Интервю
- Green Light
Интервю
Заповядайте!
Благодаря!
Разкажете ми повече за себе си.
Моля!?
Ами имам предвид някои неща които смятате за определящи. Вкуса ви. Какви продукти от портфолиото ни смятате за важни. Какво ви харесва, какво не...
Аха. Ами добре. Смятам фирмата ви за много добра. Определено сте от тези, които държат на качеството. И имам предпочитани продукти, да. Моя опит е в телекомуникациите, та затова там са и интересите ми относно вашето портфолио. Телефони, централи, тия работи..
Какво знаете за нашата фирма?
Е, сега. Какво знам. Ами знам че сте от първите. Задържахте се. Успявате... Общо взето правите добро впечтление
Защо искате да работите при нас?
Каквооо?! Изобщо не искам да работя при вас. Тук съм за да питам и да поръчам...
Благодаря!
Моля!?
Ами имам предвид някои неща които смятате за определящи. Вкуса ви. Какви продукти от портфолиото ни смятате за важни. Какво ви харесва, какво не...
Аха. Ами добре. Смятам фирмата ви за много добра. Определено сте от тези, които държат на качеството. И имам предпочитани продукти, да. Моя опит е в телекомуникациите, та затова там са и интересите ми относно вашето портфолио. Телефони, централи, тия работи..
Е, сега. Какво знам. Ами знам че сте от първите. Задържахте се. Успявате... Общо взето правите добро впечтление
Каквооо?! Изобщо не искам да работя при вас. Тук съм за да питам и да поръчам...
- Света вода ненапита
Re: Интервю
така е... щото сте от първите...Green Light написа:Заповядайте!
Благодаря!
Моля!?
Виж подводницата!
Мани го, бе- па намери как да се изфукаДодю Додев написа:така е... щото сте от първите...Green Light написа:Заповядайте!
Благодаря!
Моля!?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

хехvyara написа:Мацка, а?
една така много учтиво искала да попита и попитала:
- извинявайте много, ако не ви затруднявам, но бихте ли ме упътили, ако ви е удобно - къде тук наблизо има обув за магазинки
оплитат се хората от учтивост
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- snowprincess
искаш ли да ти изпратя на имейл въпроси и тестове, които се задават при интервю за работаGreen Light написа: Разкажете ми повече за себе си.

snowprincess написа:искаш ли да ти изпратя на имейл въпроси и тестове, които се задават при интервю за работаGreen Light написа: Разкажете ми повече за себе си.
Е, кво па толкоз да я питаш... Ако ТТ данните са наред, до колко, кога и как е готова да помага на шефа, кви пари ще иска за тва и евентуално с френския как е...

- Green Light
Не е при мене тва. В една друга фирма. Не е било мацка, бе. Мъж бил възрастен. Мой приятел ми го разправя тва. Викат ме вика долу на рецепцията понеже ме търсел някой. И аз понеже знам че имаме обява за търговец, и понеже чакам с нетъпение някой който да ми помага ...
Здрасти, много ми е приятно Иван Иванов.
Здрасти вика и тоя Петър Петров.
При мене идвате така ли?
При вас.
Ми заповядайте.
И така...
Здрасти, много ми е приятно Иван Иванов.
Здрасти вика и тоя Петър Петров.
При мене идвате така ли?
При вас.
Ми заповядайте.
И така...
Е... и какво пие, разбира се.Ън написа:snowprincess написа:искаш ли да ти изпратя на имейл въпроси и тестове, които се задават при интервю за работаGreen Light написа: Разкажете ми повече за себе си.
Е, кво па толкоз да я питаш... Ако ТТ данните са наред, до колко, кога и как е готова да помага на шефа, кви пари ще иска за тва и евентуално с френския как е...
Panta rhei...
- Света вода ненапита
явно му трябват въпроси за интервю за клиенти...snowprincess написа: искаш ли да ти изпратя на имейл въпроси и тестове, които се задават при интервю за работа
Виж подводницата!
