Чавдарчета и пионерчета

Все същите
Аватар
Green Light

Чавдарчета и пионерчета

Мнение от Green Light »

Обещавам ви да си ви повдигам емоционалната тема за да не вземе да потъне покрах ретро глупостите на Кент или мкоите ретро глупости или па заради на Елби глупостите за живота. Непременно е много важно да се въздържам сега от писане на други теми понеже е плоско и прозрачно че ви манипулирам да потъне един интересен шедьовър и да ви залея пак с безличен флуд.
Ма не удържам вече, сори.

Какво лошо имаше в чавдарската и пионерска организация? Изобщо не можах да измисля. Обяснявах на големия че активистите при нас се избираха не според успеха, ами според ангажираността в чавдарската и пионерската организация и "комунистическата" дружинна ръководителка в даскало определяше обществения живот и интерес едва ли не повече от директорката.
Обаче ако махна думите комунистическа "чавдар"че и червената връзка от пионерче, излиза че тогава са ни възпитавали да бъдем обществено ангажирани. И че това е можело да ти донесе полза.
Какво лошо, бе?
Аватар
ELBI

Re: Чавдарчета и пионерчета

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Обещавам ви да си ви повдигам емоционалната тема за да не вземе да потъне покрах ретро глупостите на Кент или мкоите ретро глупости или па заради на Елби глупостите за живота. Непременно е много важно да се въздържам сега от писане на други теми понеже е плоско и прозрачно че ви манипулирам да потъне един интересен шедьовър и да ви залея пак с безличен флуд.

Какво лошо имаше в чавдарската и пионерска организация? Изобщо не можах да измисля. Обяснявах на големия че активистите при нас се избираха не според успеха, ами според ангажираността в чавдарската и пионерската организация и "комунистическата" дружинна ръководителка в даскало определяше обществения живот и интерес едва ли не повече от директорката.
Обаче ако махна думите комунистическа "чавдар"че и червената връзка от пионерче, излиза че тогава са ни възпитавали да бъдем обществено ангажирани. И че това е можело да ти донесе полза.
Какво лошо, бе?
лошо няма. Църквата също ангажира обществено. Повечето организации/институции (правителства за война, за други истории) се стремят за обществено ангажиране. Ние. Всички. Дребният, но най-съществен детайл е кой ръководи хорото/ангажираността. Нещо като "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека" и дето оня казал "Аз познавам човека." Стадното е тръгнало от по-добри шансове за оцеляване (вид обществено ангажиране), но после при хората е ясно какво става и до какво води.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Обаче ако махна думите комунистическа "чавдар"че и червената връзка от пионерче, излиза че тогава са ни възпитавали да бъдем обществено ангажирани. И че това е можело да ти донесе полза.
Какво лошо, бе?
Аз днеска 6 страници текст трябва да ги съкратя до 4.
едната вече я клъцнах, ама ми остава още цяла една. 1800 знака.
И си търся някой, който да го отнесе. И просто ти ми се навираш с тия чавдарчета и пионерчета като по поръчка!

И ние, дето сме минали оттам ко сме научили?
Да не би да сме обществено ангажирани? Или обществени? Или поне ангажирани?
Дрънки!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Обещавам ви да си ви повдигам емоционалната тема за да не вземе да потъне покрах ретро глупостите на Кент или мкоите ретро глупости или па заради на Елби глупостите за живота. Непременно е много важно да се въздържам сега от писане на други теми понеже е плоско и прозрачно че ви манипулирам да потъне един интересен шедьовър и да ви залея пак с безличен флуд.

Какво лошо, бе?
Ми това, че не ни довъзпитаха. Това е лошото.
Или по-скоро, че ни възпитаха в обратното. :lol:

Заяждам се сега, да се намирам на спор, да ти опошля темата и да ти съсипя манипулацията. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:...

Дрънки!
Ама това е заради фалша на комунистите. Лъжата просто се набиваше в очи, пък и нашите родители и обществото вече беше настроено против тоя фалш та затова се подигравахме и дърпахме.
Но, разбираш ли? Поне имаше някаква организация мисъл и работа към възпитаване на обществена ангажираност.
Като че ли идеята не е лоша. Не беше, искам да кажа, лоша.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Но, разбираш ли? Поне имаше някаква организация мисъл и работа към възпитаване на обществена ангажираност.
е хубаво де - имаше. Ама кво, като резултата никакъФ? То само една идея работа не върши. Идеи дал Господ. Па и безплатни.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Ми това, че не ни довъзпитаха. Това е лошото.
Или по-скоро, че ни възпитаха в обратното. :lol:

Заяждам се сега, да се намирам на спор, да ти опошля темата и да ти съсипя манипулацията. :grin:
Ама това е за нас. Ние пораснахме с бунтовническа нагласа и да се дърпаш от линията на партията беше готино.
Сега при децата може да заработи. Няма партия
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

да си напиша ли спомените от партиината организация?
:rotfl24:

пролетарии от всички страни съединявайте се!

:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Лошото беше едностранността. Ей, няма да забравя как от детската градина ни говореха за шестте ястребинчета - Ценка и Цветанка и забравила съм вече. Всички само това повтаряхме и само това учехме. Наизуст. Без да имаме понятие от същината на трагедията им. Или от същината на каквото и да било. После наизуст учехме - "Чавдарчето е примерно дете..." или на Димитров думите - "Не оставяй днешната работа за утре". Какво лошо има в това? В самите думи нищо лошо няма, много от девизите и идеите са си били ок. Онова, което не е ок е несхващането им и връзката им с всичко останало. Прекаленото наблягане на това. Прекалената липса на мнение, на възможност да помислиш за друго и да съпоставяш това знание някъде. Наизустяването на тези неща. Заплахите ако не си примерен, ако нямаш червена връзка или си с друг цвят чорапогащник. Мен в езиковата гимназия ме бяха върнали от училище, въпреки, че бях с училищна престилка, заради това, че чорапогащникът ми беше лилав. А на приятелката ми беше тюркоазен. Предния ден си ги бяхме купили и така се кефехме... А трябваше да е бежов. И това беше в гимназията, представи си - 3-4 години преди края на комунизма. Глупава работа. Но такива системи се измислят, защото хората са глупави и да им се дава наклон. Иначе те са толкова невежи и опасни, че неминуемо трябва да се организират в нещо. От детската градина. Сега всички се възхищаваме на японците - колко са дисциплинирани, спокойни, уважават човека до себе си, създадени са, за да живеят в общество и да оцеляват като такова. Трябва да питаме тях как си гледат децата в детската градина. Явно успяват повече.
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:...

Дрънки!
Ама това е заради фалша на комунистите. Лъжата просто се набиваше в очи, пък и нашите родители и обществото вече беше настроено против тоя фалш та затова се подигравахме и дърпахме.
Но, разбираш ли? Поне имаше някаква организация мисъл и работа към възпитаване на обществена ангажираност.
альо... основната идея е за диктатура. Останалото е "идея за пред хората, за хвърляне на прах в очите". Повечето основни идеи си намират други, "готини идеи" за пред мнозинството (не намеквам, говоря за по принцип, сега да не ме обвините...). Идеята е да се разкара гнилия строй и да се НАЛОЖИ нов. И като налагаш (кой налага) - не го правиш с избори, а с терор. Тя и идеята на църквата не е лоша, но ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:да си напиша ли спомените от партиината организация?

кажете другарю Маркс :rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:

са другарю ако вие не сте от партиината организация кво праиме а?
кажете другарю!?:rotfl24:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:
ELBI написа:

Той е от ЦСКА.

Или Левски беше... :huhthink:

:grin:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
ELBI написа:

спонсорираме с водка/мастика
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Сега всички се възхищаваме на японците - колко са дисциплинирани, спокойни, уважават човека до себе си, създадени са, за да живеят в общество и да оцеляват като такова. Трябва да питаме тях как си гледат децата в детската градина. Явно успяват повече.
тази седмица в "Дневник" и "Капитал" пишат за тези неща - как от детската градина ги учат да действат пир бедствие, как след земетресението държавните органи просто са дръпнали лостовете на полиция, противопожарни служби и други такива и оттам нататък всеки си върши работата, как това било заради будизма и дзен или заради това, че са много хора накуп и трябва да се съобразяват с другите.
Ама пък от друга страна - и други изповядват същите религии и живеят нагъсто.
Пък не са такива.
Вкоренено им е това с поколения - че не можеш да правиш каквото ти скимне, щото около теб има и други.
И си отговорен и за най-малката си постъпка.
Ънбеливъбъл за нас, западняците. И Ънъндърстендъбъл.
не можем да го постигнем, дори и да искаме.

ПП. Аз и на друго много се чудя - следването на приоритети.
Първо оправяме централата, после се фокусираме върху последиците от цунамито.
Ама те и сега разни хора разчистват и поправят по пътя на водата. Смаяна съм направо.

ПП2. А и да - четири централи близо до епицентъра са изключени успешно.
На са простосмъртни хора това, японците, това започвам да си мисля.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Quid написа:
ELBI написа: кажете другарю Маркс :rotfl24:
другарю!
ще ви покажа някой ден - дневника на париината органзиация!
това е едно доста интересно четиво.
има много място в него и може да се използва доста удачно.
ми да!:rotfl24:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
ELBI написа:
Quid написа: са другарю ако вие не сте от партиината организация кво праиме а?
другарю!
ще ви покажа някой ден - дневника на париината органзиация!
това е едно доста интересно четиво.
има много място в него и може да се използва доста удачно.
ми да!:rotfl24:
Колко бързо прие спонсорството...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Аз ще си призная доброволно, че бях председател на класа и член на дружинния съвет в 7ми клас. Ама да не мислите, че съм била някакъв неформален лидер в класа и най-много мен са обичали и заради това са ме избрали. :lol: Аз дори аутсайдер си падах! Но трябваше някой да се заеме с тази задача, а всички клинчиха, заети с подготовка на изпити за гимназия. Класната така се разстрои, така се огорчи, че никой не желае да бъде обществено ангажиран, че чак ме хвана срам. До ден днешен не мога да си обясня как вдигнах ръка и се самопредложих, понеже тогава бях много тихо и срамежливо момиче, което почти не забелязваха. И така, всички си отдъхнаха и ме избраха единодушно. :lol:Да ви кажа много интересно ми беше. Правих разни табла, в които ги запознавах с далечни страни, народи, обичаи, водех активна "переписка" с другарчета от други соц. страни и т.н. В миг на умопомрачение си пуснах адреса в "Пионерская правда" и те в миг на свое умопомрачение взеха, че го публикуваха та получих към 2000 писма.

Аз съм много ЗА организации или изобщо дейности, които да развиват чувство на отговорност и обшествена ангажираност сред младите. Защото като гледам какви нехранимайковци се разхождат по улиците, като ги слушам как разговарят с родителите си и учителите.... Но трябва да се намери подход, подходящата форма. Да увлича децата, а не им се втълпяват ценности насила. Мисля, че ако по-често им се показва, че те могат да бъдат полезни и да им се дава възможност да бъдат полезни и впоследствие да изпитат удовлетворение от работата си, сами ще проявяват самоинициатива след това.
Абе скаутските организации не са ли нещо такова като нашите пионерски и т.н....?

ПП Верче, какви са тия виолетови и тюркоазени чорапогащници по това време? :blink:Тук нямаше:mad:
Последно промяна от windcolours на 19.03.11, 14:37, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

като видите дневника другарю друга песничка ще запееееетееее!:blum:
Последно промяна от Quid на 19.03.11, 14:42, променено общо 1 път.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

windcolours написа: ПП Верче, какви са тия виолетови и тюркоазени чорапогащници по това време? :blink:Тук нямаше:mad:
Ми де да знам. Явно наистина са били дефицитна стока, щом сме се кефели и щом до днес помня случката. :lol:
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

windcolours написа:
Абе скаутските организации не са ли нещо такова като нашите пионерски и т.н....?
Са нещо такова и скаутски организации е имало в България и преди '44.

А наскоро, гледайки филм за един руски мулти или само милионер се сетих за едно непознато другарче от СССР с неповторимо стърчящи уши. Чудя се дали е той и дали да му се обадя?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

windcolours написа:Абе скаутските организации не са ли нещо такова като нашите пионерски и т.н....?

ПП Верче, какви са тия виолетови и тюркоазени чорапогащници по това време? :blink:Тук нямаше:mad:
не съвсем, защото са доброволни и са нещо като летни лагери, а не целогодишно/многогодишно членство с директно влияние на оценки и диплома в училището.

а верчето - да покаже снимка/снимки :cool:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Positum написа:
windcolours написа:
Са нещо такова и скаутски организации е имало в България и преди '44.

А наскоро, гледайки филм за един руски мулти или само милионер се сетих за едно непознато другарче от СССР с неповторимо стърчящи уши. Чудя се дали е той и дали да му се обадя?
е, няма начин да не е той. Там са няколко на кръст с такива уши сигур. :lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Обаче ако махна думите комунистическа "чавдар"че и червената връзка от пионерче, излиза че тогава са ни възпитавали да бъдем обществено ангажирани. И че това е можело да ти донесе полза.
Какво лошо, бе?
без да отричам ползите на организираностите и скаутски дейности (помня как събирахме кестени) и след като доста помислих, че може би няма да се види в това някакво подмятане (просто си е директно по темата), да ти кажа и една стара мъдрост, за която се сетих

Глупакът се радва много на голямо обещание (от Laetificat stultum grandis promissio multum - питай Рем как се произнася или каке най-правилно да се преведе). Толкоз по партии, религии и т.н. Е - в интерес на истината и много умни хора са се подвеждали и се подвеждат по религии и партии, но при тях или подвеждането минава на друго ниво (намират други неща и обяснения), или се въвличат в някакъв директен интерес.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:...

