Тъмняви мисли...

Все същите
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Но дори и в посока на естественост - мъжка е тая дума, изобщо тя за мен си е част от мъжкото отношение към света. Настъпателно, агресивно, малко брутално дори, разрушително-съзидаващо.
теоретично погледнато, доста жени харесват този тип поведение. на мъжете искам да кажа.
И дори липсата на настъпателност-агресивност-бруталност се тълкува като недостатък.
и колкото по настъпателно-агресивно-брутален е толкова е по-мъж.

сещаш ли се за рекламата на водка "Флирт"? Играта на татуировките?
Сърна ли беше на Нейното рамо и вълк на Неговото? Забравила съм какви точно бяха животните.

Точно на това май се опира. рекламата де.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Ами там е работата, че аз не се преструвам изобщо, такава си ми е природата. Освен това Итко не говореше за обществени, а за лични дела... общо взето. :grin:
Но дори и в посока на естественост - мъжка е тая дума, изобщо тя за мен си е част от мъжкото отношение към света. Настъпателно, агресивно, малко брутално дори, разрушително-съзидаващо.
Изначално женското е друго.
Та така.
знам, че не се преструваш, това казах, че си си ти

и за другото си много права, така е

аз просто съм по... не знам каква, но много женски неща в тази насока са ми чужди. не съм романтична май, мразя много типично женски (и хубави вероятно неща).

п.п. моля никой да не обръща внимание на думата "мразя", така е израза,не влагам нищо по-специално, силно или подсъзнателно в нея :winkw:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа: повече прави, по-малко говори за ебане!
мнда, като цяло това е най-смисленото изказване по въпроса.
С каквато и дума да го наричаш - дела, не думи само :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа: знам, че не се преструваш, това казах, че си си ти

и за другото си много права, така е

аз просто съм по... не знам каква, но много женски неща в тази насока са ми чужди. не съм романтична май, мразя много типично женски (и хубави вероятно неща).

п.п. моля никой да не обръща внимание на думата "мразя", така е израза,не влагам нищо по-специално, силно или подсъзнателно в нея :winkw:
Много неща още могат да се кажат в тия посоки, но дай да спрем, че много я окултурихме тая тема, а идеята й май не беше такава. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
теоретично погледнато, доста жени харесват този тип поведение. на мъжете искам да кажа.
И дори липсата на настъпателност-агресивност-бруталност се тълкува като недостатък.

Сърна ли беше на Нейното рамо и вълк на Неговото? Забравила съм какви точно бяха животните.

Тук толкова примери могат да се дадат, че свят ми се завива... :bigsmile:
Само да кажа, че агресивност-настъпателност-бруталност не е нещо лошо само по себе си. Даже изобщо не е лошо.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Тъмняви мисли...

Мнение от bead_ »

itcome написа:...
Ебането де...
въпрос на вкус
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

shshtt написа:...

като се замисля, май и в източните религии само низшите прослойки правят секс, а мъдреците, монасите, йогите и пр. или не правят или се учат как по-малко да правят

...
А за кама сутра и това имаш ли нещо да кажеш?:winkw:

Изображение

Изображение
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

pocti_bezobidna написа:
Sweety написа: повече прави, по-малко говори за ебане!
мнда, като цяло това е най-смисленото изказване по въпроса.
С каквато и дума да го наричаш - дела, не думи само :grin:

Джон Ленън...
... ама тук е форум... чешем си пръстетата по клавиатурките. Съветите- играй, пей и танцувай, изключват писането тук.

Избяга ми темата към втората част - защо думата е неприлична и неприета. Първата е от де се е взела и защо е станала такваз...

Темата, разбира се, може да се разшири за всички вългарни думи, които са на улицата и тези с които обикновено си общуваме. Все пак обекта, действието е едно и също, едните обаче минават в графа "не приказвай така". Това което отличава тези думи е пищността им, звучния им изказ, за разлика от по стерилните "прилични" такива. Използването им или не обаче, се смята за мерило за благоприличие.
От една страна си тананикаме: "Ху дъ фак ис Алис...", но пък казваме: "Кой да го еВа е този Пешо...", за да избегнем вулгарността.

талковик
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

itcome написа:

Темата, разбира се, може да се разшири за всички вългарни думи, които са на улицата и тези с които обикновено си общуваме. Все пак обекта, действието е едно и също, едните обаче минават в графа "не приказвай така". Това което отличава тези думи е пищността им, звучния им изказ, за разлика от по стерилните "прилични" такива. Използването им или не обаче, се смята за мерило за благоприличие.
От една страна си тананикаме: "Ху дъ фак ис Алис...", но пък казваме: "Кой да го еВа е този Пешо...", за да избегнем вулгарността.

