holi_day написа:
и исках да видя дали добре познаваш Св. на Йехова, примерно така, както аз познавам примерно протестантската църква на адвентистите от 7-я ден и която не е обявена за секта
Св. също не е обявена, но прочетох, че в 30 държави е
и пак да се повторя - срещу ненормалници, не винаги може да се очаква нормална реакция
а за нечетенето ми - прочетох това, което оставих линк и смятам ми е достатъчно по темата кой къде нахълтал и защо
ще се ловна тук, пък ако ми остане време ще драсна няколко реда с факти от вестника на Свидетелите (забутала съм го в някоя от чантите, ма го запазих, щото ме изуми).. или в друга тема.
те смятат, че ще се спасят само 144 хил души, нали? А другите - в ада. Не схващам защо набират привърженици, като няма да им излезе бройката така или иначе. И 144 всъщност се свързва с бр. комбинации, ма кой ти мисли.
и работят с някакъв по-стар превод на Библията, но не толкова стария, в който пишело "края на века", а не "края на света". Щото и век сигурно са сващали буквално някои. Пък и я дописват, Библията, да е актуална, та може да ми е стара информацията, или изкривена. :l:Много обичам религии. Пробовядват да се обичаме и да сме добри, но един чул, друг не разбрал, третия си намерил последователи.
Вповече ми е емоцията, защото гледам едно дете от свидетелско семейство - няма РД, щото е езическо, няма подаръци, щото е суета, няма усмивка ... щото са свръх-духовни.
И аз какво да кажа на тяхното дете? А на моето? Горното ли? Щото те не биха се замислили да вкарат моето в правата вяра.
За сега му обяснявам, че не аз чукам по вратите на храта да им кажа каква ми е вярата. И не аз крещя, че не толерират моята вяра....
имаше някъде в нета разказ на един баща, който видял как майката улита, че води и дете тома...и за безизходицата му, щото нищо законово не може да направи...къде ли беше... ужасно, просто.
Наскоро чух, че не били секта. Те били почти католици

... Ок, да ги толерираме заради почти-то и да затваряме очи за "малките" разлики.
По-лесен ми беше разговора с детето по повод агитките. Един татко да вземе да обясни на едно от децата около моето, че то, тати, като отидеш на мач в София и ..ще има меле. Ще те набият, те са повече... Ама си набелязваш един и го запомняш. И като дойдат в Пловдив тоя го намираш и го спуквате от бой. ...

ох.