............

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

............

Мнение от Ън »

............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:06, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Наблюдателни ли сте?

Мнение от frisky lioness »

[unknown] написа:Аз без подсказките не можах да се справя тук :-)

И аз:(:shy:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Нищо не се променя. Това е според мен закачката. :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:Нищо не се променя. Това е според мен закачката. :grin:
Аз опитах последователно да цъкам по всички възможни места, докато не ми писна. Резултат никакъв :lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Променя се. На третата снимка с коня се появяват некви пънове в калта до гората:grin::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Не е така, друже. Променя се. Насочи си вниманието там където ти акцентират при подсказването. Ще ви помогна за първото- долният ляв ъгъл на сиренцето

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:
Променя се. На третата снимка с коня се появяват некви пънове в калта до гората:grin::winkw:
Да, аз стигнах до облаците и ми писна.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Аз опитах последователно да цъкам по всички възможни места, докато не ми писна. Резултат никакъв :lol:
Не може така. Трябва да изчакаш да настъпи промяната и след това да я маркираш. Измислили са го. Иначе и баба знае да цъка навсякъде... :grin:

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа:
Не е така, друже. Променя се. Насочи си вниманието там където ти акцентират при подсказването. Ще ви помогна за първото- долният ляв ъгъл на сиренцето
С твойта подсказка го докарах до надупения дядо.. После пак ми писна :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Може би и тази закачка е свързана с нещо подобно. Във всеки случай и аз не долових промяна. :grin:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

[unknown] написа:
frisky lioness написа:
Да, аз стигнах до облаците и ми писна.
Аз не. Явно ми е писнало по-рано. Стигнах до надупения Коледа:-):winkw:
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
[unknown] написа:
С твойта подсказка го докарах до надупения дядо.. После пак ми писна :grin:
А аз до мацката с куфара, ама наистина става досадно по някое време.
На картинката с надупения дядо расте червената покривка над камината. Левият ъгъл. :lol:
Последно промяна от Ън на 14.02.07, 10:54, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Може би и тази закачка е свързана с нещо подобно. Във всеки случай и аз не долових промяна. :grin:
Това е друго.
Става въпрос за прословутият 25-ти кадър.
Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го възприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент: Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 25-тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, е сниман Едуърд Нортън като сянка. В много психофилми и филми на ужасите също се използва.
Гадна работа...
Последно промяна от Ън на 14.02.07, 10:57, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Това е друго. Става въпрос за прословутият 25-ти кадър. Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го вазприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент. Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 259тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, дават Едуърд Нортън като сянка. Във много психофилми и филми на ужасите също се използва. Гадна работа...
Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Със сигурност е използван и във "Боен Клуб"
Ахъм, докато работи като кино-оператор Тайлър влага кадър с полови органи във всеки филм :grin: Така поне е в книгата, във филма не помня...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:
Това е друго.
Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го възприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент: Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 25-тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, е сниман Едуърд Нортън като сянка. В много психофилми и филми на ужасите също се използва.
Гадна работа...
Оказва се, че това е по-скоро мит. Наскоро гледах филм по NG. Подсъзнателната реклама (допрагова още) я развенчаха.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
[unknown] написа:
Това е друго. Става въпрос за прословутият 25-ти кадър. Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го вазприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент. Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 259тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, дават Едуърд Нортън като сянка. Във много психофилми и филми на ужасите също се използва. Гадна работа...
Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
Това пък е трето.
Паметта за еднотипни събития, вече преживяни по подобен начин. Помага ни да реагираме по- бързо. Например в критични ситуация. Става катастрофа. Още преди удара, мозъкът е изпратил импулси за действие в критична ситуация...

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
Ние сме ограничени и наистина виждаме с мозъка си. За мен най-удивително беше онова със виолетовите точки, които изчезваха и оставаше само една - зелета и въртяща се ако концентрираш погледа си върху кръстчето в средата. А ако следиш движението не виждаш зелената точка. Ще се опитам да го изкопая.

Изкопах го всъщност. Ноо сам добАр!

http://www.patmedia.net/marklevinson/co ... usion.html
Последно промяна от Remmivs на 14.02.07, 11:05, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:
[unknown] написа:
Това е друго.
Гадна работа...
Оказва се, че това е по-скоро мит. Наскоро гледах филм по NG. Подсъзнателната реклама (допрагова още) я развенчаха.
Специално в "Боен клуб" го даваха кадър по кадър. В 25-тият кадър се вижда Едуард Нортън. Не си спомням по коя телевизия беше, но пак някоя от научнопопулярните. Там доказваха, че съществува. Не знам къде е истината, но бяха доста убедителни.

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:Специално в "Боен клуб" го даваха кадър по кадър. В 25-тият кадър се вижда Едуард Нортън. Не си спомням по коя телевизия беше, но пак някоя от научнопопулярните. Там доказваха, че съществува. Не знам къде е истината, но бяха доста убедителни.
Бе може и да го правят. Но нямало ефект. Това исках да кажа, друже.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:
vyara написа:Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
Ние сме ограничени и наистина виждаме с мозъка си. За мен най-удивително беше онова със виолетовите точки, които изчезваха и оставаше само една - зелета и въртяща се ако концентрираш погледа си върху кръстчето в средата. А ако следиш движението не виждаш зелената точка. Ще се опитам да го изкопая.

Велико е това :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:

Мда, това съм го виждала. :-)
Изображение
Аватар
Амаранта

Re: Наблюдателни ли сте?

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:Аз без подсказките не можах да се справя тук :-)
Много е забавно /поне за мен,де/.
Публикувай отговор