човек да разграничи нещо, в което съществува, без то да му създава дискомфорт.
Иначе казано - ако не я виждаш навън, потърси я в себе си.

Wow, отговорът ти събуди в мен куп въпроси!
Наистина интересно ми е какво има предвид българина споменаващ "чалгата" "под път и над път".
Дали това е стил в музиката или има нещо вповече, което е естествено да не долавям ... следствие липсата ми на 2/3 от съзнателния ми живот.
Също ми е интересно за какви варианти става въпрос?! Варианти за какво?
Наистина недоумявам! Толкова объркани и разхвърляни въпроси ("решения") ...
1. Да! Живея под стъклен похлупак и това е мой избор! - Подбирам хората с които контактувам, подбитам телевизионните предавания, които гледам, подбирам пътищата по които се движа - обикновено са асфалтирани и без дупки!
2. Единствения дискомфорт е миризмата от септичната яма в дома, в "елитния" квартал в който живея, но това Бога ми ще се промени, съвсем скоро! (Това има ли нещо общо с чалгата?)
Иначе казано - ако не я виждаш навън, потърси я в себе си.
Дарлинг, каза ли нещо?