талковик
Сега пък взех да се чудя дали не са ти малко неактуални представите.
Аз, честно казано, не забелязвам чак такова масово затулване напоследък.

Е, от премиера още не ги чуваме, да. И в парламента се стискат. Засега. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

itcome написа:... защо думата е неприлична и неприета...
Ми щото е обременена с негативни послания. Иди обясни на ония дето викаха на Камата "No mamata", че става въпрос за нормално сексуално общуване.:lol:
Може да е колоритна, може да е цветуща, но общата й употреба да носи неприятно усещане. Лично аз знам много цветущи и колоритни псувни от които дори хамалин би останал леко притеснен, но в къщи почти не са ме чували да ги изричам, а дъщеря ми никак.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:

Само да кажа, че агресивност-настъпателност-бруталност не е нещо лошо само по себе си. Даже изобщо не е лошо.
Знаех си аз, че момичетата харесват лоши момчета, ама като го спомена и настава пискане.:grin:
Дали па пискането не е било от хорска срама?!:roll:
annonymus

Мнение от annonymus »

itcome написа:
Избяга ми темата към втората част - защо думата е неприлична и неприета. Първата е от де се е взела и защо е станала такваз...

Това което отличава тези думи е пищността им, звучния им изказ, за разлика от по стерилните "прилични" такива. Използването им или не обаче, се смята за мерило за благоприличие.
Мен пък ми се загуби вече кво питаш - що не си псуваме яката, че е по-звучно, ами се праим на мноо културни? Тука доста неконтрулируем е езика на повечето публични места - стерилното говорене е като цяло рядкост.
Лично мен тази звучност и образност леко ме натоварва. Не шофирам, ползвам софийския адски транспорт и от първа ръка ти го казвам.
Да не говорим, че не се отличава с особено богатство на речниковия фонд. :winkw:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
Знаех си аз, че момичетата харесват лоши момчета, ама като го спомена и настава пискане.:grin:
Не обобщавай.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

БоЕВ написа:

като се замисля, май и в източните религии само низшите прослойки правят секс, а мъдреците, монасите, йогите и пр. или не правят или се учат как по-малко да правят

...
чудесен пример! благодаря!
ето точно това се няма предвид с дискутираната дума

кама сутра е обучителен курс по плътска любов, напудрена с думи, изографисана и въздигната в изкуство
annonymus

Мнение от annonymus »

shshtt написа: кама сутра е обучителен курс по плътска любов, напудрена с думи, изографисана и въздигната в изкуство
Ако имам предвид и изданието вкъщи - преди нея сигурно провеждат курсове по акробатика. :winkw:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

itcome написа:
Избяга ми темата към втората част - защо думата е неприлична и неприета.

Мога да ти кажа защо за мен думата е неприлична и неприета.

1. Защото всички разговори и думи за секс са неприлични, а от всички тях тази е най-пряка и ярка като внушение.
2. Защото по-често употребата и публично е с цел провокация - непукизъм или оригиналничене.

п.п. не си спомням в трезво състояние да съм я използвала в разговор, но я пиша с удоволствие.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

shshtt написа: 1. Защото всички разговори и думи за секс са неприлични, а от всички тях тази е най-пряка и ярка като внушение.
това е нещо, което си забелязала като общоприето или ти смяташ, че е така?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Докъде докарахте опорочаването на любовта и превръщането й постепенно от един бърз секс в едно голо ебане?

Наздраве!

:wine:

PS
На Боровец днес беше просто чудесно. Един истински и плътски кеф. Да не кажа оргазъм. А тази дума откъде идва?

:grin:

PPS
Друже, всичко зависи от контекста. А той зависи от ситуацията. Всякакви думи можеш да използваш и ще са на мястото си в конкретния контекст или ситуация. Както и няма да са в друга ситуация и друг контекст. Ние сме сложни същества. Думите са идеи, но и дела.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Не си спомням да съм пискала на подобно твърдение, макар че бих казала, че различните момичета харесват различни момчета.

Да не ти обяснявам, че от горното ми изказване, четено по твоя начин, излиза, че лоши няма. :lol:

Боев, я пусни някоя тема, че ми се спами. :blum:
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа: PS
На Боровец днес беше просто чудесно. Един истински и плътски кеф. Да не кажа оргазъм. А тази дума откъде идва?

