За килимарите - от опит

Все същите
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа:не те разбирам и аз. Оня ден имаше един виц с майтап за малко полицайче. Това имах предвид. А темата ми хареса, щото си имам градинка и хич нямах никакво намерение ни да спамя, ни да се заяждам. И не съм го и правил. Нито сега, нито от време.
ОК - не го схванах така, защото съм предубеден и защото смятам че айвъна не се е шегувал.
ето го и вица. Пусна го Мнемо, може да го видиш в темата. Ако разкараш обидите, би било коректно, но твоя си работа.

Глупав виц:

Трима приятели отишли на риболов и хванали златната рибка. Тя им рекла - ама трима сте, значи ще изпълня на всеки по едно желание.
Първият казал: имам проблеми с полицаите, все ме спират и ме глобяват.
Рибката му дала една торба пари и му казала: като те спрат, даваш им от парите и няма да имаш проблеми.
Вторият се оплакал, че има проблеми с хлебарките вкъщи, с никакви средства не можел да се отърве от тях.
Рибката му казала: ето ти една мъничка хлебарчица, пусни я у вас, тя ще изяде всички хлебарки, после ще се самоунищожи и проблемите ти ще приключат.
Третият не можел да се справи с плъховете в къщата си.
Рибката му дала едно мъничко плъхче и му казала - пусни го в мазето, то ще изяде всички плъхове, ще се самоунищожи и ще се избавиш от тая напаст.
Пускайте ме сега обратно.
- Ааа, - рекъл първият - не, не така! Вземи си торбата с парите и ми дай и на мен едно мъничко полицайче.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

ELBI написа:гледай на нещата по-нормално и да знаеш, че и аз съм обещал пред приятели тук и си спазвам обещанието. Това, че реагирах на едно твое заяждане оня ден вероятно бе грешка, но аз преди това от време нито чета други теми, нито обръщам внимание на коментари, където може да пише нещо кофти, нито нищо. Е - като има снимки и някакви неутрални теми и мнения - не виждам нищо лошо да се четат. Пак ти казвам - майтапа бе на базата на оня виц, дето хванали рибката и всеки си имал желание и т.н. Съвсем честно ти го казвам и отново пренебрегвам и не отвръщам на грубите ти и невъзпитани думи по-горе. Излишни са.
Благодаря за разяснението! Явно не съм те разбрал - ще мие необходимо доста време, за да започна да те чета бе да търся скрит подтекст, а през това време няма да е лошо да си ограничим контактите.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

за протокола (може би съм го казвал - не помня) - харесвам снимките ти и те нямат нищо общо с останалите неща. Това за градинката също ми хареса и го запомних.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

БоЕВ написа:
itcome написа:Данке... ще го чеша следващата седмица :)
Ох, при мен нещата се развиват буквално с часове - до другата седмица сигурно ще трябва да ударя и първия откос, а след това да вадя глухарчетата... с две думи - почна се.:lol:
Боев, ти си магьосник, да знаеш.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
БоЕВ написа:
ELBI написа:не те разбирам и аз. Оня ден имаше един виц с майтап за малко полицайче. Това имах предвид. А темата ми хареса, щото си имам градинка и хич нямах никакво намерение ни да спамя, ни да се заяждам. И не съм го и правил. Нито сега, нито от време.
ОК - не го схванах така, защото съм предубеден и защото смятам че айвъна не се е шегувал.
ето го и вица. Пусна го Мнемо, може да го видиш в темата. Ако разкараш обидите, би било коректно, но твоя си работа.

Глупав виц:

Трима приятели отишли на риболов и хванали златната рибка. Тя им рекла - ама трима сте, значи ще изпълня на всеки по едно желание.
Първият казал: имам проблеми с полицаите, все ме спират и ме глобяват.
Рибката му дала една торба пари и му казала: като те спрат, даваш им от парите и няма да имаш проблеми.
Вторият се оплакал, че има проблеми с хлебарките вкъщи, с никакви средства не можел да се отърве от тях.
Рибката му казала: ето ти една мъничка хлебарчица, пусни я у вас, тя ще изяде всички хлебарки, после ще се самоунищожи и проблемите ти ще приключат.
Третият не можел да се справи с плъховете в къщата си.
Рибката му дала едно мъничко плъхче и му казала - пусни го в мазето, то ще изяде всички плъхове, ще се самоунищожи и ще се избавиш от тая напаст.
Пускайте ме сега обратно.
- Ааа, - рекъл първият - не, не така! Вземи си торбата с парите и ми дай и на мен едно мъничко полицайче.
Ок - направих го. нямам нужда от нови борби и напрежения, не искам да бъда груб или пък да обиждам - не това ми доставя удоволствие.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:.... Това за градинката също ми хареса и го запомних.
Ще се радвам ако ти влезе в употреба - пожелавам ти успех в градинарството!
Аватар
Глас в пустиня

