Преброихте ли се?

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Преброихте ли се?

Мнение от Remmivs »

Щото аз да.

Но ме напуши на три пъти смях.

Първо, трябва да се регистрираш два пъти, за да се регистрираш веднъж. Така беше поне снощи.

Второ, при регистрация ви казват, че можете да разчитате ала бала портокала лични данни и прочее няма да бъдат записвани, съхранявани и т.н. (регистрацията става с лична карта и ЕГН). После въвеждате данните и цъфва съобщение, всички данни бяха записани успешно или подобно. Имам ги и двете съобщения записани (записах ги втория път на регистрицията :-). Ще ви ги пусна довечера, евентуално

Но третото е най-добро - можете да сте съпруг/съпруга и да сте едновременно неженен/неомъжена. Мда. Валидни и допустими отговори са и двата. Едновременно.
Аватар
ELBI

Re: Преброихте ли се?

Мнение от ELBI »

Преброяването задължително ли е? Ако го направиш по нета, няма да те тормозят в къщи или какво?
Remmivs написа:Щото аз да.

Но ме напуши на три пъти смях.

Първо, трябва да се регистрираш два пъти, за да се регистрираш веднъж. Така беше поне снощи.

Второ, при регистрация ви казват, че можете да разчитате ала бала портокала лични данни и прочее няма да бъдат записвани, съхранявани и т.н. (регистрацията става с лична карта и ЕГН). После въвеждате данните и цъфва съобщение, всички данни бяха записани успешно или подобно. Имам ги и двете съобщения записани (записах ги втория път на регистрицията :-). Ще ви ги пусна довечера, евентуално

Но третото е най-добро - можете да сте съпруг/съпруга и да сте едновременно неженен/неомъжена. Мда. Валидни и допустими отговори са и двата. Едновременно.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

120 кинта ако не се преброиш.

у нета като че ли е по добрата идея.:-) за участие
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
annonymus

Мнение от annonymus »

Преброих сА току що.
Малко зор с регистрацията наистина, и аз се регистрирах два пъти, докато си получа паролата.
Малко смешно ми звучи "обичайно налично население" :rotfl24:
аз да съм торба картофи, че да съм налична :rotfl24:

Аби сигурност - тъй или иначе ще ги вкарат полсе данните в некой комп.
А и помисли си - на колко места вече ти се мандахерцат личните данни - банки, МЕТРО (и други такива дето дават карти), бензиностанции - пак с карти... :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

http://www.nsi.bg/census2011/

http://www.nsi.bg/census2011/pagebg2787 ... 2&SSPP2=21

Ако се преброиш онлайн, не мога да ти влязат удома. Не е сигурно, че ще се падне да влязат у вас точно, но е възможно.
ELBI написа:Преброяването задължително ли е? Ако го направиш по нета, няма да те тормозят в къщи или какво?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:http://www.nsi.bg/census2011/

http://www.nsi.bg/census2011/pagebg2787 ... 2&SSPP2=21

Ако се преброиш онлайн, не мога да ти влязат удома. Не е сигурно, че ще се падне да влязат у вас точно, но е възможно.
ELBI написа:Преброяването задължително ли е? Ако го направиш по нета, няма да те тормозят в къщи или какво?
10х !
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

мвр са ще си спретнат една хубава база данни

име - егн - ip
:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Питката сутринта се нервираше на бисери:

http://dnes.dir.bg/news/mariana-kotzeva ... 03688?nt=4

"трафикът зависи и от техниката на електронните пощи"

:grin:

Не съм се преброил, но ще се. А ако МВР все още няма егнто и аипито ми, аз се чувствам обиден до сълзи
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ей, току що и аз свърших тази работа...
(а нямаше да идвам обратно и да говоря... пфу... имах намерение да звъня по телефона, а то - преброяване, смърт, тинтири-минтири...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Питката сутринта се нервираше на бисери:

http://dnes.dir.bg/news/mariana-kotzeva ... 03688?nt=4

"трафикът зависи и от техниката на електронните пощи"

:grin:

Не съм се преброил, но ще се. А ако МВР все още няма егнто и аипито ми, аз се чувствам обиден до сълзи
мненията зависят от експертите по трафици, дето говорят...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

о, сякаш ги нямат... аре сега...
Quid написа:мвр са ще си спретнат една хубава база данни

име - егн - ip
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

ELBI написа:о, сякаш ги нямат... аре сега...
Quid написа:мвр са ще си спретнат една хубава база данни

име - егн - ip
ногу важну
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Току що. Мерси, Рем!
Изображение
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Да, сутринта, без никакъв проблем. Отне ми 10-тина минути.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Личните данни, с които се регистрирате, не се обработват и не се съхраняват. Те се използват единствено за удостоверяване на Вашата регистрация.

