it is quite trueELBI написа:unless the brilliance in your mind is for the art of hidingbead_ написа:you can't possibly hide your brilliant mind for a long time
За ТЕД
There are always eyes, that are more brilliant and breathtaking... this is the beauty of life - its infinity 
Remmivs написа:well, if it is so brilliant a mind, there is nothing which can cast a shadow over the beacon light of such eyes
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ето го:Мнемозина написа:Ще ни го пуснат после в нета, все си е утеха това.
http://www.youtube.com/watch?v=6SZFY47aIog
Благодаря, ще го гледам.Remmivs написа:Ето го:Мнемозина написа:Ще ни го пуснат после в нета, все си е утеха това.
Толкова домашни ми се натрупаха вече...
Panta rhei...
Мда. Изгледах го. И ще го гледам пак.Remmivs написа:изключително е
забележи как говори за нас и ние
шапка му свалям на този човек за идеите и за личнните му качества
Това за мен, ние, нас и т.н. ми направи вчепетление и на мен. И друго - загледах презентациите от 2010, някои от тях. Огромна разлика виждам между нашите презентатори и чужденците. Може би просто хората имат повече опит, но разликата е очевадна - държание, подготовка, усет за публиката...
А за "баба синдром" се поТписвам с три ръце
Най-сетне намерих време да го изгледам...тва, щото в офиса не съм си занесла слушалки, не че някой би ми попречил.
...ми, какво да кажа...хубаво, че се е намерил някой да го формулира, и да го представи,
иначе аз открай време си ги мисля тези работи, и живея точно така, макар и да не говоря много-много по въпроса.
но има нещо, което му убягва, колкото и да повтаря "ние", "ние", той не разбира огромното облекчение, което носи на хората идеята, че по рождение са прецакани и от тях нищо не зависи, просто изпълняват каквото им е наредено и толкова... това е психика, която е помогнала на поколения да оцелеят. И затова е толкова трудно да се преодолее (тва - освен мързела и глупостта, които са другите пречки).
Мммм, хубаво е да, много даже! С половината неща съм съгласна, с половината не съм...революция в мисленето, да!Remmivs написа:Ето го:Мнемозина написа:Ще ни го пуснат после в нета, все си е утеха това.
играта като подход да е панацея, не...в България всички играем, бтв..на комар
баба фактора...смешно, да...ма чак пък синдром както го е преувеличил Гаспода, не...
а пък това дето не се търкалят децата в калта е ясно защо е, ми просто в Бг навъм е по-мръсничко от където и да е...
иначе европейците наистина сядат по земята навсякъде където им падне, ама това е щото имат повече дрехи, и на практика спазват правилото дето оная лейди от Рошавата гарга го разправяше, че всеки ден трябва да си слагаш чисто изпран кат дрехи...
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Изгледах го, ура!Remmivs написа:изключително е
забележи как говори за нас и ние
шапка му свалям на този човек за идеите и за личнните му качества
Този човек е ужасно симпатичен и много заразен, той е от тези, дето всякак те карат да се чувстваш ведро, да те заинтригуват, да им повярваш дори и когато имаш възражения. Просто заради начина, по който говорят.
За съжаление гледам първо него и имам подозрение, че следващите презентации ще ми бледнеят. Но пък защо за съжаление всъщност...
Що се отнася до това, което казва.
Аз по принцип от доста време наблюдавам или пък съм особено чувствителна към това какво ни казват, препоръчват, налагат другите. Дали чужденци, дали българи от чужбина - както виждате, доста се смесват тия две неща вече.
Този човек, при цялото му мило и много убедително "ние" ни дава поглед отвън.
И тоя поглед мен тотално ме изненада. Досега май все ни обясняваха как на всичко щракаме с пръсти и не приемаме сериозно нищо, особено работата. Че не можем да работим истински ами само се лигавим нещо. Яваш-яваш без напрежението.
През целия преход.
Че трябва да се научим най-после какво е то туй сериозното бачкане, за да се оправим.
И как сега няма да ми звучи прекрасно неговото мнение?
Играта е велико нещо, да. Тук нищо ново сякаш не казва. Не "сякаш", ами просто нищо ново не казва.
