проблемът е, че има едни хора, дето редовно требе да им се нашоква канчето... за съжаление не се прави това...Мнемозина написа: Освен ако нашокването на канчето не е прието като професионален дълг един вид.
Нашата милиция ни пази...
- Света вода ненапита
Предполагам, че имат право да бият и пеленачета в колички, щото представи си какво мощно оръжие може да бъде една количка при безредици! Също и проклетите бебета постоянно буйстват и не се подчиняват на заповеди. Бой!snowprincess написа: полицията има право да бие дори бременни и деца когато има безредици
след това е въпрос на доказване е ли използвана прекомерна сила или не
дали всички знаят тези неща
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
Сноу, за мен въпроса опира до професионализъм. Ако аз сбъркам ще ми търсят сметка. С пари най- вероятно. Ако сбърка полицая какво?
Полицай би трябвало да е в състояние да арестува някого без да му счупи нищо. Ако не е, значи е лош в професията си. А ако повечето полицаи са такива, то теми като тази ще никнат като гъби след дъжд
Повод за въпроси и възмущение има.
Полицай би трябвало да е в състояние да арестува някого без да му счупи нищо. Ако не е, значи е лош в професията си. А ако повечето полицаи са такива, то теми като тази ще никнат като гъби след дъжд
- snowprincess
всичко това е щото виждаш само едната страна и съдиш от гледна точка на твоето поведениеGreen Light написа:Сноу, за мен въпроса опира до професионализъм. Ако аз сбъркам ще ми търсят сметка. С пари най- вероятно. Ако сбърка полицая какво?
ако те спрат, представят ти се и ти поискат документите за проверка, как ще реагираш
ако влизаш в банка или съд и на входа онова устройство изпюка и те спрат какво ще направиш
...
проблемите идват от това, че някой решава, че полицаите нямат никакви права и тръгват да се репчат или го избиват на бой
нима мислиш, че трябва да се молят или с хляб и сол да канят нарушителите/заподозрените да си покажат документите
работата е там, че имат право да те спрат, арестуват и ако се съпротивляваш да те набият, дори убият
и на тях ще търсят сметка
но ако искаш да се промени нещо в закона, проучи как става

- snowprincess
бабите са най-опасниЪн написа:Също и проклетите бебета постоянно буйстват и не се подчиняват на заповеди. Бой!
http://vbox7.com/play:9b2be54f

snowprincess написа:бабите са най-опасниЪн написа:Също и проклетите бебета постоянно буйстват и не се подчиняват на заповеди. Бой!
http://vbox7.com/play:9b2be54f

Сноу, внимавай откъде четеш, източниците ти може и да не са много достоверни.snowprincess написа: полицията има право да бие дори бременни и деца когато има безредици
полицията не може да използва прекомерна сила, а след това да доказва нужно ли е било или не.
Нали разбираш, че ако беше така, първо щяха да бият, после да питат.
А напоследък ми се струва, че много взеха да пердашат. не е хубаво това.
Младежът ако е бил поркан и е направил проблеми, включително и ако се опитва да извлече изгода от ситуацията - да си носи последствията.
Ченгетата ако са прекалили - те трябва да ги носят.
"полицията има право да бие и бременни" е изключително странно изказване...
Ми то така полицията има право да нахлуе у вас, само щото съседа примерно е заподозрял, че произвеждаш антракс и е подал анонимен сигнал.
Пък после да те остави да доказваш си ли камила или не си
- snowprincess
Полицията с право да бие бременни и децаpocti_bezobidna написа:Сноу, внимавай откъде четеш, източниците ти може и да не са много достоверни.snowprincess написа: полицията има право да бие дори бременни и деца когато има безредици
полицията не може да използва прекомерна сила, а след това да доказва нужно ли е било или не.
Нали разбираш, че ако беше така, първо щяха да бият, после да питат.
А напоследък ми се струва, че много взеха да пердашат. не е хубаво това.
Младежът ако е бил поркан и е направил проблеми, включително и ако се опитва да извлече изгода от ситуацията - да си носи последствията.
Ченгетата ако са прекалили - те трябва да ги носят.
"полицията има право да бие и бременни" е изключително странно изказване...
Ми то така полицията има право да нахлуе у вас, само щото съседа примерно е заподозрял, че произвеждаш антракс и е подал анонимен сигнал.
Пък после да те остави да доказваш си ли камила или не си
20-01-2006
Миглена Славова, Христина Емилова
В случай на масови безредици полицията ще може да използва физическа сила и други помощни средства срещу малолетни деца и бременни жени. Това приеха вчера народните представители, които гласуваха на второ четене текстове от закона за МВР. Същата разпоредба е съществувала и в досегашния закон. В новия текст обаче за първи път точно се изброяват помощните средства, които полицейските органи могат да използват при задържане. Това са белезници, усмирителни ризи, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки, химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването, служебни животни, халосни патрони, водометни и въздухоструйни машини, бронирани машини и вертолети.
Единствено депутатът от ДСБ Атанас Атанасов поиска разпоредбата за бременните и децата да отпадне.
ако ти е интересно, търси и чети, аз не съм нито полицай, нито адвокат, нито съдия
понякога, дори да не съм права, мога да стана адвокат на дявола, само за да се види и друга гледна точка
това е от мен
ако имаш нещо повече да кажеш, се обърни към народния си представител и поискай промени
толкова от мен

