Сблъсках се...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Сблъсках се...
....с първите искри/наченки/признаци/проблясъци/симптоми и каквото там се сетите на пубертета
Вчера мойто син беше изпаднал в дълбока депресия. Никога не съм го виждала такъв. Той е много жизнен и енергичен, много емоционален и с невероятно за годините си чувство за хумор. Говорехме доста време преди лягане. Така и не успя да ми каже каква е причината....Нищо конкретно.... За всичко били виновни неговите мисли...Задаваше си въпроса дали преди не е бил по-добре т.е. по-щастлив:blink::shocked:Представяте ли си....Попитах го дали е нещастен, на което отговори, че май да:blink::shocked: И защо?-питам. Отговор- "Не знам". Мислел си, че той не се държи добре с хората...Че кой успява да е добър 24 часа в денонощието. Казах му, че ако чувства вина по отношение на някого, заради не дотам доброто си поведение, просто трябва да поиска прошка/извинение....Лесно е да се греши. Всички грешат, но не всеки си дава сметка за това и не всеки чувства вина...
Имал ниско самочувствие.... Тва пък зак'во?:blink::? Казах му, че колкото и да се опитва никога няма да успее да се хареса на всички и не е нужно. Да открие хубавите неща в себе си и да акцентира в/у тях...И аз на неговите години, както и баща му не сме се харесвали. Много хора до края на живота си не се харесват достатъчно, но успяват да се научат да живеят с това. Номера е да се приемеш, за да си в мир със себе си, околните и Бог. За всеки влак си има пътници. Изтъркано, но вярно. По-добре 2-3 приятели, но истински, отколкото 200-300 без капка стойност.....
И още много, много....Дълъг разговор, който така и не успя да го успокои и разведри. Често говорим, за много неща, но такъв не е бил......
Почувствах се ....някак си неподготвена, изплашена, притеснена, объркана.....
Малко преди края на разговора ме застреля с това...."Всъщност разбрах какъв е смисъла на живота." (представяте ли си:blink::shocked: Разбрал моля ви се. На 12г. Какво ли ще прави додет стане на годините на баба ми...)
И какъв е? Отговор:"Никакъв":shocked:
Таман щях да си лягам и......... още много, много приказване:-)
Боже, какво ни чака......
С тази рибка...голям зор явно ще видим
Тепърва всичко предстои:?
Вчера мойто син беше изпаднал в дълбока депресия. Никога не съм го виждала такъв. Той е много жизнен и енергичен, много емоционален и с невероятно за годините си чувство за хумор. Говорехме доста време преди лягане. Така и не успя да ми каже каква е причината....Нищо конкретно.... За всичко били виновни неговите мисли...Задаваше си въпроса дали преди не е бил по-добре т.е. по-щастлив:blink::shocked:Представяте ли си....Попитах го дали е нещастен, на което отговори, че май да:blink::shocked: И защо?-питам. Отговор- "Не знам". Мислел си, че той не се държи добре с хората...Че кой успява да е добър 24 часа в денонощието. Казах му, че ако чувства вина по отношение на някого, заради не дотам доброто си поведение, просто трябва да поиска прошка/извинение....Лесно е да се греши. Всички грешат, но не всеки си дава сметка за това и не всеки чувства вина...
Имал ниско самочувствие.... Тва пък зак'во?:blink::? Казах му, че колкото и да се опитва никога няма да успее да се хареса на всички и не е нужно. Да открие хубавите неща в себе си и да акцентира в/у тях...И аз на неговите години, както и баща му не сме се харесвали. Много хора до края на живота си не се харесват достатъчно, но успяват да се научат да живеят с това. Номера е да се приемеш, за да си в мир със себе си, околните и Бог. За всеки влак си има пътници. Изтъркано, но вярно. По-добре 2-3 приятели, но истински, отколкото 200-300 без капка стойност.....
И още много, много....Дълъг разговор, който така и не успя да го успокои и разведри. Често говорим, за много неща, но такъв не е бил......
Почувствах се ....някак си неподготвена, изплашена, притеснена, объркана.....
Малко преди края на разговора ме застреля с това...."Всъщност разбрах какъв е смисъла на живота." (представяте ли си:blink::shocked: Разбрал моля ви се. На 12г. Какво ли ще прави додет стане на годините на баба ми...)
Таман щях да си лягам и......... още много, много приказване:-)
Боже, какво ни чака......
С тази рибка...голям зор явно ще видим
Тепърва всичко предстои:?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Умно ти е момчето, фриски
Няма да ти е лесно, но пък поне няма и да ти е скучно.
Гордей се с него.
Гордей се с него.
Не беше ли 42 или бъркам?frisky lioness написа:
Ето, твоя син на 7 не говори, мойта щерка на 6 не млъква- лика прилика са си! Давай да се сродяваме!Gaspode написа:Мани мани
Вие поне си приказвате
А с моя големия не може да се говори.. и то сега, когато е на 7... ми кат` го почне пубертета кво`ш праим не знам
Ма пък никой не е казал, че ще ни е лесно де
Само не трябва да караш на снахата, щото /цитирам какво ме каза на мен/: "Хората ще решат ,че не ме обичаш и ме насилваш, като ми се караш!"
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Оооо, така е, това може и да го разбере след години, ама само МОЖЕZmeu написа:
и не всичко, което няма смисъл е безсмислено :)
Може и да не успее:winkw:
Казах му, че дори и баба му(лека и пръст), която беше на 94г. едва ли е имала дори и най-бегла представа за смисъла на живота:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ъхъanhela написа:Ето, твоя син на 7 не говори, мойта щерка на 6 не млъква- лика прилика са си! Давай да се сродяваме!Gaspode написа:Мани мани
Вие поне си приказвате
А с моя големия не може да се говори.. и то сега, когато е на 7... ми кат` го почне пубертета кво`ш праим не знам
Ма пък никой не е казал, че ще ни е лесно де![]()
Само не трябва да караш на снахата, щото /цитирам какво ме каза на мен/: "Хората ще решат ,че не ме обичаш и ме насилваш, като ми се караш!"
Нали туй ти хортувам в другата тема :)
Само къде ще ги пратим след кат` се сродим... че ако останат наблизо ние дума няма да можем да вземем... те ще си я предават като топка а ние ще гледаме като ония будали, дето ходят на тенис мачове :)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Умно ти е момчето, фриски
За мен винаги е голямо удоволствие да разговарям с него:-)Remmivs написа:Няма да ти е лесно, но пък поне няма и да ти е скучно.
Гордей се с него.
Гордея се:-)
Благодаря

