Такава страхотия и на филми май няма...

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:лошо е това с третия реактор
той е с плутония
обаче това означава, че се опитват да избегнат гигантско зло
а също и че се топи и тази активна зона
мамка му
ужас и ад е
кошмар

http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiap ... tml?hpt=T1
ох, не трябваше да го чета това. сега вече се уплаших яко
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

дано са здрави реакторите и защитните обвивки както твърдят
тогава нещата са ужасни, но не и апокалиптични
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:дано са здрави реакторите и защитните обвивки както твърдят
тогава нещата са ужасни, но не и апокалиптични
Japanese officials have said that they are operating under the presumption that there may be a partial meltdown in the No. 3 and No. 1 nuclear reactors. Authorities have not yet been able to confirm a meltdown, because it is too hot inside the affected reactors to check.

Тва какво значи на български?

Вижте сега. Според мене като се завърти облака над света и до нас ще достигне само полезната част на радиацията. Ще станем по- красиви! На мен може да ми поникне коса. Може и да не поникне, но може и да поникне.
Аз никога не говоря необосновани или научно непроверени приказки
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ужас е тва...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Японските официални власти казаха, че работят (по аварията) с предположението, че може би има частично стапяне на активната зона на трети и първи ядрени реактори (б.пр. дрън-дрън ярина предположение ясно е, че има такова I-131 и Cs-137 има само вътре в горивото, ако са засечени навън значи има разрушени обвивки на горивните пръти т.е. частично стапяне поне). Властите не могат все още да потвърдят стапянето понеже е твърде топло в района на реакторите, за да се провери (пак дрън-дрън ярина, не е твърде топло само ами е и твърде "светло" вероятно).

Ти пък!
Накъде по-красив бе!
От мен ли искаш да станеш по-красив!
Не стига, че си по-добре сложен...

Ама ха и нахал разбираш ли ти ниеден...:evil::blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

забелязал съм че като излязат пресните салатки пролет обикновенно светиме като крушки.:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:Японските официални власти казаха, че работят (по аварията) с предположението, че може би има частично стапяне на активната зона на трети и първи ядрени реактори (б.пр. дрън-дрън ярина предположение ясно е, че има такова I-131 и Cs-137 има само вътре в горивото, ако са засечени навън значи има разрушени обвивки на горивните пръти т.е. частично стапяне поне). Властите не могат все още да потвърдят стапянето понеже е твърде топло в района на реакторите, за да се провери (пак дрън-дрън ярина, не е твърде топло само ами е и твърде "светло" вероятно).
е тоя пост вече ми хареса какво си написал...а не като този на първа страница дето пет пъти каза не знаем...
повечето не знаят, но все има такива които знаят...
с технологии дето от сателит виждаш кой се къпе в банята ти и спира пред къщата ти ..и още други такива дето МЕРИш разни работи, няма как да не се знае какво е гръмнало...
за съжаление :(
и за чернобил беше така, едни хора знаеха :(
Блажени са бедните духом
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Sweety написа:е тоя пост вече ми хареса какво си написал...а не като този на първа страница дето пет пъти каза не знаем...
повечето не знаят, но все има такива които знаят...
с технологии дето от сателит виждаш кой се къпе в банята ти и спира пред къщата ти ..и още други такива дето МЕРИш разни работи, няма как да не се знае какво е гръмнало...
за съжаление :(
и за чернобил беше така, едни хора знаеха :(
иска ми се, суити, да не знам, много ми се иска
и да, така беше
аз обаче бях на манифестация за 1-ви май
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Американският самолетоносач Роналд Рейгън е бил "поръсен" с радиация от Фукушима на повече от 100 мили от брега. Дозата поета от кораба е еквавалентна на едномесечната доза от фоновото лъчение.

PS
Във първото от поредицата интервюта един специалист казва, че, по негово мнение, инцидентът не е степен 4, както официално се твърди, а е по-скоро 5-та или дори 6-та. За сравнение Чернобил е максималната - 7-ма.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

http://news.blogs.cnn.com/2011/03/14/go ... ke/?hpt=C2 вижте първия клип, сниман в парка. Чак ми стана лошо докато го гледах, не мога да си представя какво им е било на тях...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Трета експлозия
:-(
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:Трета експлозия
:-(
Ще ни расте коса пак, няма начин...
Ииии... най- големите бедняци ще се сдобият с раци...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

В Чернобил беше един реактор Тук са три стопени засега и вероятно един поне отворен. А може и други да се топят. А и един е с плутоний.

