Красотата там горе

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Красотата там горе

Мнение от Remmivs »

Изображение

Звездата беглец. Зета от Змиеносец. Вижда се като червена, но не е. Тя е синята точка в центъра. Близичко е. 450 светлинни години само. Но се отдалечава с адска скорост. Буквално адска. Най-вероятно е била част от двойна система и едната е избухнала като свръхнова. И е запратила тази като скиталец из безкрая.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Абе, Ремиусе! Всеки, дето е чел поне малко астрономия знае, че доказателството за разширяването на вселената е именно изместването на светлината на звездите в червения спектър, поради удължаване на вълната. Обаче имало и такива, чието изместване е в синия спектър, демек приближават се. Що така, бе, срещал ли си нейде отговор? Аз го четох в една от книгите на Хокинг, но това само се спомена, доказателството беше "необоримо" и нито дума за тези изключения.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Абе, Ремиусе! Всеки, дето е чел поне малко астрономия знае, че доказателството за разширяването на вселената е именно изместването на светлината на звездите в червения спектър, поради удължаване на вълната. Обаче имало и такива, чието изместване е в синия спектър, демек приближават се. Що така, бе, срещал ли си нейде отговор? Аз го четох в една от книгите на Хокинг, но това само се спомена, доказателството беше "необоримо" и нито дума за тези изключения.
Сигурно са момченца. :roll:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:Абе, Ремиусе! Всеки, дето е чел поне малко астрономия знае, че доказателството за разширяването на вселената е именно изместването на светлината на звездите в червения спектър, поради удължаване на вълната. Обаче имало и такива, чието изместване е в синия спектър, демек приближават се. Що така, бе, срещал ли си нейде отговор? Аз го четох в една от книгите на Хокинг, но това само се спомена, доказателството беше "необоримо" и нито дума за тези изключения.
Сигурно са момченца. :roll:
Тиху сега, ще кажат, че сме феминистки. Може и по-лошо. Да помислят, че искаш да кажеш, че понеже са момченца не знаят още накъде да се разширяват. Но аз все пак се радвам, че си невежа поне по тоз въпрос. Поне по един въпрос сме еднакво невежи. :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Тиху сега, ще кажат, че сме феминистки. Може и по-лошо. Да помислят, че искаш да кажеш, че понеже са момченца не знаят още накъде да се разширяват. Но аз все пак се радвам, че си невежа поне по тоз въпрос. Поне по един въпрос сме еднакво невежи. :lol:
Не бе, как не разбираш! :(
Понеже са момченца, имат собствено мнение. И искат да дойдат да ни видят, защото са любознателни и защото ние сме едни чудеса неземни... тъй де, земни.

Ама Верче, невежеството ми е безгранично и разширяващо се като вселената. Все в някои галактики ще сме еднакво невежи с тебе, не може да сме чак пък толкоз индивидуални. :lol:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Не бе, как не разбираш! :(
Понеже са момченца, имат собствено мнение. И искат да дойдат да ни видят, защото са любознателни и защото ние сме едни чудеса неземни... тъй де, земни.

Ама Верче, невежеството ми е безгранично и разширяващо се като вселената. Все в някои галактики ще сме еднакво невежи с тебе, не може да сме чак пък толкоз индивидуални. :lol:
Аха! Сега пък искаш да изкараш цялата планета женска, дето й налитат мъжки!

Глупости, бе, индивидуалността е илюзия. Моето лично мнение и усещане е, че сме проявления на едно и също нещо. Все едно Бог се е разположил във всяка частица от себе си и ние сме едни ситни власинки даже не от тялото ами от някоя митохондрия, макар и да не помня какво беше това, и само си мислим, че сме индивиди.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

помня кво е митохондрия
даже знам къде ги има най-много :grin:
знам за червеното отместване друг е въпросът дали е имало ГВ
но червено отместване има
тази специално изглежда червена заради праха между нас и нея
същото като залеза
обаче е син гигант
колкото до синьото изместване
това са локални флуктуации
като това да видиш някой в насрещното
не е обичайно ама се случва
и все пак посоката е друга и това си го пише на всички знаци
та
статистически погледнато всички се отдалечават от всички
обаче
и вашето обяснение не е лошо
особено ако сте лоши момичета
:blum::blum::blum:

PS
ще пиша подробно може би по-късно
сега нямам време
чувам песента на железата
а после трябва да ходя и на работа представи си моля те
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Аха! Сега пък искаш да изкараш цялата планета женска, дето й налитат мъжки!

Глупости, бе, индивидуалността е илюзия. Моето лично мнение и усещане е, че сме проявления на едно и също нещо. Все едно Бог се е разположил във всяка частица от себе си и ние сме едни ситни власинки даже не от тялото ами от някоя митохондрия, макар и да не помня какво беше това, и само си мислим, че сме индивиди.
Ти си феминистка! :blum:

Не съм съгласна чак с това.
Предлагам ти компомисно да приемем, че сме умерено уникални.
Panta rhei...
Публикувай отговор