PPS
Друже, всичко зависи от контекста. А той зависи от ситуацията. Всякакви думи можеш да използваш и ще са на мястото си в конкретния контекст или ситуация. Както и няма да са в друга ситуация и друг контекст. Ние сме сложни същества. Думите са идеи, но и дела.
що шеш на Боровец бе? Вие не трябваше ли да сте другаде? Аз си стоя и ви завиждам :-)

прав си за контекста. така е.
днес си мислех за теб. На теб ти ходи да казваш "любя". Има такива мъже. Даже аз се разтапям от такива. Нищо, че иначе съм по голото ебане :blum:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

latrevw написа:
що шеш на Боровец бе? Вие не трябваше ли да сте другаде? Аз си стоя и ви завиждам :-)

днес си мислех за теб. На теб ти ходи да казваш "любя". Има такива мъже. Даже аз се разтапям от такива. Нищо, че иначе съм по голото ебане :blum:
ти пък защо завиждаш? Цяло море си имаш. Пък той - един въшлив Боровец, дето на нищо е заприличал....:lol:

а за другото - цялата гама от слова и плътски ласки е хубаво да я има в рамките на дадена връзка- чукане, любене, секс, намсикво.... Пък то да ти се падне някой, който само "красива любов" прави или само ебе-скукаааааааааааа:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

windcolours написа: ти пък защо завиждаш? Цяло море си имаш. Пък той - един въшлив Боровец, дето на нищо е заприличал....:lol:

а за другото - цялата гама от слова и плътски ласки е хубаво да я има в рамките на дадена връзка- чукане, любене, секс, намсикво.... Пък то да ти се падне някой, който само "красива любов" прави или само ебе-скукаааааааааааа:lol:
много ми се карат ски, бе. пак :bigsmile:

и по сняг ми се ходи...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:що шеш на Боровец бе? Вие не трябваше ли да сте другаде? Аз си стоя и ви завиждам :-)

Трябваше. Не завиждай чак толкоз много. :cool:

:kiss:

Мерси! Баданарки продавате ли тоже?

PS
Сега ако ти кажа, че и аз те любя как ли ще прозвучи? Да не ме пре.бе нещо Уишеса! На голо! :cool:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа: PS
Сега ако ти кажа, че и аз те любя как ли ще прозвучи? Да не ме пре.бе нещо Уишеса! На голо! :cool:
хахахахахаха

и аз те любя, Уишеса днес беше в София (ама не се обади, защото мислехме, че ви няма), сега е някъде по пътищата, така че давай докато е овреме да се любим :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

windcolours написа:а за другото - цялата гама от слова и плътски ласки е хубаво да я има в рамките на дадена връзка- чукане, любене, секс, намсикво.... Пък то да ти се падне някой, който само "красива любов" прави или само ебе-скукаааааааааааа:lol:
Да, така е. Истината е в обемането на всичко. Това е мъжкото. Да владееш и да покоряваш, но едновременно с това да даряваш любов - и груба и примитивна, дива и изначална, и възвисена и поетична, вихрена и вълш-
ебна, да откриеш как в очите на любимата, която любиш света се разтваря в момента на върховната наслада и всичко наистина става едно - един миг на съвършенство и сливане с вселената. Мимолетно и завладяващо усещане за божественост и екстаз. Вечност.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:хахахахахаха

и аз те любя, Уишеса днес беше в София (ама не се обади, защото мислехме, че ви няма), сега е някъде по пътищата, така че давай докато е овреме да се любим :-)
хех, карахме на боровец днес, така че не бяхме в софия и ни нямаше
давай както пеят рамщайн
а уишеса
ми изтаковахме го
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

itcome написа:От една страна си тананикаме: "Ху дъ фак ис Алис...", но пък казваме: "Кой да го еВа е този Пешо...", за да избегнем вулгарността.
тук открай време има фенове на смоуки, ама като не могат да попитат директно за Алис - Who The Fuck Is Alice, пускат завоалирани теми за вратата и съседите й :rotfl24:
но какво са 24 години живот покрай Алис?!
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... sb=5&part=
ноооо другите като прочетат известното й име, онемяват и не коментират да не би да се стигне до отговори на първия въпрос :grin:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
Не обобщавай.
Що? Нали обобщенията са за това - да извлекат общовалидни данни.
Аватар
Глас в пустиня

shshtt написа:
БоЕВ написа:

