Измеренията нямали значение.Sweety написа:
Това би бил интересн тест:
Кои са повече? двуизмерните или триизмерните фигури на които знаете наименованията?
за тези които знаят 4-измерни и повече този тест не важи
И какво ще покаже тестът?
Измеренията нямали значение.Sweety написа:
Кои са повече? двуизмерните или триизмерните фигури на които знаете наименованията?
Същото може да се попита и за знанията ти за историята. Вероятно.БоЕВ написа:Питам се какъв е смисъла на това знание. Знание заради самото знание ли? С какво имената на тия фигури биха ти помогнали в живота.Sweety написа:...
![]()
за мене историята е като дърво, гат се качиш нависоко ше гледаш много отгоре и нашироко:-) за боев ни знам:lol:, е естествено ако нямаш някакъв личен интерес, интереса клати феса и не винаги пълни джоба деСъщото може да се попита и за знанията ти за историята. Вероятно.
Наименования! Ей сега ще се назобам с няколко наименования. Ще ги сместя из невронните си връзки. Наименования се учат лесно.Мнемозина написа:Измеренията нямали значение.Sweety написа:
Цъ! Има знание и знание. От историята можеш да "извлечеш" много неща които да са ти от полза, както от биологията, химията, физиката...за съжаление математиката и геометрията са куха теория без приложение в живота - имаме най-добрите математици и хич никакви политици, икономисти и др подобни твари от които зависи живота ни. Липсва адекватно обучение, бих казал, по икономика и политика в наще училища. Създават се хора непригодни към условията за живот в момента.Мнемозина написа:Същото може да се попита и за знанията ти за историята. Вероятно.БоЕВ написа:Питам се какъв е смисъла на това знание. Знание заради самото знание ли? С какво имената на тия фигури биха ти помогнали в живота.Sweety написа:...
![]()
За наименованията - ясно, все ще ги докараме от обща култура.vyara написа: Наименования! Ей сега ще се назобам с няколко наименования. Ще ги сместя из невронните си връзки. Наименования се учат лесно.
В икономиката няма ли някакво... смятане?БоЕВ написа:
Цъ! Има знание и знание. От историята можеш да "извлечеш" много неща които да са ти от полза, както от биологията, химията, физиката...за съжаление математиката и геометрията са куха теория без приложение в живота - имаме най-добрите математици и хич никакви политици, икономисти и др подобни твари от които зависи живота ни. Липсва адекватно обучение, бих казал, по икономика и политика в наще училища. Създават се хора непригодни към условията за живот в момента.
Нещо такова.
Това ми звучи като - в медицината няма ли някакви хапчета.Мнемозина написа:
В икономиката няма ли някакво... смятане?
БоЕВ написа:Това ми звучи като - в медицината няма ли някакви хапчета.Мнемозина написа:
В икономиката няма ли някакво... смятане?
ъх...смисълът, смисълът..какъв е смисълът? Май това е по темата...доколкото я скимнах. Ами няма смисъл. Сетих се за това покрай първата домашна от тази година на сина ми. Да напише имената на 2Д и 3Д фигури, доста се озорих и аз и сега пак не си спомням кок точно е ромбоид на английски...БоЕВ написа:Питам се какъв е смисъла на това знание. Знание заради самото знание ли? С какво имената на тия фигури биха ти помогнали в живота.Sweety написа:...
![]()
Е не знам, нали за това е тестМнемозина написа:Измеренията нямали значение.Sweety написа:
Да, животът няма смисъл, поне не и такъв, който може да се формулира днес, сега.Sweety написа:ъх...смисълът, смисълът..какъв е смисълът? Май това е по темата...доколкото я скимнах. Ами няма смисъл. Сетих се за това покрай първата домашна от тази година на сина ми. Да напише имената на 2Д и 3Д фигури, доста се озорих и аз и сега пак не си спомням кок точно е ромбоид на английски...БоЕВ написа:Питам се какъв е смисъла на това знание. Знание заради самото знание ли? С какво имената на тия фигури биха ти помогнали в живота.Sweety написа:...
![]()
Ами той и живота няма смисъл, знание което ми бе дадено преди около 7-8 години, най-много 10ина, от един безименен млад художник, който чух да го казва по радиото...Няма смисъл животът, каза, а аз на 30 и няколко години се събуждам всякак сутрин без угризения, което за човек на тази възраст никак не е малко...Най-много това да е смисълът, си викам аз...
Ами то това за всяка област на знанията може да се каже.Kent написа:за мене историята е като дърво, гат се качиш нависоко ше гледаш много отгоре и нашироко:-) за боев ни знам:lol:, е естествено ако нямаш някакъв личен интерес, интереса клати феса и не винаги пълни джоба деСъщото може да се попита и за знанията ти за историята. Вероятно.
