Я да ви питам вие "за" или "против"
Ей на - преди малко се сетих, че понятието "Балкани" вече не съществува. Нито един възпитан и политически коректен западняк няма да ти каже, че произхождаш от Балканите или Балканския полустров. ТЦ. Има SEERemmivs написа:Остави се. И аз май. Нещо деменцията ни е подгонила явно.
Между другото, в Скопие има много яки лепенки по кръчмите - "Don't FYROM me, say Macedonia"
Ба те ша ми кажат кво съществува и кво ще съществува...pocti_bezobidna написа:Ей на - преди малко се сетих, че понятието "Балкани" вече не съществува. Нито един възпитан и политически коректен западняк няма да ти каже, че произхождаш от Балканите или Балканския полустров. ТЦ. Има SEERemmivs написа:Остави се. И аз май. Нещо деменцията ни е подгонила явно.Югоизточна Европа, бате и FYROM - красота!
Между другото, в Скопие има много яки лепенки по кръчмите - "Don't FYROM me, say Macedonia"
на македонците шиптарите ще им обяснят кое как е и какво е.pocti_bezobidna написа:Ей на - преди малко се сетих, че понятието "Балкани" вече не съществува. Нито един възпитан и политически коректен западняк няма да ти каже, че произхождаш от Балканите или Балканския полустров. ТЦ. Има SEERemmivs написа:Остави се. И аз май. Нещо деменцията ни е подгонила явно.Югоизточна Европа, бате и FYROM - красота!
добро идея е да кротко само да ги наблюдаваме комитите и да им се радваме с усмивка.
да спреме да им даваме паспорти наши и да позачакат
и ще втасат.
може да си променят мнението за нас.
- Green Light
Аз съм "За!"
Има такива политически теми:
1- Македония
2- Медиците
3- Турците
Има и неполитически, в тесния смисъл на думата. "Политически коректно" е в ситуация, когато бизнес партньора ти може да бъде злепоставен, ти да го измъкнеш или поне да си замълчиш. Другото име на партньорството за мене е политическа коректност. Политическа, защото тази дума означава съобразяване на действията с точно моментната ситуация и отразяването на това което правиш върху бъдещата (съвместна) работа, а не изобщо.
Има такива политически теми:
1- Македония
2- Медиците
3- Турците
Има и неполитически, в тесния смисъл на думата. "Политически коректно" е в ситуация, когато бизнес партньора ти може да бъде злепоставен, ти да го измъкнеш или поне да си замълчиш. Другото име на партньорството за мене е политическа коректност. Политическа, защото тази дума означава съобразяване на действията с точно моментната ситуация и отразяването на това което правиш върху бъдещата (съвместна) работа, а не изобщо.
- Глас в пустиня
Няма да стане така. Необходимо е да се каже истината с истинските имена...за кръволоците Димитров, Тито, Сталин...за репресийте, гоненията...но за съжаление това няма да стане скоро, не и докато БСП са силни...комунистическият режим беше осъден като престъпен, пък няма нито едина присъда...и все едно сега БСП функционерите да заявят - ние сме наследници на престъпници и терористи...caliostro написа: на македонците шиптарите ще им обяснят кое как е и какво е.
Политическият елит в световен мащаб трескаво си търси "групи" чиито интереси да защитава. Пример е ЕП и чуденката какви партии да влизат в него, старият модел на разделяне ляво, дясно и център, тръгнало от кралска Франция, днес вече не върши работа, няма го класовото не равенство, следователно партиите създадени на класов признак вече са ненужни. В обръщение влизат нови телмини и понятия...на първо време.
истината понякога е адски грозна и тъпаБоЕВ написа:Няма да стане така. Необходимо е да се каже истината с истинските имена...за кръволоците Димитров, Тито, Сталин...за репресийте, гоненията...но за съжаление това няма да стане скоро, не и докато БСП са силни...комунистическият режим беше осъден като престъпен, пък няма нито едина присъда...и все едно сега БСП функционерите да заявят - ние сме наследници на престъпници и терористи...caliostro написа: на македонците шиптарите ще им обяснят кое как е и какво е.
Политическият елит в световен мащаб трескаво си търси "групи" чиито интереси да защитава. Пример е ЕП и чуденката какви партии да влизат в него, старият модел на разделяне ляво, дясно и център, тръгнало от кралска Франция, днес вече не върши работа, няма го класовото не равенство, следователно партиите създадени на класов признак вече са ненужни. В обръщение влизат нови телмини и понятия...на първо време.
