Джон Лоутън представя...

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Джон Лоутън представя...

Мнение от Ън »

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Джон Лутан се лута в... Смолян

Има и за Арда малко :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

гледам с интерес
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

holi_day написа:гледам с интерес
На 11.26 влита "Моцарт" с мотора. Един стар и добър приятел, едно време свирехме на кларинет заедно в духовия оркестър, ние му викахме просто- "музиката", после заедно следвахме стоматология в Пловдив...
На 13.38 е бившият ми учител по история, тогава беше с черна коса и черна брада...Навремето казваше, че ако мен не ме приемат история, никой друг от Велинград не би трябвало да приемат...Та така...Е, мен ме приеха, ама...не можах да стана учЕн...:lol:
Снимки от тепавицата на 15.00 съм пускал във форума, не знам дали и кой помни...
И други неща, който се интересува може да пита...

Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ън написа:Снимки от тепавицата на 15.00 съм пускал във форума, не знам дали и кой помни...
имам някъв спомен, ама да не помня дали не е друга нечия снимка - не зная
планирали сме скоро 1 седмица във велинград, глей да не се замоташ пак по басейните :grin:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа: И други неща, който се интересува може да пита...
На мен май всичко ми е ясно. :roll:

Само... там на горещия извор с яйцето, буркани ли варят? :shy:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:

По-скоро стерилизират. :winkw:

И аз го изгледах с интерес. Ако можеш да споделиш някакви наблюдения от хотелите, защото и на нас ни се ходи там за няколко дни. Всяка информация ще ми е от полза.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

holi_day написа:
Ън написа:Снимки от тепавицата на 15.00 съм пускал във форума, не знам дали и кой помни...
имам някъв спомен, ама да не помня дали не е друга нечия снимка - не зная
планирали сме скоро 1 седмица във велинград, глей да не се замоташ пак по басейните :grin:
Мои бяха снимките. Във Велинград има 28 минерални басейна, така че вероятността да НЕ се засечем е много по- голяма отколкото в Хисаря :lol:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:

Не ги варят, щото водата е малко под 100градуса, а ги стерилизират. Но на жаргон си е едно и също, де. Те казват- ще варя буркани...

На времето са искали да хванат тези води в безплетна топлофикация. Ама проекта така си е останал нереализиран...
Последно промяна от Ън на 12.02.11, 10:02, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
И аз го изгледах с интерес. Ако можеш да споделиш някакви наблюдения от хотелите, защото и на нас ни се ходи там за няколко дни. Всяка информация ще ми е от полза.
Зависи каква точно почивка се търси.
Първи вариант- такава каквато аз предпочитам- намираш си евтин хотел, само да спиш в него и обикаляш из града и околностите. Аз бих препоръчал да се разгледа етнографския музей, да се пояздят кончета на конната база, да се отксочи до крепостта "Цепина", да се пообиколят еко пътеките, да се посетят два- три минерални плажа, да се отиде на Клептуза- най- големия карстов извор на Балканите, Да вземеш един фотоапарат и да поснимаш природата, както и по съседните села- бита на хората (ако се заровиш достатъчно дълбоко- ще се върнеш в 19 век), да отскочиш до Юндола и т.н.
При този вариант проблема с хотела е голям. Във Велинград почти няма евтини хотели. Все пак "Александрия" е приличен и с 36лв. на стая е супер изгодно. Там отседнаха съфорумците, които дойдоха на изложбата ми. Друго решение са частните квартири и семейните хотели-например- hotel-iv.com/prices.php

Втори вариант, който аз не харесвам и не одобрявам- избираш си един баровски хотел със хиляди спа процедури и от сутрин до вечер се лигавиш в него. Много баровци това практикуват и дори не стъпват по улиците на Велингред. Тук избора е много голям от 5 и 4 звездни потели- "Двореца", "Олимп", "Гранд хотел- Велинград" grandhotelvelingrad.net/, "Рич", "Камена", "Велина" и т.н.
Мисля, че 1000 лв. ще стигнат на двама души за 3-4 дни лиготия :grin:. А в първия вариант от същата сума след една седмица почивка ще останат доста парички.
Та така, всеки си прави избор...
Последно промяна от Ън на 12.02.11, 11:12, променено общо 3 пъти.