Fairy of the Flowers написа:
БоЕВ написа:
itcome написа:Данке... ще го чеша следващата седмица :)
Ох, при мен нещата се развиват буквално с часове - до другата седмица сигурно ще трябва да ударя и първия откос, а след това да вадя глухарчетата... с две думи - почна се.:lol:
Боев, ти си магьосник, да знаеш.:bigsmile:
Още не съм, но полагам грижи.:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа:гледай на нещата по-нормално и да знаеш, че и аз съм обещал пред приятели тук и си спазвам обещанието. Това, че реагирах на едно твое заяждане оня ден вероятно бе грешка, но аз преди това от време нито чета други теми, нито обръщам внимание на коментари, където може да пише нещо кофти, нито нищо. Е - като има снимки и някакви неутрални теми и мнения - не виждам нищо лошо да се четат. Пак ти казвам - майтапа бе на базата на оня виц, дето хванали рибката и всеки си имал желание и т.н. Съвсем честно ти го казвам и отново пренебрегвам и не отвръщам на грубите ти и невъзпитани думи по-горе. Излишни са.
Благодаря за разяснението! Явно не съм те разбрал - ще мие необходимо доста време, за да започна да те чета бе да търся скрит подтекст, а през това време няма да е лошо да си ограничим контактите.
нямаме контакти. Като пуснеш снимки ги гледам. Нищо повече. Другото - споко, не чета и наистина не гледам. е - ако има 1-2 думи/изречения и ги зърна, няма как, но като е по-дълго или зърна, че почва нещо, дето е неприятно - прескачам и изключвам. Не е особено трудно. Не съм любопитен (нито имам излишно време за губене с нег. енергия, а за жалост се стига до там в един момент) да разбера подробности за това колко съм кофти-еди-къф си, и т.н. и т.н. :) Но това е друга тема. Пуснах и вица, да видиш какво имах предвид с малките кончета и кравички. Просто ми се видя смешно. може би ще разбереш, че не бе ни желание за спам, ни нищо подобно.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

БоЕВ написа: Писнало ми е да ги подрязвам с ножица на коляно.:lol:
т'ва щото не искаш да си пред никого на колене! :blum:
Виж подводницата!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа:.... Това за градинката също ми хареса и го запомних.
Ще се радвам ако ти влезе в употреба - пожелавам ти успех в градинарството!
Мерси. Там наистина прохождам и имам желание да станат много красиви неща. Миналата година хвърлих ужасно много труд, но разбрах, че работата със земята (редовната) носи и наслада, и някаква чистота. Пък и може човек да си мисли, радва се на природата. Особено е, макар да звучи много банално и познато. Фрезовах около декар и ходех с мазоли и насинени крака около месец и нещо. Тази година имам още много бачкане, но го очаквам с приятно усещане.
Аватар
Света вода ненапита

БоЕВ написа: и защото смятам че айвъна не се е шегувал.
беше полушега, защото гледах по едно време по телевизията един пич, дето слагаше 2-3 заека под една щайга и местеше щайгата, така 'косеше' ливадата си.
понеже заека първо изгризва върховете равномерно, се получава и равномерно "окосена" трева.
а това колко точно искаш да ти е окосена зависи от времето, за което задържаш щайгата на едно място...
Виж подводницата!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

На мен много ми липсва земята!:crying:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Света вода ненапита

Ън написа:На мен много ми липсва Земята!:crying:
:shocked: ти откъде пишеш бре?! не знаех, че си астронавт...

:harhar:
Виж подводницата!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Додю Додев написа:
Ън написа:На мен много ми липсва Земята!:crying:
:shocked: ти откъде пишеш бре?! не знаех, че си астронавт...

