Темата за Ивайло

Все същите
Аватар
Semiramis

Темата за Ивайло

Мнение от Semiramis »

:-) Ивайло живее в нашия квартал, явно. Или поне един Ивайло живее.
Предупреждавам, че темата е за нещо, за което няма да отделите време принципно. А въведението връща към Сървайвъра, в който участваше Дренски, ако се сещате. Там имаше един момент, когато Д. е на остров сам и е дочакал правото на видео-връзка и семейството му дава кураж .. Тук някъде майката (може би бащата) казва нещо като "Трябва да издържиш! Ти си Дренски!". И с детенце сме си харесали тоя израз - подхвърляме си го ... "Спокойно, мамо, нали съм Дренски" и подобни... И шеговито, и много сериозно понякога...много неща има в това изречение :-)
Сега си имаме още един израз с конотации - "Аз съм Ивайло!".
Прибирам се една вечер миналата седмица и гледам на пейката пред нас (булевард с дървета между двете платна и с пейки под дърветата) някакъв видимо пиян. До него един по-невидимо пиян :lol: - този мълчи основно. И се чува онова "аз съм Ивайло, бе, ей!", обаче изкрещяно. И не се заслушвам нататък - пияни, какво толкова. Да, но натам ми гледа терасата и като отворя да изпуша една цигара - оня Ивайло. Гледам - трети се приближи и по-тихия пиян се тръгна в момент на разейване на основния "играч". Мисля си някакви неща от сорта на няма ли кой да го прибере.. чува се пак, че е Ивайло, турци, ще ви изтрепя, Бългааааааааарияяяя и подобни...След малко изкрещя някой от съседите, неиздържа явно "Айде, прибирай се, стига си викал!. И получи отговор "Аз съм Ивайло." А Ивайло получи "Ивайло, стига си крещял!` Прибирай се! ..
След още един час примерно, като си свърших разните домашни задачки, ми дойде времето за мислене на спокойствие - разбирайте пушене натъмно на терасата и тука вече Ивайло ме разби. :lol: сигурно ..бе не знам колко дълго го гледах. В интерес на истината, за разлика от обичайните ми реакции на нетърпимост към пиянско бръщолевене, тоя образ не ми беше противен. С толкова чувство викаше Бългааааааааарияяяя, че не можете да си представите! Останал сам вече (не че имаше някаква разлика - човекът си говори и сам!). Пълния текст на рецитацията (щото лентата се въртя непрекъснато) е горе-долу тоя - България, никога не се предавай, аз съм Ивайло, бе,ей, знайте ли вий! Тва е България! Пее по някое време. Песен за Ивайло някаква.. не я знам, но в текста има "от обикновени хора - герои!". Почна да ми се избистря идеята с гордостта от името героично. Честно, не бях виждала пиян, който да е само патриот (не се хващайте за думата, моля. имам предвид, че човекът само за България си крещеше.) "Никога не се предавай! Минават момчета по единия тротоар,а той им крещи "Искам и вие да не се предавате! Бългаария!".. Имаше още един интересен момент - "Исус Христос е казал...Ивайло...."..и не мога да чуя какво е казал! След малко пак Исус Христос е казал и аз пак не мога да чуя какво е казал, щото вече сериозно се бях заинтригувала. Все едно намаля звука. После го сглобих до това, че казал никога не се предавай! :blink::lol: С много вътрешна сила! Съжалявам, че не мога да разказвам цветно, но въобще не ми беше противно по пиянски и имаше друго, не някакъв национализъм грозен от типа да избием турците точно.
:lol: кулминацията за мен беше когато по тротоара минаха едни сладки момиченца на високи токченца и с къси полички троп-троп-троп. Не знаете какво направи Ивайло! Освен че викна, че е Ивайло, де! И кънти целия квартал. Ми запя, човекът! Моя странаааааааа, моя Бългааааааария! Моя любов, моя България...Моя тъга, моя България..При теб ме връща вечно любовта! :cool: Няма жени, няма шест-пет, това е! Т.е любов пак де, ама през България.
Към 11 ч се подхвана темата с емиграция, ма няма да ви я разказвам подробно - всички си отидохте! тука ще остана! тук съм роден и тук ще умра!
И ми свършиха цигарите :lol:
:lol: това го пиша, щото не знам дали мога да викам дори и пияна, че съм Ивайло. Ама сигурно мога да вика. И без пиене. И с. Да не пробвам, обаче, щото като се вкараш в един филм и настъпва яко зацикляне. Докато гумите захапят твърда почва.
:bigsmile: хубава вечер и наздраве!
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Бях ги забравила тия теми. :bigsmile:

