Вот на доверие
- Green Light
Вот на доверие
Подлага се на гласуване следното проекторешение "Ние депутатите от българския парламент подкрепяме усилията на правителството за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта"
Ако сте депутати, ще трябва да станете и да заявите: да, въздържал се или против. А тези от вас които имат какво да кажат, биха се аргументирали от трибуната.
Как гласувате?
Ако сте депутати, ще трябва да станете и да заявите: да, въздържал се или против. А тези от вас които имат какво да кажат, биха се аргументирали от трибуната.
Как гласувате?
- Green Light
Re: Вот на доверие
Аз не съм депутат и никога няма да бъда... 
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Въздържам се.
Не съм доволна от работата на правителството по посочените параметри, но смятам, че управленска криза, предизвикана от предсрочни избори в момент на криза е крайно ненужна.
Правителството да спре да се занимава с глупости и да си върши работата. Ако има проблемни сектори - да се обърне към свои колеги за помощ, дори те да не са от собствената му партия. Работодателските организации само преди дни апелираха към по-отговорно поведение - може да се консултира и тях.
Правителството има - да кажем три месеца - да покаже, че се отнася отговорно към поставените му от избирателите задачи и съответно да се видят резултати - дори да не са големи. С малки стъпки, дето се вика, но в една посока, а не да подскачаме хаотично наоколо.
Ако правителството не покаже резултати до три месеца, в качеството си на депутат ще искам вот на недоверие.
ПП. Тъй или иначе ще си получи "доверието" с гласовете на Волен...
Не съм доволна от работата на правителството по посочените параметри, но смятам, че управленска криза, предизвикана от предсрочни избори в момент на криза е крайно ненужна.
Правителството да спре да се занимава с глупости и да си върши работата. Ако има проблемни сектори - да се обърне към свои колеги за помощ, дори те да не са от собствената му партия. Работодателските организации само преди дни апелираха към по-отговорно поведение - може да се консултира и тях.
Правителството има - да кажем три месеца - да покаже, че се отнася отговорно към поставените му от избирателите задачи и съответно да се видят резултати - дори да не са големи. С малки стъпки, дето се вика, но в една посока, а не да подскачаме хаотично наоколо.
Ако правителството не покаже резултати до три месеца, в качеството си на депутат ще искам вот на недоверие.
- Green Light
Ех, приятелко, ти говориш за моя идеал. Толерантност, диалог, търсене на собствените грешки и признаване на чуждие достойнства публично.pocti_bezobidna написа:Въздържам се.
Това обаче не направи нито "моя" Филип Димитров(за който направо даже не ми се говори), нито "моя" Иван Костов. Камо ли да го направи сегашния параноик. Гласувам да, без всякаква илюзия, че дори ще успее да видят гредата в окото си. Започнаха някакви миниатюрни реформи, нека поне тях довършат
Гласувам "против".
Ето и аргументите ми.
1. Знам, че вота на доверие ще си го получат, но нека да мине с толкова малко, че да понамалее арогантността и недиалогичността им. Да знаят, че решенията им няма да бъдат приемани безрезервно и че не са непогрешими - каквито склонности имат, и то по опасен начин.
2. Това, което правителството прави в областите, от които разбирам малко повече, не е реформа.
Прави се обратното на това, което се казва, че се прави.
Нямам никаква гаранция, че и в останалите сфери на управление също не е така.
На първо време - толкова.
Ето и аргументите ми.
1. Знам, че вота на доверие ще си го получат, но нека да мине с толкова малко, че да понамалее арогантността и недиалогичността им. Да знаят, че решенията им няма да бъдат приемани безрезервно и че не са непогрешими - каквито склонности имат, и то по опасен начин.
2. Това, което правителството прави в областите, от които разбирам малко повече, не е реформа.
Panta rhei...
Мнда. И това е така. Особено точка 1 ми хареса - трябва да се научат да водят диалог, а не да налагат решения.Мнемозина написа:Гласувам "против".
Ето и аргументите ми.
И с точка 2 съм съгласна.
Боже, изобщо не ми харесва това, което се случва, ама изобщо.
ПП. И начина на гласуване не ми харесва. Не че при таен вот щеше да има коренно различни резултати, но все пак.
аз пък съм възмутена да се иска вот на доверие, тогава когато си 99,9% сигурен, че ще го получиш
за мен това е чисто и просто тактика на Борисов да не допусне да му искат Вот на недоверие, защото къде по хубаво е по новините да звучи ББ получи вот на доверие.
