Какво мислите за

Все същите
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Амаранта написа:
Sweety написа:

Коя е/била страната от всички мюсюлмански държави с на-висок жизнен стандарт?
(Роберт каза)...Либия...
прочел го е някъде де
Мислех че е Кувейт, или Саудитска Арабия (то само виж името и какво е):shy:
бахрейн
п.п.
останалите примери дето ти идват наум и не са изброени са такива на лизинг /заем/
Последно промяна от WALL-E на 22.02.11, 02:11, променено общо 2 пъти.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа:Изобщо не съм в час, само съм прелетял така над новините затова само ще кажа, че си мисля за думите на Пияндурника. "В оная част на света когато си отиде тиранин се настаняват ислямистите" Дано се размине.

П.П. Общовзето с изкл на Либия останалите режими май са про- американски а не анти, така че ако някой нарочно мъти водата, едва ли е чичо Сам.
пияндурника е прав
изводите ти не са
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

блонди написа:
Green Light написа:Изобщо не съм в час, само съм прелетял така над новините затова само ще кажа, че си мисля за думите на Пияндурника. "В оная част на света когато си отиде тиранин се настаняват ислямистите" Дано се размине.

П.П. Общовзето с изкл на Либия останалите режими май са про- американски а не анти, така че ако някой нарочно мъти водата, едва ли е чичо Сам.
пияндурника е прав
изводите ти не са
Пияндурник, па прав! Ебаси начи времената и ебаси морите!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Какво мислите за

Мнение от bead_ »

vyara написа:...
За добро ли е тази работа, доколко е за добро, доколко е за лошо?
кво си мисля ли? мисля си чак пак сме на чорчик ние на световните тенденции!
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

бензина у края на 2011 да е 5 кинта.
това си мисля:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

vyara написа:
Sweety написа: на нас беше ли ни ясно какво искаме? не
сега ясно ли ти е какво искаме? не
и като знаеш, че хората сме все едни и същи навсякъде по света...почти де...значи и те не знаят какво искат, какво ги чака и т.н.
но все има поне един-двама, както навсякъде, които не само знят какво искат, ами знаят и какво да направят, че да се случи...
Да се случи кое?
което са намислили тия един-двама...
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
snowprincess написа:
Sweety написа:
ми Гасподе, илюзорно ли ти беше като се гмуркаше в бялото море?
а някои в червеното
ама то и добрите хора като нас им се случва да са ал4ни, да знаеш :winkw:
:lol:
Аз не можах да разбера. Майтапа де. Какво общо има алчността с режима? Алчност има ала пазарна икономика - на алчността да се разчита за да дръпне икономиката, алчност има ала Мубарак - всички пари са мои и си купувам сигурност с репресии. Алчност, глупост или грип има навсякъде, те си ходят по хората. Държавното устройство ако е функция на алчността тогава какъв разговор изобщо трябва да водим, всичко е предпоставено, ясно и определено.
Или за друго говор... се смеете
ами то не беше майтап де...алчността има общо с режима колкото и индивида/Гаспода с режима...алчността като функиция на индивида :lol:
може ли да пише в работно време в 3о4о? да...свобода
може ли да си избира къде да ходи на почивка? да...свобода
може ли да си избира дали да гласува или не? да...свобода
може ли да си избира каква кола да си купи? (а не само цвета на ладата) да..свобода
ама му се струва на човек илюзорно това пък то не е малко...ама хич не е малко...затова един вид алчност

:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

pocti_bezobidna написа:
Gaspode написа:
Интересно защо като пример за новопридобитите ни сЛободи се дава винаги ( и само) пътуването в чужденеция?
Риторическа питанка една таквази :bigsmile:
Ами общо-взето, пътуването ти в чужбина на почивка (а може и по работа) всъщност означава: добър стандарт, възможност за свободно придвижване, стабилна икономическа перспектива - лична и за държавата, от която идеш, спокоен откъм политическа обстановка регион в който живееш, възможност да избираш - не само дали ще почиваш в БГ, но и къде навън и такива неща, които като цяло дават представата за свобода и демокрация. И е много по-лесно да се дадат за пример, отколкото да ти изброявам че можеш да си избираш не само политиците (а ако не щеш - да не гласуваш), но и вестниците, ТВ каналите - БГ или чужди, книгите, филмите, работата, никой не ти цензурира нета и т.н. и т.н. ама ти пак ще си недоволен, така че какво да обяснявам :-)
аха! точно тъй! не е просто пътуване в чужбина, почивка в чужбина е!
и всичко друго дето си го казала (ама като не мога да се включа на време да кажа, сега съм като една приписвачка, значи :lol: )
...бе, хора какво и е на София и на България, дето не го харесвате?
само едни панелки трябва да се санират и ремонтират и става град- слънце! (даааа, слънце-това ми е болката на мене)
Витоша има, театри и 3Д кино има, Ондата срещу Руската църкава я има, Боровец и той на две крачки, и докато има кинти за бензин за едно кръгче дотам, всичко е прекрасно...
ей така ми изглеждат на мене нещата...ама то нали в съседната градина тревата все е по-зелена...
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Piqndurnik написа:В такъв род естествени процеси не вярвам. Въпросът е кой дърпа конците. И дали само от една страна се дърпат.
Все пак предпочитам варианта за безотговорно държание на петролните компании, въпреки че яко ми бърка в джоба. Щото за вариант милиард и кусур фанатизирани и организирани, не ми се и мисли даже.
безотговорно държание, а?...а това, че чичо Сам е една безотговарна почти фалирала капиталичстическа държава нещо общо има ли? (това не ми е риторичен въпрос)
преди около 5-6 години, бившия ми хазяин, който е в Щатите повече от 10 години така казваше: Ай са изтървали цената на бензина, все едно са му отрязали краката на чичо Сам.
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

блонди написа:
Амаранта написа:
Sweety написа:

Коя е/била страната от всички мюсюлмански държави с на-висок жизнен стандарт?
(Роберт каза)...Либия...
прочел го е някъде де
Мислех че е Кувейт, или Саудитска Арабия (то само виж името и какво е):shy:
бахрейн
п.п.
останалите примери дето ти идват наум и не са изброени са такива на лизинг /заем/
според wiki Бруней и Катар е даже едно място пред Бахрейн
и Либия е преди България
значи Либия е най-развитата на африканския континент (вж. горе дясно картата-зеленото петно в Африка)
Блажени са бедните духом
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Sweety написа: според wiki Бруней и Катар е даже едно място пред Бахрейн (вж. горе дясно картата-зеленото петно в Африка)
да, аз се съсредоточих у африка без да минавам към малайзия
иначе от бруней имам и приятелче
все ме канеше да му ида на гости /на негови разноски/
разказвал съм и тук :lol:
дребен на вид циганин кат тея пред цум с кафев шаячен костюм като зимна униформа в бг армията
син на първия приятел /и шеф на петрола на султана/
но много културен и приятен или дет му викат friendly- приятелски настроен сиреч
нетвърде умен /то не му и требе в тая обстановка/
но султана е пич
освен, че е отменил всички данъци, обикновено дарява поданиците си с порядъчни суми ей тъй за радост...да си харчат
като мукефне или сутрин му се прииска добрина някаква да направи
искам и аз да съм циганин с шаячнен костюм идващ от страна с 30 градуса целогодишна температура
пращаше ми разни снимки от природата им там- негови
затрих ги при вечните преинсталации и ъпгрейди на комповете
но наистина на райско място живеят
всъщност..май за бруней лоша дума не съм чувал :roll:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа: ами то не беше майтап де...алчността има общо с режима колкото и индивида/Гаспода с режима...алчността като функиция на индивида :lol:
може ли да пише в работно време в 3о4о? да...свобода
може ли да си избира къде да ходи на почивка? да...свобода
може ли да си избира дали да гласува или не? да...свобода
може ли да си избира каква кола да си купи? (а не само цвета на ладата) да..свобода
ама му се струва на човек илюзорно това пък то не е малко...ама хич не е малко...затова един вид алчност

