Сбогом на зимата
- Green Light
Сбогом на зимата
Не дочаках виелици и студ тая година. Октомври остана в мен и така и не си отиде. Цветен месец, окъпан в злато, пръскащ наоколо топъл аромат на плодове и вино. И стиснал гърдите ми като хидравлична преса.
Надявах се много на дебелия сняг в планините, когато няма нищо разлчно от зелено, синьо и бяла чистота, пронизващия стъклен студ в 7 сутринта, стоманени висулки. Исках да проличи за да видя отново северното желание за идеална неподвижност. Чаках тази година вятъра и ледения дъжд за да се изравня по температура с времето навън и да можем след това постепенно да се стоплим заедно.
Е, сбогом. Ще чакам още.
Надявах се много на дебелия сняг в планините, когато няма нищо разлчно от зелено, синьо и бяла чистота, пронизващия стъклен студ в 7 сутринта, стоманени висулки. Исках да проличи за да видя отново северното желание за идеална неподвижност. Чаках тази година вятъра и ледения дъжд за да се изравня по температура с времето навън и да можем след това постепенно да се стоплим заедно.
Е, сбогом. Ще чакам още.
- Green Light
Re: Сбогом на зимата
Днес за първи път излизам с не-зимни обувки - кеф... по-леко и по-гот.
Ама пък какво цунами връхлетя Джапанките.. ужас...
Ама пък какво цунами връхлетя Джапанките.. ужас...
Green Light написа:Не дочаках виелици и студ тая година. Октомври остана в мен и така и не си отиде. Цветен месец, окъпан в злато, пръскащ наоколо топъл аромат на плодове и вино. И стиснал гърдите ми като хидравлична преса.
Е, сбогом. Ще чакам още.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не, не за това говорех, а да имаш възможност да я усетиш издълбоко.vyara написа:даже трябва да си доволен като идва която и да е зима и да си казваш - дойде и за мен.Мнемозина написа: Идеята е - няма страшно, ще дойде зимата пак.
А за това, дето ти го казваш, в края на краищата не знаем какво ще е после - може пък още по-добре да се усещат и сезоните, и всичко.
Panta rhei...
- genius loci