конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим
по поломиетоholi_day написа:къде ще чистите
конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим
квото съм чула преразказвам с неточностиЪн написа:Ей тоя въпрос ме гложди цял ден, но не смеех да го задам...shshtt написа:какво е 9-ти април? защо тогава трябва да чистим?
като дойдох сутринта, елхата ми се видя киткаPiqndurnik написа:Аз пък никъде няма да чистя. Плащам данъци, а държавата плаща на хора да чистят. И те си чистят.
Колкото до елхите, в някои страни е традиция да се изхвърлят през прозореца. Тук по някое време (не помня кога и гледам съседите) всички изнасят елхите на пътя и минават разни с трактори и деца да ги приберат. После минават децата и събират пари - кой колкото даде.
Аз - като изчетох цялата тема - предлагам да идем в Германия да почистим.holi_day написа:къде ще чистите
конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим
Жените и децата - първо!Мнемозина написа:Аз - като изчетох цялата тема - предлагам да идем в Германия да почистим.holi_day написа:къде ще чистите
конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим
Спок - нидей бърза - с това правителство и това ще станеМнемозина написа:Аз - като изчетох цялата тема - предлагам да идем в Германия да почистим.holi_day написа:къде ще чистите
конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим
Ъхъ.БоЕВ написа: Спок - нидей бърза - с това правителство и това ще стане
Най- вероятно ще я подхрани.Мнемозина написа:Ъхъ.БоЕВ написа: Спок - нидей бърза - с това правителство и това ще стане
Там сигурно боб хвърлят за нас. Отдавна.
Абе има една много симпатична джанка тук пред прозореца ми и вчера видях, че е сипан някакъв бял прах до корена й.
Поразпитахме се днес с някои съседи, но никой от тях не го е слагал. Сега се чудим какво може да е и може ли да умори дървото.

Ееее, не, не.Ън написа:
Най- вероятно ще я подхрани.Баси, вие нали сте градски чеда и не знаете- това е най- вероятно пепел от печка на дърва. Някоя баба го е изсипала, за да подхрани дървото.
П.П. Ако искаше да умори дървото, щеше да го полива с нафта. Ма тя е малко скъпичка в момента, така че- полза- вреда, дали- или, казуса сложен е...
Антракс?Мнемозина написа:
Ееее, не, не.
Няма начин да не разпозная пепел.
Снежнобял прах, като грубичко смляна пудра захар е.

А! Точно така! Позна!Ън написа:Антракс?Мнемозина написа:
Ееее, не, не.
Няма начин да не разпозная пепел.
Снежнобял прах, като грубичко смляна пудра захар е.
Хероин?
Арсеник?
Изсушена и стрита бяла мухоморка?
Стрихнин?
:lol::lol:
Иди да го близнеш:winkw:Мнемозина написа:
А! Точно така! Позна!
Кажи ми сега как да разбера кое точно от всичките е.:lol::lol:
Започни с хероина, моля.

А ако ме подхрани, значи е пепел от дървена печка.Ън написа:Иди да го близнеш:winkw:Мнемозина написа:
А! Точно така! Позна!
Кажи ми сега как да разбера кое точно от всичките е.:lol::lol:
Започни с хероина, моля.
П.П. Ку се появиеш весела- хероин е било, ако не се появиш хич- стрихнин, арсеник, антракс или бяла мухоморка(ще установим при аутопсията)
Ако искаш кафе- пудра захар е било
6 минути...Бях те отписал вече...Мнемозина написа:
А ако ме подхрани, значи е пепел от дървена печка.
Ясно.

Още не мога да разбера. Но ти не се притеснявай, моля.Ън написа:6 минути...Бях те отписал вече...Мнемозина написа:
Ясно.
Е, как е- весела или подхранена?:lol:
Чакаме да втаса. Ясно!Мнемозина написа:Още не мога да разбера. Но ти не се притеснявай, моля.Ън написа:6 минути...Бях те отписал вече...Мнемозина написа:
Ясно.
Е, как е- весела или подхранена?:lol:
Пропуснахме содата за хляб. Няма да бухне сега...

