Емоционална тема

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Емоционална тема

Мнение от Remmivs »

хубаво, никой не е съвършен, дори аз
може би и моите думи тук на някой звучат като подмятания
макар, че никога аз не съм ги казал като такива
та ако има някой, да ме прощава

това мога да кажа аз за себе си
другото го кажете вие
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Емоционална тема

Мнение от Ън »

Remmivs написа:хубаво, никой не е съвършен, дори аз

другото го кажете вие

Ти не подмяташ. ЕЛБИ подмята. И цялото това говорене там е заради неговите подмятания. Това е. Това казвам аз.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Добре. Разбрах. Мисля, че си прав за това, че Елби понякога не казва абсолютно всичко направо. Но пък от друга страна аз никога не съм го видял да започва пръв. Може би просто не съм чел, може би просто имам капаци на очите. Но аз вярвам, че той не е агресивен човек. И също така може би това, което считаш за подмятане е просто неговия начин да каже на някои хора нещата по-културно. Не съдя хората. И отговарям единствено за себе си. Ако успея и за това...
Последно промяна от Remmivs на 18.03.11, 14:30, променено общо 1 път.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Хайде, съквъртирантитйе...беж в изповедялнята:-):winkw:

Сега сериозно

Искаш мнение за себе си ли?

Моето:
Нищо лошо никога не съм видяла от теб.
Никой не е безгрешен, да

Дори ти, предполагам:-)

Аз те обичам (по някакъв начин:-):kiss:)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не бе, не искам мнения за себе си, слънце
:kiss:
освобождавам налягането в другата тема
благодаря ти
и аз
:kiss:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:Добре. Разбрах. Мисля, че си прав за това, че Елби понякога не казва абсолютно всичко направо. Но пък от друга страна аз никога не съм го видял да започва пръв. Може би просто не съм чел, може би просто имам капаци на очите. Но аз вярвам, че той не е агресивен човек. И също така може би това, което считаш за подмятане е просто неговия начин да каже на някои хора нещата по-културно. Не съдя хората. И отговарям единствено за себе си. Ако успея и за това...

:bigsmile: а според мен не си го видял да започва пръв точно защото започваш да "регистрираш" от момента на открита реакция на някой срещу ЕЛБИ. Ако се върнеш назад предполагам, че няма да си с капаци. Но пък с капаците не се вижда, че казаното съвсем не е целяло да бъде по-културно казване.
Разбира се ЕЛБИ няма да се промени.
Поне си мисля, че си тръгва доволен след като наругае някой индиректно във форума. Не наругае. Покаже му кой кой е.
Всеки има право да е щастлив и да си поддържа егото колкото сили му стигат.
:lol: така или иначе горното е безсмислено да се каже.
Няма съвършени. Дори и аз.
Последно промяна от Semiramis на 18.03.11, 14:56, променено общо 2 пъти.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

http://www.youtube.com/watch?v=90ELleCQ ... re=related

Аз съм човешко същество, дявол да го вземе!
Бесен съм и не издържам повече!

“I don’t have to tell you things are bad.

Everybody knows things are bad. It’s a depression. Everybody’s out of work, or scared of losing their job.

I want you to get mad! All I know is that first, you’ve got to get mad! You’ve got to say: ‘I’m a human being, god damn it! My life has value!…

So, I want you to get up now, I want all of you to get up out of your chairs, I want you to get up right now and go to the window… Open it and stick your head out and yell ‘I’m as mad as hell and I’m not going to take this any more!’ “.

‘I’m as mad as hell and I’m not going to take this any more!’ “.
I’m as mad as hell and I’m not going to take this any more!’ “.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Semiramis написа::bigsmile: а според мен не си го видял да започва пръв точно защото започваш да "регистрираш" от момента на открита реакция на някой срещу ЕЛБИ. Ако се върнеш назад предполагам, че няма да си с капаци. Но пък с капаците не се вижда, че казаното съвсем не е целяло да бъде по-културно казване.
Разбира се ЕЛБИ няма да се промени.
Поне си мисля, че си тръгва доволен след като наругае някой индиректно във форума. Не наругае. Покаже му кой кой е.
Всеки има право да е щастлив и да си поддържа егото колкото сили му стигат.
:lol: така или иначе горното е безсмислено да се каже.
Няма съвършени. Дори и аз.
Виж сега. Можем дълго да спорим или по-точно да изясняваме кой какво как и защо вижда/не вижда. Но ще е напълно безсмислено, освен че ще е изтощително и най-вероятно минорно. Поради факта, че всички имаме емоционални предиспозиции и, уви, сетивни, умствени, концептуални, културни и прочее ограничения. Елби ми е приятел. Много добър приятел. Всъщност, мисля си, никой тук не ми е неприятел. Поне аз на никой не съм. Та, всеки е с капаци. Неизбежно е. Въпросът е това да не ни пречи да се радваме на света около нас за краткото време на престоя си тук по пътя към неизвестното. Убеден съм, че можем. Защото в крайна сметка не е важно толкова кой кога как и защо вижда/не вижда. А един много по-прост и базисен факт. И болката и радостта са едно. Кое да доминира в живота ни зависи много повече от нас отколкото от външните фактори. Така мисля аз. Вече много години. Всъщност, откакто се помня. И, да, не съм съвършен. :-)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа: Виж сега. Можем дълго да спорим или по-точно да изясняваме кой какво как и защо вижда/не вижда. Но ще е напълно безсмислено, освен че ще е изтощително и най-вероятно минорно. Поради факта, че всички имаме емоционални предиспозиции и, уви, сетивни, умствени, концептуални, културни и прочее ограничения. Елби ми е приятел. Много добър приятел. Всъщност, мисля си, никой тук не ми е неприятел. Поне аз на никой не съм. Та, всеки е с капаци. Неизбежно е. Въпросът е това да не ни пречи да се радваме на света около нас за краткото време на престоя си тук по пътя към неизвестното. Убеден съм, че можем. Защото в крайна сметка не е важно толкова кой кога как и защо вижда/не вижда. А един много по-прост и базисен факт. И болката и радостта са едно. Кое да доминира в живота ни зависи много повече от нас отколкото от външните фактори. Така мисля аз. Вече много години. Всъщност, откакто се помня. И, да, не съм съвършен. :-)
:bigsmile: подчертах си някои неща
по първото - нямаше да си ти, ако беше написал нещо друго
по второто - и аз, а и Ън, а и други не мисля, че сме спряли да се радваме на живота когато виждаме подмятанията на ЕЛБИ
и като реагираме срещу тях.
факти. и хубав призив, както винаги.
:bigsmile: чак съжалявам, че тонът ми не е много в ..тон със заглавието.
но пък Грийн е компенсирал :lol:
Последно промяна от Semiramis на 18.03.11, 15:16, променено общо 1 път.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:http://www.youtube.com/watch?v=90ELleCQ ... re=related

Аз съм човешко същество, дявол да го вземе!

“I don’t have to tell you things are bad.

Everybody knows things are bad. It’s a depression. Everybody’s out of work, or scared of losing their job.

I want you to get mad! All I know is that first, you’ve got to get mad! You’ve got to say: ‘I’m a human being, god damn it! My life has value!…

So, I want you to get up now, I want all of you to get up out of your chairs, I want you to get up right now and go to the window… Open it and stick your head out and yell ‘I’m as mad as hell and I’m not going to take this any more!’ “.

I’m as mad as hell and I’m not going to take this any more!’ “.
Ъъъ, тука емоционална терапия ли се провежда? Може ли да покрещя виртуално?
Не може, мамка му! :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа: Ъъъ, тука емоционална терапия ли се провежда? Може ли да покрещя виртуално?
Не може, мамка му! :lol:
Ма па къв филм, а? И какъв момент!
76та- 2011та
:-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:.... Елби ми е приятел. Много добър приятел....

... Въпросът е това да не ни пречи да се радваме на света около нас за краткото време на престоя си тук по пътя към неизвестното....

Въпросът е - какво праим, когато твой много добър приятел пречи не на теб, а на някои от останалите да се радват на света около тях за краткото време на престоя им тук по пътя към неизвестното?:-)

Винаги съм ти казвал, че си добър в словото, даже прекалено добър и това в много случаи ти е помагало на черното да кажеш бяло когато е в твой интерес, както впрочем правиш и сега. Няма лошо да наречеш някого "мой много добър приятел", но това твърдение автоматично поставя останалите едно или няколко нива по-ниско, там долу някъде при по-обикновените, обикновени и просто приятели, та дори и не съвсем приятели защото се презастрахова откъм неприятели че нямаш.:lol: А, това те прави необективен във всяко едно отношение по темата и ако беше в съдебната зала щях да ти искам отвод.:lol: Нещо повече, в стремежа си да защитиш "приятел" започваш да вредиш на клуба. :-) Защо банна Елинида, защо банна мен?:-) И ако нямаше кака да замажеш моя бан и се наложи да върнеш изтритата тема, то при Елинида се получи замазването зад термина "изнасяне на лично инфо", макар че лично инфо нямаше изнесено, а се говореше само за подаръци и екскурзии. Но пък пропусна да видиш момента когато Елинида заяви че е заплашвана по най-долен начин че ще и бъдат отнети децата.
Та така друже - или си обективен или си траеш - за да има агора, останалото е Кадафи!:-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

имаш право да не пишеш тук и да си търсиш друг начин да прекараш остатъка от миговете до неизвестното
това за въпросът ти

колкото до останалото, всичко, което говориш са пълни глупости според мен
на един емоционално несигурен и твъде импулсивен човек
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:имаш право да не пишеш тук и да си търсиш друг начин да прекараш остатъка от миговете до неизвестното
това за въпросът ти

Прав си друже!!! Наздаве! :beer: :friends:

Ама си прав, за това, че форумът е твой и който не му отърва тук- то е свободен да си ходи. Свят широк, форуми разни и преразнообразни:cool:
А за другото не си прав! БоЕВ не говори глупости. ЕЛБИ много често и с много хора се държи свински!
Това е истината!
Ако искаш я виж, а ако искаш, както до сега- недей. Твоя воля. Аз на теб не ти се сърдя, че приемаш ЕЛБИ безрезервно като приятел. Няма и да ти се разсърдя. Но не мога да не си кажа мнението. И не само затова, че съм бил потърпевш. Не това е важното. Аз това го преглътнах отдавна! Дори наскоро с ЕЛБИ бяхме на една маса, пихме, ядожхме и си говорихме като приятели. Но като прочета някое негово подмятане към който и да било, бучка ми засяда в гърлото. Трябва да си го кажа- това е...

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:имаш право да не пишеш тук и да си търсиш друг начин да прекараш остатъка от миговете до неизвестното
това за въпросът ти

Имам избор казваш - да бъда пълнеж и боксова круша за повдигане самочувствието на емоционално сигурните ти приятели или да си вдигам партекешите. :lol:
Супер! Винаги съм подозирал че си войн и рицар.:-)
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Remmivs написа:хубаво, никой не е съвършен, дори аз

другото го кажете вие
ти почти на поезия го изкара бре! :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Имам избор казваш - да бъда пълнеж и боксова круша за повдигане самочувствието на емоционално сигурните ти приятели или да си вдигам партекешите. :lol:
Супер! Винаги съм подозирал че си войн и рицар.:-)
Винаги имаш избор. А какъв да е той не съм ти казал аз. Ти така го виждаш явно.
Колкото до боксовата круша и пълнежите, подозирам, че си в грешка. Такава може да бъде само безобидна.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ън написа:Прав си друже!!! Наздаве! :beer: :friends:

Ама си прав, за това, че форумът е твой и който не му отърва тук- то е свободен да си ходи. Свят широк, форуми разни и преразнообразни:cool:
А за другото не си прав! БоЕВ не говори глупости. ЕЛБИ много често и с много хора се държи свински!
Това е истината!
Ако искаш я виж, а ако искаш, както до сега- недей. Твоя воля. Аз на теб не ти се сърдя, че приемаш ЕЛБИ безрезервно като приятел. Няма и да ти се разсърдя. Но не мога да не си кажа мнението. И не само затова, че съм бил потърпевш. Не това е важното. Аз това го преглътнах отдавна! Дори наскоро с ЕЛБИ бяхме на една маса, пихме, ядожхме и си говорихме като приятели. Но като прочета някое негово подмятане към който и да било, бучка ми засяда в гърлото. Трябва да си го кажа- това е...
Да търся ли сега Ън, приятелю, думите на БоЕВ за пускането на куршуми в мен?
Едва ли има смисъл.
Никой не е съвършен, дори аз.
Та, спирам да пиша в тази тема.
Който както разбира нещата.
Аз казах каквото имах да казвам.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Или аз да търся колко пъти съм бил на противоположно мнение и с тебе(Ремиус) и с Елби. Според мен от целия клуб аз съм този който най- често не е съгласен с вас. Сигурно не личи, понеже сигурно трябва да почна да ви обиждам за да привлека внимание.
И за това че вече се чувствам виновен, че сте ми приятели.

Може и да не мога, може и да не успявам, но определено се опитвам да бъда обективен. Опит брои ли се?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Впрочем пуснах клипа защото е уникален. Филма е хубав. Обаче и в клипа Хауърд Бойл сякаш говори за протестите от тази седмица и за нещата които ни тормозят днес - за кризата за храните за горивата, а не за 1976та година.

Дали няма български превод?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа: Да търся ли сега Ън, приятелю, думите на БоЕВ за пускането на куршуми в мен?
Едва ли има смисъл.
Аз говоря за ЕЛБИ, а ти говориш за БоЕВ:lol: Сещам се за прословутите думи на Хрушчов- "А вие защо биете негрите?" :lol:
Нещо такова се получава. :lol:

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

уау... всеки си гледа себе си. Кой поради комплексите, кой поради ограничеността си, кой поради отхвърляност. Единственото тъжно нещо са хората, които нямат собствен живот или някакъв измислен такъв (като се замисля, на всеки е някак си измислен и това си е факт - след малко ще пусна нещо за живота) и търсят врагове, някого да громят или да си избиват комплексите. И много други неща. Ми ... нито мога да оправя Кадафи, нито македонистите, нито гръцките маниаци, нито турските екстремисти, нито българските такива ... но е хубаво, че така се отсяват свестните хора, които няма нужда и смисъл да се оправят, защото са си свестни и интересни. Всички други обяснения, лъжи и т.н. са от лукавия. Да тръгна отново да обяснявам на кого какво не е, да се разправям с лъжци, които не могат да признаят, че не съм казвал, че е имало насилия и никога не съм го казвал, а най-малкото да тръгвам да давам пикантни обяснения за личния си живот и коя за какво ми се е ядосала, разсърдила и ме е тормозила - е - да, ама не. Да - хората обичат хляб и зрелища, но все ще си намерят кой да ги осигури. Само да кажа, нещо дето и преди съм го казвал - с омраза, злоба и злопаметност далеч се не стига. И за щастие, нито мразя Ън или нашия селски герой, нито ми бъркат живота тук, нито имам нещо кой знае какво общо с тях. Даже с Ън бях скоро на маса и направи страхотни пържоли и ги оцених, както и картините му (щото аз негови мнения и разсъждения тук не чета - само картините и някое друго подмятане, дето е кратко и няма как да го прескоча :winkw:) и оцених и други неща в него, дето ги знаех и преди, но ... трябваше още едно потвърждение. Времето е ценно момчета и момичета. Има не малко хора (мога да цитирам, разбира се), дето живеят и само обсъждат кой от форума какво що. Даже преди време казах на една такава дама "Абе има живот и извън форума - стига си ми говорила кой, какво, на кого, кога и как казал". Но после пък се замислих,че за нея може би извън форума или няма особен живот или ... тук за нея (а и за много други) е най-интересно и забавно. Няма смислени срещи извън форума, няма хубави истории извън него, няма интересни дискусии... щото ако имаше, нямаше да говори все за това или да я вълнуват все този, онзи. И това ми даде светлинка за една голяма същност на това иначе не лошо момиче. И спусна завесата. Нито ще оборвам мислите на този и онази, нито ще ги коментирам. Защото нито има смисъл, нито има полза. Всеки си мисли различни неща, действа под различни подбуди и просто всеки си е различен. Сега да си пусна онова, дето мии хареса днес :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Или аз да търся колко пъти съм бил на противоположно мнение и с тебе(Ремиус) и с Елби. Според мен от целия клуб аз съм този който най- често не е съгласен с вас. Сигурно не личи, понеже сигурно трябва да почна да ви обиждам за да привлека внимание.
И за това че вече се чувствам виновен, че сте ми приятели.

Може и да не мога, може и да не успявам, но определено се опитвам да бъда обективен. Опит брои ли се?

:bigsmile: остана да те/ви държи някой отговорен.
genius loci написа:
ELBI написа:щях да се посмея искрено на примерите за знание, незнание и изказване на мнения и да дам не малко аналогични примери,ако темата не бе сериозна, а и ако имаше 0.00000001 % шанс това да доведе до мъничко мисъл и "файда".

Сега по-сериозно. В сравнително малко области и по сравнително малко теми се наблюдава общо единомислие на учените/хората, които разбират (и тук се изкушавам, но няма да се поддам :rotfl24:). Много от нещата идват не толкова от незнание, колкото от тълкуване на миналото, настоящето или бъдещето, като това тълуване може да се направи на базата на едностранно или разностранно разглеждане на фактите, може да се базира на оптимистично или песимистично прогнозиране, може да се базира на моментно състояние или на осъзнати или неосъзнати пристрастия. Е - като се разгледат всички тези фактори накуп, отговорите идват доста по-лесно. Аз с огромен интерес слушам Рем, защото той единствен тук е напред с материала, което не ми пречи да слушам (и даже пуснах за това) и други експерти в областта. Все пак да се чуе едно лично мнение на човек, когото познаваме и който е чел и знае повече от нас тук е и интересно и важно.

Такива ми ти работи
На мен ли се подиграваш с това си изказване?
Не знаех, че Remmivs е ядрен физик. Ако ми беше известно в моето първо мнение по темата щях да го попитам директно какво мисли за ситуацията.
Ън написа:
genius loci написа:
На мен ли се подиграваш с това си изказване?
Спкойно, не е на теб. Ние си знаем на кои е, но това няма нищо общо с теб, нито с темата. Той, ЕЛБИ, така си пише. Ще свикнеш като го опознаеш.
Нищо особено не е примера. Изваден от контекста - даже не личи толкова що така е реагирал някой. Чак умно и красиво ще излезе.

ХвАла на слушащите всички страни.

Маниерът на ЕЛБИ, просто. Не мога да се посмея искрено, щото темата е сериозна.
А ЕЛБИ ще каже колко сме му скучни.
:lol:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ън написа:
Remmivs написа: Да търся ли сега Ън, приятелю, думите на БоЕВ за пускането на куршуми в мен?
Едва ли има смисъл.
Аз говоря за ЕЛБИ, а ти говориш за БоЕВ:lol: Сещам се за прословутите думи на Хрушчов- "А вие защо биете негрите?" :lol:
Нещо такова се получава. :lol:
не бе, той просто иска да ти махне пердето, че много пъти ти само мен виждаш и нищо друго... Аз само да бях заяждащия се, с мед да ме намажеш. Ти имаш стрес от мен и ме помниш и винаги ще ме помниш, ще ме ядеш, ще си настроен зле към мен (на писане - на живо беше ОК) и това си е ОК. Нито ще ти се сърдя, нито ще пиша нещо по въпроса. Това са си процеси вътре в теб, които нито мога да променя, нито имам желание. Тук да цъфне Хитлер или друг, пак аз ще съм най-кофтия за теб. Свидетел съм бил на простотии и гадости, които ти премълчаваш съзнателно, само и само да ми се нахвърлиш или засегнеш. Ама това си си ти и аз съм си те приел така и такъв и не обръщам внимание. И най-често не чета и толкоз. Много просто. Боев също не го чета напоследък - в началото имаше по някое интересно нещичко, но от един момент грубото ми изопачаване, направо явно лъгане в един спор посочи, че той никога няма да може да бъде събеседник или с нещо интересен, освен с някоя друга изкарана снимка или цитат от мрежата, който всеки може да го намери - няма мисли, няма разсъждения, няма неортодоксалност, няма куп неща, но и в това няма нищо лошо. Различните никой не ги кара да стават еднакви. Ей, пак се отплеснах, а влязох тук по съвсем друга причина. Не знам що си изкарал тема специално за мен :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:А ЕЛБИ ще каже колко сме му скучни.
аре, още един професор и разбирач... научи се да говориш от свое име и да говориш за себе си. Нито си правила дисертация върху моята особа, нито ще правиш. Скучен ми е ХХ и май УУ (не е Боев - той до скоро имаше по някое забавно за мен попадение, но поради изопачаване на мои думи и просташко поведение отпадна от контактите ми - иначе не ми е бил скучен и вероятно и сега не е скучен) в областта на политиката и историята. Останалите - всеки си има интересни и готини неща. А твоята реакция е предвидима и обяснима, не е скучна, но си е злобна и разбираема защо е така. И не се причислявай към "ние", щото ти нямаш нищо общо с останалите, освен че си в този форум. Повечето тук са съвсем различни и това е хубаво и ползване на изтъркани пропагандни методи да се направиш значима не е силата ти - имаш достатъчно акъл да се развиваш и да бъдеш много по-интересна, но това са си лично твои решения и проблеми.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа: :bigsmile: подчертах си някои неща
по второто - и аз, а и Ън, а и други не мисля, че сме спряли да се радваме на живота когато виждаме подмятанията на ЕЛБИ
Много се радвам за вас.
Но.
Човек тук трябва все пак е свободен да пише - или да не пише с месеци.
Да казва, каквото мисли - или да не го казва.
И изобщо да прави каквото прецени.

Вчера се почувствах твърде агресирана и насила въвлечена в спор, в който може би не ми е било момент да се намесвам. Или просто не искам. Или не виждам смисъл.
Това все пак би трябвало да бъде мой избор и преценка.

Броих няколко пъти до безкрайност преди да го напиша.
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Semiramis написа:А ЕЛБИ ще каже колко сме му скучни.
аре, още един професор и разбирач... научи се да говориш от свое име и да говориш за себе си. Нито си правила дисертация върху моята особа, нито ще правиш. Скучен ми е ХХ и май УУ (не е Боев - той до скоро имаше по някое забавно за мен попадение, но поради изопачаване на мои думи и просташко поведение отпадна от контактите ми - иначе не ми е бил скучен и вероятно и сега не е скучен) в областта на политиката и историята. Останалите - всеки си има интересни и готини неща. А твоята реакция е предвидима и обяснима, не е скучна, но си е злобна и разбираема защо е така. И не се причислявай към "ние", щото ти нямаш нищо общо с останалите, освен че си в този форум. Повечето тук са съвсем различни и това е хубаво и ползване на изтъркани пропагандни методи да се направиш значима не е силата ти - имаш достатъчно акъл да се развиваш и да бъдеш много по-интересна, но това са си лично твои решения и проблеми.
ELBI написа:уау... всеки си гледа себе си. Кой поради комплексите, кой поради ограничеността си, кой поради отхвърляност. Единственото тъжно нещо са хората, които нямат собствен живот или някакъв измислен такъв (като се замисля, на всеки е някак си измислен и това си е факт - след малко ще пусна нещо за живота) и търсят врагове, някого да громят или да си избиват комплексите. И много други неща. Ми ... нито мога да оправя Кадафи, нито македонистите, нито гръцките маниаци, нито турските екстремисти, нито българските такива ... но е хубаво, че така се отсяват свестните хора, които няма нужда и смисъл да се оправят, защото са си свестни и интересни. Всички други обяснения, лъжи и т.н. са от лукавия. Да тръгна отново да обяснявам на кого какво не е, да се разправям с лъжци, които не могат да признаят, че не съм казвал, че е имало насилия и никога не съм го казвал, а най-малкото да тръгвам да давам пикантни обяснения за личния си живот и коя за какво ми се е ядосала, разсърдила и ме е тормозила - е - да, ама не. Да - хората обичат хляб и зрелища, но все ще си намерят кой да ги осигури. Само да кажа, нещо дето и преди съм го казвал - с омраза, злоба и злопаметност далеч се не стига. И за щастие, нито мразя Ън или нашия селски герой, нито ми бъркат живота тук, нито имам нещо кой знае какво общо с тях. Даже с Ън бях скоро на маса и направи страхотни пържоли и ги оцених, както и картините му (щото аз негови мнения и разсъждения тук не чета - само картините и някое друго подмятане, дето е кратко и няма как да го прескоча :winkw:) и оцених и други неща в него, дето ги знаех и преди, но ... трябваше още едно потвърждение. Времето е ценно момчета и момичета. Има не малко хора (мога да цитирам, разбира се), дето живеят и само обсъждат кой от форума какво що. Даже преди време казах на една такава дама "Абе има живот и извън форума - стига си ми говорила кой, какво, на кого, кога и как казал". Но после пък се замислих,че за нея може би извън форума или няма особен живот или ... тук за нея (а и за много други) е най-интересно и забавно. Няма смислени срещи извън форума, няма хубави истории извън него, няма интересни дискусии... щото ако имаше, нямаше да говори все за това или да я вълнуват все този, онзи. И това ми даде светлинка за една голяма същност на това иначе не лошо момиче. И спусна завесата. Нито ще оборвам мислите на този и онази, нито ще ги коментирам. Защото нито има смисъл, нито има полза. Всеки си мисли различни неща, действа под различни подбуди и просто всеки си е различен. Сега да си пусна онова, дето мии хареса днес :cool:
Начи онова в подчертаното съм аз, нали, ако не се сети някой. Щото тц иначе ще съм пренебрегната в коментара.
Да се науча, де.

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ELBI написа: Нито ще оборвам мислите на този и онази, нито ще ги коментирам.
виж, аз предпочитам теб да чета, което е разбираемо, но не ми хареса горното. всеки от нас понякога се забърква в лайна и не трябва да се прави, че това не е бил той.
Наистина от време на време пишеш завоалирано разни неща, които само определени хора ще разберат като обида (и тук въобще не визирам Боев или Ън). Не го прави. Умен и готин мъж си, не би следвало да се дървиш от най-малкото нещо.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа: ...
Знаеш ли... всичко друго - както и да е, няма да обърнеш внимание, дори и да ти го кажа. Но някак е добре да се видиш, че може би евентуално и също така вероятно създаваш известни проблеми на приятелите си. Или поне никак не им помагаш по този начин.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Един ден всички ще станем съвършени - цялото човечество...но за момента работим с приближения само.:lol:

сега въпросът е, какъв е идеала, който приемаме за идеален... Според Бертранд Ръсел, една религиозна (например) доктрина, може да се утвърди само по два начина: чрез пропаганда, или чрез насилие. Друг начин не би могло да има, защото това не е наука, и не могат да се приведат рационални доказателства, които да изпълнят дадени критерии и т.н...та така - пропаганда или насилие - всеки може да избере по свой вкус.:winkw:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Semiramis написа:
Да се науча, де.

аре с теб да си бием камшика и да отиваме на кафе
толкова се зарадвах, че се появи; прескачай я тази тема.
знаеш, че те обичаме; това не пречи някои от нас да харесват и Елби
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
Semiramis написа: :bigsmile: подчертах си някои неща
Много се радвам за вас.
Но.
Човек тук трябва все пак е свободен да пише - или да не пише с месеци.
Да казва, каквото мисли - или да не го казва.
И изобщо да прави каквото прецени.

Вчера се почувствах твърде агресирана и насила въвлечена в спор, в който може би не ми е било момент да се намесвам. Или просто не искам. Или не виждам смисъл.
Това все пак би трябвало да бъде мой избор и преценка.

Броих няколко пъти до безкрайност преди да го напиша.
Не съм целяла това вечар и съжалявам ако се е получило така.
Питах кой е прогледналия простак, а ти каза че си ти.
Криво ми е, че опитите ти да си деликатна и неконфликтна остават неразбрани. И от мен много пъти.
Съжалявам.

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

latrevw написа:
виж, аз предпочитам теб да чета, което е разбираемо, но не ми хареса горното. всеки от нас понякога се забърква в лайна и не трябва да се прави, че това не е бил той.
Наистина от време на време пишеш завоалирано разни неща, които само определени хора ще разберат като обида (и тук въобще не визирам Боев или Ън). Не го прави. Умен и готин мъж си, не би следвало да се дървиш от най-малкото нещо.
права си, но сега да игнорирам цяла тема. Всъщност, ако не бях влязъл да пусна едни мисли за живота, щях да я игнорирам и да си я прескоча тази тема. Както и не рядко правя. Може би не трябваше да казвам нищо, щото особено много не ми пука, но ... абе не знам - понякога много неща не гледам, игнорирам, понякога не. Предимно влизам за забавление и да видя нещо за космоса или Тед, пуснато от Рем или някоя глупост от Грийна за това как си говорил с някоя продавачка или завел Бейби на концерт. Или снимки на Кента, Боев и картини на Ън. Или ... абе както и да е. Едно обаче е забавно - четат ме внимателно и по цитати и неща, за които не бях и чувал, че се е обсъждало или писано за мен (до съвсем скоро не знаех за някои простотии). Ама животът е разнообразен, интересен, на моменти скучен, в други - с пикове в състоянието и емоциите и ... няма калъп и форма. Понякога се ядосвам (може би неправилно и нередно) на онези, дето му слагат такава и искат да сложат и на другите. Де да знам.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

latrevw написа:
Semiramis написа:
Да се науча, де.

аре с теб да си бием камшика и да отиваме на кафе
толкова се зарадвах, че се появи; прескачай я тази тема.
знаеш, че те обичаме; това не пречи някои от нас да харесват и Елби
аре!:lol: днес можело да си ходя по-рано. Кеф.

ПП Нали знаеш, че аз не бия Боев. Обикновено :lol:

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

latrevw написа:
това не е ли, че одъртява и става кисел, мъ обратно казано за дигане... на самочувствието (му) :lol:
/виждам, че стана ногу сериозно, мъ смешно ми е такова четкосване :lol:
умен си, готин си, АМА
НО
оУбаче
хахахаха
пишеш така, пъ онака
мен пъ ми е скучно и предвидимо - изчезване за месеци (обикновено след като се е сджафкал с някоя елинида и се е измъкнал ни лук ял, ни мирисал) и появяване непременно с някви - нямаше мъ, мъ карах ски или бях еди къде си фръц-фръц-фръц монте карло или майорка - няма знначение, пъ животът е интересен, не го пропилявайте
пъ това, пъ онова фръц-фръц
ех, чак да се самосъжали човек
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа:аре!:lol: днес можело да си ходя по-рано. Кеф.

ПП Нали знаеш, че аз не бия Боев. Обикновено :lol:
ти не биеш когото и да било
не само БоЕВ
ти бягаш :blum:
Ф.Песоа

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа: ...
Знаеш ли... всичко друго - както и да е, няма да обърнеш внимание, дори и да ти го кажа. Но някак е добре да се видиш, че може би евентуално и също така вероятно създаваш известни проблеми на приятелите си. Или поне никак не им помагаш по този начин.
това ми е пределно ясно. Тук идва въпросът и за приятели и за проблеми - когато ти имаш проблеми какво правят те, когато те имат проблеми какво правиш ти. Май нещо съм пропуснал много (или някакви вчерашни и предишни дисуксии), защото ти си по-ясна или доста по-изразителна за дадени пунктове, които искаш да повдигнеш. Както и да е. От трета страна - хубаво е човек да види и чуе всичко... винаги се замислям над нещата, които чувам и виждам.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

ELBI написа:права си, но сега да игнорирам цяла тема. Всъщност, ако не бях влязъл да пусна едни мисли за живота, щях да я игнорирам и да си я прескоча тази тема. Както и не рядко правя. Може би не трябваше да казвам нищо, щото особено много не ми пука, но ... абе не знам - понякога много неща не гледам, игнорирам, понякога не. Предимно влизам за забавление и да видя нещо за космоса или Тед, пуснато от Рем или някоя глупост от Грийна за това как си говорил с някоя продавачка или завел Бейби на концерт. Или снимки на Кента, Боев и картини на Ън. Или ... абе както и да е. Едно обаче е забавно - четат ме внимателно и по цитати и неща, за които не бях и чувал, че се е обсъждало или писано за мен (до съвсем скоро не знаех за някои простотии). Ама животът е разнообразен, интересен, на моменти скучен, в други - с пикове в състоянието и емоциите и ... няма калъп и форма. Понякога се ядосвам (може би неправилно и нередно) на онези, дето му слагат такава и искат да сложат и на другите. Де да знам.
прав си
ти винаги си над нещата :lol:
евала
човек тр. да е доволен от себе си

ех, много смешна тема

спирам и аз
Ф.Песоа

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ооооо, нещо взехте да ме ядосвате. Какво загризахте всички Елби пък сега! Много се дразня, когато всички се хвърлят върху един (бил той Елби или Боев). И то защото прави нещата различно от тях.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
това ми е пределно ясно. Тук идва въпросът и за приятели и за проблеми - когато ти имаш проблеми какво правят те, когато те имат проблеми какво правиш ти. Май нещо съм пропуснал много (или някакви вчерашни и предишни дисуксии), защото ти си по-ясна или доста по-изразителна за дадени пунктове, които искаш да повдигнеш. Както и да е. От трета страна - хубаво е човек да види и чуе всичко... винаги се замислям над нещата, които чувам и виждам.
Да, горещо ти препоръчвам да попрочетеш и много се надявам да ме чуеш.
Всичкото това е толкова излишно...
Panta rhei...
Публикувай отговор