Според мен можеш да пробваш спокойно. Защото няма да се получи - не си в тоя филм, не си от викащите Ивайловци. :lol:

По цялата тема - ами патриот е, да. Ей това е.
А най-хубавото е, че е бил пиян.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Темата за Ивайло

Мнение от Ън »

Semiramis написа::-) Ивайло живее в нашия квартал, явно. Или поне един Ивайло живее.
Предупреждавам, че темата е за нещо, за което няма да отделите време принципно. А въведението връща към Сървайвъра, в който участваше Дренски, ако се сещате. Там имаше един момент, когато Д. е на остров сам и е дочакал правото на видео-връзка и семейството му дава кураж .. Тук някъде майката (може би бащата) казва нещо като "Трябва да издържиш! Ти си Дренски!". И с детенце сме си харесали тоя израз - подхвърляме си го ... "Спокойно, мамо, нали съм Дренски" и подобни... И шеговито, и много сериозно понякога...много неща има в това изречение :-)
Сега си имаме още един израз с конотации - "Аз съм Ивайло!".
Прибирам се една вечер миналата седмица и гледам на пейката пред нас (булевард с дървета между двете платна и с пейки под дърветата) някакъв видимо пиян. До него един по-невидимо пиян :lol: - този мълчи основно. И се чува онова "аз съм Ивайло, бе, ей!", обаче изкрещяно. И не се заслушвам нататък - пияни, какво толкова. Да, но натам ми гледа терасата и като отворя да изпуша една цигара - оня Ивайло. Гледам - трети се приближи и по-тихия пиян се тръгна в момент на разейване на основния "играч". Мисля си някакви неща от сорта на няма ли кой да го прибере.. чува се пак, че е Ивайло, турци, ще ви изтрепя, Бългааааааааарияяяя и подобни...След малко изкрещя някой от съседите, неиздържа явно "Айде, прибирай се, стига си викал!. И получи отговор "Аз съм Ивайло." А Ивайло получи "Ивайло, стига си крещял!` Прибирай се! ..
След още един час примерно, като си свърших разните домашни задачки, ми дойде времето за мислене на спокойствие - разбирайте пушене натъмно на терасата и тука вече Ивайло ме разби. :lol: сигурно ..бе не знам колко дълго го гледах. В интерес на истината, за разлика от обичайните ми реакции на нетърпимост към пиянско бръщолевене, тоя образ не ми беше противен. С толкова чувство викаше Бългааааааааарияяяя, че не можете да си представите! Останал сам вече (не че имаше някаква разлика - човекът си говори и сам!). Пълния текст на рецитацията (щото лентата се въртя непрекъснато) е горе-долу тоя - България, никога не се предавай, аз съм Ивайло, бе,ей, знайте ли вий! Тва е България! Пее по някое време. Песен за Ивайло някаква.. не я знам, но в текста има "от обикновени хора - герои!". Почна да ми се избистря идеята с гордостта от името героично. Честно, не бях виждала пиян, който да е само патриот (не се хващайте за думата, моля. имам предвид, че човекът само за България си крещеше.) "Никога не се предавай! Минават момчета по единия тротоар,а той им крещи "Искам и вие да не се предавате! Бългаария!".. Имаше още един интересен момент - "Исус Христос е казал...Ивайло...."..и не мога да чуя какво е казал! След малко пак Исус Христос е казал и аз пак не мога да чуя какво е казал, щото вече сериозно се бях заинтригувала. Все едно намаля звука. После го сглобих до това, че казал никога не се предавай! :blink::lol: С много вътрешна сила! Съжалявам, че не мога да разказвам цветно, но въобще не ми беше противно по пиянски и имаше друго, не някакъв национализъм грозен от типа да избием турците точно.
:lol: кулминацията за мен беше когато по тротоара минаха едни сладки момиченца на високи токченца и с къси полички троп-троп-троп. Не знаете какво направи Ивайло! Освен че викна, че е Ивайло, де! И кънти целия квартал. Ми запя, човекът! Моя странаааааааа, моя Бългааааааария! Моя любов, моя България...Моя тъга, моя България..При теб ме връща вечно любовта! :cool: Няма жени, няма шест-пет, това е! Т.е любов пак де, ама през България.
Към 11 ч се подхвана темата с емиграция, ма няма да ви я разказвам подробно - всички си отидохте! тука ще остана! тук съм роден и тук ще умра!
И ми свършиха цигарите :lol:
:lol: това го пиша, щото не знам дали мога да викам дори и пияна, че съм Ивайло. Ама сигурно мога да вика. И без пиене. И с. Да не пробвам, обаче, щото като се вкараш в един филм и настъпва яко зацикляне. Докато гумите захапят твърда почва.
:bigsmile: хубава вечер и наздраве!
Аз съм Ивайло! :bigsmile:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Semiramis написа:
ей, сладур, къде се губиш, м?

