Нещо да кажеш по въпроса???
Фрискито...
Фрискито...
...утре почвали били великденските пости 
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Фрискито...
Що ма бъзикаш ..... или както казваше син ми кат по-малък Що ма шегуваш:lol::lol::winkw:4avdar4e написа:...утре почвали били великденските пости
Не утре мила. Другият понеделник след сирните заговезни, които са тази неделя. На практика от вчета вече не се яде месо. Тази седмица се разрешава риба, мляко и млечни продукти....
Кво да кажа...Пак реших да се хващам на хорото, пък ще видим.....докога
Подсетих се за друго...
Някой от вас спазват ли тази традиция за "амкане", "ламкане" с халва и искането на прошка?
Дяцата много се кефят на гоненето на халвата

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз повече за това със халват апитах. За постите знам. Почти никой от клуба не пости, нали сме го обсъждали...Всъщност си говорим за диетаRemmivs написа:Прошка искам, щото съм грешен, но пости няма да спазвам и тази година.
Еле пък тази. Отиде ми на кино НВХ-то, ако реша да спазвам. Като стана като римски пехотинец (ама не само в краката като сега) - тогава. Ще види Ръсел Кроу, ще види Генерал Максимилиан.
НВХ-"ниско въглехидратна" ли значи

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
НВХ не е диета точно, а начин на хранене - Х. ВМ-НВХ. Високо Мазнинно Ниско Въглехидратно Хранене.frisky lioness написа:Аз повече за това със халват апитах. За постите знам. Почти никой от клуба не пости, нали сме го обсъждали...Всъщност си говорим за диета:blum::winkw:
Халва ям. На конец май дядо ми и баба ми ни правеха като деца. У дома не помня да сме играли тази игра.
Ние връзваме и яйце и халваfrisky lioness написа:Аз повече за това със халват апитах. За постите знам. Почти никой от клуба не пости, нали сме го обсъждали...Всъщност си говорим за диетаRemmivs написа:Прошка искам, щото съм грешен, но пости няма да спазвам и тази година.
Еле пък тази. Отиде ми на кино НВХ-то, ако реша да спазвам. Като стана като римски пехотинец (ама не само в краката като сега) - тогава. Ще види Ръсел Кроу, ще види Генерал Максимилиан.:blum::winkw:
Т.е. не ние, а майка ми и баща ми.
Не съм сигурен кой се кефи повече... децата или те
- frisky lioness
- Обратна връзка:
А вие?:blum::winkw:Gaspode написа:
Ние връзваме и яйце и халва
Т.е. не ние, а майка ми и баща ми.
Не съм сигурен кой се кефи повече... децата или те
Миналата година и ние вързахме и яйце, и халва.
Отраснала съм с това. Винаги сме гонили халвата у дома и други "езически" ритуали покрай големите празници... Мисля, че и аз ще правя така с внуците си
Ний се нареждаме в кръг децата и....дъртите

- frisky lioness
- Обратна връзка:
В детството ми понякога го правехме това с халвата, обаче се събирахме по 7-8 деца и беше голяма веселба.frisky lioness написа: Подсетих се за друго...
Някой от вас спазват ли тази традиция за "амкане", "ламкане" с халва и искането на прошка?
А сега на моите не им въртя халва, няма да им е интересно само на двамата. Пък и баби и дядовци няма наоколо да ме заместят. Затова им се обаждаме да им поискаме прошка.
Panta rhei...
Жал ме налегна за теб, беееfrisky lioness написа: Що ма бъзикаш ..... или както казваше син ми кат по-малък Що ма шегуваш:lol::lol::winkw:
Не утре мила. Другият понеделник след сирните заговезни, които са тази неделя. На практика от вчета вече не се яде месо. Тази седмица се разрешава риба, мляко и млечни продукти....
Подсетих се за друго...
Ние амкането го правим с яйце, от как се помня. Явно има различни традицияи. Правили сме и с халва преди години, но яйцето е по-смешно, щото се изплъзва
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Щот ни си мъ виждала напоследък:(:shy: Нямаше да ти е жал:winkw: Както се вика знайш как съм съ давръндисала:lol::winkw: Пухкавея...М@мк@ му:crying:4avdar4e написа:
Жал ме налегна за теб, беееТамън свършиха коледните, влезе в лунни, сега идват великденски
:
Иде лето, ей...... Требе се стягаме, ей...Виж го Рема как ги гъне железата:-):winkw:
Посли шъ е готин....Исках да кажа още ПО готин:-):winkw:

- snowprincess
да не смяташ да ги почваш тази година?4avdar4e написа:...утре почвали били великденските пости
никога не сме постили

Да, бе, да. Аз от обяд до вечеря едвам издържам..snowprincess написа: да не смяташ да ги почваш тази година?
никога не сме постили
Бъзикам я Фриски, че ми е добра дружка, но иначе честно й се възхищавам на ината!!
- snowprincess
и аз и се възхищавам, хубаво е човек да може да си прочисти организма, ние, дори, когато имаме нещо постно, слагаме мезетата4avdar4e написа:Да, бе, да. Аз от обяд до вечеря едвам издържам..snowprincess написа: да не смяташ да ги почваш тази година?
никога не сме постили
Бъзикам я Фриски, че ми е добра дружка, но иначе честно й се възхищавам на ината!!