...
чудесен пример! благодаря!
ето точно това се няма предвид с дискутираната дума

кама сутра е обучителен курс по плътска любов, напудрена с думи, изографисана и въздигната в изкуство
Опасявам се че е точно обратното - дискутираната дума(така си мисля аз де) е най-старата от всички с които "описваме" сексуалния акт. Като всичко останало и думите се "амортизират".
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Що? Нали обобщенията са за това - да извлекат общовалидни данни.
Тъй ли?! Колко работи научавам само. :lol:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

shshtt написа: 1. Защото всички разговори и думи за секс са неприлични...
Ааа, с това категорично не съм съгласна. Какво ще рече - неприлични?
Разговорите за секс, когато когато са самоцелна провокация са глупави. Иначе може да си е и много смислен един разговор за секс, както и за всичко друго, между другото... :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Тъй ли?! Колко работи научавам само. :lol:
Не си сама. :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
vyara написа:Тъй ли?! Колко работи научавам само. :lol:
Не си сама. :cool:
+ 1
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:Защото всички разговори и думи за секс са неприлични, а от всички тях тази е най-пряка и ярка като внушение.
не мисля, че е неприлично, около мен всички - и мъже, и жени говорят спокойно за секс, без да се срамуват, и дори е много забавно :bigsmile:
Шшът, с приятелки не си ли говорите изобщо на тази тема, аз на мойте знам кога, с кого, как, колко :lol:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа: аз на мойте знам кога, с кого, как, колко :lol:
Клюкарки... :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

snowprincess написа:
Шшът, с приятелки не си ли говорите изобщо на тази тема, аз на мойте знам кога, с кого, как, колко :lol:
хахах ами значи много сте си близки щом си споделяте чак такива детайли :lol:
и си имате доверие
аз на моите им нямам и си говорим общи неща, повърхностно общуваме отдавна
не сме си интересни и не се обичаме, само времето ни свързва и навика да се сравняваме
но си помагаме за битовизмите
не вярвам че съм способна да завържа топло и искрено приятелство с някой оттук нататък
трябва много време и докато стане ще ме копат
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

pocti_bezobidna написа:
shshtt написа: 1. Защото всички разговори и думи за секс са неприлични...
Ааа, с това категорично не съм съгласна. Какво ще рече - неприлични?
Разговорите за секс, когато когато са самоцелна провокация са глупави. Иначе може да си е и много смислен един разговор за секс, както и за всичко друго, между другото... :winkw:
да бе, и това както всичко друго е въпрос на гледна точка и контекст, зарежи:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:
snowprincess написа: аз на мойте знам кога, с кого, как, колко :lol:
Клюкарки... :lol:
Ама изобщо не е така, честно :shy:
Искам да кажа - не е заради едната клюка, просто си споделяме - и хубавото иии :grin: лошото, щото се случва и мъжете да ги боли глава или да не са в настроение. :grin:
Ъъъ, и елемента обмяна на опит го има :shy:

Изобщо не става въпрос за клюки, ама изобщо. Освен това тия приятелки, с които си споделяме такива неща не са много и се знаем от двайсетина години...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:
snowprincess написа:
хахах ами значи много сте си близки щом си споделяте чак такива детайли :lol:
и си имате доверие
аз на моите им нямам и си говорим общи неща, повърхностно общуваме отдавна
не сме си интересни и не се обичаме, само времето ни свързва и навика да се сравняваме
но си помагаме за битовизмите
не вярвам че съм способна да завържа топло и искрено приятелство с някой оттук нататък
трябва много време и докато стане ще ме копат
Да, бе, точно пък ти да не си способна.
Близкото приятелство е особено нещо и не тия разговори са критерий за това има ли го или го няма.
Всичко е въпрос на усещане за лично пространство и какво точно един или друг човек влага в това. И доколко е склонен да прави това лично пространство публично.

Еко пише много хубаво за това, може да го попреразкажа по-късно следобед, или да попрепиша, ако намеря книгата - беше ми интересно, защото коментира неща, които са се случили пред очите ни.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа: Що? Нали обобщенията са за това - да извлекат общовалидни данни.
Тъй ли?! Колко работи научавам само. :lol:
Тъй я!:lol:
От частното към общото и обратно. Не ми ли вярваш? Следи какво ще каже НСИ след преброяването за българите като цяло от обобщените данни. :winkw:
Публикувай отговор