много липсваш! :kiss:
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

Ън написа: Аз съм Ивайло! :bigsmile:
знам, знаааам... :grin: ти си Ивайло-художника

те сега ще доде и другия Ивайло-фотографа

наздраве, приятели! :beer: :friends:
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Додю Додев написа:

Хех - ка па така ме изпревари?! :lol:

Наздраве!

Аз съм Ивайло-о-о-о-о-о!

:-)
Аватар
Глас в пустиня

И са кво! Ивайло Дренски? Или...?!
Аватар
Света вода ненапита

БоЕВ написа:
стават и грешки, бре! :blum:

а, наздраве! и от много наздраве, да не вземем да се куртулишем, егатисиму... :grin:
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Додю Додев написа:
БоЕВ написа:
стават и грешки, бре! :blum:

а, наздраве! и от много наздраве, да не вземем да се куртулишем, егатисиму... :grin:
По добре да си отидем поркани като юнаци отколкото като светулки.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз пък съм на тема "сам съм други няма". Карам си живота насам натам по завоите и само аз съм си вътре в черепа. Семейство, приятели и колеги са най- добрия ми опит да съм с някого, обаче са на 100 светлинни години всичките от мене.
Тва ми е темата и с такива очи го прочетох твоя Ивайло. Когато стане Ивайло, той това иска да покаже и май добре сесправя, като те чета. Философите, изобщо, добре се справят. Кант Мнемозинов нали с ония вътрешни и външни вселени, Ивайло, другите ненормалитети, знаеш ги, не ми се изброяват с майки, детски страхове и всичко. Те май са успели да споделят някаква частичка от себе си. Искрени ли понеже са, търсили са много какво и как да покажат ли, или в ивайловия слуай - от смелост, де да знам.
Или пък, и най- вероятно, и Ивайло, и Кант изобщо нищо не споделят. Седят си в черепните кутийки, сам самички, на 100 светлинни години от останалите и споделят само цвета на кожата си и звука на гласните си струни.

Иначе за ивайловата споделена частичка, кво да ти кажа, Семирамис. Хареса ми много семирамисовия разказ, пък Ивайло не ми хареса. Тоест не, той е голям симпатяга, да е жив и здрав, кефи ме много обаче театър прави. "Не се предавайте" значи че всички живеем в борба. Преди всичко с бързия живот, нали. Честно казано тва май ни е театралната поза на тия поколения. "Ох колко сме зле че бързаме с роя бърз живот." Та Ивайло е само нашият смел актьор.
Аз като съм в ивайлово настроение и реша честно да споделям, говоря най- вече с Бейби. За секс.
Па и то - кво да му говориш.

