Настана време за традиционното чеверме в с. Арда. Вечерта пред камината Ванката даде инструкции: "Това е първото МИ самостоятелно чеверме. Искам много да се стараеТЕ.":lol:
Трябва да им призная на мъжете, че наистина много се стараха. Към обяд вече бяха навъртяли сериозна сметка за бира, след което се изпокриха в постелите. И край чевермето настъпи матриархат. Тва сега го пиша специално за Грийн, щото едно време рече, че жените в такива моменти трябва само да режат салати, да пият и да ядат. Дълго пазя този болезнен спомен и амбицията да му покажа, че и аз мога барбар с мъжете. Какво виждате на снимката, ако не отговорност и вещина?!

Планинската пролет носеше дъжд с променлив интензитет. Това не беше предвидено. Ванката крачеше наоколо с мрачен поглед. Не посмях да снимам майсторите на мръвката под пороя, защото се страхувах, че ще ме удари с нещо тежко. После обаче се оказа, че чевермето и дъждът вървят заедно открай време
Иван не откъсна поглед от агнето цели 6-7 часа, след което, вече на масата, така и не регистрира съприкосновение с месото. Контактът си остана само зрителен, защото бе преял визуално.
След обилния дъжд изгря слънце и окъпаните в искри хълмове наоколо зовяха.

Следващото утро бе мокро, с дъх на мъх. Зашляпах нагоре по баира в търсене на млада коприва.

На избори като на избори...

На 3км от главния път Бачково-Чепеларе се намира село Косово. Притежава потенциала на бъдеща Ковачевица. В момента се реставрират къщи, част от които с европари.

Рибарникът на с. Смилян. Въпреки цялата грация, с която хвърлях въдицата, хванах само 2 пъстърви. Силата ми е в чевермето.
[/img]