Не им вярвам, не искам комунистите, значи и аз остава да чакам 2111 г.
за мен това е чисто и просто тактика на Борисов да не допусне да му искат Вот на недоверие, защото къде по хубаво е по новините да звучи ББ получи вот на доверие.
Не им вярвам, не искам комунистите, значи и аз остава да чакам 2111 г.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Piqndurnik
ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Може ли да се абстрахираме от това и така гласуваме? Т.е. всички други партии, формации и други чудесии все едно да имат равен шанс след ББ. То май се получава друга анкета въобще "Харесвате ли ББ?"
п.п. сори за лиричното отклонение, но ми действат ужасно всичките "да"-тата по-горе
Може ли да се абстрахираме от това и така гласуваме? Т.е. всички други партии, формации и други чудесии все едно да имат равен шанс след ББ. То май се получава друга анкета въобще "Харесвате ли ББ?"
п.п. сори за лиричното отклонение, но ми действат ужасно всичките "да"-тата по-горе
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Що бе, не всички с "да" са уточнили изрично, че то е само заради липсата на алтернатива.latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Може просто да го харесват.
Panta rhei...
да де, затова се опитвам да прокарам идеята да си кажат харесват ли го или не? отворих темата и се стреснах. много се стреснах.Мнемозина написа:Що бе, не всички с "да" са уточнили изрично, че то е само заради липсата на алтернатива.latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Може просто да го харесват.
да, трябва да ви пусна друга анкетаvyara написа:Аз не мога да се абстрахирам. Пияндурникът е казал каквото мисля и аз. Условието е да гласуваме като депутати все едно, нали?latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Може ли да се абстрахираме от това и така гласуваме?
- Green Light
Тук няма да има много отговори "да" на въпрос харесвате ли ББ.latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Пък и, Латрево, май не е много правилно политическите ни възгледи да се формират според това кого харесваме. Аз харесвам Любен Дилов. Супер ми е неприятен Костов. Мартин Димитров също. Но не мога да намеря аргументи в полза на това да гласувам за Любен Дилов и обратно - намирам такива за Костов и Димитров
По много странен начин тая анкета дотук поиздигна в очите ми реалните депутати.vyara написа:Аз не мога да се абстрахирам. Пияндурникът е казал каквото мисля и аз. Условието е да гласуваме като депутати все едно, нали?latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Всъщност ни един от нас няма как да им влезе в обувките.
Panta rhei...
ПоТпис.vyara написа:Аз не мога да се абстрахирам. Пияндурникът е казал каквото мисля и аз. Условието е да гласуваме като депутати все едно, нали?latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Аз още вчера си го казАх, в друга тема.
Любен Дилов, Любен Дилов...Green Light написа:Тук няма да има много отговори "да" на въпрос харесвате ли ББ.latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
Пък и, Латрево, май не е много правилно политическите ни възгледи да се формират според това кого харесваме. Аз харесвам Любен Дилов. Супер ми е неприятен Костов. Мартин Димитров също. Но не мога да намеря аргументи в полза на това да гласувам за Любен Дилов и обратно - намирам такива за Костов и Димитров
Прецака готиното списание, както и подозирах.
- Света вода ненапита
гледай сега... в милата ни РОдина отдавна всичко е шоу... тъй че... крайно време е да дадем властта на шоумените... те ти го бат'тиСлави... ИСТИНСКАТА АЛТЕРНАТИВА...Piqndurnik написа:Подкрепям го, понеже алтернативите са такива, че не ми се и мисли даже...
Все пак не е изключено и да греша де, нямам близък поглед.
Виж подводницата!
И освен това, с годините проумявам, че в политиката напрежението е огромно,Green Light написа:Тук няма да има много отговори "да" на въпрос харесвате ли ББ.latrevw написа:ужасно е, ако всички "да"-та по-горе са само заради това, че няма алтернатива.
и някои, иначе читави хора, се пообъркват. Вероятно трябва да си и малко дебил, за да устоиш. Не знам, гадая само.
Бат Слави каза, че неще да става политик. Мое да изберем опосумите- Иван и Андрей. Единия президент, другия премиер. И следващия мандат шсъ менкат като при руснаци. И шоуто шсъ казва- Да поблъскаме българите...Манкурт написа:гледай сега... в милата ни РОдина отдавна всичко е шоу... тъй че... крайно време е да дадем властта на шоумените... те ти го бат'тиСлави... ИСТИНСКАТА АЛТЕРНАТИВА...Piqndurnik написа:Подкрепям го, понеже алтернативите са такива, че не ми се и мисли даже...