П.П. Глей как ме фърли в размисъл и тая Мнемозина с тва че е отвикнала от тия теми?! И аз съм отвикнал, бе!
?
Мерси, значи, мадам! Дай още
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа: Докато гумите захапят твърда почва.
дет съ вика да си добър "шафйор" по житейските магистрали и да държиш здраво кормилото на живота :kangel: :grin:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Аз пък съм на тема "сам съм други няма". Карам си живота насам натам по завоите и само аз съм си вътре в черепа. Семейство, приятели и колеги са най- добрия ми опит да съм с някого, обаче са на 100 светлинни години всичките от мене.
Тва ми е темата и с такива очи го прочетох твоя Ивайло. Когато стане Ивайло, той това иска да покаже и май добре сесправя, като те чета. Философите, изобщо, добре се справят. Кант Мнемозинов нали с ония вътрешни и външни вселени, Ивайло, другите ненормалитети, знаеш ги, не ми се изброяват с майки, детски страхове и всичко. Те май са успели да споделят някаква частичка от себе си. Искрени ли понеже са, търсили са много какво и как да покажат ли, или в ивайловия слуай - от смелост, де да знам.
Или пък, и най- вероятно, и Ивайло, и Кант изобщо нищо не споделят. Седят си в черепните кутийки, сам самички, на 100 светлинни години от останалите и споделят само цвета на кожата си и звука на гласните си струни.

Иначе за ивайловата споделена частичка, кво да ти кажа, Семирамис. Хареса ми много семирамисовия разказ, пък Ивайло не ми хареса. Тоест не, той е голям симпатяга, да е жив и здрав, кефи ме много обаче театър прави. "Не се предавайте" значи че всички живеем в борба. Преди всичко с бързия живот, нали. Честно казано тва май ни е театралната поза на тия поколения. "Ох колко сме зле че бързаме с роя бърз живот." Та Ивайло е само нашият смел актьор.
Аз като съм в ивайлово настроение и реша честно да споделям, говоря най- вече с Бейби. За секс.
Па и то - кво да му говориш.

П.П. Глей как ме фърли в размисъл и тая Мнемозина с тва че е отвикнала от тия теми?! И аз съм отвикнал, бе!
?
Мерси, значи, мадам! Дай още
Да, точно отвикнала съм.
Обаче не си прав, че е актьор - точно защото е пиян. Във виното била истината. И в този случай - и Родината заедно с жените.
Мила ми Венето. :lol:

Актьор е оня гайдар в градинката пред университета.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа:
Много пушиш
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Да, точно отвикнала съм.
Обаче не си прав, че е актьор - точно защото е пиян. Във виното била истината. И в този случай - и Родината заедно с жените.

Е не се изразих правилно. Ивайло не че се преструва, ами показва наши мисли. Не се предавай, бори се, ще се справим, ще я спасим България. Е такива неща. Ние така си мислим за тоя живот. Борба, битка, оцеляване. Тва е нашата поза, така сме застанали и тва ни е ролята на всички.
А гайдара си играе и се преструва защото той си е актьор. Готин, според мен, макар че вече ни омръзна.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа: Да не пробвам, обаче, щото като се вкараш в един филм и настъпва яко зацикляне. Докато гумите захапят твърда почва.
Мдааааа... :lol:

Цветно разказваш, не се правИ! :winkw:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Иначе за ивайловата споделена частичка, кво да ти кажа, Семирамис. Хареса ми много семирамисовия разказ, пък Ивайло не ми хареса. Тоест не, той е голям симпатяга, да е жив и здрав, кефи ме много обаче театър прави. "Не се предавайте" значи че всички живеем в борба. Преди всичко с бързия живот, нали. Честно казано тва май ни е театралната поза на тия поколения. "Ох колко сме зле че бързаме с роя бърз живот." Та Ивайло е само нашият смел актьор.
Струва ми се, че съдиш по формата за онова, което е вложено в нея. Настъпват заблуждения така. :bigsmile:
На мен ми хареса Ивайло. По-скоро ми хареса надеждата и вярата му. Не знам колко е смел, когато не е пиян и точно това ми е проблема да съдя за него.:lol:
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

не ме кефят хора
които викат пияни
а трезви мълчат
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

много референции към тая тема
дали да не взема и аз да я прочета
:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:много референции към тая тема
дали да не взема и аз да я прочета
Крайно време е. Стига само си писал. :winkw:
Ми тя и Семирамис така го е открила - рекла си е - бе чакай да се загледам аз тука. И хоп - видяла е. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа: Струва ми се, че съдиш по формата за онова, което е вложено в нея. Настъпват заблуждения така. :bigsmile:
На мен ми хареса Ивайло. По-скоро ми хареса надеждата и вярата му. Не знам колко е смел, когато не е пиян и точно това ми е проблема да съдя за него.:lol:
Е да. То пък, как да не го харесаш? Мен по- скоро ме дразни дето трябва да си даваме кураж.

