Цяла сутрин...

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Цяла сутрин...

Мнение от Gaspode »

тези двамата си играят на гоненица пред прозорците ни.

Изображение

Изображение

Явно идва пролетта :grin:

ПП. Сори, обаче с фотоапарата хич не ме бива още...
А някой може ли да ги познае какви са по размазаните им изображения? Интересно ми е просто...

ППП. И Добро утро де :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

ми де да знам - много големи крила за гугутки
пък в градо какво друго да е...:roll:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Цяла сутрин...

Мнение от Ън »

Гларуси. :grin: Нали си ги имате и в София вече...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа: Явно идва пролетта
Точно това си помислих и аз онзи ден, като видях ято...или може би стадо птици (огромни бяха, затова:lol:) които в първия момент помислих, че са пеликани, щото тук си ги имаме в изобилие, но тези повече ми приличаха на щъркели.
Бяха доста далече и затова не съм сигурна, но наистина не летяха, тежко като пеликаните, не им висяха гушите, и по ръбчетата в края на крилете имаха черничко.:roll:
Дали е възможно по това време и щъркели вече да се навъртат насам... :huhthink:
От една страна би било хубаво да са щъркели, защото това ще значи, че зимата си е отишла.
Но от друга е лошо, защото ще трябва да сваляме мартениците преди да сме ги сложили.:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И аз гледам две-три вечери подред големи ята птици, явно от юг, но не бяха щъркели. С децата се дзверехме по небето, всъщност те първи ги забелязаха...:cool:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А ние пак гледахме шоу с катерици. Вече са доста спокойни, почти по главите ни минават. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

:lol: Тази сутрин, пътувайки за работа гледах ято птици от прозореца на автобуса, толкова странно се извиваше. :lol: На вълни, събрани на групи и пърхат, пърхат. Тръгнали за някъде или може би вече стигнали. :lol:
Много устремени. :-)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

А стига бе...
Гларуси... гугутки...
Тва са хищни птици на 100%
Само че какви?

Иначе е пълно с каки свраки покрай нас... :grin:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Иначе е пълно с каки свраки покрай нас... :grin:
Сутрин, някъде към 6,30, прелита ято свраки ли са, гарги ли (по-вероятно) с невероятен шум и трясък. Все се присещам за обесването на Левски...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Gaspode написа:тези двамата си играят на гоненица пред прозорците ни.

А някой може ли да ги познае какви са по размазаните им изображения? Интересно ми е просто...

Ястреб или ветрушка, носи се леко по течението, като описва кръгове. Трудна задача си си поставил, близо година вече преследвам подобни хищни птици, апарата е виновен за всичко, автофокусите са много бавни, а на ръчно е невъзможно, проблема се засилва и от голямото разстояние. Хубави снимки стават преди залез, или изгрев, необходимо е слънцето да е ниско, близо до хоризонта, за да може светлината да огрява птицата отдолу, така се получава хубав контраст, излизат детайли на оперението, цветовете, а когато слънцето е високо, това е невъзможно, птицата е еднакво тъмна.:-)

Има някакво объркване и сред птиците, наблюдавам ято диви гъски, непрекъснато сменят посоките, ту на север, ту на юг

Изображение

Да, пролетта е дошла...и се страхувам, едно застудяване от няколко дена и...край...
Днес видях много гущери и пеперуда

Изображение

кокичетата вече прецъфтяват

Изображение

синчецът е в зенита на своята хубост

Изображение

пчелите жужат настървено и прехвърчат от цвят на цвят

Изображение

И още много нещица характерни за пролетта, снимах и цъфнала череша, бадемите също са разцъфнали, джанките почти са готови...абе тотално объркване...два, три дни ниски температури или слана и реколтата от овошки е унищожена...:roll:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
Gaspode написа:тези двамата си играят на гоненица пред прозорците ни.