:harhar:
:lol::lol::lol: от облаците
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:... и една срамежлива мимоза /кръстена Мнемо в чест на...абе не знам дали я знаете :lol:/, която синът ми довлече от някаква изложба на растения. Преживяха успешно зимата в неотопляваната стая. И това ми е единствения успех в света на флората:roll:
Много е мило това, не знам какво да кажа, чудя се с какво ли съм го заслужила... :shy:

Само да уточня, че предпочитам хладка вода. :lol:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
windcolours написа:... и една срамежлива мимоза /кръстена Мнемо в чест на...абе не знам дали я знаете :lol:/, която синът ми довлече от някаква изложба на растения. Преживяха успешно зимата в неотопляваната стая. И това ми е единствения успех в света на флората:roll:
Много е мило това, не знам какво да кажа, чудя се с какво ли съм го заслужила... :shy:

Само да уточня, че предпочитам хладка вода. :lol:
Най-близко по буквен състав име до мимоза е мнемозина. И понеже мнемозина е твърде дълго за галено име на цвете, кръстих я Мнемо. Синът ми й казва Мози. И така. Много кораво излезе растението. А ме плашиха, че този вид трудно преживява зимите в затворени помещения. :-)
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Оф, аз пък се боря с някаква трева дето направо ми изпива мозъка. Жилава една такава, лазеща. Вкоренява се навсякъде и не мога да я изскубна мамка й, задушава ми цветенцата. Миналата година пробвах с Раунд-ъп, ама нищо. Сега все още е като слама, но към края на пролетта като почне едно зеленеене... Най-интересното е, че става страшно мекичка, особено като я разрошиш. Оубаче... котките я предпочитат за акане, та не можеш да се потъркаляш :lol:
Та с тая пущина ще се боря и таз година, да видим. Тревата (тя) или змията (аз) :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ето малко полезни съвети от личен опит (не мой) за създаване на градина:
Ето го личния опит:
http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2009/ ... ina.362158
Ето съдържание на полезните теми от същия автор:
http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/ ... oga.716128
Разбира се в нета има много инфо, но аз обичам да слушам хора, на които виждам реалните резултати. :lol:

А ето и много полезни съвети за ландшафтен дизайн на руски:
http://www.vestnik-cvetovoda.ru/garden/ ... php?page=1
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:Оф, аз пък се боря с някаква трева дето направо ми изпива мозъка. Жилава една такава, лазеща. Вкоренява се навсякъде и не мога да я изскубна мамка й, задушава ми цветенцата. Миналата година пробвах с Раунд-ъп, ама нищо. Сега все още е като слама, но към края на пролетта като почне едно зеленеене... Най-интересното е, че става страшно мекичка, особено като я разрошиш. Оубаче... котките я предпочитат за акане, та не можеш да се потъркаляш :lol:
Та с тая пущина ще се боря и таз година, да видим. Тревата (тя) или змията (аз) :grin:
Кофти! Предполагам че говориш за >троскот<. Сигурно точно за тая трева е измислена приказката за ламята дето като и секнеш главата и на нейно място израстват нови две :lol:
Няма отърване от нея! В лехата с цветята само ръчно - сечене и вадене с корена и после пак и пак, хване ли се веднъж край. Ако е някъде извън цветните лехи можеш да опиташ с >Глифоган<, тотален хербицид на разумна цена, а е много ефикасен - използвам го за пътеки и др. места където искам да е чисто от всякаква растителност, имам чувството че се справя по-добре от раундъп. За изтребване на широколистните( включително и в тревния килим) използвам >Матон<. Много съм доволен от тия два препарата, ще стане трета год. както разчитам на тях. Щ`ти стискам палци в борбата с ламята!:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:...
Разбира се в нета има много инфо, но аз обичам да слушам хора, на които виждам реалните резултати. :lol:
....
Какво ще рече това? Че това дето споделям е фалшименто?:bigsmile:
Никъде няма да видиш, дори и в нета, така заточена драчка защото това си е лично мое изобретение. Гледах какви ли не аериращи машини - общото при тях е валът който разкъсва тревните чимове и отстранява старото и мъховете, както и дебелите(за мен) цени. Е, моят начин е по-трудоемък, но пълно щастие няма, пък и мойте 250квадрата тревен килим не са нещо огромно което да те узори на макс. Още повече, че проблемът с аерирането идва на доста късен етап от засяването - някъде към 5-та, 6-та година, когато тревата се е сгъстила до толкова, че започва да се задушава.
А, линковете които си дала са хубави, прегледах ги набързо и си мисля, че дамата леко преекспонира нещата в своя полза - сиреч, спестява инфо, че повечето неща са дело на "специалисти", а не "направи си сам" както тя твърди. Иглолистните в "градината" която тя представя като едногодишна са най-малкото на 5 - 6 години и се преместват със специални машини и по специална технология - имам борчета на 12 - 13 години и са малко над човешки ръст.