Оплаквах се наскоро на Ремиус, че една събота се разболях от нервите изхабени в петък. Баси майтапа, честно. Като осъзнах, защо се чувствам така и ме напуши смях, та вечерта я прекарах в злобна веселост.

Как можах да си направя живота битка?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Как можах да си направя живота битка?
И как си си наумил изобщо, че ще я спечелиш? :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Да, точно отвикнала съм.

Е не се изразих правилно. Ивайло не че се преструва, ами показва наши мисли. Не се предавай, бори се, ще се справим, ще я спасим България. Е такива неща. Ние така си мислим за тоя живот. Борба, битка, оцеляване. Тва е нашата поза, така сме застанали и тва ни е ролята на всички.
А гайдара си играе и се преструва защото той си е актьор. Готин, според мен, макар че вече ни омръзна.
Ми тук би било редно и тебе да питам - чия "нашата поза". Точно защото е пиян, си е много негова.
Така си го представям поне.
Да, въплътена някаква обща представа - но негова. И все пак по-добрата, като се замислиш.
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
vyara написа: Струва ми се, че съдиш по формата за онова, което е вложено в нея. Настъпват заблуждения така. :bigsmile:
Е да. То пък, как да не го харесаш? Мен по- скоро ме дразни дето трябва да си даваме кураж.

Оплаквах се наскоро на Ремиус, че една събота се разболях от нервите изхабени в петък. Баси майтапа, честно. Като осъзнах, защо се чувствам така и ме напуши смях, та вечерта я прекарах в злобна веселост.

Как можах да си направя живота битка?
хм... :lol:
като викаше не се предавай на мен ми се струва, че искаше да каже :lol: т.е в моята глава звучеше повече като Исус Христос е казал да не губиш надежда, щото всичко ще се подреди.
де да знам, в размисли ме е хвърлил определено обаче

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:
Додю Додев написа:

Наздраве!

Аз съм Ивайло-о-о-о-о-о!

:bigsmile: Благодаря, Ивайло!
Радвам се да ви прочета!!!
:bigsmile:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Крайно време е. Стига само си писал. :winkw:
Ми тя и Семирамис така го е открила - рекла си е - бе чакай да се загледам аз тука. И хоп - видяла е. :bigsmile:
Прочетох я.
Аз не съм Ивайло.
Аз съм дърво. Зелено.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Крайно време е. Стига само си писал. :winkw:
Прочетох я.
Аз не съм Ивайло.
Аз съм дърво. Зелено.
Мммм... млад, зелен и гъвкав. :lol:
И аз съм така. :shy::blum:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:Бях ги забравила тия теми. :bigsmile:

Според мен можеш да пробваш спокойно. Защото няма да се получи - не си в тоя филм, не си от викащите Ивайловци. :lol:

уф, струва ми се, че бих крещяла някоя доста по-голяма глупост :shy::lol: за съжаление

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа: Как можах да си направя живота битка?
И как си си наумил изобщо, че ще я спечелиш? :lol:
Хахаха! Бе ще опитам, пък...

Чакай да намеря нещо:
Макмърфи пристъпва няколко пъти, за да застане най-удобно, и избърсва ръце в панталоните си, после се навежда и хваща ръчките от двете страни на блока. Напъва се, а момчетата започват да дюдюкат и да го кодошат. Макмърфи се отпуска, изправя се и пак се разтъпква.

— Какво, отказваш ли се? — хили се Фредриксън.

— Само се раздвижих. Сега вече ще става, каквото ще става — и грабва пак ръчките.

И изведнъж всички престават да дюдюкат. Ръцете му започват да се подуват, вените им изскачат. Макмърфи стиска очи, а устните оголват зъбите му. Отмята глава назад, сухожилията му изпъкват като насукани въжета, които се спускат от пулсиращата шия към двете му ръце. Цялото му тяло трепери от напрежение — той се опитва да вдигне нещо, което знае, че не може да вдигне, нещо, което всички знаят, че той не може да вдигне.

И все пак, само за секунда, когато циментът изскърцва в краката ни, ние си казваме, Господи, може пък и да го вдигне.