и за това стои заровена дълбоко.
загърбвайки тази истина в историята - е с едно на ум- се живее в настоящето мислейки за по добро бъдеще
нещата ако се правят качествено и добре стават привлекателни
всички искат една подредена държава и хората да живеят добър живот
македонците сами ще почукат на вратата ни ако ги оставиме да се вразумят от шиптарите и гърците
готини са макетата само че малко трудно стоплят
но ще стоплят за какво става дума
и меже и да се заобичаме
сега обаче приоритет е според мен да си подредиме къщата ние
- Глас в пустиня
Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
-
Гленка
Re: Я да ви питам вие "за" или "против"
Това пък какво животно е.Remmivs написа:политическата коректност сте? Или пък нещо друго помежду им?
Да не е змей с много глави:rotfl24:
Политическа коректност за мен е антипод на чест и достойнство.БоЕВ написа:Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
Тук вече оставам без думи....Remmivs написа:Политическа коректност за мен е антипод на чест и достойнство.БоЕВ написа:Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
като тръгнат да ни обясняват албаносите на нас ще останат без ток изобщоpocti_bezobidna написа:шиптъри? шо за език?!caliostro написа: на македонците шиптарите ще им обяснят кое как е и какво е.
Не забравяй все пак, че след като обяснят на македонците, могат да решат да обяснят и на нас, нали сме комшии...
- Глас в пустиня
Прав си! Мене ако питаш време е да си сакаме "западните покрайнини".caliostro написа:
истината понякога е адски грозна и тъпа
загърбвайки тази истина в историята - е с едно на ум- се живее в настоящето мислейки за по добро бъдеще
македонците сами ще почукат на вратата ни ако ги оставиме да се вразумят от шиптарите и гърците
и меже и да се заобичаме![]()
е понякога политическата коректнос съвпада с чест и достойнствоRemmivs написа:Политическа коректност за мен е антипод на чест и достойнство.БоЕВ написа:Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
но като цяло си е кочина
не!БоЕВ написа:Прав си! Мене ако питаш време е да си сакаме "западните покрайнини".caliostro написа:
истината понякога е адски грозна и тъпа
и меже и да се заобичаме![]()
те сами ще дойдат ако сме привлекателни.
не нужно да хабим енергия за нещо което е въпрос на време да си дойде само като узрее
ако си сит4avdar4e написа:Представих си те как лежиш под една палма с отворена уста и чакаш банана да ти падне в устатаcaliostro написа: не!
не нужно да хабим енергия за нещо което е въпрос на време да си дойде само като узрее
ако си споко
ако не бързаш
защо да не чакаш банана сам да падне ми кажи
няма къде да ходи
преди година двеRemmivs написа:А сега не е политически коректно да се наричат шиптъри - така ли.4avdar4e написа:Шиптъри - албанци. Някога не е било обидно, даже май самите така са се наричали (от планинци ли беше???)Remmivs написа:какво е шиптари
цска играе мач в тирана
и албаносите вдигнали плакат
българите - циганите на балканите!
според македонците сме - татари
изобщо се радваме на голяма любов
но едно признават
преди бяха те за нас запад
а сега ние сме запад за тях
дръвцетооооо
Като цяло мисля, че някои думички са прекалено силно заредени с негативизъм. И това само пречи на диалога.Remmivs написа:Политическа коректност за мен е антипод на чест и достойнство.БоЕВ написа:Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
И ако въобще правилно съм разбрала смисъла на термина - не виждам нищо лошо те да се заменят с други, по -малко употребявани, с цел по-добро разбирателство.
Също така, да отбележа - напълно са ми чужди всякакъв вид териториални, етнически, или както там се казват претенции по отношение на съседни държави и т.н. ако сте забелязали - светът не се развива в тази посока.
