Време за снимки

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

БоЕВ написа:Малко цвят за настроение.

Изображение
:bdance: :sunny: :dance3: :laie: Това е от което имах нужда, браво на теб.:lol:Голям кеф, от няколко дни ми е едно зимно, та ми стопли душата. Благодаря ти.
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

....
Последно промяна от Глас в пустиня на 14.12.12, 23:16, променено общо 1 път.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа: Изображение
много постно...ъъъ..вегетарианско такова. При този нож очаквах нещо по-драматично:grin:

ПП Имам усещането, че ако фонът беше по-светъл и топъл, щеше да е още по-добре. Но и така е достатъчно пикантно и вкусно!:bigsmile:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа: Уау, радвам се когато разбера, че дори и неволно съм усмихнал някого.:bigsmile:
Специално за теб аранжирах набързо и щракнах - в топли цветове.:bigsmile:
Изображение
Тази ми е на десктопа вече. Но ще стои далеч по-добре ако пуснеш мааааалко по-големшка сминка, става ли?
И пиши още една бира за черпене кат`са видим някой ден... :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

.....
Последно промяна от Глас в пустиня на 14.12.12, 23:17, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:
много постно...ъъъ..вегетарианско такова. При този нож очаквах нещо по-драматично:grin:

ПП Имам усещането, че ако фонът беше по-светъл и топъл, щеше да е още по-добре. Но и така е достатъчно пикантно и вкусно!:bigsmile:
Ножът е излишен. Не можах да "балансирам" снимката, но това все пак ми е първият натюрморт и е инспириран от една графика на Ън, с дъска, чесън и нож. Отдавна се канех да направя опит да снимам нещо такова. Нямам достъп до студио или пък някакви специални приспособления (а трябва да си направя), та бързах докато слънцето грееше през прозореца. Намятах набързо нещата върху табуретка, "спуснах" върху степера едно одеяло за затъмняване на фона и готово. Обичам тъмните фонове, а и си мисля, че при тия неща(натюрмортите) би трябвало да са тъмни за да не отвличат вниманието от основните обекти. Знам ли, трябва да опитвам повече и с различни неща, ама малко ме мори и мързел понякога.:bigsmile:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Страхотно си се справил! Продължавай!
Но едно едро парче пастърма също би се вписало чудничко:bigsmile:

ПП Прав си за тъмния фон. Като се загледах отново ми се стори напълно подходящ!
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:Страхотно си се справил! Продължавай!
Но едно едро парче пастърма също би се вписало чудничко:bigsmile:

ПП Прав си за тъмния фон. Като се загледах отново ми се стори напълно подходящ!
Мерси!
Ще опитвам. Проблем е, че когато има пастърма(и винце) не ми се снима.:lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
Ножът е излишен. Не можах да "балансирам" снимката, но това все пак ми е първият натюрморт и е инспириран от една графика на Ън, с дъска, чесън и нож.
Ножът никога не е излишен :bigsmile:
Тенкс, супер сминка. Във всичките и варианти.

Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

БоЕВ написа:
Баба Яга написа:

Изображение
:bdance: :sunny: :dance3: :laie: Това е от което имах нужда, браво на теб.:lol:Голям кеф, от няколко дни ми е едно зимно, та ми стопли душата. Благодаря ти.
Уау, радвам се когато разбера, че дори и неволно съм усмихнал някого.:bigsmile:
Специално за теб аранжирах набързо и щракнах - в топли цветове.:bigsmile:
Изображение
С Гаспод ще си делим снимката май.:lol:Благодаря ти, Боев, низата от чушки ми напомни за зелева чорба и студ и червено вино в менче, разговори до бумтящата печка...сигурна съм че разбираш за какво ти говоря.:-)
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

Моля, не ми се сърди, но ще те критикувам :shy: Знам какви снимки имаш.. Това е .. постно, събрани неща да ги рисуват в гимназията. Знам, убедена съм, че силата ти е другаде. Иначе е чудесна снимка като за каталог на бита в някакъв регион, но теб те няма в нея, а аз съм свикнала да ми разказваш приказки и истории... :-)

П.П. Ужасен критик съм, човек, дето една снимка не може да направи, но бъдещето "профи" винаги се допитва до мен, именно щото нищо не разбирам, ама била съм имала усет, той така казва... :shy:

П.П. 1. Нали не ми се сърдиш, много ми беше трудно да го напиша, но като познавам себе си, ще ми се нацупиш за малко и после ще я огледаш и .... ще разбереш:kiss::kiss:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

never mind написа:
Моля, не ми се сърди, но ще те критикувам :shy: Знам какви снимки имаш.. Това е .. постно, събрани неща да ги рисуват в гимназията. Знам, убедена съм, че силата ти е другаде. Иначе е чудесна снимка като за каталог на бита в някакъв регион, но теб те няма в нея, а аз съм свикнала да ми разказваш приказки и истории... :-)