:winkw:
има ли кой да ми свърши работата, докъ пиша в работно време в 3о4о? - не... свобода?
мога ли ей ся, като съм си избрал да отида на почивка на Малдивите, да се дигна и да отида? - не (паралипсис, виж предната точка и прочее)... свобода?
това за гласуването го пропускам, щото така или иначе нищо не промена. А в някои развити демократични свободи е задължително. ... свобода?
избрал съм си кола. Мога ли да си я купя вместо баничката за закуска? - не... свобода?
илюзорна е свободата. Но пък най-сигурните окови са тези, които човек сам си поставя. Като антипод на свободата, ей тъй на първо четене, излиза робството. Робите не са били свободни, трябвало е да работят за господарите си. Сега сме свободни и работим само за себе си. Ей ся да решим, и можем да спрем да работим. Никой копче не може да ни каже. Нали? Обаче ежедневно правим свободния избор да отидем на работа. Странно...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Свобода няма. Щом човек се пръкне с биологичните нужди на тялото си, дори само този факт вече го е оковал. :bigsmile:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:[
има ли кой да ми свърши работата, докъ пиша в работно време в 3о4о? - не... свобода?
мога ли ей ся, като съм си избрал да отида на почивка на Малдивите, да се дигна и да отида? - не (паралипсис, виж предната точка и прочее)... свобода?
това за гласуването го пропускам, щото така или иначе нищо не промена. А в някои развити демократични свободи е задължително. ... свобода?
избрал съм си кола. Мога ли да си я купя вместо баничката за закуска? - не... свобода?
илюзорна е свободата. Но пък най-сигурните окови са тези, които човек сам си поставя. Като антипод на свободата, ей тъй на първо четене, излиза робството. Робите не са били свободни, трябвало е да работят за господарите си. Сега сме свободни и работим само за себе си. Ей ся да решим, и можем да спрем да работим. Никой копче не може да ни каже. Нали? Обаче ежедневно правим свободния избор да отидем на работа. Странно...
Аз като те чета, оставам с впечатлението, че и на Малдивите да идеш, и бентли да си купиш, и хич да не работиш - - пак ще си недоволен. :winkw:
Не е лесно... :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа: ...бе, хора какво и е на София и на България, дето не го харесвате?
мръсно, неподдържано, кално, прашно, хората псуват и гледат зло, пикаят по ъглите и хвърлят боклук от балконите.
Като предложиш да си изчисти пред блока - ще те изяде, че той видиш ли плаща данъци и съответно това е работа на държавата.
Както беше казал Станислав Стратиев - единствения проблем на тази страна е, че е населена с българи. :winkw:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Я! И Северна Корея протестира! :shocked:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3635411
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

pocti_bezobidna написа: Както беше казал Станислав Стратиев - единствения проблем на тази страна е, че е населена с българи. :winkw:
с колко оптимизъм може да се продължи фразата - нооооооо след пиисе години сичкуту шъ е наред, шъ е населявана от роми
ох
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа:
pocti_bezobidna написа: Както беше казал Станислав Стратиев - единствения проблем на тази страна е, че е населена с българи. :winkw:
с колко оптимизъм може да се продължи фразата - нооооооо след пиисе години сичкуту шъ е наред, шъ е населявана от роми
ох
Да се присъединим към Шенген, те ромите сами ще изберат. :shy::lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Свобода няма. Щом човек се пръкне с биологичните нужди на тялото си, дори само този факт вече го е оковал. :bigsmile:
Има, но много прилича на безотговорност. Ако се опиташ да поставиш граница между едното и другото доста голяма каша ще стане. Това че свободата е достойнство и ценност така здраво е промило мозъците ни че твърдението ми, че е само вреда свободата звучи като призив да се женим за майките си. Зло, долно нещо.
Да се женим за майките си не трябва, но все пак - свободата на личността е отрова за обществото. Тва е факт. За мене, де.

