Green Light написа:Показах се, Почти безобидна. И какво да кажа, дето не сте го казали вече?
"Красивата картинка" викаш. Кога я видя тая красива картинка? На бас че датата няма да от 2011та, на бас че няма да е от 2010та, също, а най вероятно няма да е и от 2009та и 8ма също. Яд ме е дето въобще е обвинение това, но пък не трябва ли вече красивокартинността да бъде снета от обвинителния ред.
Провокацията е следващото. Имаше една тема за Шенген в която помисли че провокирам теб. Така пасна кубчето в картинката че взе та ми стана криво. Провокации, риш. Провокирам значи някого конкретно с това че пиша нещо което интересува МЕН.
Ако пък обърна гръб на такава тема и пак започна да пиша нещо което ме интересува значи се мъча да запазя красивата картинка, дето я няма.
Интересува ме дето Амаранта рече, че ще се обади в полицията ако съседа бие жена си. Тва наистина ли е? Честна дума ли? Защото ако е така е доста голямо изключение. Аз мисля че проблема с насилието трябва и може да бъде решен само от обществото. (вербалното насилие- от виртуалното общество) но това повдига интересния въпрос 1 Твоето семейство също да приеме че обществото може и трябва да му се меси и 2 обществото би могло да сбърка. В момента в който приемем това за ОК, тогава реално ще се направи нещо с насилието. Тук и навсякъде.
и според мен тези, които ще се обадят в полицията са изключение.
всички се срамуват, и се страхуват, и се съмняват в преценката си, че това е точно онова, т.е. насилието
как ще погледнат на другия ден комшията, тоя разбран човек - сигурно е някаква грешка
пък и като се обадят в полицията какво? онези ще се сдобрят, а съседските им отношения завинаги ще бъдат разрушени
в гражданските общества хората са отчуждени, обикновено са непознати и може би затова не им пука че може би преценката им за ситуацията е грешна
и реагират на насилието шумно
защото мълчанието е съучастие.
мисля си, че дори близките и приятелите ще се направят на разсеяни или ще се усъмнят ако насиления сподели - щото е по-лесно и.....те да се оправят
днес каквото и да декларират в разговори хората не е вярно - че има търпимост е слабо казано, приема се за нормално
говоря и за себе си, и за мен е по-скоро нормално
чух комшиите като се биеха, но не отидох да звънна
п.п. това което си мисля като чета Айвън в тази и по гръцката тема, е че не бих му се доверила
в момента в който нещо не му е по кефа и става неузнаваем - жесток.
предполагам само вербално, но и това е достатъчно противно
п.п.2 никога повече няма да мога да погледна комшията без да се сетя за онази вечер