П.П. Ужасен критик съм, човек, дето една снимка не може да направи, но бъдещето "профи" винаги се допитва до мен, именно щото нищо не разбирам, ама била съм имала усет, той така казва... :shy:

П.П. 1. Нали не ми се сърдиш, много ми беше трудно да го напиша, но като познавам себе си, ще ми се нацупиш за малко и после ще я огледаш и .... ще разбереш:kiss::kiss:
Защо да го няма, аз го виждам. Виждам го как внимателно премята чушчиците връз менчето, как отхлупва солничката, как внимателно поставя ножа - с острието навътре, не към теб, как отчупва скилидките чесън... и всичко, и всичко. Това е един нежен и внимателен натюрморт. Покана, топлота, грижа. Нещата не са събрани ей така просто и скупчени. :winkw:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа: Покана, топлота, грижа. Нещата не са събрани ей така просто и скупчени. :winkw:
:good:

Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

vyara написа:
never mind написа:

Защо да го няма, аз го виждам. Виждам го как внимателно премята чушчиците връз менчето, как отхлупва солничката, как внимателно поставя ножа - с острието навътре, не към теб, как отчупва скилидките чесън... и всичко, и всичко. Това е един нежен и внимателен натюрморт. Покана, топлота, грижа. Нещата не са събрани ей така просто и скупчени. :winkw:
:kiss: Браво.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

Баба Яга написа:... Боев, низата от чушки ми напомни за зелева чорба и студ и червено вино в менче, разговори до бумтящата печка...сигурна съм че разбираш за какво ти говоря.:-)
Хех, ако не аз, то кой ще те разбере!:lol:
Онуй бакърче с дръжчицата си има братчета, половин дузина, колко винце се е преточило през тях - ох.:bigsmile:
И всичко е за моабета, за идеята.
Аватар
Глас в пустиня

never mind написа:

Хич даже няма да ти се цупя - опитвам просто, интересно ми е, пък и времето е кофти за снимки от навън.
Мерси за критиката, а на твойто "профи" му пожелавам бляскави успехи!
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа: Защо да го няма, аз го виждам. Виждам го как внимателно премята чушчиците връз менчето, как отхлупва солничката, как внимателно поставя ножа - с острието навътре, не към теб, как отчупва скилидките чесън... и всичко, и всичко. Това е един нежен и внимателен натюрморт. Покана, топлота, грижа. Нещата не са събрани ей така просто и скупчени. :winkw:
:bigsmile: Благодаря!
Аватар
Глас в пустиня

....
Последно промяна от Глас в пустиня на 14.12.12, 23:18, променено общо 1 път.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Боев, вдъхнови ме...
и аз си направих инсталацийка :)
Изображение

п.п. Нарича се "Защо не умрях снощи"

Или иначе казано излагам няколко вида окиси и катран, към твоя холестерол :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:
Е, не е с пастърма, ама спастрих набързо нещо и за тебе. То и условия няма за тоя жанр, ама се надявам да сте снизходителни - "не стреляйте по пианиста, той толко си може".:lol:

Изображение
Е така те обичам- червено вино и луканка! Това заличава всякакви разногласия :grin: И аз като итком се запалих и тия дни разглеждам натюрморти- глей кво намерих http://photo-cult.com/articles/diference/
Ако ми позволиш някой друг коментар ми се иска да отбележа, че фонът не ми се връзва стилово с останалите елементи и че ако беше снимал леекинко изотгоре луканката и ножът щяха да се виждат по-добре. Представям си, че си я правил ти, както и виното. Липсва ми само къшей димящ селски хляб....мммм
Кефят ме зърната чер пипер като детайл. Надявам се, че си цопнал няколко и в греяното вино -мноу обичам :bigsmile:
Последно промяна от windcolours на 05.02.11, 11:01, променено общо 1 път.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

itcome написа:

....вместо да направиш натюрморт с паниран силянски боб и прословутите ти ябълки с мед и синьо сирене... Пушачи ньедни!:mad:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Имай милост де... снощи свирих на йоника до три сабален в един танцовален клуб... предстои ми пътуване и затягане на Дайко... тъ пощади ме и ми позволи да поема сутрешната си доза отрова... с удоволствие :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
windcolours написа:

Ножът е излишен. Не можах да "балансирам" снимката, но това все пак ми е първият натюрморт и е инспириран от една графика на Ън, с дъска, чесън и нож. Отдавна се канех да направя опит да снимам нещо такова. Нямам достъп до студио или пък някакви специални приспособления (а трябва да си направя), та бързах докато слънцето грееше през прозореца. Намятах набързо нещата върху табуретка, "спуснах" върху степера едно одеяло за затъмняване на фона и готово. Обичам тъмните фонове, а и си мисля, че при тия неща(натюрмортите) би трябвало да са тъмни за да не отвличат вниманието от основните обекти. Знам ли, трябва да опитвам повече и с различни неща, ама малко ме мори и мързел понякога.:bigsmile:
Натюрморта ти е супер! Много топъл, гостоприемен някак си :lol:
Ножа е излишен, защото не подхожда китайско ножче на тези чисто български посуда. Трябва ти един стар каракулак и всичко ще е ОК :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