В интерес на истината ние ядем много постно, риба, пиле, супички.... Обаче двамата млади мъже не признават примерно боб и леща, ако в тях не плува някоя мръвка.snowprincess написа: и аз и се възхищавам, хубаво е човек да може да си прочисти организма, ние, дори, когато имаме нещо постно, слагаме мезетата
- snowprincess
много съм се замислила за истинското разделно хранене, на НВД (като Рем) не мога да премина ако ще турско да стане, щото освен месо обичам и тесто4avdar4e написа:В интерес на истината ние ядем много постно, риба, пиле, супички.... Обаче двамата млади мъже не признават примерно боб и леща, ако в тях не плува някоя мръвка.snowprincess написа: и аз и се възхищавам, хубаво е човек да може да си прочисти организма, ние, дори, когато имаме нещо постно, слагаме мезетатаТа трябва да сме на "разделно" хранене
Подрастващи, кво да ги правиш

Аз се храня разделно. Никога не смесвам агнешко с телешко; свинско с риба; пилешко със заешко и т.н.snowprincess написа:много съм се замислила за истинското разделно хранене, на НВД (като Рем) не мога да премина ако ще турско да стане, щото освен месо обичам и тесто4avdar4e написа:В интерес на истината ние ядем много постно, риба, пиле, супички.... Обаче двамата млади мъже не признават примерно боб и леща, ако в тях не плува някоя мръвка.snowprincess написа: и аз и се възхищавам, хубаво е човек да може да си прочисти организма, ние, дори, когато имаме нещо постно, слагаме мезетатаТа трябва да сме на "разделно" хранене
Подрастващи, кво да ги правиш
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Аз пък, след наблюдения върху конструкцията и дълголетието на предните...... Родители и Дядо/Баби вярвам на сигналите на Организма си - квото му се яде - тва лапам, колкото му се движи толкова скачам 
П.П. Един път се доскачах до крачен гипс само.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
А пък аз ям вафлите разделно: първо корите, после крема.[unknown] написа: Аз се храня разделно. Никога не смесвам агнешко с телешко; свинско с риба; пилешко със заешко и т.н.
Panta rhei...
- Piqndurnik
frisky lioness написа:Що ма бъзикаш ..... или както казваше син ми кат по-малък Що ма шегуваш:lol::lol::winkw:4avdar4e написа:...утре почвали били великденските пости
Подсетих се за друго...
С теб съм в мислите си.
И винаги лееееко им завиждам на хора, които го умеят.
А за халвата, като дете винаги се връзваше. Инициаторите познайте от първи път - баба и дядо. Събираха всички внуци, достатъчно на брой и...наставаше купон.
- Пипилота Шантиклер
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Смятам (глей мъ само ква съм преСМЕТЛИВАsnowprincess написа:да не смяташ да ги почваш тази година?4avdar4e написа:...утре почвали били великденските пости
никога не сме постили

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Инат е думата:lol::lol::lol:4avdar4e написа: ината!!
Майка ми се чуди как издържам:blink::shocked:
"И не ти ли се прияжда сега?"
"Ми не."
"Ама нищо ли?"
"Е, понякога нещо сладичко, но съм му намерила колая.":-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Недейте бе....snowprincess написа:и аз и се възхищавам,
Правя се и аз на интересна:lol::lol::winkw:
Когато стигна до истински пост, не само телесен такъв, тогава:-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ами:winkw:[unknown] написа: Аз се храня разделно. Никога не смесвам агнешко с телешко; свинско с риба; пилешко със заешко и т.н.
А кво ш'каиш за капамичка?

- frisky lioness
- Обратна връзка:
И ние сме "разделени". Месоядните си продължават на месо. Те пИчелят от цялата работа, защото спирам да ги подяждам4avdar4e написа: Та трябва да сме на "разделно" храненеПодрастващи, кво да ги правиш

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Баба ми, чието име нося цял живот е живяла здравословно, без да прочета най-вероятно нито една книга по този въпрос. Беше добър човек и добър християнин. Постеше всяка сряда и петък....Интересното е, че не си спомням да е изкарвала целите 40 дневни пости, до дори и последната година преди да почине пак постеше по една седмица, преди края на постите. Когато бях малка си спомням, че всяка вечер преди лягане си казваше молитвата...Kent написа:Аз пък, след наблюдения върху конструкцията и дълголетието на предните...... Родители и Дядо/Баби вярвам на сигналите на Организма си - квото му се яде - тва лапам, колкото му се движи толкова скачам
При все това не беше някаква религиозна фанатичка. Опитваше се да живее добре и праведно и мился, че беше успяла
Не искам да доживявам нейните години

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не се коси. От сезона е. Аз поне с това се успокоявам:-):winkw:Пипилота Шантиклер написа:и мойта диета не върви като хората, мотивацията сигурно ми куца
държа фрона още, но за сега ефекта е нулев, усещам се грозна, неприятно е