[quote="snowprincess"]
В случай на масови безредици полицията ще може да използва физическа сила и други помощни средства срещу малолетни деца и бременни жени. Това приеха вчера народните представители, които гласуваха на второ четене текстове от закона за МВР. Същата разпоредба е съществувала и в досегашния закон. В новия текст обаче за първи път точно се изброяват помощните средства, които полицейските органи могат да използват при задържане. Това са белезници, усмирителни ризи, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки, химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването, служебни животни, халосни патрони, водометни и въздухоструйни машини, бронирани машини и вертолети.
Единствено депутатът от ДСБ Атанас Атанасов поиска разпоредбата за бременните и децата да отпадне.
Имам какво, но то засяга не закона, а начина, по който ти го цитираш, така че се обърнах към текста на самия закон (последни промени от 2010), включително и въпросната поправка, както и изброяването на "помощни средства".
Чл. 73. (1) Физическа сила и помощни средства се използват след предупреждение, с
изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници.
(2) Използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната
обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на правонарушителя.
(3) При използването на физическа сила и помощни средства полицейските органи са
длъжни по възможност да пазят здравето и да вземат всички мерки за опазване живота на
лицата, срещу които са насочени.
(4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно
след постигане целта на приложената мярка.
(5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение
на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови
безредици, когато са изчерпани всички други средства.
Иначе казано - едно ченге не може току тъй да тупа Х, защото Х е оказал съпротива.
В случаите с бременни и деца, ченгето може, но - само при масови безредици и след като са изчерпани всички други средства.
В конкретната ситуация с пича ми се струва, че ченгетата ще трябва да докажат, че не са могли да се справят с един пийнал и не особено физически як младеж по друг начин, освен да го ступат здраво.
За бременните и децата важи същото, с масови или без масови безредици.
Като ченгета те са длъжни да съобразяват ситуацията и да преценяват какво могат и какво не.
Преди да го направят.
Следващите членове регламентират и случаите, в които полицията може да използва оръжие.
Имам какво, но то засяга не закона, а начина, по който ти го цитираш, така че се обърнах към текста на самия закон (последни промени от 2010), включително и въпросната поправка, както и изброяването на "помощни средства".
Чл. 73. (1) Физическа сила и помощни средства се използват след предупреждение, с
изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници.
(2) Използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната
обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на правонарушителя.
(3) При използването на физическа сила и помощни средства полицейските органи са
длъжни по възможност да пазят здравето и да вземат всички мерки за опазване живота на
лицата, срещу които са насочени.
(4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно
след постигане целта на приложената мярка.
(5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение
на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови
безредици, когато са изчерпани всички други средства.
Иначе казано - едно ченге не може току тъй да тупа Х, защото Х е оказал съпротива.
В случаите с бременни и деца, ченгето може, но - само при масови безредици и след като са изчерпани всички други средства.
В конкретната ситуация с пича ми се струва, че ченгетата ще трябва да докажат, че не са могли да се справят с един пийнал и не особено физически як младеж по друг начин, освен да го ступат здраво.
За бременните и децата важи същото, с масови или без масови безредици.
Като ченгета те са длъжни да съобразяват ситуацията и да преценяват какво могат и какво не.
Преди да го направят.
Следващите членове регламентират и случаите, в които полицията може да използва оръжие.
Re: Нашата милиция ни пази...
защо наричаш нещата с истинските им имена! защо!!!Света вода ненапита написа:Ън написа: Още ли не си се прекръстил на Св. Н2О ненапита? Много щи тича
ооо, кръстник...![]()
п.п. май си скъсал предния потник, та искаш сега друг да ги купувам, а? току се сетиш ново име значииии...
п.п.п.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- Света вода ненапита
вода е течност, която не се състои само от молекулите на Н2О... или поне така разбираме понятието... особено, когато е свързано с понятието "света", хеле пък и с "ненапита"...Semiramis написа::blink: ъъъ... кое е по-истинско - вода или Н2О, всъщност
Виж подводницата!
Всъщност, къде къде, по- добре звучи- Свети C2H5OH, ненапитSemiramis написа:защо наричаш нещата с истинските им имена! защо!!!Света вода ненапита написа:Ън написа: Още ли не си се прекръстил на Св. Н2О ненапита? Много щи тича
ооо, кръстник...![]()
п.п. май си скъсал предния потник, та искаш сега друг да ги купувам, а? току се сетиш ново име значииии...
п.п.п.
:blink: ъъъ... кое е по-истинско - вода или Н2О, всъщност

- Света вода ненапита
това на тебе повече ще ти подхождаЪн написа: Всъщност, къде къде, по- добре звучи- Свети C2H5OH, ненапит
Виж подводницата!
Мълчи сега, и аз по въпроса за кръстниците и потниците си замълчах.Semiramis написа:защо наричаш нещата с истинските им имена! защо!!!Света вода ненапита написа:Ън написа: Още ли не си се прекръстил на Св. Н2О ненапита? Много щи тича
ооо, кръстник...![]()
п.п.п.
:blink: ъъъ... кое е по-истинско - вода или Н2О, всъщност
Panta rhei...
проблема на днешната милиция
е че не познават закона
както и министеро им не го познава
ма той е политическо лице и не е толку длъжен
той требе да е политически коректен
и да произнася словата дадени му от екипа му
аз питам за тия, дето уж требе да са професионалисти
е че не познават закона
както и министеро им не го познава
ма той е политическо лице и не е толку длъжен
той требе да е политически коректен
и да произнася словата дадени му от екипа му
аз питам за тия, дето уж требе да са професионалисти
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...