харесвам не в такъв смисъл. Харесваш ли го за премиер?Green Light написа: Тук няма да има много отговори "да" на въпрос харесвате ли ББ.
абе тоз Мартин Димитров и на мен ми е адски неприятен, и остави това, ами и едно интервю негово не съм видяла, което да ме грабне, да закимам с глава, да се съглася, толкоз е безличен, толкоз не може да говори.
Ами те точно така и ще направят - ще се менкат. ББ и ЦЦ, не Иван и Андрей.Ън написа:Бат Слави каза, че неще да става политик. Мое да изберем опосумите- Иван и Андрей. Единия президент, другия премиер. И следващия мандат шсъ менкат като при руснаци. И шоуто шсъ казва- Да поблъскаме българите...Манкурт написа:гледай сега... в милата ни РОдина отдавна всичко е шоу... тъй че... крайно време е да дадем властта на шоумените... те ти го бат'тиСлави... ИСТИНСКАТА АЛТЕРНАТИВА...Piqndurnik написа:Подкрепям го, понеже алтернативите са такива, че не ми се и мисли даже...
ЦЦ ще ни стане президент, то е ясно.
На чалга го удари. В смисъл на кофи поп. Тип "Слави".latrevw написа:прецака ли го? аз съм изтървала броя на Еуропео-тоpocti_bezobidna написа: Любен Дилов, Любен Дилов...
Прецака готиното списание, както и подозирах.
как го прецака бе?
Ма то си беше ясно че заминава списанието, още като обявиха, че той го поема.
pocti_bezobidna написа:Ами те точно така и ще направят - ще се менкат. ББ и ЦЦ, не Иван и Андрей.Ън написа:Бат Слави каза, че неще да става политик. Мое да изберем опосумите- Иван и Андрей. Единия президент, другия премиер. И следващия мандат шсъ менкат като при руснаци. И шоуто шсъ казва- Да поблъскаме българите...Манкурт написа: гледай сега... в милата ни РОдина отдавна всичко е шоу... тъй че... крайно време е да дадем властта на шоумените... те ти го бат'тиСлави... ИСТИНСКАТА АЛТЕРНАТИВА...
ЦЦ ще ни стане президент, то е ясно.
е не! ЦЦ няма да стане президент.
и въобще никой гербаджия няма да стане според мен
надявам се меглена кунева да се кандидатира и да ги помете
хехе, ти си голям оптимистshshtt написа:
е не! ЦЦ няма да стане президент.
и въобще никой гербаджия няма да стане според мен
надявам се меглена кунева да се кандидатира и да ги помете
аз пък си мисля, че само Кристалина Георгиева може да го помете ЦЦ. И въпреки това склонна съм да вярвам, че той е следващия президент
- Глас в пустиня
Да!
Лат, аз съм един от заклетите душмани на гейберите, но в дадения момент е по-добре тия да устискат, един вид да можеш да направиш компромис със собствените си възгледи в името на общото благо. Задай си въпроса, защо точно сега левицата се активизира. Много просто - при предизвикана политическа криза и вакум в управлението, по конституция президентът назначава служебно правителство което да подготви извънредните избори и по някакво едно такова стечение на обстоятелствата точно това служебно правителство ще трябва да финализира преговорите за АЕЦ Белене и южен поток. Можеш ли да предположиш в чий интерес ще са взетите решения от едно такова правителство?
Лат, аз съм един от заклетите душмани на гейберите, но в дадения момент е по-добре тия да устискат, един вид да можеш да направиш компромис със собствените си възгледи в името на общото благо. Задай си въпроса, защо точно сега левицата се активизира. Много просто - при предизвикана политическа криза и вакум в управлението, по конституция президентът назначава служебно правителство което да подготви извънредните избори и по някакво едно такова стечение на обстоятелствата точно това служебно правителство ще трябва да финализира преговорите за АЕЦ Белене и южен поток. Можеш ли да предположиш в чий интерес ще са взетите решения от едно такова правителство?
Това е егоистично и безотговорно. Ако вкъщи имаш проблеми ще избягаш ли или ще се опиташ да ги разрешиш?pocti_bezobidna написа:Достатъчно време гледам.shshtt написа:няма да гласуват хората за батбойковски президент, ще видиш
Грешката ми е, че трябваше да си дигна задника и да гледам от другата страна на границата.
Такова поведение и мислене обезкърви нацията ни и ни доведе до тук...