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:да се отиде на Клептуза- най- големия карстов извор на Балканите

мислех, че най-големият е Златна Панега :huhthink: Виж какво казва пък Уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BE%D1%80

Пропусна да предложиш да отидат до пещерата Лепеница. Само за всеки случай отложете овнешките пържоли за друг ден :blum:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
Ън написа:да се отиде на Клептуза- най- големия карстов извор на Балканите

мислех, че най-големият е Златна Панега :huhthink: Виж какво казва пък Уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BE%D1%80

Пропусна да предложиш да отидат до пещерата Лепеница. Само за всеки случай отложете овнешките пържоли за друг ден :blum:
Да се уточнят уикипедистите! - http://bg.wikipedia.org/wiki/Велинград# ... 0.B7.D0.B0 Кой е с нАучеин подход и кой с ненАучен!:grin:
Тва е шега разбира се, дебита на Клептуза варира много, на моменти е наистина с най- голям дебит, друг път е много малък. Ако се вземат средните стойности, твоя линк е верен. Ако се смятя върхова стойност- моя.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
vyara написа:
Зависи каква точно почивка се търси.
Първи вариант- такава каквато аз предпочитам- намираш си евтин хотел, само да спиш в него и обикаляш из града и околностите. Аз бих препоръчал да се разгледа етнографския музей, да се пояздят кончета на конната база, да се отксочи до крепостта "Цепина", да се пообиколят еко пътеките, да се посетят два- три минерални плажа, да се отиде на Клептуза- най- големия карстов извор на Балканите, Да вземеш един фотоапарат и да поснимаш природата, както и по съседните села- бита на хората (ако се заровиш достатъчно дълбоко- ще се върнеш в 19 век), да отскочиш до Юндола и т.н.
При този вариант проблема с хотела е голям. Във Велинград почти няма евтини хотели. Все пак "Александрия" е приличен и с 36лв. на стая е супер изгодно. Там отседнаха съфорумците, които дойдоха на изложбата ми. Друго решение са частните квартири и семейните хотели-например- hotel-iv.com/prices.php

Втори вариант, който аз не харесвам и не одобрявам- избираш си един баровски хотел със хиляди спа процедури и от сутрин до вечер се лигавиш в него. Много баровци това практикуват и дори не стъпват по улиците на Велингред. Тук избора е много голям от 5 и 4 звездни потели- "Двореца", "Олимп", "Гранд хотел- Велинград" grandhotelvelingrad.net/, "Рич", "Камена", "Велина" и т.н.
Мисля, че 1000 лв. ще стигнат на двама души за 3-4 дни лиготия :grin:. А в първия вариант от същата сума след една седмица почивка ще останат доста парички.
Та така, всеки си прави избор...
Благодаря много за инфото!
Двама няма да са, ние си ходим по 4. :winkw:
Ще сме сигурно за втория вариант, защото там благата на природата се изливат навсякъде и не е нужно да е непременно в лъскави басейни. А и много ми се ще да поскитаме из околностите. Там веднъж (единствения път когато бяхме с мъжа ми там, преди повече от 10 г.) открихме случайно из шубраците къщата на бай Иван - там май всеки го знае. Има една виличка из горите и в двора й има къщичка на дърво, череша май беше. От тогава си мечтаем за подобна. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

много красив град е това
мерси, друже
:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Мнемозина написа:

Не ги варят, щото водата е малко под 100градуса, а ги стерилизират. Но на жаргон си е едно и също, де. Те казват- ще варя буркани...

На времето са искали да хванат тези води в безплетна топлофикация. Ама проекта така си е останал нереализиран...
Тъй де, стерилизират.
Не знам защо ужасно ме трогна това с бурканите. :lol:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

това е проблема че все някой отвън ни казва колко ни е приказна Родината
а 90% от хората не мърдат от вкъщи
само около софия има около 217 манастира, храмове, параклиси /по мои спомени..:shy: може и да бъркам за цифрата/
а колко от живеещите в сф са ги посетили?! аз също не съм повечето
велинград навремето ни беше станал почти втори роден град /ако не всеки, то поне през уикенд с бившата и децата бяхме там/
а колко е странно усещането на 10-20 километра воколовръст
като попаднеш в изцяло мюсулмализирано село дето не можеш и хляб да си поръчаш на български
ама слънчогледовите семки са колкото тия от тиква :lol:
майка ми се беше сприятелила с едни помаци от юндола
и лятос прекарваше по няколко седмици на гости
много приятни и работливи хора
сега нито тя има кинти да излезе извън сф /пенсията и е ситна та ситна/ нито аз
та затова се радвам, че навремето успявах да се поразходя из страната и да видя със своите си очи какво точно имаме
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа: Пропусна да предложиш да отидат до пещерата Лепеница. Само за всеки случай отложете овнешките пържоли за друг ден :blum:
Аре бе, дупка в земята...Мокра и мръсна... :lol: Изстинаха пържолите заради тая дупка...:cool:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