Какво лошо, бе?
Възпитаваха ни да сме политически ангажирани,
да знаем, че американците са ни враг, а руснаците - приятел,
бяхме във война, все пак - студена, но война. Не трябва да се забравя.

Когато имаш враг, се обединяваш по-лесно. Такава е логиката. Всъщност, човешкото общество въобще е възникнало в борбата за оцеляване в природата, нейната стихийност и прочее. Тва го беше писал Робърт Пърсинг, доколкото си спомням: "човекът е надянал доброволно социалните окови, защото те го освобождават от биологичните" (цитирам по памет)... и е така - колкото по-слабо е "окован" някой от биологията, физиката и химията си, толкова по-свободен е социално. мдааа. или поне така се чувства.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

вижте какво другари и другарки!
за да се познава нещо то е необходимо да си в него.
така че ако може преди изказвания си покажете членските карти и да продължиме!
:-)
Последно промяна от Quid на 19.03.11, 16:06, променено общо 1 път.

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

А кредитни карти приемат ли се?:rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Амаранта написа:А кредитни карти приемат ли се?:rotfl24:
стига намеци другарко за този вонящ капитализъм.:-)
стига с тези провокации.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:

Когато имаш враг, се обединяваш по-лесно. Такава е логиката. Всъщност, човешкото общество въобще е възникнало в борбата за оцеляване в природата, нейната стихийност и прочее. Тва го беше писал Робърт Пърсинг, доколкото си спомням: "човекът е надянал доброволно социалните окови, защото те го освобождават от биологичните" (цитирам по памет)... и е така - колкото по-слабо е "окован" някой от биологията, физиката и химията си, толкова по-свободен е социално. мдааа. или поне така се чувства.
Само дето социалните окови не го освобождават от биологичните, като се замислиш. :roll:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

имаше лошо, един съученик без малко да се обеси на пионерската си връзка като падна от онова дърво, дето от него се виждаха голите лелички на евиния плаж
п.п. дървото варненци го знаят и сега е там, само плаж дето няма
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

....
Споко - ако ти не успяваш, то аз ще я държа отгоре винаги. Поне докато получа отговор на въпроса си. Та споко де един вид, пиши си там флудовете щото гледам ти е докривяло нещо на антенките... или на тичинките беше??? нямам ясен спомен.:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Амаранта написа:

Е така беше. Всички бяхме контра. Па и тъпичко беше да ни лъжат така, като знаехме и се стремяхе към Кореком и Франция, и Америка.
Но сега не би ли била полезна една такава организация? Ако децата изметат един обществен вход, как ще се почувстваме със смачканото билетче в ръка? Къде ще го хвърлиме? И те- как ще погледнат на някой чичо дето се секне в ъгъла?
Бе според мен би било полза. Само с възпитание от мама и тате не става. Пробвахме и видяхме. Не става. И даскалото трябва да се включи.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:Споко - ако ти не успяваш, то аз ще я държа отгоре винаги. Поне докато получа отговор на въпроса си. Та споко де един вид, пиши си там флудовете щото гледам ти е докривяло нещо на антенките... или на тичинките беше??? нямам ясен спомен.:-)
Тичинки ако си момченце, плодници ако си момиченце.
ОК, Боев, търси си отговора. Не знам въпроса. Ако съм го прочел, не съм му обърнал внимание, за което съжалявам. Но успех!
Аз мога да отговоря единствено на това: Според мен пролетта няма да дойде без онова кокиче. Страх не страх, налага му се да седи там. Па и май се надува малко.
Не мога да знам със сигурност, но със сигурност знам че досега нито веднъж не го е направила без такъв пътеводител или пътен знак.
Тва помня, на тва отговарям.

П.П.
Хехехе. Лупинги ли беше? Не, не - финт!

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Глупакът се радва много на голямо обещание (от Laetificat stultum grandis promissio multum - питай Рем как се произнася или каке най-правилно да се преведе). ....
Възпитанието е друго, бе Елби.
Възпитава се да се уважава тва общество. Училището или изобщо обществото как се включвав тва възпитание?
Глупаците се радват на обещания и действат без колебания, умните се съмняват и колебаят, но това е живота. Шерше ла фам.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:...
Но сега не би ли била полезна една такава организация? Ако децата изметат един обществен вход, как ще се почувстваме със смачканото билетче в ръка? Къде ще го хвърлиме? И те- как ще погледнат на някой чичо дето се секне в ъгъла?
Бе според мен би било полза. Само с възпитание от мама и тате не става. Пробвахме и видяхме. Не става. И даскалото трябва да се включи.
Ами, той чичкото, дето се секне в ъгъла, най-вероятно е бил чавдарче, че и пионерче после, и комсомолче и так далее. Интересно, че спел-чека ми ги подчертава тез думи (чавдарче и пионерче) като сбъркани.:rotfl24:

Както и да е. И с училищна организация не става...значи, според мен проблема е в самата общност - не можеш да изолираш някакви групи с цел да ги цивилизоваш по-бързо, а после навсякъде да се сблъскват с обратното...щото организация и възпитание в тоя смисъл и сега има (и преди имаше). В училището на нашите много се държи на хигиената, всичко е организирано, инструктират ги кое къде се изхвърля, спазва се и т.н. ...до момента, в който кучкарите вечер си доведат кучетата да серат, и си изхвърлят всичко където им падне и т.н. те, децата са наясно с всичко и се дразнят...и как да им обясниш, че няма кой да ги глоби тез чичковци и лелки, щото...щото така - мислила съм по въпроса и нямам отговор - ниска битова култура ли е това, някакъв вид сиромахомилство ли...но какво пречи да наслагат яки глоби за тези, които замърсяват?! Който е беден, да пази чистота, който е богат, да плаща 10-тина заплати да вървят циганките от Чистота след него, и да му събират боклуците - какво пречи?!
Иначе те, децата много добре знаят какво да правят - и мама и тати са им казали, и в училище са им обяснили, пък и на тях им е приятно да е чисто и подредено - дъртите са в издънка, и то в яка издънка - бившите чавдарчета и пионерчета.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:
БоЕВ написа:Споко - ако ти не успяваш, то аз ще я държа отгоре винаги. Поне докато получа отговор на въпроса си. Та споко де един вид, пиши си там флудовете щото гледам ти е докривяло нещо на антенките... или на тичинките беше??? нямам ясен спомен.:-)
Тичинки ако си момченце, плодници ако си момиченце.
ОК, Боев, търси си отговора. Не знам въпроса. Ако съм го прочел, не съм му обърнал внимание, за което съжалявам. Но успех!
Аз мога да отговоря единствено на това: Според мен пролетта няма да дойде без онова кокиче. Страх не страх, налага му се да седи там. Па и май се надува малко.
Не мога да знам със сигурност, но със сигурност знам че досега нито веднъж не го е направила без такъв пътеводител или пътен знак.
Тва помня, на тва отговарям.

П.П.
Хехехе. Лупинги ли беше? Не, не - финт!

Блестящ финт - отново!:bigsmile:
Ако кажа, че не ми стана приятно като прочетох това ще излъжа. Направо ме разтопи. Много се бях спекъл, ама сега май ще оставя нещата на естестевеното им развитие. Мерси!
Ей ти и едни тичинки от днес - леко са кропнати за да се виждат по-изразително.:bigsmile:

Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Какво лошо имаше в чавдарската и пионерска организация? Изобщо не можах да измисля.
е, това са си скаутски организации, употребени в партиен смисъл и изродени. какво пък им е хубавото?
скаутите, такива като кент, само могат да ми отверят шапката, но чавдарската и пионерската организация бяха далеч от тях по отношение на приключения, физическа активност, формиране на умения за оцеляване в природата и пр.
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:
Какво лошо имаше в чавдарската и пионерска организация? Изобщо не можах да измисля.
е, това са си скаутски организации, употребени в партиен смисъл и изродени. какво пък им е хубавото?
скаутите, такива като кент, само могат да ми отверят шапката, но чавдарската и пионерската организация бяха далеч от тях по отношение на приключения, физическа активност, формиране на умения за оцеляване в природата и пр.
Ама нищо не ги замести. Не остана ли дупка? Тва питах.

Ма ми отговориха вече, де.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Ама нищо не ги замести. Не остана ли дупка? Тва питах.

Ма ми отговориха вече, де.
дупката е яка. някои я заобикалят, други - прас! - яко трошат шарнири, щот обикновено дупките са маскирани с мътна вода и трудно ги забелязваш като си тийн. трябват джипове за нашите деца, добри шофьорски умения и навигатор.

п.п. сега ще видя и какво са ти отговорили даже :grin:
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

За какви точно дупки става въпрос? :grin:
Публикувай отговор