Това, дето го казваш, е от друга кутийка.Remmivs написа:това е щото си момиче
за вас всичко е дърво
в смисъл всесвързано
не, че нещата не са такива де
просто ние, момчетата, ги виждаме повече като отделни кутийки
от ушилата ни е
е да де...ами дано да има пъзелАмаранта написа:Да, животът няма смисъл, поне не и такъв, който може да се формулира днес, сега.Sweety написа:ъх...смисълът, смисълът..какъв е смисълът? Май това е по темата...доколкото я скимнах. Ами няма смисъл. Сетих се за това покрай първата домашна от тази година на сина ми. Да напише имената на 2Д и 3Д фигури, доста се озорих и аз и сега пак не си спомням кок точно е ромбоид на английски...БоЕВ написа: Питам се какъв е смисъла на това знание. Знание заради самото знание ли? С какво имената на тия фигури биха ти помогнали в живота.
Ами той и живота няма смисъл, знание което ми бе дадено преди около 7-8 години, най-много 10ина, от един безименен млад художник, който чух да го казва по радиото...Няма смисъл животът, каза, а аз на 30 и няколко години се събуждам всякак сутрин без угризения, което за човек на тази възраст никак не е малко...Най-много това да е смисълът, си викам аз...
Едно парче от пъзел, захвърлено някъде си, също няма смисъл, но като легне на точното си място, се превръща в единствената възможност. На мен по ми харесва идеята, че всичко има смисъл...някога, някъде...просто ми харесва тази дума "смисъл". Когато наречем нещата смислени, светът изглежда някак по-подреден и обясним.:shy:
Че сме невежи.Мнемозина написа:За наименованията - ясно, все ще ги докараме от обща култура.vyara написа: Наименования! Ей сега ще се назобам с няколко наименования. Ще ги сместя из невронните си връзки. Наименования се учат лесно.
Но за нас какво познание ще придобием от тоя тест?
Чи къ не!:lol:Мнемозина написа:БоЕВ написа:Това ми звучи като - в медицината няма ли някакви хапчета.Мнемозина написа:
В икономиката няма ли някакво... смятане?:lol::lol:
Позна!
От първия път даже.
Уютно звучи щото това е ПК израз - доколкото съм чувал, хората боравещи с тая наука и материя, му казват панспермия, а не чорбъ.Мнемозина написа:Това с първичната супа винаги ми е звучало уютно.Remmivs написа:това с дърветата е тръгнало от първичния бульон
просто е
като супа
и все така едносвързано
ооо, не, бъркаш двата щатаБоЕВ написа:Уютно звучи щото това е ПК израз - доколкото съм чувал, хората боравещи с тая наука и материя, му казват панспермия, а не чорбъ.
Или пък всичко е наопаки и живота е бил в началото, а всичко останало се е зародило случайноRemmivs написа:ооо, не, бъркаш двата щатаБоЕВ написа:Уютно звучи щото това е ПК израз - доколкото съм чувал, хората боравещи с тая наука и материя, му казват панспермия, а не чорбъ.
изобщо не е ПК
панспермията е съвсем друга бира
първичният бульон е идеята, че в топлите плитки морета на древната Земя се е пръкнал животът от само себе си и/или с божията помощ
панспермията е, че е долетял отнякъде и ни е треснал по топлите плитки морета на древната Земя
панспермия означава буквално всесемие или всичкосемие от гръцки пан-всичко и сперма-семе
Мнемо, резултатът от един тест не е познание..или знаниеvyara написа:Че сме невежи.Мнемозина написа:За наименованията - ясно, все ще ги докараме от обща култура.vyara написа: Наименования! Ей сега ще се назобам с няколко наименования. Ще ги сместя из невронните си връзки. Наименования се учат лесно.
Но за нас какво познание ще придобием от тоя тест?
Ама ние това си го знаем, така че не се брои.
Добре, нека е информация. Но това не променя същността на въпроса - кой ще се информира и за какво?Sweety написа:
Мнемо, резултатът от един тест не е познание..или знание
(защо пък що има две думи за това...)
Това е само информация...
Информацията е едно, знанието друго, а използването му трето. Няма полза от знание, което не можем да използваме според мене, както няма и вреда де...
ммм...на Вяра какво да и кажа..тя всичко си знае

Ако информацията няма реципиент, който поне да си я премести от едното на другото ухо, то тя информация ли е или какво? Трябва да има "ин". Без ин си е гола несретна формация, скитаща се безпризирна и безреципиента. Презряна и отхвърлена формация, която няма къде да покълне и какво да обземе.Piqndurnik написа:Сега, ако кажеш и какво е информацията...
Думите са много шантаво нещо.vyara написа:Ако информацията няма реципиент, който поне да си я премести от едното на другото ухо, то тя информация ли е или какво? Трябва да има "ин". Без ин си е гола несретна формация, скитаща се безпризирна и безреципиента. Презряна и отхвърлена формация, която няма къде да покълне и какво да обземе.Piqndurnik написа:Сега, ако кажеш и какво е информацията...
Мдааааа....
Интересно.Мнемозина написа: Думите са много шантаво нещо.
Като се замислих за информацията, ей така разделяйки я като на части, би трябвало да идва от ин-форма, т.е. да вкараш нещо в някаква форма. Да го приведеш във вид, годен за предаване нататък, нещо такова.
А то всъщност произлизало от латинската дума "informare", което значело... обучавам.