Ястреб или ветрушка, носи се леко по течението, като описва кръгове. Трудна задача си си поставил, близо година вече преследвам подобни хищни птици, апарата е виновен за всичко, автофокусите са много бавни, а на ръчно е невъзможно, проблема се засилва и от голямото разстояние. Хубави снимки стават преди залез, или изгрев, необходимо е слънцето да е ниско, близо до хоризонта, за да може светлината да огрява птицата отдолу, така се получава хубав контраст, излизат детайли на оперението, цветовете, а когато слънцето е високо, това е невъзможно, птицата е еднакво тъмна.:-)
И аз за ястреб си мислех.... ма съм толкова орнитолог колкото и балерина :)
Не съм си поставял задача, макар че сега като го казваш... може пък да си поставя и да опитам :shy::grin:
Просто днес се мотаха пред прозореца цяла сутрин. Едното мина веднъж толкова близо... все едно да се похвали колко е красиво... и аз не изтраях и грабнах фотото. Тия снимки пробвах да ги правя в режим на много снимки бързо една след друга. Оказа се, че повече съм снимал празно небе или прозореца :shy: Но имаше и една-две читави снимки...
Ще понаблюдавам малко... всеки ден се мотат тук... само на мен времето ми е кът... Но пък кой знае - може да ми излезе късмета някой ден :)

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Gaspode написа:
И аз за ястреб си мислех.... ма съм толкова орнитолог колкото и балерина :)
Не съм си поставял задача, макар че сега като го казваш... може пък да си поставя и да опитам :shy::grin:
Просто днес се мотаха пред прозореца цяла сутрин. Едното мина веднъж толкова близо... все едно да се похвали колко е красиво... и аз не изтраях и грабнах фотото. Тия снимки пробвах да ги правя в режим на много снимки бързо една след друга. Оказа се, че повече съм снимал празно небе или прозореца :shy: Но имаше и една-две читави снимки...
Ще понаблюдавам малко... всеки ден се мотат тук... само на мен времето ми е кът... Но пък кой знае - може да ми излезе късмета някой ден :)
Имаш шанс - използвай го. То и аз не ги разбирам много-много птиците, ама върша невероятни неща, само и само да мога да се доближа до тях и да ги снимам.:( Серийната снимка не е добра идея, птиците летят бързо и излизат от обсега на обектива, път трябва да имаш и добър следящ фокус...проба-грещка, проба-грешка и много търпение. Чакам да ги видя. Успех!:-)
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Много трудно се снимат пилци в полет. Така, както са извити крилете назад, може и соколи да са...
Наздраве :cool:
І

Мнение от І »

Три такива днес обикаляха на ливадето дет си пусках самолеДите. На около 150 метра височина. Кефеха се. Въобще не махаха с крила, само си джиткаха наоколо... /а аз за това мотори слагам :twisted:/. Гадове! :lol:
Пилци, орел с ориз... :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Gaspode написа:
И аз за ястреб си мислех.... quote]

Мисля, че са соколчета
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
B-52

Мнение от B-52 »

Как им завиждам ако знаете. Преди няколко седмици седяхме на старта и чакахме да раздуха. Две момчета скочиха с надеждата да се извадят нагоре ама нищо - едното само се поразлюля във въздуха и толкова. Малко след това на същото място се намести някаква птица - хищна беше, големи криле, извит клюн, незнам каква е била точно и само се разпери и се остави на течението да я издигне. Завой наляво, завой надясно, маневрираше в рамките на около 2кв.м... искрено, ама съвсем искрено и завидях :)
всеки шут отзад - крачка напред :)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:А стига бе...
Гларуси... гугутки...
Тва са хищни птици на 100%
Само че какви?

