Не мога да разбера....
- Света вода ненапита
Не мога да разбера....
Виж подводницата!
Re: Не мога да разбера....
Щото не могат да рисуват
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Re: Не мога да разбера....
щото така "рисуват" мн. по-бързо и повече
...
повече, отколкото много други с четка
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
:))
Защото са некадърни да направят чиста снимка, да не говорим ако снимат с лента.
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
- Глас в пустиня
Защото това са плодовете на интернет школата. Масово във фотографските сайтове се оценява способността на "аФтора" да борави с обработваща програма. Техниката се развива бързо и става все по-достъпна, сега можеш да направиш не лоша снимка и с джисием, та нещото което отличава "профито" от лузъра е "обработката" - колкото повече, толкова по-професионално. Ефекта от видяното, чрез подражание се мултиплицира и настава едно изнасилване на цветовете, едно десатуриране, драскане на фона, винетиране на краищата...мъка. Нощес до три сахатя сабахлем гледах един такъв - на рев ме изби направо. Приятно(във всяко едно отношение) ме изненадват руснаците - класика в пълния смисъл на думата - стил, техника, качество. Без залитане по осмото изкуство(как да направим една снимка негледаема), всичко е премерено и добре дозирано.
Та така става, когато форумите възпитават естетически вкус и отношение към културата.
Та така става, когато форумите възпитават естетически вкус и отношение към културата.
- Green Light
Възпитават е грешната дума тука. Според мен. Имат някакъв ресурс ако човек иска да се САМОусъвършенства както го разбира. Но възпитават само две институции сега и преди, и винаги. Тва са семейството - каквото и да е то, и училището където и да е то. Тва е. Трето нещо, което да възпитава човека няма. СпоредБоЕВ написа: Та така става, когато форумите възпитават естетически вкус и отношение към културата.
- Глас в пустиня
Прав си, може би "възпитават" трябваше да го сложа в кавички!Green Light написа:Възпитават е грешната дума тука. Според мен. Имат някакъв ресурс ако човек иска да се САМОусъвършенства както го разбира. Но възпитават само две институции сега и преди, и винаги. Тва са семейството - каквото и да е то, и училището където и да е то. Тва е. Трето нещо, което да възпитава човека няма. СпоредБоЕВ написа: Та така става, когато форумите възпитават естетически вкус и отношение към културата.мен
Макар че, ако се замисли човек...важна е основата - определено, но от един момента на татък човек сам търси и намира, дори преосмисля, отхвърля вече наученото и гради отначало, от нула, а "специализираните форуми" каквито несъмнено са и фотографските играят доста голяма роля.
Не знам, може би пак не се изразявам правилно!
Виж нагледно:
Тая снимка кичи началната страница и има над 90 точки

а тая е събрала едва около 40, 39 ако трябва да бъдем точни