.....

Попълнените от Вас данни са записани. Паролата за достъп до системата „Електронно преброяване 2011” ще получите на посочената от Вас електронна поща.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Личните данни, с които се регистрирате, не се обработват и не се съхраняват. Те се използват единствено за удостоверяване на Вашата регистрация.

.....

Попълнените от Вас данни са записани. Паролата за достъп до системата „Електронно преброяване 2011” ще получите на посочената от Вас електронна поща.
Виждаш противоречие?
Във второто изречение липсва думата "лични".
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

вчера 2-3 пъти опитвах да се преброя, но сайта така и не се зареди
после чух по сателита, че можело да се преброя само от бг
пък аз въобще не трябвало, защото другаде щели да ме броят
с две думи нищо не разбрах и си трайкам сега те да ме намерят
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Малкия е зверски сърдит! До 8 годишни "лица" не мога да отбележа "грамотен". Е той за какво се напъва толко време в тва училище?!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Малкия е зверски сърдит! До 8 годишни "лица" не мога да отбележа "грамотен". Е той за какво се напъва толко време в тва училище?!
само "до 8 годишни" да беше ... тъпо направено - трябва да разширят диапазона :rotfl24:

мен малко ме подразни, че точно след ЕГН искат и дата на раждане... и това с професиите беше трагично/тантрично трагично направено. Маса време търсих кое, как да цъкам и на нагласям (основно за други хора - за мен си бе сравнително лесно :winkw:)

Все пак цялостно погледнато беше добре - веднага ми даде парола, лесно попълних и предадох. Вървим към светли бъднини напред :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

shshtt написа:вчера 2-3 пъти опитвах да се преброя, но сайта така и не се зареди
после чух по сателита, че можело да се преброя само от бг
пък аз въобще не трябвало, защото другаде щели да ме броят
с две думи нищо не разбрах и си трайкам сега те да ме намерят
Критична точка на преброяването е 1.02.2011. Сиреч, брои се всичко така, както е било към тая дата, умрелите след тая дата се броят за живи, нищо че, да речем преброителят минава на 20-ти, а човекът е починал на 10-ти. Същото се отнася и за новородените - родените след 1.02.2011г. не се броят за живи. Ако на тая дата си бил на гости у роднини, би трябвало да те броят там като временно пребиваващ, а по постоянен адрес да не те броят. Купон!:grin:
Пазете си кодовете генерирани в края на ел. преброяване, защото, когато на вратата ви похлопат преброители сте длъжни да им ги дадете, както и да дадете данни за сградата, защото има разлика между жилище и сграда и за всяко едно от тях се попълва карта.
АВе
Обратна връзка:

Писах се неграмотен

Мнение от АВе »

И търсачката за грешки в софтуера на преброяването не посочи за грешка това, че съм едновременно неграмотен и с магистърска степен.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
ELBI

Re: Писах се неграмотен

Мнение от ELBI »

АВе написа:И търсачката за грешки в софтуера на преброяването не посочи за грешка това, че съм едновременно неграмотен и с магистърска степен.
а ... това може да не е грешка :rotfl24:
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

Nejimaki-dori написа:Да, сутринта, без никакъв проблем. Отне ми 10-тина минути.
+1:grin:
За да бъде казана истината,

