или небесната синевасър Айвънхоу написа: та се отразяват от водата...
...
Re: ...
- сър Айвънхоу
TerE написа:или небесната синевасър Айвънхоу написа: та се отразяват от водата...(примерно)..
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Айвън е прав. В долната част на струята ми се отразява якето - синьо.TerE написа:...
БоЕВ..... настройки? или обработка?
водата имам предвид
Иначе обработката си е стандартна - авто левълс, авто контраст, авто колор и съвсем мъничко шарп.
Настройките при снимане са като за слънчево време - исо 80, скорост 1/500(възможно е точно за тая снимка да е 1/640 - не си спомням с точност), блендата не я помня защото се ориентирам по хистограмта и скала за експозицията - сиреч - старая се да докарам хистограмата в средата, скалата на нула или -/+ 1 и ако това което виждам във визьора ми харесва достатъчно стрелям.
- Глас в пустиня
И в чешмата е отразено малкоБоЕВ написа:Айвън е прав. В долната част на струята ми се отразява якето - синьо.TerE написа:...
БоЕВ..... настройки? или обработка?
водата имам предвид
Иначе обработката си е стандартна - авто левълс, авто контраст, авто колор и съвсем мъничко шарп.
Настройките при снимане са като за слънчево време - исо 80, скорост 1/500(възможно е точно за тая снимка да е 1/640 - не си спомням с точност), блендата не я помня защото се ориентирам по хистограмта и скала за експозицията - сиреч - старая се да докарам хистограмата в средата, скалата на нула или -/+ 1 и ако това което виждам във визьора ми харесва достатъчно стрелям.
Сега няма къде точно, но като малко поомекне времето, може да си направя експерименти, не ми се получава като хората да снимам вода, поне досега.
п.п. тц, тц, тц... колко проницателен сър Айвън..
- Глас в пустиня
Ето ти една без да е минвана през ФШ - сурова тка да се каже - от фотоапарата направоTerE написа: Сега няма къде точно, но като малко поомекне времето, може да си направя експерименти, не ми се получава като хората да снимам вода, поне досега.

Водата си е вода - не знам какво има да се или да не се получава.
Красива снимка, лорд Вейдър!БоЕВ написа:
"Империята отвръща на удара..."
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
еййй, страхотно!
Ще зема да я нарисувам и тази чешма
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Ти си я нарисувал вече.Ън написа:...
Ще зема да я нарисувам и тази чешма
Сега аз трябва да я снимам.