- Глас в пустиня
Точно!Remmivs написа:Политическа коректност за мен е антипод на чест и достойнство.БоЕВ написа:Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
всичко което пречи на едрия бизнес гинеMila написа:Като цяло мисля, че някои думички са прекалено силно заредени с негативизъм. И това само пречи на диалога.Remmivs написа:Политическа коректност за мен е антипод на чест и достойнство.БоЕВ написа:Няма такъв филм! Политика, като понятие в живота на държавата, буквално означава - умението да се вземат решения в състояние на конфликт. Презумпцията е, че в обществото постоянно възникват конфликти между различни групи от хора. Коректността тук не се връзва, или си коректен към противника и си не коректен към хората които представлаваш, или си коректен към хората от твоята група и си не коректен към противника...или опростено по моему политическа коректност = измекярство.caliostro написа:коректност
И ако въобще правилно съм разбрала смисъла на термина - не виждам нищо лошо те да се заменят с други, по -малко употребявани, с цел по-добро разбирателство.:-)
Също така, да отбележа - напълно са ми чужди всякакъв вид териториални, етнически, или както там се казват претенции по отношение на съседни държави и т.н. ако сте забелязали - светът не се развива в тази посока.
или му се помага да гине
вчера чета
из дневника на иракския партизанин
понеделник
след тежка битка с американците превзехме град ал салам
превзехме и нефтените платформи
и ги натикахме в пустинята
вторник
американците след много бомби превзеха град ал салам
превзеха и нефтенте платформи
натикаха ни в пустинята
сряда
дойдоха бодигардовете на лукойл
изгониха всички ни от град ал салам
завзеха нефтените платформи
изпратиха и нас и американците да се бием в пустинята
Последно промяна от Quid на 13.02.07, 12:20, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
Продължават да се наричат така, имаше някаква песен или стихотворение,...пък може и буквар да беше, започва така - "Шипти....." = Албания е моято родина. Това словосъчетание много се коментираше в Косово.4avdar4e написа:Шиптъри - албанци. Някога не е било обидно, даже май самите така са се наричали (от планинци ли беше???)Remmivs написа:какво е шиптари
Значи, дефиницията за ПК я прочетох в оня линк, който така любезно си предоставил. Мисля че разбрах за какво става въпрос.Remmivs написа:
Явно имаме различни дефиниции или за ПК, или за чест и достойнство, или направо и за двете взети заедно.
Остават честта и достойнството. Интересно ми е с какво твоите се накърняват, ако употребяваш по-различни думи.
Тук е тънката, но за жалост съществена според мен и ужасяваща разлика. Ако думите служат за прогрес на обществото (било то семейство, приятели или целия свят) - да, мога да приема, и дори бих насърчил употребата на културен език, понякога дори и използването на ефемизми. ПК обаче според мен няма за цел това. Единственото, което има за цел е прах в очите и лъжи, които да се приемат като казани по-деликатно истини. Приятелски огън... Загуби... Вредни емисии... Бляк!Mila написа:Като цяло мисля, че някои думички са прекалено силно заредени с негативизъм. И това само пречи на диалога.
И ако въобще правилно съм разбрала смисъла на термина - не виждам нищо лошо те да се заменят с други, по -малко употребявани, с цел по-добро разбирателство.:-)
ПК е зле маскиран начин на прикриване на истини.Remmivs написа: Тук е тънката, но за жалост съществена според мен и ужасяваща разлика. Ако думите служат за прогрес на обществото (било то семейство, приятели или целия свят) - да, мога да приема, и дори бих насърчил употребата на културен език, понякога дори и използването на ефемизми. ПК обаче според мен няма за цел това. Единственото, което има за цел е прах в очите и лъжи, които да се приемат като казани по-деликатно истини. Приятелски огън... Загуби... Вредни емисии... Бляк!
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Трудно! Хората от Добруджа и беломорието вече могат да пътуват свободно, да се нарекат такаива кавито се чувстват, без страх от репресии...но и "самоопределението" от користни подбуди е опасно. Необходимо е осъзнаването и самоопределянето да идва от сърцето. Осъзнаването при макетата може и да се получи, но тава не важи за западните покрайнини, защото хората там са си осъзнати, въпроса е, че им се пречи, тия дни попрегледах сайтовете на Пирот и Димитровград...отврат, жива пропаганда. От юридическа гледна точка е възможно да предявим претенция, тия земи са дадени като репарация на Сърбо-Словено-Хърватското кралство, такова държавно формирование в момента не съществува, словенци и хървати нямат претенции, остават сърбите, пък и погледнато като време, "владеенето" на тия земи в продължителен период би трябвало вече да е удовлетворило загубите на воюващата страна...по подобна схема Румъния се отказа от южна Добруджа.caliostro написа:
не!