След това поетият въздух изригва от него и Макмърфи се стоварва като труп върху стената. По ръчките има кръв от изподраните му ръце. За миг остава залепен на стената, като пъхти със затворени очи. Не се чува нищо друго освен стържещото му дишане; никой не продумва.

После отваря очи и ни оглежда. Взира се подред във всеки един, та даже и в мене — сетне бръква в джоба си и изважда всичките бележки, на които е написано колко е спечелил на покер през последните дни. Навежда се над масата и се опитва да ги подреди, но ръцете му са се вцепенили, превърнали са се в някакви червени лапи и той не може да си мърда пръстите.

Накрая хвърля цялата купчина на земята — вероятно от всеки е спечелил по четирийсет-петдесет долара — и тръгва да излиза от стаята. На вратата се спира и се обръща към нас.

— И все пак се опитах — казва той. — Поне се опитах, майка му стара.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
— И все пак се опитах — казва той. — Поне се опитах, майка му стара. [/i]

Това е една романтична и красива страна на нещата. Романтична и красива и точно заради това неистинска. Не, не казвам, че предварително трябва да се отказваме, че опити за каквото и да било не трябва да се правят. Твърде напротив - трябва. Но това не е битка. Не трябва да е борба. Трябва да е съюзяване, единение, хармония, сливане с нещата, проникване в дълбочина, изучаване и използване. Използване в своя полза, а не срещупоставяне и противодействие. Мога да го обясня с конкретни примери. Ти ако се замислиш, също можеш. Самата нагласа за войни, битки, превземане и необръщане достатъчно внимание на "врага", разглеждането му като нещо отделно от теб е дълбоко сбъркана и вредна. Мое дълбоко убеждение.
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

jazz написа:не ме кефят хора
които викат пияни
а трезви мълчат
и мен не ме, човек може да казва истини и без да е пил, като пие се опитва да се успокои от нещо, което го тревожи, а този Ивайло си е казал какво го тревожи и вероятно се е предал
на 8ми изкарах до 4ри с приятелки без да близна алкохол, после ги разкарвах по домовете с колата, интересно ми беше да ги наблюдавам
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
Мнемозина написа:Бях ги забравила тия теми. :bigsmile:

уф, струва ми се, че бих крещяла някоя доста по-голяма глупост :shy::lol: за съжаление
:lol:

Тихо, тихо... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:
Green Light написа:

Това е една романтична и красива страна на нещата. Романтична и красива и точно заради това неистинска. Не, не казвам, че предварително трябва да се отказваме, че опити за каквото и да било не трябва да се правят. Твърде напротив - трябва. Но това не е битка. Не трябва да е борба. Трябва да е съюзяване, единение, хармония, сливане с нещата, проникване в дълбочина, изучаване и използване. Използване в своя полза, а не срещупоставяне и противодействие. Мога да го обясня с конкретни примери. Ти ако се замислиш, също можеш. Самата нагласа за войни, битки, превземане и необръщане достатъчно внимание на "врага", разглеждането му като нещо отделно от теб е дълбоко сбъркана и вредна. Мое дълбоко убеждение.
и е така, и не е
вие сте единението и магията
вие сте тези, които успявате да оплитате нишките на съдбата така щото да ви слуша тя повече или по-малко
но ние сме войни
така сме устроени
можем да се опитваме да сме войни-философи, войни-поети и т.н., но първото е войни
ние изграждаме ред от хаоса
ние сме герои, не богове
понякога обаче редът не се различава много от хаос
уви
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа:

Ами тук си представям тоя емотикон с вдигнатия палец, дето казва, браво това е и моето мнение, така трябва. Но понеже тва съм аз, та пиша :-)
Не знам как става така че започваш да водиш битки и войни, така ме повежда течението и аз така правя. Аз също мисля че е неправилно. Цял живот съм виждал абсурда на системата по която сме принудени да живеем. Но или започваш да играеш по правилата, Вяра, или влизаш в лудницата. Тва пише и Кен Киси горе.
Но мое дълбоко убеждение е че това което пишеш е самата истина. Всичи имаме взаимна полза. И изобщо няма нужда да търсим надълбоко за да видим това.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

