Явно идва пролетта
ПП. Сори, обаче с фотоапарата хич не ме бива още...
А някой може ли да ги познае какви са по размазаните им изображения? Интересно ми е просто...
ППП. И Добро утро де

Точно това си помислих и аз онзи ден, като видях ято...или може би стадо птици (огромни бяха, затова:lol:) които в първия момент помислих, че са пеликани, щото тук си ги имаме в изобилие, но тези повече ми приличаха на щъркели.Gaspode написа: Явно идва пролетта
Ястреб или ветрушка, носи се леко по течението, като описва кръгове. Трудна задача си си поставил, близо година вече преследвам подобни хищни птици, апарата е виновен за всичко, автофокусите са много бавни, а на ръчно е невъзможно, проблема се засилва и от голямото разстояние. Хубави снимки стават преди залез, или изгрев, необходимо е слънцето да е ниско, близо до хоризонта, за да може светлината да огрява птицата отдолу, така се получава хубав контраст, излизат детайли на оперението, цветовете, а когато слънцето е високо, това е невъзможно, птицата е еднакво тъмна.Gaspode написа:тези двамата си играят на гоненица пред прозорците ни.
Явно идва пролетта
А някой може ли да ги познае какви са по размазаните им изображения? Интересно ми е просто...
ППП. И Добро утро де

И аз за ястреб си мислех.... ма съм толкова орнитолог колкото и балерина :)БоЕВ написа:Ястреб или ветрушка, носи се леко по течението, като описва кръгове. Трудна задача си си поставил, близо година вече преследвам подобни хищни птици, апарата е виновен за всичко, автофокусите са много бавни, а на ръчно е невъзможно, проблема се засилва и от голямото разстояние. Хубави снимки стават преди залез, или изгрев, необходимо е слънцето да е ниско, близо до хоризонта, за да може светлината да огрява птицата отдолу, така се получава хубав контраст, излизат детайли на оперението, цветовете, а когато слънцето е високо, това е невъзможно, птицата е еднакво тъмна.Gaspode написа:тези двамата си играят на гоненица пред прозорците ни.
Явно идва пролетта
ППП. И Добро утро де
Имаш шанс - използвай го. То и аз не ги разбирам много-много птиците, ама върша невероятни неща, само и само да мога да се доближа до тях и да ги снимам.Gaspode написа:
И аз за ястреб си мислех.... ма съм толкова орнитолог колкото и балерина :)
Не съм си поставял задача, макар че сега като го казваш... може пък да си поставя и да опитам
Просто днес се мотаха пред прозореца цяла сутрин. Едното мина веднъж толкова близо... все едно да се похвали колко е красиво... и аз не изтраях и грабнах фотото. Тия снимки пробвах да ги правя в режим на много снимки бързо една след друга. Оказа се, че повече съм снимал празно небе или прозорецаНо имаше и една-две читави снимки...
Ще понаблюдавам малко... всеки ден се мотат тук... само на мен времето ми е кът... Но пък кой знае - може да ми излезе късмета някой ден :)
Gaspode написа:
И аз за ястреб си мислех.... quote]
Мисля, че са соколчета

Прилича ми на герак (вид сокол - мишелов).Gaspode написа:А стига бе...
Гларуси... гугутки...
Тва са хищни птици на 100%
Само че какви?
Иначе е пълно с каки свраки покрай нас...
Белград... при ясно времеfrisky lioness написа:Remmivs написа:Ми той живее почти в полето.
Верно:lol::lol::lol: Казвал е, че от тях се вижда....кво там беше? Нещо зад границата![]()
:winkw:
Интересно ще е да се види:lol::lol: Въздушна пИшка:lol::lol: ПерверзникGaspode написа:
ППП. А за каките свраките ако знаете как ме сърбят ръцете да взема въздушната пишка като ги гледам подредени на жиците... някой ден няма да устискам

Мдааааа4avdar4e написа:Абе, да го не фане тока от жиците, дето са се подредили по тях, че тогава лошоfrisky lioness написа: Интересно ще е да се види:lol::lol: Въздушна пИшка:lol::lol: Перверзник
Сигурно много ще ги боли кат ги напикаеш:lol::lol::lol:
Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:4avdar4e написа:Абе, да го не фане тока от жиците, дето са се подредили по тях, че тогава лошоfrisky lioness написа: Интересно ще е да се види:lol::lol: Въздушна пИшка:lol::lol: Перверзник
Сигурно много ще ги боли кат ги напикаеш:lol::lol::lol:
Ти мани, бъзикаме се ние, обаче на Звеневия братчед му така си замина. Пийнал на гости, тръгнал да си ходи, по пътя му се допикало, ама да вземе да уцели ел. табло.... Ей, човешката глупост край нямаRemmivs написа: Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Ужас! Нелепо...4avdar4e написа:Ти мани, бъзикаме се ние, обаче на Звеневия братчед му така си замина. Пийнал на гости, тръгнал да си ходи, по пътя му се допикало, ама да вземе да уцели ел. табло.... Ей, човешката глупост край нямаRemmivs написа: Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Киро Секирата подобен случай го обясняваше така: "Субект в състояние на тежко душевно разстройство започнал да рекристализира върху оголен проводник..."4avdar4e написа:Ти мани, бъзикаме се ние, обаче на Звеневия братчед му така си замина. Пийнал на гости, тръгнал да си ходи, по пътя му се допикало, ама да вземе да уцели ел. табло.... Ей, човешката глупост край нямаRemmivs написа: Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Много ми харесваше по време на лекции да се обърне към читанките от първия ред и да каже:Gaspode написа:Киро Секирата подобен случай го обясняваше така: "Субект в състояние на тежко душевно разстройство започнал да рекристализира върху оголен проводник..."4avdar4e написа:Ти мани, бъзикаме се ние, обаче на Звеневия братчед му така си замина. Пийнал на гости, тръгнал да си ходи, по пътя му се допикало, ама да вземе да уцели ел. табло.... Ей, човешката глупост край нямаRemmivs написа: Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Набило ми се е в главата от първи курс още...
А другата му изцепка беше:
КС - Вие каква специалност бяхте
Ние - Изчислителна техника
КС - Ооооо, ама вие сте мои хора бе... ми то изчислителната техника е клонче на металознанието
Ние -:shocked::shocked: