ТъчСкрийн
- Nejimaki-dori
- Света вода ненапита
Re: ТъчСкрийн
това го искам в час, за да преподавам на студентите си!!!!!!Remmivs написа:http://www.youtube.com/watch?v=AlWFtF06RFo
Виж подводницата!
в чехия бях в едно училище (май до 10-ти клас)Манкурт написа:това го искам в час, за да преподавам на студентите си!!!!!!
всички дъски до една бяха интерактивни
(сензорни)
но и много разработени уроци за тях, и забавни задачи, и разни упражнения...
направено като хората...
а в Б-я май вече няма уч-ще без мултимедийна зала вече
но колко са уроците, които се преподават там
а и е друг принципа...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
В какъв смисъл софтуера "зад екрана"?Remmivs написа:ако отворите обясненията под видеото ще разберете, че екрана всъщност може да си го направи всеки
използвани са неща достъпни и налични в момента
единственото, което е тяхно дело е софтуера зад екрана
Не всички разбираме от софтуер, обясни като за илитерати в тази област. видях накрая че са ползвани камери някакви и разни съкращения, които нищо не ми говорят...
- Света вода ненапита
holi_day написа: а в Б-я май вече няма уч-ще без мултимедийна зала вече
но колко са уроците, които се преподават там
а и е друг принципа...
в понеделник в УНСС нямаше и МАРКЕРИ, с които да пишем по белите дъски, трябваше да си ги купуваме от близката книжарница...
Виж подводницата!
бе, остави го - всеки можелpocti_bezobidna написа:В какъв смисъл софтуера "зад екрана"?Remmivs написа:ако отворите обясненията под видеото ще разберете, че екрана всъщност може да си го направи всеки
Не всички разбираме от софтуер, обясни като за илитерати в тази област. видях накрая че са ползвани камери някакви и разни съкращения, които нищо не ми говорят...
софтуерът, с който си избират как да правят магийките по екрана
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.

забележи и децата - някои по къс ръкав
представи си температурите, а навън беше -20градуса
някъде имаше черни или бели дъски, които използваха за табла или магнитна дъска
тук може би по-ясно се вижда как детето решава задачата на самата дъска с няколко докосвания

Ф.Песоа
Ф.Песоа
Страхотно, Холи!
Много се радвам като виждам такива неща - връщат ми вярата, че въпреки цялата мърлящиня наоколо някъде нещо се случва, има хора, които искат то да се случи и работят за него!
там междупредметните връзки не са митpocti_bezobidna написа:Страхотно, Холи!
Много се радвам като виждам такива неща - връщат ми вярата, че въпреки цялата мърлящиня наоколо някъде нещо се случва, има хора, които искат то да се случи и работят за него!
някъде писах за това
пак там, във втори клас - в началото на втория срок
домашната на децата по собствения им език, бе да прочетат детска книжка и да й направят презентация
и гледах проверката на домашната работа
става едно момиченце, подава диск или флашка
и показва презентацията си
на първия екран - сканирала корицата на книжката и докато децата я гледат на екрана, разказва - Аз прочетох книжката за Фреди мравката, разказва се за..., главните герои са... и екраните се сменят
после следващия ученик
така в рамките на 10-тина минути провериха 5 домашни
и накрая децата споделиха, коя книга биха прочели
тук се правят презентации по предметите от учениците в ІХкл
ох, кво се разприказвах днес...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Е това ми е мечтата на мен - и тук да стане така. Май не трябват кой знае колко пари.holi_day написа:
пак там, във втори клас - в началото на втория срок...
Ама само ще гледаме и ще се възхищаваме на чехи, поляци, унгарци и румънци след време сигурно.
Пък после ще седнем да поплачем и да се поокайваме по стара българска традиция
рових служебно из дигитални архиви едни на някакъв провинциален университет щатски - мъничко такова, непретензиозно университетче, с дигитални колекции със свободен достъп. Чети колко щеш, ако ползващ с нАучни или комерсиални цели - трябва да платиш права.