Просто става наистина ужасно и кошмарно. Япония е на практика в безизходица.

По оценки на експерти нанесените от цунамито и земетресението щети са от порядъка на 200 милиарда долара.

Без да броим радиацията.

А това е/беше третата икономическа сила в света.

Не знам какво да кажа просто.

Горките японци.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Абсурд, ужас и... не знам какво още.

Венецът на природата.

Единственото добро, което може да се случи оттук нататък, е това, което не сме проумели поради разум, да го проумеем от страх.

http://mediapool.bg/show/?storyid=177066&srcpos=9
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

детято - журналиста, говорили там с някакъв фактор (май японец) и като го питали "за колко време ще се оправите" оня казал - за 3-4 месеца. Може и да е прав... ще видим. Една българка разправяше как вечерта някакъв път бил изцяло залян, порутен, а на сутринта - всичко е ОК. Може и не всичко да се оправи с такива скорости, но само гледай как до края на годината (ако не ги сполетят още гадости горките хорица) ще са ОК и ще продължават да са си трета сила...
Remmivs написа:В Чернобил беше един реактор Тук са три стопени засега и вероятно един поне отворен. А може и други да се топят. А и един е с плутоний.

Просто става наистина ужасно и кошмарно. Япония е на практика в безизходица.

По оценки на експерти нанесените от цунамито и земетресението щети са от порядъка на 200 милиарда долара.

Без да броим радиацията.

А това е/беше третата икономическа сила в света.

Не знам какво да кажа просто.

Горките японци.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Абсурд, ужас и... не знам какво още.

Венецът на природата.

Единственото добро, което може да се случи оттук нататък, е това, което не сме проумели поради разум, да го проумеем от страх.

Ако говориш за забрана на атомната енергетика, аз не вярвам да се случи.
Макар, че в Япония е на път да се случи нещо ужасно.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Необитаема 100 кв км зона?
Радиокативно замърсяване в Япония, на корейския полуостров, Китай, Русия и Канада и САЩ и здравословни проблеми из целия свят? За мене и за Ън нова коса.
Японска и корейска икономики, които се възстановяват години наред?
Това ли е?

Ядрения взрив който ще избухне на 130 км от земетръсния разлом в японско море, какво може да направи?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:детято - журналиста, говорили там с някакъв фактор (май японец) и като го питали "за колко време ще се оправите" оня казал - за 3-4 месеца. Може и да е прав... ще видим. Една българка разправяше как вечерта някакъв път бил изцяло залян, порутен, а на сутринта - всичко е ОК. Може и не всичко да се оправи с такива скорости, но само гледай как до края на годината (ако не ги сполетят още гадости горките хорица) ще са ОК и ще продължават да са си трета сила...
Хм.
Аз може и да виждам нещата по-черни, отколкото трябва, но ми че чини, че става дума не просто за пътища и икономически сили, а и за екологичен проблем.
Много вярвам в способността на японците да се справят бързо с всичко, но имам леко съмнение дали са успели да кажат на зайчетата, птичките и пчеличките да не излизат от домовете си и да им раздадат йод.
:(
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Необитаема 100 кв км зона?
Радиокативно замърсяване в Япония, на корейския полуостров, Китай, Русия и Канада и САЩ и здравословни проблеми из целия свят? За мене и за Ън нова коса.
Това ли е?

Ядрения взрив който ще избухне на 130 км от земетръсния разлом в японско море, какво може да направи?
Лелеее, а аз си мислех, че съм черногледа... :lol:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Това ли е?

Лелеее, а аз си мислех, че съм черногледа... :lol:
що бе ? Ън и Грийна с коса не звучи зле.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
що бе ? Ън и Грийна с коса не звучи зле.
Мисля, че и така ги харесвам достатъчно.
Стига им толкоз. :twisted:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Лелеее, а аз си мислех, че съм черногледа... :lol:
Ееее. Ти пък! Никога не можеш да ме биеш по черногледство. Аз съм инженер!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

мисля, че гледаш много черногледо и малко по холивудски/журналистически. Това, което четох вчера (ако е вярно де) сочи, че даже да има проблеми, те няма да са от рода на Чернобил, където всичко е било работещо по време на взрива. Тук реакциите са спрени още на 11-ти, но то не става веднага, като да изгасиш двигател, а процесите се укротяват плавно (Рем да каже повече подробности, но го слушах това от негови колеги). Все пак цитирам мнения от СНН и ББС - не съм запознат с тези материи. Абе ... дано събитията те опровергаят.
Това ли е?

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:детято - журналиста, говорили там с някакъв фактор (май японец) и като го питали "за колко време ще се оправите" оня казал - за 3-4 месеца. Може и да е прав... ще видим. Една българка разправяше как вечерта някакъв път бил изцяло залян, порутен, а на сутринта - всичко е ОК. Може и не всичко да се оправи с такива скорости, но само гледай как до края на годината (ако не ги сполетят още гадости горките хорица) ще са ОК и ще продължават да са си трета сила...
Хм.
Аз може и да виждам нещата по-черни, отколкото трябва, но ми че чини, че става дума не просто за пътища и икономически сили, а и за екологичен проблем.
Много вярвам в способността на японците да се справят бързо с всичко, но имам леко съмнение дали са успели да кажат на зайчетата, птичките и пчеличките да не излизат от домовете си и да им раздадат йод.
:(
не знам. Ще видим - може би е полезно да се мисли за най-лошото, но имаше убедителни изказвания, че това не може и няма да е Чернобил. Между другото се сетих за едни часовници (май съветски, но не съм сигурен), които били светещи, но пък много радиоактивни. Поне е сигурно, че японците не крият информация и всичките кофти неща ще се разбират веднага...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа: Абе ... дано събитията те опровергаят.
Аз всъщност питам. Понеже всеки казва ужас и така нататък. Обаче. Сега не става ясно това ужас ли е или ужас ужас.

Та тва викам. Ще мога ли да се гмуркам в Японско море или да изтрия тая дестинация от GPSа на яхтата?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
Аз всъщност питам. Понеже всеки казва ужас и така нататък. Обаче. Сега не става ясно това ужас ли е или ужас ужас.

Та тва викам. Ще мога ли да се гмуркам в Японско море или да изтрия тая дестинация от GPSа на яхтата?
о, пич - имаме поне 15 дестинации преди това... бях на 2 от най-страхотните миналата година, но има още толкова много... не трий - може и там да идем, но не съм чувал да е сред топ местата за дайвинг.

сигурно до 2-3 часа или до утре ще знаем още по това. Аре малко да си погледна статиите, че... :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:Лелеее, а аз си мислех, че съм черногледа... :lol:
Ееее. Ти пък! Никога не можеш да ме биеш по черногледство. Аз съм инженер!
Да бе, да.
Елби ти каза две приказки и ти се предаде бързо-бързо... :blum:
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Венецът на природата.

хе...Ангела е пич!
Точно така, лек завой наляво използвайки апонската катострофа и в условията на криза е лесен, но и най-добрия възможен ход за нея и колалицията и.
Пък и все пак мацката е от ГДР-то :winkw:

Малко във връзка и с другата тема, ако досега не сте забелязали, ядрената енергетика се подкрепя от десните партии в Европа, тези който искат да се забрани са по-скоро леви. Франция, Гернания, Холандия

Аз лично си оставм за АЕЦ, ама вярно че е по-добре да ги затворят старите, пък по-нататък аквото сабя покаже. Който успял да построи, да му мисли, който не успял-да пали свещи...
Японците имат 54-55 реактора, бог да им е на помощ, но най-добре да знаят приказката за неволята
Блажени са бедните духом
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:

От самото началото на темата в темата, която започнах казвам почти само думата "дано".

Мога много да пиша, но едва ли детайлите на авария тип LOCA (загуба на охлаждане) каквато преживяват в момента японците и каквато съм изучавал по време на следването си наред с другите неща са от особен интерес. Достатъчно е да кажа, че това е НАДпроектна авария, авария, която не може и не трябва да се случва. Но се случи. При такава авария и ако не се възстанови охлаждането сценарият е само един - топене на зоната, разхерметизиране на реактора, разхерметизиране на защитната обвивка (бетонната сграда наречена контеймънт) и изтичане на чудовищни количества радиоактивни елементи в околната среда, наред с лъчението от самата стопилка алфа, бета и гама. Това е ядрен апокалипсис.

Другата страна на нещата е, че постоянно чуваме това не е Чернобил, това е съвсем друга работа. Е, истината е и да, и не. Не е РБМК, такива има/ше само в бившия СССР. Обаче не е и като нашите ВВЕР-и. Тези реактори във Фукушима са кипящи т.е. при тях водата в реактора кипи и върти турбината. Един кръг. За разлика от нашите двукръгови и некипящи. Но все са ядрени реактори. В тях има ядрено гориво и то трябва да се държи затворено на всяка цена. А това не е така нито при Чернобил, нито, уви във Фукушима. За щастие японските реактори нямат графит, който да се запали и да спомогне да издигането и разпространението на радиоактивните утечки. Обаче, Чернобил е един 1000 MW реактор, който не беше стопен 100%. Тук имаме веднъж 460 и още два пъти по 784 поне, ако не пробият и други освен 1, 2 и 3-ти реактор. Това е сумарно над два пъти мощността на Чернобил. Колко от това е излязло и колко още ще излезе тепърва предстои да разберем защото определено се говори успокоително по темата и това е световна практика, както вече писах.

Та истината е, че сравняваме ябълки и круши, да, но и двете са плод и то доста близки по състав и структура.
И истината е, че положението е ако не ужас-ужас както беше при Чернобил то поне ужас-ужа или ужас-уж с тенденции да стане пълен ужас-ужас поради липса на по-голяма степен от 7 (Чернобил).

Иска ми се да вярвам, че ще успеят да удържат колкото се може повече радиоактивен материал от зоните на територията на Фукушима.
Всъщност моля се за това ден и нощ.
Но това, което става в Япония е ядрен апокалипсис. Нямайте илюзии.

PS
изгледайте интервютата от статиите, които съм пускал поне
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:

Венецът на природата.

хе...Ангела е пич!
Точно така, лек завой наляво използвайки апонската катострофа и в условията на криза е лесен, но и най-добрия възможен ход за нея и колалицията и.

Малко във връзка и с другата тема, ако досега не сте забелязали, ядрената енергетика се подкрепя от десните партии в Европа, тези който искат да се забрани са по-скоро леви. Франция, Гернания, Холандия

Аз лично си оставм за АЕЦ, ама вярно че е по-добре да ги затворят старите, пък по-нататък аквото сабя покаже. Който успял да построи, да му мисли, който не успял-да пали свещи...
Японците имат 54-55 реактора, бог да им е на помощ, но най-добре да знаят приказката за неволята
Да, ама вкарването тук на тълкувания от рода "ляво-дясно" ми се струват не на място. Да не кажа малко цинични.
Какво в случая значи "ляво"? Популистко?
Какво е тогава дясното - публично послание "всичките ще ви изтрепем, но ще ви подобрим живота по правилния начин и без да ви лъжем"?
Толкова са относителни в един момент тия неща...
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Абе, защо тия централи са по източното, а не по западното крайбрежие?:blink:

Ей ся съ чудя, аз с колко рака ще се сдобия, в края на краищата, след като веднъж вече съм бил облъчван- 86-та? :roll:

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

А какво значение има по кое крайбрежие са? Може би има де. Но на мен ми се струва, че земетресенията нямат предпочитания изток-запад. Както и последващите цунамита.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:А какво значение има по кое крайбрежие са? Може би има де. Но на мен ми се струва, че земетресенията нямат предпочитания изток-запад. Както и последващите цунамита.
Де да знам, просто се чудех...

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Sweety написа:

Венецът на природата.

хе...Ангела е пич!

Да, ама вкарването тук на тълкувания от рода "ляво-дясно" ми се струват не на място. Да не кажа малко цинични.
Какво в случая значи "ляво"? Популистко?
Какво е тогава дясното - публично послание "всичките ще ви изтрепем, но ще ви подобрим живота по правилния начин и без да ви лъжем"?
Толкова са относителни в един момент тия неща...
чакай малко
кой ги вкарва? аз ли?
еми цинично е, ама е вярно
някой хора тук обичат да споменават термини като 'промит мозък' какво значи промит мозък, Мнемо?
нали ти пусна link-а за Ангела, и аз какво да си замълча за това което мисля ли. Ако не е така опровергай ме, не го изкарвай само на чувства...
много цинизъм има навсякъде по света днес...
Не знам какво е дясното послание днес, но си струва да се замислиш за това какво е политика и как така нещо което в БГ е ляво, някъде другаде е дясно
...
Un пита защо не ги били строили на другия бряг...Un, те имат 55 реактора, и централите са построени по целия остров.
Как иначе се става 3-та сила в света?
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
чакай малко
кой ги вкарва? аз ли?
някой хора тук обичат да споменават термини като 'промит мозък' какво значи промит мозък, Мнемо?
нали ти пусна link-а за Ангела, и аз какво да си замълча за това което мисля ли. Ако не е така опровергай ме, не го изкарвай само на чувства...
Не знам какво е дясното послание днес, но си струва да се замислиш за това какво е политика и как така нещо което в БГ е ляво, някъде другаде е дясно
...
Un пита защо не ги били строили на другия бряг...Un, те имат 55 реактора, и централите са построени по целия остров.
Целият цинизъм на света е верен.
"Промит мозък" е едно от безбройните неща, в които всеки влага свой смисъл.
Моят начин да не оставям да ми се промива мозъкът е да не се поддавам на цинизъм (вижда ми се лесен).
И - знаейки какво е политиката - да не спирам да се надявам, че точно в този момент този "ляв завой" не е мислен като ляв завой, а си е най-естествено здравомислие.
И да се надявам, че просто ще се наложи политиците да мислят себе си не само като играчи, но и като водачи, които имат отговорности. Не са чак толкова безсилни.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Sweety написа:
чакай малко
кой ги вкарва? аз ли?
...
Целият цинизъм на света е верен.
"Промит мозък" е едно от безбройните неща, в които всеки влага свой смисъл.
Моят начин да не оставям да ми се промива мозъкът е да не се поддавам на цинизъм (вижда ми се лесен).
И - знаейки какво е политиката - да не спирам да се надявам, че точно в този момент този "ляв завой" не е мислен като ляв завой, а си е най-естествено здравомислие.
И да се надявам, че просто ще се наложи политиците да мислят себе си не само като играчи, но и като водачи, които имат отговорности. Не са чак толкова безсилни.
е хайде сега...здравомислие щеше да бъде ако го бяха взели това решение/или идея за решение за мораторюма ПРЕДИ да гръмне японската централа...
нали знаеха, че Козлудиските реактори са опасни и ги спраъха, но за техните си чакаха да гръмне нещо.

Естествено, че не е мислен като ляв завой, а си е дошъл естествено..Аз дори не знам дали би бил определен такъв...аз го нарекох така, с малко шеговито-саркастична нотка...
Иначе Ангела е пич, дори може и да е тъмно зелена по отношение на енергийните източници
Блажени са бедните духом
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Sweety написа:... Малко във връзка и с другата тема, ако досега не сте забелязали, ядрената енергетика се подкрепя от десните партии в Европа, тези който искат да се забрани са по-скоро леви. Франция, Гернания, Холандия
За пари става въпрос. По-точно, за много пари. Даже Шрьодер директно си го назначиха в Газпром.
Sweety написа:...Аз лично си оставм за АЕЦ, ама вярно че е по-добре да ги затворят старите, пък по-нататък аквото сабя покаже...
За сега нямаме алтернатива на АЕЦ. А и Централна Европа, ако не броим наводненията, е сравнително стабилен участък.
Наздраве :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Нямаме, да. И аз така мисля. Но не вярвах, че ще видя някого това, което става в момента в Япония.
И да, Енергетиката е мафия. Капитализъм.
Публикувай отговор