Две вселени - далечни и противоположни
- Глас в пустиня
Две вселени - далечни и противоположни
Наследницата на невъзвращенци - news.ibox.bg/news/id_1840949330
Наследницата на комунисти - ludmilafilipova.com/content/view/101/128/lang,bg/
Re: Две вселени - далечни и противоположни
чела съм и двете. на евелина попаднах в public republic, а от людмила имам два романа. не бих казала за нито една от двете, че е вселена. по-скромни ми стоят някак. в литературно отношение, разбира се, като хора не ги познавам.
just perfect
- Глас в пустиня
"Вселена" е метафора. Едната пише огорчена от обидата която несвестни люде сипят върху родината ни, а другата, точно като дедите си комунисти, се(ни) продава за шъпа алтъни.bead_ написа:чела съм и двете. на евелина попаднах в public republic, а от людмила имам два романа. не бих казала за нито една от двете, че е вселена. по-скромни ми стоят някак. в литературно отношение, разбира се, като хора не ги познавам.
- Глас в пустиня
А трябва ли да съм ги чел?Мнемозина написа:Чел ли си книгите?
Аз не съм, но не знам защо имам усещането, че няма да са толкова противоположни вселени.
Видях светлата вест - www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3548931 - потърсих, попрочетох и се потресох. Факта, че преработва първоначалния вариант на книгата, за да пасне на нуждите на пропагандата и да бъде продаден е достатъчно красноречив за моралните ценности на авторката. Смятам ако бъде организирано публично порицание на авторката и горене на книгата да присъствам.
Ами мислех, че за книги искаш да си говорим, а то какво било.БоЕВ написа:А трябва ли да съм ги чел?Мнемозина написа:Чел ли си книгите?
Аз не съм, но не знам защо имам усещането, че няма да са толкова противоположни вселени.
Видях светлата вест - www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3548931 - потърсих, попрочетох и се потресох. Факта, че преработва първоначалния вариант на книгата, за да пасне на нуждите на пропагандата и да бъде продаден е достатъчно красноречив за моралните ценности на авторката. Смятам ако бъде организирано публично порицание на авторката и горене на книгата да присъствам.
Виж сега да ти обЯсня: като няма пари за български филми и те на нас не ни трябват, така ще е. Няма ние да си пренаписване историята, ами други ще ни я пренаписват.
Обобщено - това е положението.
Нали всичко било бизнес.
А като не си чел книгите, няма как да знаеш и другата дали не е попреиначена - в друга географскополитическа посока.
Panta rhei...
Сещам се за вицът за чучки писател и читател... За щастие едната вселена я познавам добре - много близки на семейството, като се случи да съм в Германия, Англия или Франция се срещам с такива хора, макар и сред тях да има много различни и с много разнопосочни мисли, идеали и интереси.
Мнемозина написа:Ами мислех, че за книги искаш да си говорим, а то какво било.БоЕВ написа:А трябва ли да съм ги чел?Мнемозина написа:Чел ли си книгите?
Виж сега да ти обЯсня: като няма пари за български филми и те на нас не ни трябват, така ще е. Няма ние да си пренаписване историята, ами други ще ни я пренаписват.
Нали всичко било бизнес.
А като не си чел книгите, няма как да знаеш и другата дали не е попреиначена - в друга географскополитическа посока.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Така е, но всеки човек си е различна вселена.ELBI написа:Сещам се за вицът за чучки писател и читател... За щастие едната вселена я познавам добре - много близки на семейството, като се случи да съм в Германия, Англия или Франция се срещам с такива хора, макар и сред тях да има много различни и с много разнопосочни мисли, идеали и интереси.
Е, някои вселени са споделени... донякъде.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Дори и да имах всичкото време на света, едва ли бих седнал да чета точно тия две книги. Всъщност аз никъде не споменавам книги и четене - интересни са ми авторките като личности, като вселени, и техните стимули, пориви да напишат нещо. Възмутен съм от втората, не е нормално нито пък почтено да променяш детайли които ще променят цялото звучене и внушение на произведението години след като си го издал.Мнемозина написа:
Ами мислех, че за книги искаш да си говорим, а то какво било.
Нали всичко било бизнес.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
За втората не знам, но първата ще прочетаБоЕВ написа:Наследницата на невъзвращенци - news.ibox.bg/news/id_1840949330

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Споко - втората ще я изгледаш по битивиту.frisky lioness написа:За втората не знам, но първата ще прочетаБоЕВ написа:Наследницата на невъзвращенци - news.ibox.bg/news/id_1840949330
- frisky lioness
- Обратна връзка:
БоЕВ написа:Споко - втората ще я изгледаш по битивиту.frisky lioness написа:За втората не знам, но първата ще прочетаБоЕВ написа:Наследницата на невъзвращенци - news.ibox.bg/news/id_1840949330
Бахтън вече

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Съжалявам, обаче не мога да им видя целите вселени на двете авторки, съдейки по една страничка анотация за по една от книгите им. Затова се запънах.БоЕВ написа:
Дори и да имах всичкото време на света, едва ли бих седнал да чета точно тия две книги. Всъщност аз никъде не споменавам книги и четене - интересни са ми авторките като личности, като вселени, и техните стимули, пориви да напишат нещо. Възмутен съм от втората, не е нормално нито пък почтено да променяш детайли които ще променят цялото звучене и внушение на произведението години след като си го издал.
А за промяната - знам ли вече кое е нормално. Може пък ние да сме ненормалните. Всичко е... най-малкото странно.
Panta rhei...
- Глас в пустиня