- Green Light
Ми де да знам. Прати.snowprincess написа:искаш ли да ти изпратя на имейл въпроси и тестове, които се задават при интервю за работаGreen Light написа: Разкажете ми повече за себе си.
Аз честно казано ги намирам за много тъпи някои въпроси. Кажете едно добро ваше качество. Или па Кажете какви са ви недостатъците! Ама чакай, бе аз на работа ли ще се хващам или ще се жениме? Щото трябва да питам жена ми ако нещо. Или: Защо искате да почнете при нас? Ами понеже търся работа искам да почна при вас. Що вие какво си мислехте? Или пък каква заплата искате. Един милион искам. Долара. Или милион или е са ше ревна.
Но па от друга страна е са като се прочетох, задължително трябва да ми изпратиш въпроси и тестове. Щом само тия въпроси знам...
Последно промяна от Green Light на 28.04.11, 10:44, променено общо 1 път.
- Света вода ненапита
вода за зъби (или както там я наричат), щото нали френски...Мнемозина написа:Е... и какво пие, разбира се.Ън написа:snowprincess написа: искаш ли да ти изпратя на имейл въпроси и тестове, които се задават при интервю за работа
Виж подводницата!
Тя не се пие, бе...Додю Додев написа:
вода за зъби (или както там я наричат), щото нали френски...

Аааа, мое и да не пие...Що па трябва да пие- шъ земе да изпие пиенето...Мнемозина написа:
Е... и какво пие, разбира се.

- Света вода ненапита
Green Light написа:Или пък каква заплата искате.
ааа... това, приятелю, е най-важният въпрос!
щото ти може да си предвидил да му дадеш на бушмена едно, примерно, 500 лева заплата на месец... ама иде некъф киек, дето е тотално неориентиран, щото преди две седмици си е домъкнал задника нейде от Горно Нанадолнище, ама там е бачкал у местния цех и разбира от работата, та тоя киек вземе, та рече: - ми искам 350 лева заплата...
е, ти ще речеш - нееее... ние ще ти дадем 500, щото така съм решил...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
бе кой ти гледа в тая жега бе...Ън написа:Тя не се пие, бе...Додю Додев написа:
вода за зъби (или както там я наричат), щото нали френски...
ми, ако иска да не я пие...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
амчи то, у софето всите сте от Горно нанадолнищеДодю Додев написа:Green Light написа:Или пък каква заплата искате.
ааа... това, приятелю, е най-важният въпрос!
щото ти може да си предвидил да му дадеш на бушмена едно, примерно, 500 лева заплата на месец... ама иде некъф киек, дето е тотално неориентиран, щото преди две седмици си е домъкнал задника нейде от Горно Нанадолнище, ама там е бачкал у местния цех и разбира от работата, та тоя киек вземе, та рече: - ми искам 350 лева заплата...
е, ти ще речеш - нееее... ние ще ти дадем 500, щото така съм решил...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Света вода ненапита
и аз тъ обичам!latrevw написа: амчи то, у софето всите сте от Горно нанадолнище
Виж подводницата!
- Green Light
Никога няма да спра да се хиля на тва дето един питал момиче на графа Хепитудей.holi_day написа:хехvyara написа:Мацка, а?
една така много учтиво искала да попита и попитала:
- извинявайте много, ако не ви затруднявам, но бихте ли ме упътили, ако ви е удобно - къде тук наблизо има обув за магазинки
оплитат се хората от учтивост
Хепитудей!
Happy day to You too, sir!
Уууу! Мно си проста, ма! Хепито, ма. Де и Хепито?
Додю Додев написа:и аз тъ обичам!latrevw написа: амчи то, у софето всите сте от Горно нанадолнище
иначе мисля, че е ядски некоректно да се пита каква заплата очаквате или пък как се виждате след 5 години? винаги много съм се възмущавала. във фирмата, в която работех, направихме интервю като напусках и шефката ми възложи да проведа първата част от интервюто, защото нямаше време. винаги първо започвах с подробно обяснение на работата, казвах горе-долу парите, които се получават и след това питах дали все още проявяват интерес, ако - да , тогава да продължаваме с теста, за да не си губим взаимно времето
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Тва не е верно! Глей, бе как начи тръгват тия неща.latrevw написа:амчи то, у софето всите сте от Горно нанадолнище
Аз като не съм сигурен и питам. Ходя например някъде и около мене мека реч. Откъде сте, питам и жъна възмущение. От София сми, откъде сми...