Не - кореновата система на дървото е почти колкото му е короната, до ствола няма шанс каквото и да е. А най-вероятно става въпрос за строителен отпадък - вар, винервайс, постна/оксидна боя...по принцип ги продават в много тънки найлонови торбички и вероятността да се скъсат и разпилеят е огромна.Мнемозина написа:... Сега се чудим какво може да е и може ли да умори дървото.
Интересна печка ще да е това - колко ли пъти може да се ползва...Мнемозина написа:.... значи е пепел от дървена печка.
...
РЕПОРТАЖ от МААЛАТАholi_day написа:като дойдох сутринта, елхата ми се видя китка
дървото се пораззеленило
....
ама друго станало зле
........
е, през седмицата са бутнали всичките тия "земеделски стопанства" и къщички-зайчарници
та всичко е осеяно с какво ли не
и се виждат марулени редове между всичките отпадъци
дано от общината изчистят всичкото това, не ми е по силите на мен
Живичка съм още.Ън написа:
Чакаме да втаса. Ясно!
Благодаря.БоЕВ написа:Не - кореновата система на дървото е почти колкото му е короната, до ствола няма шанс каквото и да е. А най-вероятно става въпрос за строителен отпадък - вар, винервайс, постна/оксидна боя...по принцип ги продават в много тънки найлонови торбички и вероятността да се скъсат и разпилеят е огромна.Мнемозина написа:... Сега се чудим какво може да е и може ли да умори дървото.
За разлика от дървената печка, строителният отпадък като малък е бил матриял и е купен като такъв, след като е употребен частично остатъкът остава сираче и се превръща в отпадък който отчаяно търси ствола на някоя джанка, за да се джасне в него и да се разпилее...на вятър - нещо като погребение след кремация.Мнемозина написа:Благодаря.БоЕВ написа:Не - кореновата система на дървото е почти колкото му е короната, до ствола няма шанс каквото и да е. А най-вероятно става въпрос за строителен отпадък - вар, винервайс, постна/оксидна боя...по принцип ги продават в много тънки найлонови торбички и вероятността да се скъсат и разпилеят е огромна.Мнемозина написа:... Сега се чудим какво може да е и може ли да умори дървото.
Но като ще ми се вглеждаш в дървената печка, аз пък да попитам - строителните отпадъци продават ли ги?
Мир на праха му, значи.БоЕВ написа: За разлика от дървената печка, строителният отпадък като малък е бил матриял и е купен като такъв, след като е употребен частично остатъкът остава сираче и се превръща в отпадък който отчаяно търси ствола на някоя джанка, за да се джасне в него и да се разпилее...на вятър - нещо като погребение след кремация.
трябва на определена дата ли, аз вече изстъргах изсъхналите трънаци с мотиката и изчистих боклуците пред оградата още предната седмицаholi_day написа:къде ще чистите
конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим

На определена дата, и веднъж годишно. Да не се разглезват тея от "Чистота".snowprincess написа:трябва на определена дата ли, аз вече изстъргах изсъхналите трънаци с мотиката и изчистих боклуците пред оградата още предната седмицаholi_day написа:къде ще чистите
конкретни ангажименти
планове
снимки
на ход сте
аз също
има къде да се развихрим
И аз няма да чистя, щото освен данъци, плащам и на фирма за поддръжка на зелените площи, и целия квартал се изсипва в нашата градинка, щот е кеф на чистичко, ма не е кеф да си го направиш сам.Piqndurnik написа:Аз пък никъде няма да чистя. Плащам данъци, а държавата плаща на хора да чистят. И те си чистят.
...
Аз па наш как се радвам. С тва съм се хвалил тука много пъти та айде да не ми го броите за самохвалство тоя път. Честна дума в нашия двор имаше клошари и наркомани. След като го изчистихме и понаправихме, вече има майки с колички. Всеки път се тупам по рамото като видя нормален народ да си лафи по пейките.Амаранта написа:И аз няма да чистя, щото освен данъци, плащам и на фирма за поддръжка на зелените площи, и целия квартал се изсипва в нашата градинка, щот е кеф на чистичко, ма не е кеф да си го направиш сам.Piqndurnik написа:Аз пък никъде няма да чистя. Плащам данъци, а държавата плаща на хора да чистят. И те си чистят.
...
Абе и аз се радвам, като се прибирам вечер, си проправям път покрай колички, прохождащи и току-що проходили дребосъци...приятно е, а и разбирам, че няма къде другаде да отидат... но от друга страна - всички блокове наоколо имат градинки, даже по-стари, с по-големи дървета, по-израстнали храсти и т.н. само дето няма кой да им почисти...е няма да съм аз. Това исках да кажа.Green Light написа:Аз па наш как се радвам. С тва съм се хвалил тука много пъти та айде да не ми го броите за самохвалство тоя път. Честна дума в нашия двор имаше клошари и наркомани. След като го изчистихме и понаправихме, вече има майки с колички. Всеки път се тупам по рамото като видя нормален народ да си лафи по пейките.Амаранта написа:И аз няма да чистя, щото освен данъци, плащам и на фирма за поддръжка на зелените площи, и целия квартал се изсипва в нашата градинка, щот е кеф на чистичко, ма не е кеф да си го направиш сам.Piqndurnik написа:Аз пък никъде няма да чистя. Плащам данъци, а държавата плаща на хора да чистят. И те си чистят.
...
Миналата година го засях половината с райграс. Сега ще го продължавам тва дело. Много съм, бе начи!
всеки преценява за себе си - кога и колко пъти и дали изобщоsnowprincess написа:трябва на определена дата ли, аз вече изстъргах изсъхналите трънаци с мотиката и изчистих боклуците пред оградата още предната седмица