Мерси за линковете де!:bigsmile:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
vyara написа:...
....
Какво ще рече това? Че това дето споделям е фалшименто?:bigsmile:
Боев, душо, моля ти се, кака! Говоря изцяло за оформление на градина, понеже мен само това ми е в главата напоследък. Дори не съм помислила за теб и твойте драчки.

Иначе за съвета ти към Магот - аз се боря с троскота ръчно, всяка разкопана буца пръст опощвам и така успях да намаля площта на троскота. Но дали наистина е троскот нейното? Магот казва мекичка ставала тревицата. Троскотът никога и в никоя своя част не е мекичък. А корените му са като тел.
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

БоЕВ написа:Кофти! Предполагам че говориш за >троскот<. Сигурно точно за тая трева е измислена приказката за ламята дето като и секнеш главата и на нейно място израстват нови две :lol:
Няма отърване от нея! В лехата с цветята само ръчно - сечене и вадене с корена и после пак и пак, хване ли се веднъж край. Ако е някъде извън цветните лехи можеш да опиташ с >Глифоган<, тотален хербицид на разумна цена, а е много ефикасен - използвам го за пътеки и др. места където искам да е чисто от всякаква растителност, имам чувството че се справя по-добре от раундъп. За изтребване на широколистните( включително и в тревния килим) използвам >Матон<. Много съм доволен от тия два препарата, ще стане трета год. както разчитам на тях. Щ`ти стискам палци в борбата с ламята!:bigsmile:
Баш за това говоря.
Един съсед искаше да я гори - казах му, че е луд за връзване и само ще опуши всичко наоколо - пущината си пуска корени на дълбоко и до там огъня няма да стигне - добре че ме послуша. :lol:

Все още успявам да я държа извън лехите с изкореняване и яко копане. Забелязвам обаче, че нормалната тревица, нещо започва да завзема територии и може би след около 10ина години ще се пребори, знам ли. Само дето нямам нерви да чакам :grin:

Мерси за инфото, ще пробвам с Глифоган-а, само да се раззелени гадината.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Света вода ненапита

maggot написа:
БоЕВ написа:Кофти! Предполагам че говориш за >троскот</url>Глифоган</url>Матон<. Много съм доволен от тия два препарата, ще стане трета год. както разчитам на тях. Щ`ти стискам палци в борбата с ламята!:bigsmile:
Баш за това говоря.
Един съсед искаше да я гори - казах му, че е луд за връзване и само ще опуши всичко наоколо - пущината си пуска корени на дълбоко и до там огъня няма да стигне - добре че ме послуша. :lol:

Все още успявам да я държа извън лехите с изкореняване и яко копане. Забелязвам обаче, че нормалната тревица, нещо започва да завзема територии и може би след около 10ина години ще се пребори, знам ли. Само дето нямам нерви да чакам :grin:

ъъъ... един съвет?
пробвай да насадиш една година слъчоглед... тва чудо трепе сичката трева, повервай ми...
Виж подводницата!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

vyara написа:
Иначе за съвета ти към Магот - аз се боря с троскота ръчно, всяка разкопана буца пръст опощвам и така успях да намаля площта на троскота. Но дали наистина е троскот нейното? Магот казва мекичка ставала тревицата. Троскотът никога и в никоя своя част не е мекичък. А корените му са като тел.
Не знам, като го гледам по снимки баш това си е. Но като се раззелени наистина става една доооста мекичка тревица, дори е страшен кеф бос отгоре да стъпваш. Ако не се опитваше да ми задуши цветенцата, нямаше и да й обърна внимание.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа:
vyara написа:
Не знам, като го гледам по снимки баш това си е. Но като се раззелени наистина става една доооста мекичка тревица, дори е страшен кеф бос отгоре да стъпваш. Ако не се опитваше да ми задуши цветенцата, нямаше и да й обърна внимание.
От линковете, които дадох, попаднах на това, има и снимки:
http://xn--80aahfu4ar.net/%D0%BF%D0%BB% ... 0%B5%D0%BB

Тук има по-подробно инфо за третирането му с тотални хербициди.
http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/ ... a-5.670995
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Ето малко полезни съвети от личен опит (не мой) за създаване на градина:
Ето го личния опит:
....

Изключително силно съм впечатлен?

Как го планира? На курс ходи или какво?(Не чета другите линкове. Времени нет сега. Ако там пише, сори)

Страхотно, Вяра!

П.П. Сега видях дето опита "не е твой" Тю, бе чак ме е яд! Не можеш ли да ни излъжеш че и твойта градина е същата?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
vyara написа:Ето малко полезни съвети от личен опит (не мой) за създаване на градина:
Ето го личния опит:
....