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не бъркаш. 42 беше, но той или не е гледал филма, защото книгата не я е чел, или е забравилanhela написа:Не беше ли 42 или бъркам?frisky lioness написа:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Търсех преди време баскетбол, защото му харесва, но се оказа, че е малък:blink::shocked: Требе пак да пробваме4avdar4e написа:Е, аре ся, отговорът всички го знаем: 49
А сериозно мога да дам само един съвет: запишете го на някакъв колективен спорт - футбол, баскетбол, волейбол. Мисля, че нямаш нужда да ти обяснявам защо

- frisky lioness
- Обратна връзка:
И що не си приказвате.... Сигурно му изглеждате много възрастни, което крайно не мога за теб да го повярвам:winkw:Gaspode написа:Мани мани
Вие поне си приказвате

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Харесвам новия ти аватарRemmivs написа:акцелерация, майна4avdar4e написа:На колко години е? Щото на син ми съученичките (на 13) са си направо жени. Има някои, дето вече стърчат с по една глава над мен, за половите белези да не ти разправям...

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз не знам дали го харесвам, защото не знам какво значиfrisky lioness написа:Харесвам новия ти аватарRemmivs написа:акцелерация, майна4avdar4e написа:На колко години е? Щото на син ми съученичките (на 13) са си направо жени. Има някои, дето вече стърчат с по една глава над мен, за половите белези да не ти разправям...
Какво означава, Рем?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Харесва ми и без да знам какво значиvyara написа:Аз не знам дали го харесвам, защото не знам какво значиfrisky lioness написа:Харесвам новия ти аватарRemmivs написа:акцелерация, майна4avdar4e написа:На колко години е? Щото на син ми съученичките (на 13) са си направо жени. Има някои, дето вече стърчат с по една глава над мен, за половите белези да не ти разправям...:winkw:
Какво означава, Рем?

Ми ако е псувня някакваfrisky lioness написа:Харесва ми и без да знам какво значиvyara написа:Аз не знам дали го харесвам, защото не знам какво значиfrisky lioness написа:Харесвам новия ти аватарRemmivs написа:акцелерация, майна4avdar4e написа:На колко години е? Щото на син ми съученичките (на 13) са си направо жени. Има някои, дето вече стърчат с по една глава над мен, за половите белези да не ти разправям...:winkw:
Какво означава, Рем?:winkw:
Приказваме беfrisky lioness написа:И що не си приказвате.... Сигурно му изглеждате много възрастни, което крайно не мога за теб да го повярвам:winkw:Gaspode написа:Мани мани
Вие поне си приказвате
Ама ефекта е като да говориш на стената
Даже по-малък
Характер
Всъщност, на настроения е - понякога е като ангелче направо... обаче ухапе ли го мухата Цеца
Аз що мислиш така му викам?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Китайски йероглиф за
Ерагонvyara написа:Кое?Remmivs написа:едно митично животно.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
На 7. То ако беше по-голяма нямаше да се вдигне толкова шум4avdar4e написа:На колко години е? Щото на син ми съученичките (на 13) са си направо жени. Има някои, дето вече стърчат с по една глава над мен, за половите белези да не ти разправям...B-52 написа:Пък на дъщерята на колежката ми и никнели гърди![]()
всеки шут отзад - крачка напред :)
Някои се развиват отрано, акселерация ли му сеB-52 написа:На 7. То ако беше по-голяма нямаше да се вдигне толкова шум4avdar4e написа:На колко години е? Щото на син ми съученичките (на 13) са си направо жени. Има някои, дето вече стърчат с по една глава над мен, за половите белези да не ти разправям...B-52 написа:Пък на дъщерята на колежката ми и никнели гърди![]()