След Хьойзинха едва ли може да се добави нещо към това, че сме homo ludens.
След Шилер с неговото "човекът играе само там, където е човек в пълното значение на думата и е изцяло човек само там, където играе"...
И още едно имаше, че човек трябва да се отнася сериозно към забавленията, то май беше още по-старо...
А аз си мисля каква нужда имаме да си повтаряме стари и уж очевидни истини.
Благодаря!
Още много може да се говори и мисли по това. Аз бих го отпратила и натам, че изкуството е една игра, игра на живот. Със свирещите деца на Абреу...
Panta rhei...
Всеки дава поглед отвън. Отвън другите. И все пак е и отвътре. Защото всички сме хора. Всички сме едно.
А и човекът определено е доказал уменията си на практика.
И според мен е искрен в това ние. Не го познавам, всъщност го видях там за първи път, но изглежда живее тук от доста време и има дете от българка.
Та и да, и не.
PS
Res severa est verum gaudium
Seneca

И според мен е искрен в това ние. Не го познавам, всъщност го видях там за първи път, но изглежда живее тук от доста време и има дете от българка.
Та и да, и не.
PS
Seneca
А, да, Сенека беше... благодаря!Remmivs написа:Всеки дава поглед отвън. Отвън другите. И все пак е и отвътре. Защото всички сме хора. Всички сме едно.
Та и да, и не.
PS
Seneca
Не, не казвам, че не е искрен. Но това "ние" е негов избор, а не неизбежност.
Той е преживял срещата си с нас като с "други" по някакъв начин, преди да се приобщи. Този ъгъл е много особен.
Panta rhei...
Ха! Ма верно ли такова "огромно облекчение" чувствали хората?Амаранта написа:той не разбира огромното облекчение, което носи на хората идеята, че по рождение са прецакани и от тях нищо не зависи, просто изпълняват каквото им е наредено и толкова... това е психика, която е помогнала на поколения да оцелеят.
владимир донковpocti_bezobidna написа:Ъъъ, може ли резюме на лекцията?
резюме /от моята си камбанария/
хора, правя неща, които ме кефят. опасни са, трудни са, физически ме застрашават, но резултатът от тях си заслужава. казваха ми, че това, с което се захващам няма да стане, но не ги послушах и успях. работя това, което искам и срещам невероятни хора. ако децата ви са се устремили нанякъде - подкрепете ги, дори да изглежда, че е почти невъзможно да го постигнат.
освен това снимките, които прави са фантастични
just perfect
Мерси.bead_ написа:владимир донковpocti_bezobidna написа:Ъъъ, може ли резюме на лекцията?
резюме /от моята си камбанария/
хора, правя неща, които ме кефят. опасни са, трудни са, физически ме застрашават, но резултатът от тях си заслужава. казваха ми, че това, с което се захващам няма да стане, но не ги послушах и успях. работя това, което искам и срещам невероятни хора. ако децата ви са се устремили нанякъде - подкрепете ги, дори да изглежда, че е почти невъзможно да го постигнат.
освен това снимките, които прави са фантастични
Ще ми е интересно да чуя и другите, които са го гледали.
Ами да, няма друго обяснение. Иначе защо да се мъчат? Всички избори, които хората правят, имат само една цел - да се почувстват по-добре със себе си и с живота си.vyara написа:Ха! Ма верно ли такова "огромно облекчение" чувствали хората?Амаранта написа:той не разбира огромното облекчение, което носи на хората идеята, че по рождение са прецакани и от тях нищо не зависи, просто изпълняват каквото им е наредено и толкова... това е психика, която е помогнала на поколения да оцелеят.
Ама моля някой да каже какво "нас" и какво "ние"...Амаранта написа:Ами да, няма друго обяснение. Иначе защо да се мъчат? Всички избори, които хората правят, имат само една цел - да се почувстват по-добре със себе си и с живота си.vyara написа:Ха! Ма верно ли такова "огромно облекчение" чувствали хората?Амаранта написа:той не разбира огромното облекчение, което носи на хората идеята, че по рождение са прецакани и от тях нищо не зависи, просто изпълняват каквото им е наредено и толкова... това е психика, която е помогнала на поколения да оцелеят.