Изключително силно съм впечатлен?

Как го планира? На курс ходи или какво?(Не чета другите линкове. Времени нет сега. Ако там пише, сори)

Страхотно, Вяра!
Не е моят опит, Грийни, написала съм. :shy:
Но мацката дава много полезни съвети и линкове.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: П.П. Сега видях дето опита "не е твой" Тю, бе чак ме е яд! Не можеш ли да ни излъжеш че и твойта градина е същата?
И моя ще го споделя, ама по-нататък. :lol:
Нашата градина всъщност за мен е много по-интересна, защото не е равна площ, а е по-раздвижена. Но много работа има.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа: П.П. Сега видях дето опита "не е твой" Тю, бе чак ме е яд! Не можеш ли да ни излъжеш че и твойта градина е същата?
Нашата градина всъщност за мен е много по-интересна, защото не е равна площ, а е по-раздвижена. Но много работа има.
И нашата мечтана, бъдеща, вероятна градина ще бъде на стръмно. По- красива е от твоята.
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
Кат стигнеш до тревата свирни - цар съм! :-)

Троскотът при нас го вадят на чимове по баирите, одрали са ги направо до гола земя :mad:, за да затревяват дворове - много фина настилка се получава, устойчива на засушаване и отъпкване.
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:
Ако е малко мястото и ти се занимава прежали една година - пръскаш, изчакваш, почистваш от остатъци и корени, обръщаш - и пак отново, и така няколко пъти.
Аватар
Глас в пустиня

Додю Додев написа:
ъъъ... един съвет?
пробвай да насадиш една година слъчоглед... тва чудо трепе сичката трева, повервай ми...
Ше имаш да земаш!:lol:
Слънчогледа е окопна култура и се сее след житни точно с тая цел - докато стигне човешки бой се окопава до 3 пъти на ръка. Та, обезтревителното средство се казва - мотикан.:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
maggot написа:
vyara написа:

Йес - точно това казвам и аз.:bigsmile:
Ма съм печен бееееее.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
Препоръчвам ти терасиране.:-)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
vyara написа:
maggot написа: Не знам, като го гледам по снимки баш това си е. Но като се раззелени наистина става една доооста мекичка тревица, дори е страшен кеф бос отгоре да стъпваш. Ако не се опитваше да ми задуши цветенцата, нямаше и да й обърна внимание.

Йес - точно това казвам и аз.:bigsmile:
Ма съм печен бееееее.:grin:
оооо...така кажете! че за АЙРЪК си говорите
значи в нашто село няма по-обидна дума от айрък
това е плевела на плевелите!
борба за цял живот
при нас почвата е толкова глинеста, че като се спече няма оскубване тоя айрък
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: оооо...така кажете! че за АЙРЪК си говорите
значи в нашто село няма по-обидна дума от айрък
това е плевела на плевелите!
борба за цял живот
при нас почвата е толкова глинеста, че като се спече няма оскубване тоя айрък
При нас пък има такъв израз: Мръсна тревъ, еййййй, тросяк - нищо не го яде/мори! :)
Аватар
Глас в пустиня

Ягодова леха в 4 стъпки:
- първо се наторява и фрезова мястото;

Изображение

- подравнява се и се оформя лехата, поставя се и маркуча за капково напояване;

Изображение

- опъва се и се запръстява специален перфориран найлон - два реда, три междуредия;

Изображение

- слагат се коречетата и се "заваряват"

Изображение

Това е! :bigsmile:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:.....
Не, не е. Ще бъде, когато дойдем у вас на гости по ягодово време! Докато не видя и изям кило ягоди не ти вярвам. Сори!:blum:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:Ягодова леха в 4 стъпки:

Оооо, не мога аз така - в прави редове и тоз грозния полиетилен. :lol: Тц. Ами къде ще си мятат розетките бедните ягодки? За промишлено производство да, ама за моята градина не ми харесва така. Айде в редове как да е, ама покрай тях не е ли по-добре мулч, м?
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ето го личния опит:
Ето съдържание на полезните теми от същия автор:
http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/ ... oga.716128

А ето и много полезни съвети за ландшафтен дизайн на руски:
http://www.vestnik-cvetovoda.ru/garden/ ... php?page=1
я, готино - кат остане време, ще ги разгледам всите :winkw: Пусто време - не остава за нищо, а сега ми предстои толкова работа на градината.
Публикувай отговор