Вчера например едно момиче се оплаква че "трябвало да се прибира в Луковит, пък било тъмно и как ще шофира с тия слаби фарове..." От Луковит си значи? Наивника аз. Как ми се размина не знам.
Бе в едно село бяхме преди време, хем не софийско село. Дупнишко. И там даже разбрах че населението е от София. Само за малко са тука и после си се прибират дОма.
Така че, Латрево, като не знаеш не се обаждай. Само се излагаш.
- Света вода ненапита
альоооо, ку бех на местото на шефката ти, такъф бой щех ти фърла...latrevw написа: иначе мисля, че е ядски некоректно да се пита каква заплата очаквате или пък как се виждате след 5 години? винаги много съм се възмущавала. във фирмата, в която работех, направихме интервю като напусках и шефката ми възложи да проведа първата част от интервюто, защото нямаше време. винаги първо започвах с подробно обяснение на работата, казвах горе-долу парите, които се получават и след това питах дали все още проявяват интерес, ако - да , тогава да продължаваме с теста, за да не си губим взаимно времето
Виж подводницата!
Чи кък.Green Light написа:... Ама чакай, бе аз на работа ли ще се хващам или ще се жениме? ...
Наскоро шефката не поднови договора на една колежка. Заради характера:roll: абсолютна несъвместимост, така каза. А момичето е супер изпълнител.
.. та така, за някои е много важно, па нищо, че няма да се женят.
напротив, това беше съгласувано с нея. аз й предложих - или правим стандартно идиотско интервю и то тече цяла седмица, или си подбираме хора, викаме ги да кажат дали и те ни харесват и като редуцираме, избираме за 3 дни от останалите кандидати.Додю Додев написа:
альоооо, ку бех на местото на шефката ти, такъф бой щех ти фърла...
Що за гадняр трябва да си да тръгнеш да издевателстваш над човек, който си търси работа с въпроси "колко пари искаш" и да се надяваш да каже по-малко, за да спестиш.
Заплатата е мотивация, като тръгнеш да пестиш от там, после не се оплаквай, че не върви работата.
Green Light написа:Тва не е верно! Глей, бе как начи тръгват тия неща.latrevw написа:амчи то, у софето всите сте от Горно нанадолнище
Аз като не съм сигурен и питам. Ходя например някъде и около мене мека реч. Откъде сте, питам и жъна възмущение. От София сми, откъде сми...
Вчера например едно момиче се оплаква че "трябвало да се прибира в Луковит, пък било тъмно и как ще шофира с тия слаби фарове..." От Луковит си значи? Наивника аз. Как ми се размина не знам.
Бе в едно село бяхме преди време, хем не софийско село. Дупнишко. И там даже разбрах че населението е от София. Само за малко са тука и после си се прибират дОма.
Така че, Латрево, като не знаеш не се обаждай. Само се излагаш.
- Света вода ненапита
тва го разправяй на западняците - ще те разберат...latrevw написа: Що за гадняр трябва да си да тръгнеш да издевателстваш над човек, който си търси работа с въпроси "колко пари искаш" и да се надяваш да каже по-малко, за да спестиш.
Заплатата е мотивация, като тръгнеш да пестиш от там, после не се оплаквай, че не върви работата.
у бугарско тия номера не вървят... тук требе да се бачка, ако може за бес пари...
нищо не разбиргаш ти от бгикономика, нищооооо...
Виж подводницата!