Мързи ме да го гледам, честно казано.
И какво за играта? Идеята за повечето ни дейности като игра е бая стара.
Иначе погледнах - кефят ме снимките на пича. Той и катери, да? Готино.
тва моето беше коментар към предния клип, за играта, стара е идеята, да...ноооо - златна!:lol:pocti_bezobidna написа:
Ама моля някой да каже какво "нас" и какво "ние"...
Мързи ме да го гледам, честно казано.
И какво за играта? Идеята за повечето ни дейности като игра е бая стара.
Иначе погледнах - кефят ме снимките на пича. Той и катери, да? Готино.
другия и аз не съм го гледала все още.
"... от които няма никаква полза, а само печалба..."Remmivs написа:http://www.youtube.com/watch?v=Xq-HpT5jh2Q
Това си заслужава отделна тема.
Както и някои други "дребни" неща, които споменава мимоходом.
Е пък няма да го преразкажа, нека се поозори и Безобидна.
Panta rhei...
Безобидната ще се озори, ако си даде труда да го гледа.Мнемозина написа:"... от които няма никаква полза, а само печалба..."Remmivs написа:http://www.youtube.com/watch?v=Xq-HpT5jh2Q
Не се сърди Мнемо, и ти Реме, но тези "вдъхновяващи", "инспириращи" и "жизнеутвърждаващи" лекции те на мой тип.
Да - много хубави идеи, звучащи красиво, справедливо, и изобщо перфектно, но неприложими в материалния ни свят.
И на моменти лекторите ми звучат ужасно лицемерно. Съжалявам.
И да, като лекции ми звучат - стоят там някави хора, говорят, ръкомахат, а аз трябва ад аплодирам възхитена.
Ми 15/22 минути ако имам, по добре да ги отделя за нещо друго...
Не се обиждате, нали? наистина не ми допада този формат:shy:
О, моля ти се, не се притеснявай.pocti_bezobidna написа: Безобидната ще се озори, ако си даде труда да го гледа.
Не се сърди Мнемо, и ти Реме, но тези "вдъхновяващи", "инспириращи" и "жизнеутвърждаващи" лекции те на мой тип.
Да - много хубави идеи, звучащи красиво, справедливо, и изобщо перфектно, но неприложими в материалния ни свят.
И да, като лекции ми звучат - стоят там някави хора, говорят, ръкомахат, а аз трябва ад аплодирам възхитена.
Аз лично ще го преживея някак. Трудно, но ще го преживея.
Ама защо питаш тогава за какво се разказва?
Panta rhei...
Ми щото го обсъждате. Пък и ми е любопитно.Мнемозина написа:О, моля ти се, не се притеснявай.pocti_bezobidna написа: Безобидната ще се озори, ако си даде труда да го гледа.
Аз лично ще го преживея някак. Трудно, но ще го преживея.
Ама защо питаш тогава за какво се разказва?
Притеснявам се, щото нали все идеята е да излезе накрая, че в клуба всички мислим еднакво и така...
Нищо не изпускаш, току що изгледах и двата клипа. Някои, които не са се замисляли преди това над подобни неща, може и да научат нещо, аз за себе си свежи идеи не открих.pocti_bezobidna написа:Безобидната ще се озори, ако си даде труда да го гледа.Мнемозина написа:"... от които няма никаква полза, а само печалба..."Remmivs написа:http://www.youtube.com/watch?v=Xq-HpT5jh2Q
Полупразната и полупълната чаша пак...vyara написа: Нищо не изпускаш, току що изгледах и двата клипа. Някои, които не са се замисляли преди това над подобни неща, може и да научат нещо, аз за себе си свежи идеи не открих.
А не е ли прекрасно да разбереш колко хубави и свежи са идеите, които вече са били в главата ти?
Panta rhei...
Не, искам още неоткрити неща да видя, обаче да се сетя първа.Мнемозина написа:Полупразната и полупълната чаша пак...vyara написа: Нищо не изпускаш, току що изгледах и двата клипа. Някои, които не са се замисляли преди това над подобни неща, може и да научат нещо, аз за себе си свежи идеи не открих.
А не е ли прекрасно да разбереш колко хубави и свежи са идеите, които вече са били в главата ти?