И се размечтах великия СУ някой ден също да има такива дигитални колекции.
Пък може и да не обясняват след това колко са тъпи американците.
Еееех, мечтиии
- windcolours
в началото на учебната година в училището на големият ми син /добро столично училище/, по време на първата родителска среща директорката обикаляше класните стаи и агитираше да съберем пари, за да се купят проектори за всеки клас. По реакциите на родителите съдя, че хората не са убедени в необходимостта от такива. Някои просто не могат да си позволят да отделят средства от семейния бюджет, други разсъждават така: "Едно време пишехме с тебешир и знаехме много повече отколкото децата, които сега работят на компютри!"....pocti_bezobidna написа:
Е това ми е мечтата на мен - и тук да стане така. Май не трябват кой знае колко пари.
Ясно е, че светът върви напред и няма да се съобразява с нас...Ако ме убедят,че детето ми ще развие по-силен интерес към изучавания материал, ако му се преподава интерактивно- ще направя невъзможното да му го осигуря.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Глей сь кви сте начи. Секи може, стига да не знае априори, че не може... така са направени сумАти откритияlatrevw написа:бе, остави го - всеки можелpocti_bezobidna написа:В какъв смисъл софтуера "зад екрана"?Remmivs написа:ако отворите обясненията под видеото ще разберете, че екрана всъщност може да си го направи всеки
Не всички разбираме от софтуер, обясни като за илитерати в тази област. видях накрая че са ползвани камери някакви и разни съкращения, които нищо не ми говорят...аз никога няма да мога, аз кабелите на HDD-то не мога да вържа към телевизора
софтуерът, с който си избират как да правят магийките по екрана
Гледам, че Ремов не е обяснил, та да опитам язе - ако правилно съм запомнил, ползват се наистина само съществуващи неща - камери, светоИдиоди, ей такива неща. И се управляват от софтуера - тоя, дето стои зад екрана. Следи камерите, разпознава движенията на учистниците, преобразува инфото в цвят и го предава към управлението на светоИдиодното табло. Нищо сложно... на теория поне
На практика, предполагам, е коствало доста труд. А за да стане използваемо за нещо повече от демо, му трябва, предполагам, още доста труд.
През всички години на развитие на компотерната техника, технология и прочее, най-малко са се променили начините за обмен на информация м/у човека и машината. Клавиатура, мишка, дисплей... нищо ново от ГОДИНИ. Според мен, следващият голям скок ще бъде именно в тази посока - компютрите трябва да станат по-лесни за комуникиргане. И в посока към тях, и в посока към хората. Разпознаване на реч, възприемане на визуална информация, говор... Ей такива неща....
Проблемът, според мен не е в парите. Не са чак толкова скъпи тези неща. По-скоро в мисленето е проблема. И там, където има проектори в стаите, те не се ползват.windcolours написа:в началото на учебната година в училището на големият ми син /добро столично училище/, по време на първата родителска среща директорката обикаляше класните стаи и агитираше да съберем пари, за да се купят проектори за всеки клас. По реакциите на родителите съдя, че хората не са убедени в необходимостта от такива. Някои просто не могат да си позволят да отделят средства от семейния бюджет, други разсъждават така: "Едно време пишехме с тебешир и знаехме много повече отколкото децата, които сега работят на компютри!"....pocti_bezobidna написа:
Е това ми е мечтата на мен - и тук да стане така. Май не трябват кой знае колко пари.
Ясно е, че светът върви напред и няма да се съобразява с нас...Ако ме убедят,че детето ми ще развие по-силен интерес към изучавания материал, ако му се преподава интерактивно- ще направя невъзможното да му го осигуря.
братушки. вари ги - печи ги... все гледат до гьотеборг да стигнатRemmivs написа:http://www.youtube.com/watch?v=AlWFtF06RFo
just perfect
- Green Light
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Green Light
holi_day написа:http://rio.escom.bg/read_news_all.php?select_news=209
Що па инспекторати?