Мисля си от оня ден че в нашето възпитание много силно присъстваше подигравката към Режима. Ние в игрите и приятелстките си лафове и после вече като философствахме много задължително се разграничавахме от глупостите които бяха норма. Спомнете и за уравновиловката в заплащането, ченгетата по работние места или за това че те снимат ако минаваш пред американското посолство. Как да стана съгласен с това, не, не и аз, аз съм ярка индивидуалност, не съм в тва общество! И такива си станахме. Всеки от нас, до последния е ярка индивидулност, ама на фона на останалите ярки си е само индивидуалност. И пропуснахме да станем общество. Ние не сме лоялни и не искаме да сме заедно с останалите си връстници.
Тва си го мислех по повод на протестите срещу униформите в училище. От всички родители в класа само аз не се разписах. Никой не ме попита защо не искам, погледаха ме - чешит решиха и си замълчаха. "Зло е принадлежността и желанието да си един от цялото. Свободата е ценност, лоялността - овчедушие."
Не и за мен.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
vyara написа:Свобода няма. Щом човек се пръкне с биологичните нужди на тялото си, дори само този факт вече го е оковал. :bigsmile:
Има, но много прилича на безотговорност. Ако се опиташ да поставиш граница между едното и другото доста голяма каша ще стане. Това че свободата е достойнство и ценност така здраво е промило мозъците ни че твърдението ми, че е само вреда свободата звучи като призив да се женим за майките си. Зло, долно нещо.
Да се женим за майките си не трябва, но все пак - свободата на личността е отрова за обществото. Тва е факт. За мене, де.

Мисля си от оня ден че в нашето възпитание много силно присъстваше подигравката към Режима. Ние в игрите и приятелстките си лафове и после вече като философствахме много задължително се разграничавахме от глупостите които бяха норма. Спомнете и за уравновиловката в заплащането, ченгетата по работние места или за това че те снимат ако минаваш пред американското посолство. Как да стана съгласен с това, не, не и аз, аз съм ярка индивидуалност, не съм в тва общество! И такива си станахме. Всеки от нас, до последния е ярка индивидулност, ама на фона на останалите ярки си е само индивидуалност. И пропуснахме да станем общество. Ние не сме лоялни и не искаме да сме заедно с останалите си връстници.
Тва си го мислех по повод на протестите срещу униформите в училище. От всички родители в класа само аз не се разписах. Никой не ме попита защо не искам, погледаха ме - чешит решиха и си замълчаха. "Зло е принадлежността и желанието да си един от цялото. Свободата е ценност, лоялността - овчедушие."
Не и за мен.
Ти разсъждаваш върху социалната свобода, а аз ти казвам, че няма такава - нито социална, нито биологична, нито интелектуална. Ти си обусловен от-до. От-до, от-до, както казваше Тодор Колев. :lol:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

holi_day написа:
ох
Е, това е популярен рефрен, но с техните нива на смъртност - силно се съмнявам, да ти кажа...

Българският модел

Не ми е смешно, напротив - плаче ми се, като си помисля колко е прав...
Последно промяна от annonymus на 23.02.11, 10:37, променено общо 1 път.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:Я! И Северна Корея протестира! :shocked:
хм, а това http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=3635391

снощи като гледах за Либия...страхотия е из арабския свят сега, не знам какво да мисля, но такива повсеместни протести в толкова много страни не може да не са дирижирани
въпросът е от кого?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
jazz

Мнение от jazz »

Green Light написа:Тва си го мислех по повод на протестите срещу униформите в училище. От всички родители в класа само аз не се разписах. Никой не ме попита защо не искам, погледаха ме - чешит решиха и си замълчаха. "Зло е принадлежността и желанието да си един от цялото. Свободата е ценност, лоялността - овчедушие."
Не и за мен.
ако униформата е повод за гордост
тогава плоскостите се изместват
всички искат ай-нещо си
защото направиха за хардуеъра
това което уиндоус за софтуеъра
и на никой не му пука че е унифицирано
стига правилата да са ясни
и да работи
а и куул
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Всеки от нас, до последния е ярка индивидуалност, ама на фона на останалите ярки си е само индивидуалност.
Не, не е индивидуалност.
Това е някаква форма на егоизъм. При това - на много битово ниво.
Само се залъгваме, че сме индивидуалисти, защото това, което всъщност сме, не ни харесва.
Света свършва на прага на вратите ни и дори да се срине до основи, нас това не ни интересува - стига зад нашите стени да е топло, сито и светло.
Това не е никакъв индивидуализъм.
annonymus