блонди написа:това е проблема че все някой отвън ни казва колко ни е приказна Родината
а 90% от хората не мърдат от вкъщи
само около софия има около 217 манастира, храмове, параклиси /по мои спомени..:shy: може и да бъркам за цифрата/
а колко от живеещите в сф са ги посетили?! аз също не съм повечето
велинград навремето ни беше станал почти втори роден град /ако не всеки, то поне през уикенд с бившата и децата бяхме там/
а колко е странно усещането на 10-20 километра воколовръст
като попаднеш в изцяло мюсулмализирано село дето не можеш и хляб да си поръчаш на български
ама слънчогледовите семки са колкото тия от тиква :lol:
майка ми се беше сприятелила с едни помаци от юндола
и лятос прекарваше по няколко седмици на гости
много приятни и работливи хора
сега нито тя има кинти да излезе извън сф /пенсията и е ситна та ситна/ нито аз
та затова се радвам, че навремето успявах да се поразходя из страната и да видя със своите си очи какво точно имаме
Еми, а де- прост народ и тва е... Не си цени нито историята, нито културата, нито природата, абе нищо...Ще ми дойдеш лятото на гости, да видиш кви неща правя на сач :grin: И ще те поразкарам наоколо. Едни приятели миналото лято решили да ходят във Велинград. Ама не знаят кво да правят там...и им скучно. И след два дена решили да си ходят. Случайно се видяхме, после не искаха да си тръгват...

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Ън написа: Еми, а де- прост народ и тва е... Не си цени нито историята, нито културата, нито природата, абе нищо...Ще ми дойдеш лятото на гости, да видиш кви неща правя на сач :grin: И ще те поразкарам наоколо. Едни приятели миналото лято решили да ходят във Велинград. Ама не знаят кво да правят там...и им скучно. И след два дена решили да си ходят. Случайно се видяхме, после не искаха да си тръгват...
еее, то няма да е било само заради Велинград, нали знаеш...очаровал си ги и ти явно...:-)
клипа не го видях, но покрай изложбата ти се разходих из градския сайт и там гледах едно видео, не си спомням дали ти казах това, ама много се хилих...от радост ...и цъклих...много ми хареса...
и в Смолян и във Велингард последно съм ходила като дете,

Смолян-планетариума езерат и приказни летни поляни са ми запечатани в паметта...както се казва сега европейски град...беше. Не знам дали сега е така...
Блажени са бедните духом
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Sweety написа:
Ън написа: Еми, а де- прост народ и тва е... Не си цени нито историята, нито културата, нито природата, абе нищо...Ще ми дойдеш лятото на гости, да видиш кви неща правя на сач :grin: И ще те поразкарам наоколо. Едни приятели миналото лято решили да ходят във Велинград. Ама не знаят кво да правят там...и им скучно. И след два дена решили да си ходят. Случайно се видяхме, после не искаха да си тръгват...
еее, то няма да е било само заради Велинград, нали знаеш...очаровал си ги и ти явно...:-)
клипа не го видях, но покрай изложбата ти се разходих из градския сайт и там гледах едно видео, не си спомням дали ти казах това, ама много се хилих...от радост ...и цъклих...много ми хареса...
и в Смолян и във Велингард последно съм ходила като дете,

Смолян-планетариума езерат и приказни летни поляни са ми запечатани в паметта...както се казва сега европейски град...беше. Не знам дали сега е така...
В Смолян не съм ходил от 15 години. Беше красив град, сега не знам. Много неща ме свързват с него- служих там 6 месеца, едно гадже беше там студентка, зет ми е от там... Впрочем двата града много си приличат- Велинград и Смолян... Велинград сега определено е по- красив от преди. Много се е променил, ама нали е СПА столица на Балканите, та няма начин... Тва да не е Пампорово или Банско... :grin:

Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

смолян..има много занаятчии
древни професии
който и да завариш в работилницата не ти мърдат 3-4 часа неоткъсване
а наоколо е просто приказка
но и там имат проблем с башибозука /или местните цигани/ които яко са нанаглели последните години
между другото планетариума има няколко нови програми
завладяващи
май няма къде да се видят наоколо из съедските ни държави
а в обсерваторията пък как се пиеееее... :cool:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Ън написа:Ще ми дойдеш лятото на гости, да видиш кви неща правя на сач :grin:
само да сме живи и здрави :-)
Публикувай отговор