са нужни двама —

единият да я изрече,

а другият да я чуе.
Аватар
Глас в пустиня

На преброилите се честито! По неофициална информация мога да кажа само - очаквайте "контролно" преброяване към месец Май. Страшно много грешки от рода на сгрешен адрес, двойна регистрация, неправилно попълнени карти и съответно неправилно описани жилища, домакинства, хора.:bigsmile:
И-нет броенето през лето Господне 2011 може да кажем с чиста съвест, че е минало под знака на Настрадин Ходжа и култовата му чуденка от приказката за броенето - как така и защо когато се качи на магарето, магаретата са девет, а когато слезе от него стават десет.:lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Важното, Боев, е, че изпълнихме гражданския си дълг. На хората отвреме навреме, трябва да им се дава възможност да направят нещо за държавата е така фор фри. Трябва да е нещо лесно, да го правят без да се помръднат, но да е супер задължително и да ги чакат страшни глоби ако не го направят. Тогава, щом свърши задължението си, човек се чувства отговорен и добър. Купува шоколадче на жената, хвърля един възпитателен бой на децата. Или обратно. И вобще така се създава обществено риш отговорно общество. Резултатите са без значка.
Електоралните единици нали са ясни?
annonymus

Мнение от annonymus »

Глей и ти сега, Зелени, Боев щеше да е щастлив до другата сряда, че нещо се издънило, пък ти му разваляш душевния комфорт :)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

спестили сме 3-4 милки....
и са къде отиват тези пари е въпросът?!!!
да си дойдеме на думата!:-)

Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Quid написа:спестили сме 3-4 милки....
идат избори бре!
Виж подводницата!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Манкурт написа:
идат избори бре!
няма ли да има неква лотария това онова ,коли да раздават ....

Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Quid написа: няма ли да има неква лотария това онова ,коли да раздават ....
ц... до тогава джакпотът ще "подобри" рекорда си няколко пъти...

а за мангалята, ще има изобилие от кифтета, кебапе и други стоки от първа необходимост... в рамките на около един месец...

после отново гладия... за всички ни...
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:Важното, Боев, е, че изпълнихме гражданския си дълг. На хората отвреме навреме, трябва да им се дава възможност да направят нещо за държавата е така фор фри. Трябва да е нещо лесно, да го правят без да се помръднат, но да е супер задължително и да ги чакат страшни глоби ако не го направят. Тогава, щом свърши задължението си, човек се чувства отговорен и добър. Купува шоколадче на жената, хвърля един възпитателен бой на децата. Или обратно. И вобще така се създава обществено риш отговорно общество. Резултатите са без значка.
Електоралните единици нали са ясни?
Не те разбрах напълно, ама няма лошо.
annonymus

Мнение от annonymus »

Quid написа:
Манкурт написа:
идат избори бре!
няма ли да има неква лотария това онова ,коли да раздават ....
Е то свърши! Да ес беше сетил да искаш награда преди да почне електронното броене. Са вече нема сми...
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:Глей и ти сега, Зелени, Боев щеше да е щастлив до другата сряда, че нещо се издънило, пък ти му разваляш душевния комфорт :)
Да се издънят може много неща и това е нормално, не е нормално високомерието с което се отнесоха много хора, та от там и грешките - хем незнаещи, хем с претенции. :-)

И какво ще стане като дойдат у вас преброители? Нямат право да влизат у вас, попълват картата така както им кажеш, но я попълват по правилата, защото са минали някакъв разяснителен курс и правят разлика между: домакинство; семейство; жилище; грамотен; работещ; временно отсъстващ/присъстващ и т.н. Картите са изработени доста усложнено и са вариативни, сиреч, не са шаблонни, а за всеки човек, семейство и домакинство има различни варианти на попълване.
Цялата работа с това броене стана точно като на Бай Настрадин, защото видяла жабата да коват вола и тя вдигнала крак.

Може ли, например, двама родители с достъп до и-нет и с претенция, да се преброят, а никой от тях да не се сети да преброи децата. И сега тия деца какво да ги правим - не може да им се попълни самостоятелна карта, защото децата не могат да образуват домакинства и семейства. Тъпо и претенциозно - друго нямам какво да кажа за това.:-)

пп Да оставим настрана въпроса, че двама по отделно са броили и жилището в което живеят два пъти. :winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа: Не те разбрах напълно, ама няма лошо.
Лошо би било само ако ме разбереш напразно. Ти или всеки.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
БоЕВ написа: Не те разбрах напълно, ама няма лошо.
Лошо би било само ако ме разбереш напразно. Ти или всеки.
Това зависи от теб - дали си изпълнен(със съдържание) или си изпразнен(от такова)!
Публикувай отговор