Мнение от annonymus »

jazz написа:
Green Light написа:Тва си го мислех по повод на протестите срещу униформите в училище. От всички родители в класа само аз не се разписах. Никой не ме попита защо не искам, погледаха ме - чешит решиха и си замълчаха. "Зло е принадлежността и желанието да си един от цялото. Свободата е ценност, лоялността - овчедушие."
Не и за мен.
ако униформата е повод за гордост
тогава плоскостите се изместват
Тъй, тъй.
Ако униформата показва принадлежност към нещо, с което се гордееш, съвсем друга е гледната точка.
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Я! И Северна Корея протестира! :shocked:
Да бе, страхотна суматоха настава.
Чудя се да се плаша ли или да се радвам...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Аз като те чета, оставам с впечатлението, че и на Малдивите да идеш, и бентли да си купиш, и хич да не работиш - - пак ще си недоволен. :winkw:
Аз пък не разбирам защо свободата я свързвате сам с мат`рялните неща - къде да отидеш, какво да си купиш... Мене бентли ми не требе - с опелчето стигам навсякъде. Виж от Малдивите не бих се отказал. И от куп други неща. Но не там е въпросът, мисля.
Верчето е права - има различни окови просто :). Въпросът е да си направиш място в рамките на оковите, в които да се чустваш добре.
Ето чета твоето мнение за София - що не се възползваш от свободата си да отидеш да живееш в Лондон, примерно? Вместо да си вечно недоволна тук?

И няма да се уморя да го повтарям - хората са еднакви навсякъде. Ако в Холандия няма наказание за това да си изхвърлиш буклука на улицата, кой, мислиш, ще тръгне да го изхвърля разделно? Не е чак толкова далеч в историята времето, когато западните центрове на културата, науката и изкуствата са били градове с открита канализация и съдържанието на нощните гърнета се е изхвърляло през прозореца...

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа: Аз като те чета, оставам с впечатлението, че и на Малдивите да идеш, и бентли да си купиш, и хич да не работиш - - пак ще си недоволен. :winkw:
Аз пък не разбирам защо свободата я свързвате сам с мат`рялните неща - къде да отидеш, какво да си купиш... Мене бентли ми не требе - с опелчето стигам навсякъде. Виж от Малдивите не бих се отказал. И от куп други неща. Но не там е въпросът, мисля.
Верчето е права - има различни окови просто :). Въпросът е да си направиш място в рамките на оковите, в които да се чустваш добре.
Ето чета твоето мнение за София - що не се възползваш от свободата си да отидеш да живееш в Лондон, примерно? Вместо да си вечно недоволна тук?

И няма да се уморя да го повтарям - хората са еднакви навсякъде. Ако в Холандия няма наказание за това да си изхвърлиш буклука на улицата, кой, мислиш, ще тръгне да го изхвърля разделно? Не е чак толкова далеч в историята времето, когато западните центрове на културата, науката и изкуствата са били градове с открита канализация и съдържанието на нощните гърнета се е изхвърляло през прозореца...
е, аз мисля, че ти първи свърза свободата с материалните неша. нещо ти е изкривена представата за свобода, човек е тук, за да се труди, ако можеш да се трудиш забавлявайки се, значи си постигнал свободата според мен.
един иска Бентли, друг иска Малдиви, за съжаление истината е, че не трябва да се съсредоточаваме толкова върху това какво искаме, а да действаме. ама пусти мързел - мен ме проваля много.

говорили сме с теб - аз не мога да си представя, че няма да работя, не мога да разбера и хората, които не работят. в класа на Йонито сигурно 80% от майките не работят- недоумявам просто
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Ето чета твоето мнение за София - що не се възползваш от свободата си да отидеш да живееш в Лондон, примерно? Вместо да си вечно недоволна тук?
Щото нямам възможност. :grin:
Но това не е липса на свобода.
Както и да е. Не съм вечно недоволна тук, не аз мрънкам по всеки повод. :grin:

