невероятно, но факт...

Все същите
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

shshtt написа:Какво може да ти отговори Суити и какво общо въобще може да има с "комунистите" от твоята глава?
изтече инфо, че цола драгойчева й е прабаба :blum::rotfl24:
затова е сичко
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

малиииии не думай! страшно ще стане! изнасям се по терлици от темата:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

shshtt написа:...

Разбирам те, съчувствам ти за преживяното, но времето върви напред, а ти искаш все назад да гледаме.
Какво може да ти отговори Суити и какво общо въобще може да има с "комунистите" от твоята глава?
Ха! Няма такъв филм - може след 10,20,30 или 50 години но комунистите ще бъдат признати за престъпници - това е!
Не търся съчувствие - искам справедливост.:-)
А за Суити какво? Тя сама изписа куп небивалици още в пространния си пост, замълчах си, но това не и стигна - трябваше да ме посочи с пръст и да ме заклейми.

Карай.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Тя сама изписа куп небивалици още в пространния си пост, замълчах си, но това не и стигна - трябваше да ме посочи с пръст и да ме заклейми.

Карай.
без да съм чела подробно, че днес ногу излизах насам-натам... ама ти да си премълчиш, голяма мъка ще да е било, а да не го оценят - тц, тц... може ли такива работи?! :mad:
начи мъка е било премълчаването, че пъ и с пръст те е посочила лелелел пъ и заклеймила
това си е репресия спрямо теб

ама хубаво, че махваш благородно с ръка и подминаваш такива жестокости :clap:

:blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:Нямам намерение да те убеждавам в каквото и да е!:bigsmile:
Ще трябва да се потрудиш сама, за да си отговориш на въпросите. :blum:
Лично аз нямам спомен да съм обявявал публично бременността на жена си, нито пък чух нещо, че Калина стискала кълки до последно, или пък че на ЦЦ женаму била бременна с трето докато не отиде да я изписват.
Питам се защо след като са знаели отдавна и след като има още доста време до раждането решиха па точно сега да го обявят и точно по тоя начин. За мен лично това са метастазите - живота на това неродено дете още от сега ще бъде отровен с политика.
Ае чао довиждане и лека нощ!:blum:
Метастазите са нещата, които сме почнали да виждаме зад едно съобщение за едно дете, което предстои да се роди.
Ужас направо.
"Аз държа нещата да са ясни и чисти, да се знае кой носи отговорност!" :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Думи на Серго в централните новини на Бтв! :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Нещо да кажеш?!:grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Мнемозина написа:
Метастазите са нещата, които сме почнали да виждаме зад едно съобщение за едно дете, което предстои да се роди.
Ужас направо.
"Аз държа нещата да са ясни и чисти, да се знае кой носи отговорност!" :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Това по повод на детето ли го е казал?
Нещо не схващам защо аз трябва да го коментирам.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Ън написа:
Мнемозина написа:
Ужас направо.
Това по повод на детето ли го е казал?
Да, по повод детето го каза. :lol: Супер пиар акция, не ли?!:lol: В най- гледаната телевизия, в най- гледаното време. Да блесне колко е отговорен, колко чист и ясен :lol:

А към теб е поста, защото БоЕВ тук ти пише, че това се прави с политически подтекст, а ти казваш, че вижда под вола теле...:lol:

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Мнемозина написа: Това по повод на детето ли го е казал?
Да, по повод детето го каза. :lol: Супер пиар акция, не ли?!:lol: В най- гледаната телевизия, в най- гледаното време. Да блесне колко е отговорен, колко чист и ясен :lol:

А към теб е поста, защото БоЕВ тук ти пише, че това се прави с политически подтекст, а ти казваш, че вижда под вола теле...:lol:
Е не, пак не разбирам, все ще го пуснат някъде цялото и ще го изчета.

Виж, съжалявам, но трудно бих вменила някому нещо такова - че е създал дете заради някакви политически мотиви.
Изключвам кралете, нали, те са били и длъжни.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Ън написа:
Мнемозина написа: Това по повод на детето ли го е казал?

Е не, пак не разбирам, все ще го пуснат някъде цялото и ще го изчета.

Виж, съжалявам, но трудно бих вменила някому нещо такова - че е създал дете заради някакви политически мотиви.
Изключвам кралете, нали, те са били и длъжни.
Не, не, не-не, не че го е създал с политически мотиви, а че ще ИЗПОЛЗВА този факт за политическа угода

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа: Не, не, не-не, не че го е създал с политически мотиви, а че ще ИЗПОЛЗВА този факт за политическа угода
Еми аз пък вчера през цялото време си мислех, че за първото говорите.

Ама това с използването е различно и трябва да взема да следя, пък в момента не ме интересува особено.
Рано ми е за избори, иначе казано. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:
БоЕВ написа:Тя сама изписа куп небивалици още в пространния си пост, замълчах си, но това не и стигна - трябваше да ме посочи с пръст и да ме заклейми.