Иначе е пълно с каки свраки покрай нас... :grin:
Прилича ми на герак (вид сокол - мишелов).
Ама е много интересно какво правят в града?! Обикновено са в полето...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:Прилича ми на герак (вид сокол - мишелов).
Ама е много интересно какво правят в града?! Обикновено са в полето...
Ми той живее почти в полето. :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:Ми той живее почти в полето. :grin:

Верно:lol::lol::lol: Казвал е, че от тях се вижда....кво там беше? Нещо зад границата :huhthink: :grin::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа:
Remmivs написа:Ми той живее почти в полето. :grin:

Верно:lol::lol::lol: Казвал е, че от тях се вижда....кво там беше? Нещо зад границата :huhthink: :grin::winkw:
Белград... при ясно време :grin::grin:

Така е - до полето съм почти. Обаче тези двете са се изпедепцали вече - виждал съм ги да си тръгват от нашия блок с мишка в ноктите :grin: Тарикати :grin:

ПП. Боев ми пусна мухата... сега ще почна да ги дебна... лошото е, че само в събота и неделя мога...

ППП. А за каките свраките ако знаете как ме сърбят ръцете да взема въздушната пишка като ги гледам подредени на жиците... някой ден няма да устискам :shy::grin:

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:
ППП. А за каките свраките ако знаете как ме сърбят ръцете да взема въздушната пишка като ги гледам подредени на жиците... някой ден няма да устискам :shy::grin:
Интересно ще е да се види:lol::lol: Въздушна пИшка:lol::lol: Перверзник:grin:

Сигурно много ще ги боли кат ги напикаеш:lol::lol::lol:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Интересно ще е да се види:lol::lol: Въздушна пИшка:lol::lol: Перверзник:grin:

Абе, да го не фане тока от жиците, дето са се подредили по тях, че тогава лошо :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
frisky lioness написа: Интересно ще е да се види:lol::lol: Въздушна пИшка:lol::lol: Перверзник:grin:

Абе, да го не фане тока от жиците, дето са се подредили по тях, че тогава лошо :grin:
Мдааааа
Веднага се фанахте на кукичката :grin::blum::blum:

Аз издалече ще ги... ъъъ... таковата... с пИшката... :grin::grin:
Има-няма към 40 метра са...

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:

Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:
Аз издалече ще ги... ъъъ... таковата... с пИшката... :grin::grin:
Има-няма към 40 метра са...

Малиии:blink::shocked:

:grin::grin:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Ти мани, бъзикаме се ние, обаче на Звеневия братчед му така си замина. Пийнал на гости, тръгнал да си ходи, по пътя му се допикало, ама да вземе да уцели ел. табло.... Ей, човешката глупост край няма :(
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Бррррррр
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
Remmivs написа: Въй!!!! Чак мен ме заболя!!! Абе, чаве, мое ли така рано сутрин. Ток по пишката.... Уджас!!!:shocked::blink::shocked:
Ти мани, бъзикаме се ние, обаче на Звеневия братчед му така си замина. Пийнал на гости, тръгнал да си ходи, по пътя му се допикало, ама да вземе да уцели ел. табло.... Ей, човешката глупост край няма :(
Ужас! Нелепо...
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Киро Секирата подобен случай го обясняваше така: "Субект в състояние на тежко душевно разстройство започнал да рекристализира върху оголен проводник..." :grin::grin:

Набило ми се е в главата от първи курс още...

А другата му изцепка беше:
КС - Вие каква специалност бяхте
Ние - Изчислителна техника
КС - Ооооо, ама вие сте мои хора бе... ми то изчислителната техника е клонче на металознанието
Ние - :shocked::shocked::shocked:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
4avdar4e написа:
Киро Секирата подобен случай го обясняваше така: "Субект в състояние на тежко душевно разстройство започнал да рекристализира върху оголен проводник..." :grin::grin:

Набило ми се е в главата от първи курс още...

А другата му изцепка беше:
КС - Вие каква специалност бяхте
Ние - Изчислителна техника
КС - Ооооо, ама вие сте мои хора бе... ми то изчислителната техника е клонче на металознанието
Ние - :shocked::shocked::shocked:
Много ми харесваше по време на лекции да се обърне към читанките от първия ред и да каже:
- Какво колежки? Не е, като да се вари боб, нали?!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Публикувай отговор