И не свързвам само с материалните неща свободата.
Да си избирам книгите, които чета и филмите, които гледам, ТВ каналите и вестниците не е нещо материално.
Да си избираш къде да почиваш също не е материално. Тоест, не винаги е материално.
Ти отиваш, за да се гмуркаш и да видиш един друг свят, а не в нам-колко-си-звезден хотел.
Да, във всичко има и материален аспект, щото трябва да можеш да си платиш пътя, престоя, такъмите и пр. и пр. но не материалното е водещо.
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:
... ама пусти мързел - мен ме проваля много.
да знайш само как те разбирам ... :grin:
и амбиция малко повече да имах, щеше да е супер :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
е, аз мисля, че ти първи свърза свободата с материалните неша. нещо ти е изкривена представата за свобода, човек е тук, за да се труди, ако можеш да се трудиш забавлявайки се, значи си постигнал свободата според мен.
един иска Бентли, друг иска Малдиви, за съжаление истината е, че не трябва да се съсредоточаваме толкова върху това какво искаме, а да действаме. ама пусти мързел - мен ме проваля много.

говорили сме с теб - аз не мога да си представя, че няма да работя, не мога да разбера и хората, които не работят. в класа на Йонито сигурно 80% от майките не работят- недоумявам просто
Напротив. Питах защо като примери за свобода ми се дава само пътуването в чужденеция.
От друга страна, може пък наистина да съм изкукуригал (петел съм все пак, нали :bigsmile:)

Говорили сме си. И съм казвал, че не става дума за неработене и нищонеправене. Просто да нямаш необходимостта да работиш за да поддържаш живота си. И да имаш свободата да опитваш нови неща, да изучаваш каквото ти е интересно в момента, да се захващаш с очевидно недоходоносни инициативи просто за да видиш може ли да стане... ей такива неща.
Ти виждаш нищонеправенето като единствена алтернатива на работата. А, както казва другарят Пратчет, "Казват, че обратното на шума е тишината. Това не е вярно. Тишината е само отсъствие на шум." И съответно "Но от Университета сякаш се разстла вълна на тишина и плъзна по шумния претъпкан квадрат като водата на застояло блато. Всъщност не беше истинска тишина, по-скоро оглушителен рев на антизвук. Тишината не е противоположност на шума, а само негова липса. Този звук беше от отвъдната й страна и сенчестите му децибели удушиха крясъците на пазара като тонове стоварило се отгоре кадифе. "
Ся си представи неработенето не като просто липса на работа, а нещо от отвъдната му страна :blum:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Както и да е. Не съм вечно недоволна тук, не аз мрънкам по всеки повод. :grin:
Аха. А в очите ми плуват корабчета...
:rotfl24:

jazz

Мнение от jazz »

това че не работиш
не означава да не правиш нищо
можеш да караш сърф
летиш с делтапланер
или да ходиш за риба или гъби
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: Ся си представи неработенето не като просто липса на работа, а нещо от отвъдната му страна :blum:
е, значи за едно и също говорим
аз казах по-горе, че свободата за мен е да се забавляваш, докато работиш
на мен ми остават още няколко крачки до това, но дето вика безобидна не съм достатъчно амбициозна и целеустремена
всичко е в нашите ръце, Гасподе
аз знам какво мога да работя и да не усещам, че работя, т.е. там отвъд на работата
може пък и да го постигна някой ден
и досега можех да го правя, ако не бях толкова разсеяна, разпиляна. и все ми се спи, мамка му
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа: Както и да е. Не съм вечно недоволна тук, не аз мрънкам по всеки повод. :grin:
Аха. А в очите ми плуват корабчета...
:rotfl24:
Ами аз съм недоволна от мърлящината, така е.

Ама ти си тоя дето все мърмори - не съм свободен, за когото и да гласувам все тая, да, мога да си купя кола, ама не вместо баничка, ма трябва да работя... Честно, понякога наистина се чудя каква трябва да е системата на работа на държавата - като структура и форма на управление, да да си удовлетворен.

Аз като цяло съм си доволна от ситуацията.
Само ако може малко по-чисто и поддържано да бъде, нещата, дето от нас си зависят да ги правим.

ПП. И Латерво е права - ти върза свободата с материалното и почивката в чужбина.
А и по-долу пак хленчиш, че се налага да работиш, за да поддържаш живота си.