- Green Light
Не съм сигурен, но това мисля че е незаконно. Страх ме е да търся по законите, защото изпадам в депресия. Трудовите договори са мамата си трака в България. Не че се оплаквам нещо или промени да искам, да речеш, обаче по Кодекса на труда работодателите са едни долни кучета и само смърт за тях. Не можеш да уволниш никого та ако ще да е 24 часа къркан, да краде и да измъчва малки котенца в работно време. Според Кодекса на труда в България работниците трябва да работят ако са доволни, в настроение и само ако много искат и нищо не можеш да направиш за да ги спреш. Да не подновиш договор? Не знам, не знам, аз лично не бих направил такова нещо без двама адвокати и главния прокурор на Републиката на моя страна. И бтв.Positum написа:Чи кък.Green Light написа:... Ама чакай, бе аз на работа ли ще се хващам или ще се жениме? ...
Наскоро шефката не поднови договора на една колежка. Заради характера:roll: абсолютна несъвместимост, така каза. А момичето е супер изпълнител.
- windcolours
Познато! След като изтече пробния период на моя приятелка като асистент на директора на банков клон, той не я нае за постоянно на работа, "защото нямало химия между тях". А тя е изпълнителна, умна и неконфликтна личност.Positum написа:Чи кък.Green Light написа:... Ама чакай, бе аз на работа ли ще се хващам или ще се жениме? ...
Грийни, ако искаш да се оттървеш от някой служител, пробвай това. Явно минава.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Да бе, да! как пък неGreen Light написа:
Не съм сигурен, но това мисля че е незаконно. Страх ме е да търся по законите, защото изпадам в депресия. Трудовите договори са мамата си трака в България. Не че се оплаквам нещо или промени да искам, да речеш, обаче по Кодекса на труда работодателите са едни долни кучета и само смърт за тях. Не можеш да уволниш никого та ако ще да е 24 часа къркан, да краде и да измъчва малки котенца в работно време. Според Кодекса на труда в България работниците трябва да работят ако са доволни, в настроение и само ако много искат и нищо не можеш да направиш за да ги спреш. Да не подновиш договор? Не знам, не знам, аз лично не бих направил такова нещо без двама адвокати и главния прокурор на Републиката на моя страна. И бтв.
- Green Light
Аз правя и вака и така. Когато длъжността е търговска ме интересува човека как и колко може да продава. Включително и себе си. Процент ли иска или твърдо какви възможности вижда за оборот, къде в кои сектори.... изобщо неприлични въпроси задавам. Разпитвам го за да добия впечтление именно за парите които цели. Защото търговец който не се стреми към пари ми трябва, колкото ми трябва празната ми химикалка. Да си го гледам. Така че там за пари питам.latrevw написа:напротив, това беше съгласувано с нея. аз й предложих - или правим стандартно идиотско интервю и то тече цяла седмица, или си подбираме хора, викаме ги да кажат дали и те ни харесват и като редуцираме, избираме за 3 дни от останалите кандидати.Додю Додев написа:
альоооо, ку бех на местото на шефката ти, такъф бой щех ти фърла...
Що за гадняр трябва да си да тръгнеш да издевателстваш над човек, който си търси работа с въпроси "колко пари искаш" и да се надяваш да каже по-малко, за да спестиш.
Но когато търся инсталатор постъпвам точно както си постъпила ти. Казвам какво искам и колко давам(по- точно потвърждавам защото в бюрото по труда съм казал същото) и чак после започва лафа.
Обаче мене не ме слушайте понеже съм страшен шаран, що се отнася до хора. Направо съм един път.
