Можете ли да
- Света вода ненапита
Re: Можете ли да
според един спец. до мен, това е Атина...
само че... коментарът е: Защо е гола? Значи ние трябва да се вкаменим, щом я виждаме гола...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
Дали не се е пообъркал?Додю Додев написа: според един спец. до мен, това е Атина...
само че... коментарът е: Защо е гола? Значи ние трябва да се вкаменим, щом я виждаме гола...
Това с вкаменяването, като я видиш, е за Горгона Медуза. Даже няма нужда да е гола.
А пък за виждането гола - май за Артемида, ама не се вкаменяваш.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
прочети отново гръцката митология и тогаз ми говори за това, кой вкаменява и кой не... както и коя е Горгона МедузаМнемозина написа:Дали не се е пообъркал?Додю Додев написа: според един спец. до мен, това е Атина...
Това с вкаменяването, като я видиш, е за Горгона Медуза. Даже няма нужда да е гола.
Последно промяна от Света вода ненапита на 05.03.11, 16:34, променено общо 1 път.
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Додю Додев написа:прочети отново гръцката митология и тогаз ми говори за това, кой вкаменява и кой не... както и коя е Горгона МедузаМнемозина написа:Дали не се е пообъркал?Додю Додев написа: според един спец. до мен, това е Атина...
Не може ли да ми обясниш, понеже явно не съм я чела достатъчно гръцката митология?
Panta rhei...
- Света вода ненапита
Мнемозина написа:
Не може ли да ми обясниш, понеже явно не съм я чела достатъчно гръцката митология?
Виж подводницата!
Тогава, уви, не мога да ти се доверя.Додю Додев написа:Мнемозина написа:
Не може ли да ми обясниш, понеже явно не съм я чела достатъчно гръцката митология?откъде имаш толкова пари да ми платиш хонорара?
Ти всъщност нищо и не каза, така че не е голям проблем.
И си груб. Като не ти се говори, защо започваш?
Panta rhei...
- Света вода ненапита
чак сега ли го откри?Мнемозина написа: И си груб.
що не попита Почтибезобидната... а и кака Амаранта откога пее песента, че аз съм най-видния грубиян на клуба...
и, между другото... когато нарочат едного, че сестра му е курва, иди разправяй, че няма сестра...
явно винаги трябва да добавям разни емотикончета, дето се лезят, за да разберете кога се майтапя и кога откровено съм груб...
п.п. за теб може да се каже, че си много докачлива днес. като си такава, защо пишеш изобщо?
Виж подводницата!
Не, но досега ти го показвах по-деликатно.Додю Додев написа:чак сега ли го откри?Мнемозина написа: И си груб.
що не попита Почтибезобидната... а и кака Амаранта откога пее песента, че аз съм най-видния грубиян на клуба...
и, между другото... когато нарочат едного, че сестра му е курва, иди разправяй, че няма сестра...
явно винаги трябва да добавям разни емотикончета, дето се лезят, за да разберете кога се майтапя и кога откровено съм груб...![]()
п.п. за теб може да се каже, че си много докачлива днес. като си такава, защо пишеш изобщо?
Твой избор си е, разбира се - за емотикончетата, за начина на разговор... за разговора изобщо.
Panta rhei...
прав еДодю Додев написа:според един спец. до мен, това е Атина...
не, не трябва, но пък не е и забранено
Ми тя, Атина, е малко мъжкарана по принцип. Обаче тук е някак по-различна и женствена. Не знам как я видя като мъж. Явно не са ти оправили съвсем оптиката...Kent написа:това не е ли мъж:-) в смисъл не нашия Мъжжжжж, а човек от мъжки пол, няма един ромб над задника и стъпалото ми се вижда бая големишко
Щитът на Атина е с главата на Горгона. Може би това те бърка.Додю Додев написа:прочети отново гръцката митология и тогаз ми говори за това, кой вкаменява и кой не... както и коя е Горгона Медуза
Иначе Атина е една от най-красивите. Или поне заради пустата му красота и ябълка се е водила Троянската война. Атина и Хера срещу Афродита. Какво е могъл да стори дори гръмовержеца....
- Света вода ненапита
явно и ти трябва да пропрочетеш гръцката митология...Remmivs написа:Щитът на Атина е с главата на Горгона. Може би това те бърка.Додю Додев написа:прочети отново гръцката митология и тогаз ми говори за това, кой вкаменява и кой не... както и коя е Горгона Медуза
Иначе Атина е една от най-красивите. Или поне заради пустата му красота и ябълка се е водила Троянската война. Атина и Хера срещу Афродита. Какво е могъл да стори дори гръмовержеца....
всъщност Горгона Медуза се явява другата, тъмната същност на Атина...
Виж подводницата!
Чели сме различни страрогръцки митологии. Ще ми е интересно да ми покажеш източника, за да прочета и твоята версия.Додю Додев написа:явно и ти трябва да пропрочетеш гръцката митология...
