Green Light написа:
Хреса ми какво си написала, прочетох и надолу и това че Шът има тесни връзки с българската народна музика и обожава хоровото пеене и всичко. Интелектуалци, според мен няма, терминът е подвеждаш и на тази база не се разбираме почти никога, започнем ли да говорим за тях. Интелектуалци е термин употребяван (май де, не съм сигурен) за или по време на декабристите, пък за руснаци ако говорим(еле па за такива неземни образи като декабристите) значи изобщо за никой друг не важи. Има бели хора на Земята, има черни и жълти. Има и руснаци- тва са си отделна група земляни. Та така интелектуалците харесват това което му харесва и на зеления хайвер.
Хареса ми това което си написала, но искам да питам само за музиката ли говориш? Говориш ли и за други признаци на новата култура?
Терминът интелектуалци е подвеждащ, защото различните хора го изпълват с различно съдържание. Аз го използвам малко присмехулно тъй като самоопределящите се като такива, от висотата на пиедестал от съмнително знание за човешките постижения забравят едно важно нещо - а именно, че изкуството има нужда от публика. И то от публика която да го хареса, да го разбере, да го заобича.
Света е голям и творецът може да създаде нещо много, много елитарно и сложно, разбираемо за една нищожна част от хората на Земята. И когато го представи на широката публика, защото малко или много всеки търси одобрение остава неразбран. И казва" Народа е прост, дай му чалга, водка, БМВ Х5, руса девойка с големи..."
Не говоря само за музиката, но при нея се вижда най-лесно, защото е много масова.
Случва се в театрално, изобразително, приложно изкуство, новата литература, архитектура и конструкции, във всички области на живота. Младите хора носят тази нова култура, те са много по-отворени към новото, не се срамуват от старото, не ги е страх да изразят позиция чрез своето творчество, да експериментират, да се изправят срещу авторитетите в академичните среди