- Green Light
Говорих с един познат адвокат веднъж по темата. Каза ми че мнението ми е твърде меко. В България има осъден работодател (ЗИТ) задето наказал работник че счупил турникета от системата за контрол на достъпа, понеже не могъл да мине през него с каса бира. Работника е заснет как опитва да мине. Не става. Охраната се мъчи да го разубеди. Охраната е един дядо на акумулатори. Човека, очевидно здраво къркан, оставя супер внимателно бирата на земята. После бие десет шута на турникета, вади го от земята, взима си касата и си минава. Наказват го, обаче адвокат Марковски доказва че правата на човека са нарушени грубо във важен интимен момент в тоя живот. Честна дума. Отдавна е било обаче си е 100% истина.pocti_bezobidna написа:Да бе, да! как пък неGreen Light написа:
Не съм сигурен, но това мисля че е незаконно. Страх ме е да търся по законите, защото изпадам в депресия. Трудовите договори са мамата си трака в България. Не че се оплаквам нещо или промени да искам, да речеш, обаче по Кодекса на труда работодателите са едни долни кучета и само смърт за тях. Не можеш да уволниш никого та ако ще да е 24 часа къркан, да краде и да измъчва малки котенца в работно време. Според Кодекса на труда в България работниците трябва да работят ако са доволни, в настроение и само ако много искат и нищо не можеш да направиш за да ги спреш. Да не подновиш договор? Не знам, не знам, аз лично не бих направил такова нещо без двама адвокати и главния прокурор на Републиката на моя страна. И бтв.
А не, на мен ще ми е интересно да видя как един работодател избира хората си.Green Light написа: Аз правя и вака и така. Когато длъжността е търговска ме интересува човека как и колко може да продава. Включително и себе си. Процент ли иска или твърдо какви възможности вижда за оборот, къде в кои сектори.... изобщо неприлични въпроси задавам. Разпитвам го за да добия впечтление именно за парите които цели. Защото търговец който не се стреми към пари ми трябва, колкото ми трябва празната ми химикалка. Да си го гледам. Така че там за пари питам.
Но когато търся инсталатор постъпвам точно както си постъпила ти. Казвам какво искам и колко давам(по- точно потвърждавам защото в бюрото по труда съм казал същото) и чак после започва лафа.
Обаче мене не ме слушайте понеже съм страшен шаран, що се отнася до хора. Направо съм един път.
как ги преценява на интервю.
От любопитство, при това от първа ръка, дето се вика.
щото (според мен де) тия неща, дето ги пишат по HR рубриките са малко метър от истината, или някакво такова средно аритметично, или преведени оттук-оттам.
да кажем, че теоретично ти повярвам, че е истинаGreen Light написа:
... обаче адвокат Марковски...
щото е възможно, пък е и важно не само да имаш адвокат, но и кой ти е адвокат.
- Green Light
Аз съм от наште, бе! Винаги съм минат. Плащам си една заплата, плащам невзетите отпуски и така се разделяме. Счетоводителката ме пита как така изгонените ме уважавали. Не ме уважават викам. Чуват ме, като искат да им се оправи настроението. Посмеят се, посмеят, и така...windcolours написа:Познато! След като изтече пробния период на моя приятелка като асистент на директора на банков клон, той не я нае за постоянно на работа, "защото нямало химия между тях". А тя е изпълнителна, умна и неконфликтна личност.Positum написа:Чи кък.Green Light написа:... Ама чакай, бе аз на работа ли ще се хващам или ще се жениме? ...
Грийни, ако искаш да се оттървеш от някой служител, пробвай това. Явно минава.
Когато пробният период изтече на колежката беше предложено да се сключи безсрочен ТД + молба за напусканеGreen Light написа:
......
- Света вода ненапита
този номер го въртят много отдавна...Positum написа: безсрочен ТД + молба за напускане
и няма да спрат да го въртят...
и не само във Варна...
Виж подводницата!
- snowprincess
много работодатели не са наясно с методите за набиране и подбор на човешки ресурси и го правят кой как можеpocti_bezobidna написа: А не, на мен ще ми е интересно да видя как един работодател избира хората си.
как ги преценява на интервю.
От любопитство, при това от първа ръка, дето се вика.
щото (според мен де) тия неща, дето ги пишат по HR рубриките са малко метър от истината, или някакво такова средно аритметично, или преведени оттук-оттам.