да, но затова трябва да пораснем
и да успеем да победим инстинктите си
онова дето е под кортекса
и стои там от много по-отдавна
колко от нас успяват
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:да, но затова трябва да пораснем
и да успеем да победим инстинктите си
онова дето е под кортекса
и стои там от много по-отдавна
колко от нас успяват
Вътре в обществото- никой. Извън него - отшелниците и лудите :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Аз също мисля че е неправилно. Цял живот съм виждал абсурда на системата по която сме принудени да живеем. Но или започваш да играеш по правилата, Вяра, или влизаш в лудницата. Тва пише и Кен Киси горе.
Не казвам да вървиш срещу системата, обществото, абсурдните правила и прочие, а да имаш различна нагласа. Ще извършиш почти същите действия външно, но ще получиш различен резултат. И в събота няма изобщо да те боли глава и няма да си направил никого свой враг.

Ще дам лек пример, за да отговоря и на Рем, понеже той обича да разделя мъжкото от женското, а в примера това няма значение. Примерът е от нещо, което ме вълнува - земеделието и съюзяването с природата, за да използваш силата и законите й, без да й навредиш, без да я унищожаваш, унищожавайки себе се. Традиционно земеделието е насочено към монокултури, отглеждани на едно място, обгрижвани изцяло от препарати и торове и откъснати от естествените почвени екосистеми. Нямаш представа колко живот има в буца пръст. Колко гадинки живеят там, колко процеси се извършват. В една жива буца пръст обаче, където човешкият крак не е стъпил още с "традиционните" му подходи за експлоатиране на живата земя и извличане на печалби без оглед на това доколко жива остава тя след методите му и доколко дълго ще е така. Фактите сочат плачевни резултати. Примерът е битката с природата. В тази битка човекът може да е само губещ. Или тя в крайна сметка ще се обнови с екосистемите си и в градините му ще избуят плевели и живот, за който природата си следва сама пътя или по-лошо - човекът ще я унищожи напълно, обричайки сам себе се. Такава битка не трябва да се води, а тя се води непрекъснато, за да живеем уж по-добре. В земеделието има закони, естествени закони, при които растенията и животните сами водят "битки", приятели са, извършва се определен кръговрат и ако липсва човек там, всичко си е ок, доказва го милионната история на планетата. Но идваме ние с нашите битки, без да ни пука ще живее ли дъждовният червей, най-умният земеделец, ще живеят ли пчелите и пеперудите, тези които опрашват растенията, за да дадат те плод, или не, човекът не го е грижа, той е твърде вглъбен в битките си, твърде искащ и твърде сляп за по-нататък. Поставящ себе си над, а не във.
Примери могат да се дадат и други, от взаимодействието между самите хора. И законите ще са горе-долу същите.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз не деля, вяра
знаеш
всичко е едно
но не е едно и също
трябва да приемеш и това
пък то е и хубаво
в смисъл
не е монокултура
един вид
:kiss:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:аз не деля, вяра
знаеш
всичко е едно
но не е едно и също
трябва да приемеш и това
пък то е и хубаво
в смисъл
не е монокултура
един вид
:kiss:
Аз го приемам, но в друг план. Позволявам си примерът ми да не се влияе от пола. Разрешаваш ли? :lol::blum:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Аз го приемам, но в друг план. Позволявам си примерът ми да не се влияе от пола. Разрешаваш ли? :lol::blum:
о, да, нямам нищо против примера ти, напротив, хубав е :-)
говорех за това, че ти ме упрекна едва ли не може би в някакво деление
а такова няма
има само обединение на прекрасните многофасетни вселени в една още по-прекрасна и многоизмерна такава
пък и сте по-красиви от нас, кво?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Аз го приемам, но в друг план. Позволявам си примерът ми да не се влияе от пола. Разрешаваш ли? :lol::blum:
о, да, нямам нищо против примера ти, напротив, хубав е :-)
говорех за това, че ти ме упрекна едва ли не може би в някакво деление
а такова няма
има само обединение на прекрасните многофасетни вселени в една още по-прекрасна и многоизмерна такава
пък и сте по-красиви от нас, кво?
Реме, не бъди излишно мнителен. Ти си умен, красив и какво беше още, почти колкото и аз. Как мога да ни деля и противопоставям! :lol::blum:
Изображение
Публикувай отговор