колкото за това защо е гола
интересно е да, защото Атина никога не е изобразявана гола всъщност и художникът ни представя другата й страна
тази отвъд войнът и мъдрецът
аз бих казал
същинската и страна
женствеността и уязвимостта й
красотата и нежността
защото отвъд бронята и меча
отвъд шлема и копието
в сърцето на всяка жена-войн живее едно крехко и прекрасно момиче
дори и в това на богиня
всъщност
всяка жена е богиня

интересно е да, защото Атина никога не е изобразявана гола всъщност и художникът ни представя другата й страна
тази отвъд войнът и мъдрецът
аз бих казал
същинската и страна
женствеността и уязвимостта й
красотата и нежността
защото отвъд бронята и меча
отвъд шлема и копието
в сърцето на всяка жена-войн живее едно крехко и прекрасно момиче
дори и в това на богиня
всъщност
всяка жена е богиня
Има известна разлика между самите митове и тълкуванията им.Додю Додев написа:
явно и ти трябва да пропрочетеш гръцката митология...
Като ме пращаш да чета пак митологията, аз чета, че като видиш лицето на Горгона Медуза, хич нямаш и време да разбереш дали е гола, защото се вкаменяваш моментално.
Чета, че Тирезий, който видял как Атина и забравих коя се къпят, бил ослепен от нея - и после тя му дала друго зрение.
Чета също, че когато Актеон вижда къпещата се Артемида, тя го превръща в елен и кучетата му го убиват.
Оттук могат да последват купища интерпретации, разбира се, които да свържат тия трите дами. Но самите митове все пак са различни, различни са и Горгона Медуза, Атина и Артемида.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
а кой изпраща Тезей да убие Горгона Медуза? и защо?Мнемозина написа: Оттук могат да последват купища интерпретации, разбира се, които да свържат тия трите дами. Но самите митове все пак са различни, различни са и Горгона Медуза, Атина и Артемида.
Виж подводницата!
Додю Додев написа:а кой изпраща Тезей да убие Горгона Медуза? и защо?Мнемозина написа: Оттук могат да последват купища интерпретации, разбира се, които да свържат тия трите дами. Но самите митове все пак са различни, различни са и Горгона Медуза, Атина и Артемида.
Персей, не Тезей. Тезей е с минотавъра.
Има го и в уикипедията - според най-разпространената версия Полидект. И Атина му помага, да. Общо взето причината в другите версии е Атина, а според една дори самата Атина я убива.
Говорим за митове, интерпретациите са друго, пак да кажа.
Ако говорим за интерпретации - какво общо има това с голотата?
Последно промяна от Мнемозина на 05.03.11, 19:04, променено общо 1 път.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
аххаааа... опитваш се, чрез въпроси да получиш безплатна консултация ли?Мнемозина написа: Ако говорим за интерпретации - какво общо има това с голотата?
Виж подводницата!
Додю Додев написа:аххаааа... опитваш се, чрез въпроси да получиш безплатна консултация ли?Мнемозина написа: Ако говорим за интерпретации - какво общо има това с голотата?
Консултация за какво по-точно?
Panta rhei...
- Света вода ненапита
оп... още един въпрос...Мнемозина написа::lol::lol:
ти даже и не знаеш какво ме питаш ли?
Виж подводницата!
О, не.Додю Додев написа:оп... още един въпрос...Мнемозина написа::lol::lol:
ти даже и не знаеш какво ме питаш ли?
Понеже ти подхвана разговор само от въпроси, та си рекох, че така е модерно вече.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
измъквай се ти, измъквай се... ама тя таксата вече е отчетена...Мнемозина написа: О, не.
Понеже ти подхвана разговор само от въпроси, та си рекох, че така е модерно вече.
Виж подводницата!
Ама не е честно!Додю Додев написа:измъквай се ти, измъквай се... ама тя таксата вече е отчетена...Мнемозина написа: О, не.
Все пак дадох малко повече отговори от тебе.
Няма справедливост, не...
Panta rhei...
- Глас в пустиня
- Света вода ненапита
Друго си е.Додю Додев написа:чак сега ли го откри?Мнемозина написа: И си груб.
що не попита Почтибезобидната...
Отваряш в понеделник клуба, зачиташ оттук-оттам и ти изчезва желанието да си общуваш на това място.
Така де - да не съм мазохист да кисна някъде, където все гледат да ме захапят?
Я ти, я баш-патриота на този ъгъл на мулти нет пространството.
Дали пък не трябва да ви благодаря за спестеното време
- Green Light
- Green Light
Настроиха ме на елинска вълна. Тва не може да е Атина. Атина е биткаджийка и хулиган.Remmivs написа:познаете, кой е това?
Начи, риш.
Според мене това е на купона в Спарта. Долу Хектор се налива с Менелай и се тупат по гърбовете, а Парис отваря вратата на спалнята понеже иска да си легне. И като отваря, на. Война.
братчед не исках да те обидя, това което видях не ми хареса, пък камо ли на атина да ми заприлича, както си я представям, заприлича ми натова което казах просто тъй че сори, /и аз те прощавам за секи случай:-)/ но и аз не съм експерт по картините де. а за очулата ми не се тревожи, не знам кви магии правиха в оптиката ма оттогава сички хора голи ги виждам като ги сложа:blink:Ми тя, Атина, е малко мъжкарана по принцип. Обаче тук е някак по-различна и женствена. Не знам как я видя като мъж. Явно не са ти оправили съвсем оптиката...
а ти си римлянин значи...iii, що не се облечеш за малко като римлянин (войниче) и да се щракнеш...Remmivs написа:мда, точноSweety написа:новото ти гадже?![]()
даже те е накарала да носиш същата щапка като нейната
или поне много ми се иска да беше
и не, не тя мен, а аз нея
въпреки, че нейната е гръцка
а моята римска
нали веднъж беше показал краче на римски пехотинец
Блажени са бедните духом