Карай.
без да съм чела подробно, че днес ногу излизах насам-натам... ама ти да си премълчиш, голяма мъка ще да е било, а да не го оценят - тц, тц... може ли такива работи?! :mad:
начи мъка е било премълчаването, че пъ и с пръст те е посочила лелелел пъ и заклеймила
това си е репресия спрямо теб

ама хубаво, че махваш благородно с ръка и подминаваш такива жестокости :clap:

:blum:
"невероятно, но факт..."
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Sweety написа: хаха..как само добре пасваш на онова описание дето го беше пуснал тука някои...за националистите
ама жал ми е (напоследък изпитвам такова чувство към хора като тебе) Бог като е давал, тебе те е пропуснал да те дари с едно много важно за човека нещо!
(ето наричам нещата с истинските им имена)
Давай - наречи ме както искаш - каквито родителите, такива и отроците бих казал. Много дълго време такива като дядо ти и баща ти бяха отредили да съм на дъното на обществото защото съм имал "късмета" да се родя в семейство на хора с убеждения различни от комунистическите. Та да ти кажа не очаквам да имаш друго отношение - ти така си възпитана. :-)

Оплакваш се, че някой, видиш ли, бил зачекнал снимката на гроба на дядо ти и това било от завист - а питаш ли се да речем колко душИ е изгорил дядо ти. Точно по времето на дядо ти, една нощ на септември 44-та, такива като него са извели моя дядо и повече ни вест ни кост, нито па гроб на който някой да чопли снимката и две поколения след тая драма живяха с позорното петно "врагове на народа" наложено от комунисти с "идеали". Добре, викам, дайте да видим каква я е свършил тоя човек, та да му се наложи на него и на наследниците му тая страшна казън. Мълчание - няма обвинителен акт, няма съдебно решение, няма човек - буквално е изтрит от всякакви регистри, такъв човек(дядо ми) не се раждал оказва се по документи...и всичко това е свършено от комунисти, които не се съмнявам, че в личния си живот са били "прекрасни" хора. И сега, когато от дистанцията на времето искам тия хора да бъдат наречени с истинското им име, мнозина ми скачате и ми лепите всякакви етикети. Стигате даже до ебати противоречието - партията(в лицето на БКП) е извършвала престъпления и с престъпни методи е държала в страх и подчинение хората, но пък партиините членове на тая партия(БКП) са непричом, чисти като момина сълза.
Как да стане? Тая дебелоощина и арогантност могат да доведат само до радикализиране на проблема. А къде къде е по-лесно и логично да се каже - да БКП е престъпна организация и всички служили и по някакъв начин са престъпници.
За престъпленията няма давност, както и тук мнозина се опитват да ме убедят, че времето било такова и сега не можело и нямало от кого да се търси отговорност. Сори! Никога не е късно за морална присъда, така поне част от мъката на жертвите ще бъде притъпена. Отлагането, увъртането не водят до нищо добро - има простъпки за които няма давност.
Изгледай клипа и ми кажи - до това ли исакш да се стигне?!
www.youtube.com/watch?v=vDTHuRUcHsc
а ти кое точно наричаш небивалици в това което съм написала,а? Кое ти се струва толкова невероятно?

в 'пространния' си пост повече говорех за баща ми...но ако искаш ще ти поговоря и за дядо ми...
дядо ми беше доста строг човек и много добър. Той пък е бил текезесар, много ги е стягал да работят хората, но съм сигърна, че не е изгорил на никого душата, не е убил никого...
Нникога не съм се питала как така са станали комунисти, от четири братя и една сестра, само дядо ми и едни от братята са били, един беше поп, четвъртият беше невероятен образ. Баща им е бил сравнително заможен, имал е земя, а неговият баща (сина на този който е умрял в дяр Бекир) е бил даскал.
Дядо ми ми разказваше, че все на полето е работел, бил е аргатин о определено говореше с огорчение задето дори не се е обсъждало в семейството му да го пратят да учи, имало е пари да пратят най-големия и това е...
баба ми през 90 като беше жива се тормозеше заради едно семейство дето го обвинявали дядо ми, че по някакъв начин бил попречил на някой да отиде да следва, ама доста ми е съмнителна тази работа...
после едни му натяквали, че комунистичеката партия била виновна, дето сложили от ония железните тръби дето се пукат за водопровода...и такива разни истории...селски работи

така че ти си говори за твоя дядо, а аз ще си говоря за моя дядо...
може да не ти харесва, на тебе и на други хора, но е имало и има умни, интелигентни, честни и готини комунисти или социалисти, ако предпочиташ...не нямам предвид лидери като, как беше този, Лилов или Станишев, а други по-обикновени хора...

съжалявам за дядо ти, но какво би се различавал ти от оня луд нещастен човек, дето тръгнал да убива хора, щото да отмъсти на родителите си?

а ти какво си правил в последните двайсет години? пак ли си в дъното на обществото?

и как така не си успял да намериш и името на поне един главорез дето е затрил дядо ти...както казах селски работи...доста неща са се знаели в едно село, кой, къде , кога е какво е казал..и рано или късно хората си показват истинските лица...най-малко трябва да знаеш кой го е наклеветил и за какво
клипа не мога да го видя сега, не знам дали искам да го видя изобщо...
какво е? кървави истории ли? нещо с думи искаш ли да ми кажеш?
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:... нещо с думи искаш ли да ми кажеш?
Не!
Каквото и да ти кажа, просто няма да ме разбереш Суити, говорим на различни езици и за различни неща.
Аз искам тая присъда не за това какви са били в къщи, а за това което са вършили по убеждение или по принуда за партията. В случая "присъда" е силно казано, защото де факто от нея(присъдата) нищо няма да произлезе - нито ще отнемат имот на някого, нито ще вкарат в затвор някого, нито пък в концлагер, нито пък някой ще бъде убит. Тая присъда е нужна да служи като "поука" за сегашни и бъдещи управници. Нещо такова. Нека не продължаваме, нека не се нараняваме повече. Симпатична си ми и си интересен събеседник, не искам да те загубя. Пък и не е необходимо да ми се връзваш толкова много на приказките, защото съм безобиден(не почти, а напълно) като полска мишка - цвърча си насам-натам, ръфам и гриза туй-онуй, чат-пат покрай мене хвърчат талаш и плюнки...и това е най-опасното което може да се случи, дори не съм заразен с бубонна чума.
Последно промяна от Глас в пустиня на 25.02.11, 23:21, променено общо 1 път.
Публикувай отговор