Аз ще съм там.
За ТЕД
- сър Айвънхоу
добре..
и аз много ги харесвам
само дето темите дет обсъждат са едни я у социото, я у далечния космос, я у мотивацията..
отвеяни
като да не засегнат нечии интереси а само плъзгане у повърхността
иначе наистина много ги тача като презентации
и не се майтапя
но избягват основни и випиющо важни теми
какво прави държавният PR и милиардите кинти ..е в соц строй, но е безкрайно заблуждение, че не е същото у запада
www.youtube.com/watch?v=rBwV1dj_DjI
те и клипа от посещението на РАН
да ти напомня нещо с нащо БАН?!
и понеже се мешам у твойта специалност, и не ми се пише пак, хвърли един поглед на темата дали не правя някъде грешка:
в началото е боза обичайна за форум
можеш и да не четеш писаниците преди линка, но ако имаш време за губене...твоя си работа
после можеш пак да се върнеш на темата за БАН- някъде тук се моташе из 3о4о, крамолите и реакцията на ..бе знам ли кое лоби реагира?!
и "кви беха там ени старчета" у бг соц действителността
съпоставено с ТЕД дето избягват всъщност въпиющите въпроси и отговори но имат страхотен PR
/наще дори и това немат
/
от който и аз не мога да откъсна "ушилата" си
искам или по-скоро моля за мнението ти за от момента на Кърт и особено е за това:
веи и ядрената енергетика
и аз много ги харесвам
само дето темите дет обсъждат са едни я у социото, я у далечния космос, я у мотивацията..
отвеяни
като да не засегнат нечии интереси а само плъзгане у повърхността
иначе наистина много ги тача като презентации
и не се майтапя
но избягват основни и випиющо важни теми
какво прави държавният PR и милиардите кинти ..е в соц строй, но е безкрайно заблуждение, че не е същото у запада
www.youtube.com/watch?v=rBwV1dj_DjI
те и клипа от посещението на РАН
да ти напомня нещо с нащо БАН?!
и понеже се мешам у твойта специалност, и не ми се пише пак, хвърли един поглед на темата дали не правя някъде грешка:
в началото е боза обичайна за форум
можеш и да не четеш писаниците преди линка, но ако имаш време за губене...твоя си работа
после можеш пак да се върнеш на темата за БАН- някъде тук се моташе из 3о4о, крамолите и реакцията на ..бе знам ли кое лоби реагира?!
и "кви беха там ени старчета" у бг соц действителността
съпоставено с ТЕД дето избягват всъщност въпиющите въпроси и отговори но имат страхотен PR
/наще дори и това немат
от който и аз не мога да откъсна "ушилата" си
искам или по-скоро моля за мнението ти за от момента на Кърт и особено е за това:
веи и ядрената енергетика
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
О, чакай, чакай.блонди написа:...
Не можеш да сравняваш TED с РАН или с БАН.
TED са частна организация, която не прави наука, а дава възможност на разни хора да споделят разни идеи с публиката. И за да разбереш доколко тия идеи са социално смислени като цяло, трябва да изгледаш всичките им презентации.
Някъде четох, че били с неомалтусианска насоченост, обаче аз поне засега това не съм го видяла, т.е. видяла съм и неща, които според мен не се вписват в тая платформа.
За мен ценното е в това, че TED подчертава важността на съществуването на някакви идеи изобщо, на това, че идеите, абстрактното, науката, изкуствата са страшно много свързани с реалността и не са просто игра на стъклени перли.
Което ми се струва адски важно и хубаво.
В този смисъл TED правят ПР на науката изобщо. Но самите те не правят наука.
Panta rhei...
па не четеш..Мнемозина написа: О, чакай, чакай.
сравних ран с бан
и как може медиите да обърнат отношението с негативен или позитивен пиар
и ако не си видял кво се е случило кат в единя клип...по телевизията ще ти обЕснят как е баш обратното
затва изтипосах двете клипчета
и точно туй и рекох, че тед правят пиар
но рядко правят пиар на неща, уронващи биснеса на корпорациите
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Много добре си чета аз, ама трудно ти разбирам.блонди написа:па не четеш..Мнемозина написа: О, чакай, чакай.
сравних ран с бан
и как може медиите да обърнат отношението с негативен или позитивен пиар
и ако не си видял кво се е случило кат в единя клип...по телевизията ще ти обЕснят как е баш обратното
затва изтипосах двете клипчета
и точно туй и рекох, че тед правят пиар
но рядко правят пиар на неща, уронващи биснеса на корпорациите
Първо - не мога да кажа нищо, без да съм гледала повече от презентациите им, няма как да се съди за това без да имаш по-пълна представа.
Второ... то ще да си е цяло постижение, ако изобщо представят някакви неща, които да уронват бизнеса на корпорациите.
Panta rhei...
Я си прочети първия постинг, ама отначало.блонди написа:ми аз ти извадих 2 клипа за ранМнемозина написа: А, не се опитвай да ме амбицираш.
Предпочитам извадки.
ти де съ отфръкна по околовръсното и направи аналогия с тед
ми изгледай клиповете
и после виж ко прави пиара
Ти скочи от ТЕД в пиара и т.н.
Кажи какво точно искаш да се коментира - това колко е важен пиарът? Как могат медиите да обърнат представата за всичко? Че това е ясно и сме му свидетели всеки ден че и през нощта...
Или искаш да ти кажа, че за да има изобщо шансове за открития, които биха уронили печалбите на корпорациите, трябва да има наука, финансирана от държавата?
Panta rhei...
- windcolours
Ще ни го пуснат после в нета, все си е утеха това.Remmivs написа:ами не мога да го опиша с думи
просто трябва да се види
единственото, от което малко ме хвана нещо за гърлото беше как един чужденец, явно женен за българка, говореше за това как да направим българия по-добро място и как можем
Panta rhei...
А това е специално за теб.блонди написа:
Носителят на наградата на ТЕД за миналата година
още инфо
http://www.tedprize.org/jamie-oliver/
PS
И тази презентация, както и другата за рибата, има български субтитри за тези, които не говорят английски.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
за храната-почти сигурна съм, че поне този проблем със затлъстяването в БГ още го няма и е на порядък (Remmivs написа:А това е специално за теб.блонди написа:И за корпорациите...
Носителят на наградата на ТЕД за миналата година
още инфо
http://www.tedprize.org/jamie-oliver/
PS
И тази презентация, както и другата за рибата, има български субтитри за тези, които не говорят английски.
А миризмата на Макдоналдс! Oh Gosh...символът на неуспелия американски капитализъм в цялата му...воня
та аз всъщност исках да напиша само две думи за Джеймс...ами той не каза най-важното! (или поне не го е повторил, за да го запомня)...Яжте по-малко, хора!
Блажени са бедните духом
да, важно е да се внимава какво и колко
fitday.com
ето и малко снимки
http://www.flickr.com/photos/tags/tedxbg/
има и от миналата година, но пък има и от тази

fitday.com
ето и малко снимки
- Глас в пустиня
Снимките са повече от красиви, а относно ония клипчета имах дребни несъгласия, но сега не ми се говори за тях.Remmivs написа:да, важно е да се внимава какво и колко
fitday.com
ето и малко снимки
- Green Light
Тва са блус ли е?Remmivs написа:http://www.vbox7.com/play:f6daa7a8
Готина е тая мадама. И си падам по такава музика.
Мадамата е готина, но музиката е търпима в първите 20-30 секунди...Green Light написа:Тва са блус ли е?Remmivs написа:http://www.vbox7.com/play:f6daa7a8
Готина е тая мадама. И си падам по такава музика.
Не знам за какво ги наказват тия хора в залата - 9 минути и кусур...
Простете. Просто я няма в тубата Миленита.bead_ написа:ееее, тоя vbox!?
Но ето нещо и за теб.
http://www.youtube.com/watch?v=UzrGcDkGLBU