А ти как би нарекъл "приятелския огън"? Първо като го чух, дори ми стана смешно, но след като е прието "врагът"(което не е точно название), да се нарича "неприятел"(което ми се струва по-точно), как тогава да наречем този, който не ни е неприятел?:winkw:Remmivs написа: ПК обаче според мен няма за цел това. Единственото, което има за цел е прах в очите и лъжи, които да се приемат като казани по-деликатно истини. Приятелски огън... Загуби... Вредни емисии... Бляк!
Явно аз нещо не схващам..Мнемозина написа:ПК е зле маскиран начин на прикриване на истини.Remmivs написа: Тук е тънката, но за жалост съществена според мен и ужасяваща разлика. Ако думите служат за прогрес на обществото (било то семейство, приятели или целия свят) - да, мога да приема, и дори бих насърчил употребата на културен език, понякога дори и използването на ефемизми. ПК обаче според мен няма за цел това. Единственото, което има за цел е прах в очите и лъжи, които да се приемат като казани по-деликатно истини. Приятелски огън... Загуби... Вредни емисии... Бляк!
историята е низ от събития които циклично се повтарят.БоЕВ написа:Трудно! Хората от Добруджа и беломорието вече могат да пътуват свободно, да се нарекат такаива кавито се чувстват, без страх от репресии...но и "самоопределението" от користни подбуди е опасно. Необходимо е осъзнаването и самоопределянето да идва от сърцето. Осъзнаването при макетата може и да се получи, но тава не важи за западните покрайнини, защото хората там са си осъзнати, въпроса е, че им се пречи, тия дни попрегледах сайтовете на Пирот и Димитровград...отврат, жива пропаганда. От юридическа гледна точка е възможно да предявим претенция, тия земи са дадени като репарация на Сърбо-Словено-Хърватското кралство, такова държавно формирование в момента не съществува, словенци и хървати нямат претенции, остават сърбите, пък и погледнато като време, "владеенето" на тия земи в продължителен период би трябвало вече да е удовлетворило загубите на воюващата страна...по подобна схема Румъния се отказа от южна Добруджа.caliostro написа:
не!
такава теза чух да изказва дори и проф пантев...
скукаааа
нищо не се случва ново
Шиптърия (или Шкиптърия) - един от вариантите на название ан Албания. Означаваше ако не греша земя на орли (оти има много баири)БоЕВ написа:Продължават да се наричат така, имаше някаква песен или стихотворение,...пък може и буквар да беше, започва така - "Шипти....." = Албания е моято родина. Това словосъчетание много се коментираше в Косово.4avdar4e написа:Шиптъри - албанци. Някога не е било обидно, даже май самите така са се наричали (от планинци ли беше???)Remmivs написа:какво е шиптари
Македонците наричат така албанците с цел да ги обидят, а и албанците от алабния се обръщат така към братчедите си от Косово, като понятието също е с негативна окраска - изостанал селяндур. Щото албанците от Албания се имат за нещо повече от косоварите...
- Глас в пустиня
Това е плод на комунистическо-московския прочит на историята ни.caliostro написа:
преди година две
цска играе мач в тирана
и албаносите вдигнали плакат
българите - циганите на балканите!
според македонците сме - татари
изобщо се радваме на голяма любов
Нейсе, бавно и полека истината излиза на яве.
Първи проблясъци сред "академичните" среди:
- Аспарух идва с десет/двайсет хилядно племе...разбива осемдесет хилядната армия на Византия, която преди това е разбила арабите и построява град(Плиска) върху "скромната" територия от 23 квадратни километра, а след това прави "българския ров" за защита от североизток, от Дунав до Черно море, широк осем метра и дълбок четири, като изкопаната пръст е трупана на югозападната страна, така получената стена е била висока осем метра, а дъното на рава е било набучено с подострени колове;
- няма данни(всичко е само предположение и нито един факт), че Българите са изповядвали тангризма и шаманизма, характерен за монголите - по скоро податките са за вяра в зороастризма;
- няма данни какъв език са говорили старите българи, предположенията за тюркски език се градят върху десетина думи, разчетени на различни места и по различно време...въпреки това всички са съгласни, че военните им звания и личните им имена имат ираноперсииски произход, т.е. стоят твърде далеч от монголотатарите.