процес на привличане на кандидати за работа
1. обосновка на потребностите от персонал
2. избор на източници за набиране на кандидати
3. избор на начини и средства за реклама
4. провеждане на кампания по привличане на кандидати
5. приемане и обработка на документите
6. оценка на дейностите по набиране и на резултатите от кампанията
изготвяне на профил на идеалния кандидат
1. физическо състояние - здраве, външен вид, реч, държание
2. постижения - образование квалификация, опит
3. интелигентност
4. специални способности - механични, цифрови, сръчност, памет
5. интереси - интелектуални, социални, спортни, артистични, музикални
6. комуникативност - влияние върху другите, приемане, зависимост, самоувереност
7. обстоятелства - специални изисквания на работата - възможност за извънредна работа, пътуване в чужбина
източници за набиране на кандидати
1. вътрешни
- разпространение на обявата вътре в организацията
- роднини, близки, приятели на служителите
2. външни
реклама, бюра по труда, чрез образователните институции
техники за подбор на пперсонал
1. интервю
- структурирано, полуструктурирано
- индивидуално, групово
- компютърно
- свободно
2. тестове за:
- интелигентност
- способности
- графологичен
- психологически реакции
- очаквания
оценка на ефективността на дейностите по подбора - критерии
- средно време, през което свободното място не е било заето
- разходи за набиране и подбор на един кандидат

за HR-и не ми се говори
бил съм и от 2-те страни
гола вОда са ако трябва да избират по-специализирани кадри
освен секретарки и общ персонал
лежат на постулати и некви общовалидни за американци тестове
сиреч за полуидиоти
нито кандидатите са такива
нито работодателите искат такива
ама не им увират главите на хюмънресорсите
щото едни нагласени красиви кукли с тестове у ръчичките
дето мъжете им ги хранят безпорно
щото с тия 2 сантима изкуствени ноГти и къси поли по тялото...едва ли и една леща биха сготвили, камо ли да изчистят дОма
наизустили в последния момент няколко думички от занаята на търсещия работа..без дори да знаят какво означават думичките
разказвам
- когато навремето избирах кадри като работодател, тоя дет ми го избраха се оказа впоследствие най-голямото мрънкяло
и се едосах и им поисках сивитата на тия дето по формално са отхвърлили според тестовете им
избрахме си 2-ма
и до ден днешен са най-добрите програмисти на промишлени контролери и поради замразяването на обектите у БГ се пренесоха у UK
но пак си остават най-добрите инженери макар и да работят онсайт за бившите ни вече клиенти
същата некомпетентност у HR-ите видох и сега докат си търсех работа
и разбрах кво им е било на тия момчета...докато не им пипнахме досиетата и лично да видим какво могат и какво искат
ама то требело лично работодатела да се напъне
иначе е мижи да те лАжем

то и работодателите у БГ са едни...последните 20-есе години..
същите мижи а те лажем 
бил съм и от 2-те страни
гола вОда са ако трябва да избират по-специализирани кадри
освен секретарки и общ персонал
лежат на постулати и некви общовалидни за американци тестове
сиреч за полуидиоти
нито кандидатите са такива
нито работодателите искат такива
ама не им увират главите на хюмънресорсите
щото едни нагласени красиви кукли с тестове у ръчичките
дето мъжете им ги хранят безпорно
щото с тия 2 сантима изкуствени ноГти и къси поли по тялото...едва ли и една леща биха сготвили, камо ли да изчистят дОма
наизустили в последния момент няколко думички от занаята на търсещия работа..без дори да знаят какво означават думичките
разказвам
и се едосах и им поисках сивитата на тия дето по формално са отхвърлили според тестовете им
избрахме си 2-ма
и до ден днешен са най-добрите програмисти на промишлени контролери и поради замразяването на обектите у БГ се пренесоха у UK
но пак си остават най-добрите инженери макар и да работят онсайт за бившите ни вече клиенти
същата некомпетентност у HR-ите видох и сега докат си търсех работа
и разбрах кво им е било на тия момчета...докато не им пипнахме досиетата и лично да видим какво могат и какво искат
ама то требело лично работодатела да се напъне
иначе е мижи да те лАжем
то и работодателите у БГ са едни...последните 20-есе години..
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...