Мен ако питаш, ако не работиш нищо, дори да нямаш материалната необходимост от това, ще затъпееш.
Малко ли хора има по света, дето нямат нужда (материална) да бачкат, ама го правят.
И тука ги има такива.
Аз една реститутка познавам, дето няма нужда от кинти, ама си бачка, при това доста здраво.
Това, дето и го плащат нищо не е. Но си харесва работата, интересно и е, копа си.
Последно промяна от annonymus на 23.02.11, 11:32, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:... за процесите в мюсюлманските държави в момента? Естествени процеси ли са това? Подклаждани отвън ли? Как би могло да завърши всичко това? Заслужава ли си да се замислим или по-скоро не ни касае. Откъде да почерпим информация? Някой по-надежден анализ... ?
Много ме е яд така като стават разни работи, които са важни, а има риск нещата да се изопачат - информационно, практически и всякак.
За добро ли е тази работа, доколко е за добро, доколко е за лошо?
Естествени процеси, подклаждани отвън по естествен път.

Много ми е интересно какво си представят протестиращите, че искат. Точно заради културните разлики ми е интересно.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
Gaspode написа: Ся си представи неработенето не като просто липса на работа, а нещо от отвъдната му страна :blum:
Можеш да се забавляваш докато правиш каквото и да било и това е един от най-добрите начини да го правиш. Но хората не извличат есенцията от нещата, не участват с мисълта си в тях, правят всичко механично, външно, проформа, сами отблъскват насладата дори там, където могат да я имат. Все искат да са другаде, все искат да правят друго, а не точно това, което правят в момента, все се движат по правата на времето и сегашният момент просто е точка в тази права, а не пулсация нагоре. Но ако действаш по този начин, дори да правиш приятни по всеобщо разбиране неща, пак ще си неудовлетворен. Имам чувството, че постоянно го казвам това, чак на себе си съм досадна, но то е толкова очевидно навсякъде, а сякаш рядко някой си дава изцяло сметка или пък, ако му мине през акъла, в следващия момент пак го е забравил. :lol:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:
latrevw написа:
Можеш да се забавляваш докато правиш каквото и да било и това е един от най-добрите начини да го правиш. Но хората не извличат есенцията от нещата, не участват с мисълта си в тях, правят всичко механично, външно, проформа, сами отблъскват насладата дори там, където могат да я имат. Все искат да са другаде, все искат да правят друго, а не точно това, което правят в момента, все се движат по правата на времето и сегашният момент просто е точка в тази права, а не пулсация нагоре. Но ако действаш по този начин, дори да правиш приятни по всеобщо разбиране неща, пак ще си неудовлетворен. Имам чувството, че постоянно го казвам това, чак на себе си съм досадна, но то е толкова очевидно навсякъде, а сякаш рядко някой си дава изцяло сметка или пък, ако му мине през акъла, в следващия момент пак го е забравил. :lol:
много е трудно. аз не мога да се забавлявам с каквото и да било, или поне съм много далеч от това да се науча
ти успяваш ли?
трябва да намериш това, което ти блика отвътре, в което евентуално си добър или дори да не си, да искаш да си потопен в него и да си "копаш"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа: много е трудно. аз не мога да се забавлявам с каквото и да било, или поне съм много далеч от това да се науча
ти успяваш ли?
трябва да намериш това, което ти блика отвътре, в което евентуално си добър или дори да не си, да искаш да си потопен в него и да си "копаш"
Ами мъча се. Казвам си така - днес имаш да свършиш това и това и не можеш да не го свършиш. "Трябва" е казано. Но имаш избор - да го направиш намусена и сърдита и да ти стане още по-зле от неправилно свършеното или да го направиш с желание и с цялото старание и умение, на което си способна, като по този начин поне ще си доволна от изпълненито си и има шанс това да се оцени не само от теб.
И има полза, да ти кажа. Понякога се слушам. :lol:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кво да коментирам ?
кво?!!!:rotfl24:

http://www.dnes.bg/world/2011/02/22/emi ... ini.111869
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Публикувай отговор