itcome написа:Боев, вдъхнови ме...
и аз си направих инсталацийка :)
Изображение

Нямам какво да кажа - светлина фокус дефокус подредба...всичко си има - страхотно.
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа: Е така те обичам- червено вино и луканка! Това заличава всякакви разногласия :grin: И аз като итком се запалих и тия дни разглеждам натюрморти- глей кво намерих http://photo-cult.com/articles/diference/
Ако ми позволиш някой друг коментар ми се иска да отбележа, че фонът не ми се връзва стилово с останалите елементи и че ако беше снимал леекинко изотгоре луканката и ножът щяха да се виждат по-добре. Представям си, че си я правил ти, както и виното. Липсва ми само къшей димящ селски хляб....мммм
Кефят ме зърната чер пипер като детайл. Надявам се, че си цопнал няколко и в греяното вино -мноу обичам :bigsmile:
Радвам се на коментарите ти. Искам да погледна през ваще очи. Нямам условия да снимам натюрморти. Чета, гледам, започнах и да опитвам, това са ми първите два и ги правя ей така, набързо и с подръчни материали. Може би с времето ще им хвана цаката. Тенкс за линка.
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа: Натюрморта ти е супер! Много топъл, гостоприемен някак си :lol:
Ножа е излишен, защото не подхожда китайско ножче на тези чисто български посуда. Трябва ти един стар каракулак и всичко ще е ОК :lol:
Златно ножче е това - заключва се против самозатваряне, а острието му е тънко и остро - люто е като змийче. Обаче не е за снимки верно.
Аватар
Глас в пустиня

.....
Последно промяна от Глас в пустиня на 14.12.12, 23:18, променено общо 1 път.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

някой е ровил из старите буркани днес:lol:
отново ми се ще да пробваш да ги снимаш не от равнището на основата на натюрморта, а от малко различен ъгъл както е в линка, който постнах/. Така плоските предмети вероятно ще се виждат по-добре. Само идея де.

обаче снимката ме кефи!:-)
Аватар
Глас в пустиня

....
Последно промяна от Глас в пустиня на 14.12.12, 23:19, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:някой е ровил из старите буркани днес:lol:
отново ми се ще да пробваш да ги снимаш не от равнището на основата на натюрморта, а от малко различен ъгъл както е в линка, който постнах/. Така плоските предмети вероятно ще се виждат по-добре. Само идея де.

обаче снимката ме кефи!:-)
Всъщност тук съм се опитал да поставя акцента на гилзите и заровете, а останалото(банкнотите и монетите) е "пълнеж"
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

да, определено ми харесват повече така - по-обемни изглеждат. Поне за мен де...предпоследната е най-добре. първата-прекалено изотгоре:lol:

ПП ама добре прося,а?:grin:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Лакираната повърхност много ме изкефи :)
Хубава серия....
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Изображение

Изображение
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

БоЕВ написа:
Gaspode написа: Изображение

това ми харесва
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

БоЕВ написа:Един и от днеска, нарекох го "Игри на късмета" :bigsmile:

Изображение
от тази серия - това
+ маската - тц
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:да, определено ми харесват повече така - по-обемни изглеждат. Поне за мен де...предпоследната е най-добре. първата-прекалено изотгоре:lol:

ПП ама добре прося,а?:grin:
Търся. Възможно най-доброто, ама до тогава (ще)има хиляди опити. "Предпоследната" може би се получи като композиция, обаче няма едно с едно което да се "връзва" стилово - сбирнак.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

itcome написа:Лакираната повърхност много ме изкефи :)
Хубава серия....
Това са ми първите опити и експериментирам на тоя етап с всичко което ми се мерне пред очите и където дойде.:lol:
Имам познат занаятчия - изработва мебели по поръчка - ще трябва да го навестя и да се снабдя с някоя и друга плоскост. В един магазин пък видях хубави битови каренца. Лека полека ще опитвам и тоя жанр - за сега ми е интересно.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

itcome написа:Изображение

Изображение
Цветно!
Панорамата е 6 както винаги.
Аватар
Глас в пустиня

shshtt написа:
БоЕВ написа:Един и от днеска, нарекох го "Игри на късмета" :bigsmile:

Изображение
от тази серия - това
+ маската - тц
Маската трябва да е едноцветна и да не се набива в очи толкова - няма едно с едно което да се върже. Опитвам да "усетя" композицията.
А на тая горе, може би, зад банкнотата от пет лева щеше добре да стои една чаша с недопито питие...може би, но ще трябва да опитам, за да знам със сигурност. :bigsmile:

Благодаря за коментарите всъщност!:bigsmile:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Изображение

Сложих си го на десктопа, нали на възразяваш?

Много обичам птиченца.
Публикувай отговор