............
............
............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:06, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Наблюдателни ли сте?
[unknown] написа:Аз без подсказките не можах да се справя тук
И аз:(:shy:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не може така. Трябва да изчакаш да настъпи промяната и след това да я маркираш. Измислили са го. Иначе и баба знае да цъка навсякъде...4avdar4e написа:Аз опитах последователно да цъкам по всички възможни места, докато не ми писна. Резултат никакъвRemmivs написа:Нищо не се променя. Това е според мен закачката.

С твойта подсказка го докарах до надупения дядо.. После пак ми писна[unknown] написа:Не е така, друже. Променя се. Насочи си вниманието там където ти акцентират при подсказването. Ще ви помогна за първото- долният ляв ъгъл на сиренцетоRemmivs написа:Нищо не се променя. Това е според мен закачката.
Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Може би и тази закачка е свързана с нещо подобно. Във всеки случай и аз не долових промяна.
Може би и тази закачка е свързана с нещо подобно. Във всеки случай и аз не долових промяна.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз не. Явно ми е писнало по-рано. Стигнах до надупения Коледа:-):winkw:[unknown] написа:Да, аз стигнах до облаците и ми писна.frisky lioness написа:Променя се. На третата снимка с коня се появяват некви пънове в калта до горатаRemmivs написа:Нищо не се променя. Това е според мен закачката.:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
А аз до мацката с куфара, ама наистина става досадно по някое време.4avdar4e написа:С твойта подсказка го докарах до надупения дядо.. После пак ми писна[unknown] написа:Не е така, друже. Променя се. Насочи си вниманието там където ти акцентират при подсказването. Ще ви помогна за първото- долният ляв ъгъл на сиренцетоRemmivs написа:Нищо не се променя. Това е според мен закачката.
На картинката с надупения дядо расте червената покривка над камината. Левият ъгъл.
Последно промяна от Ън на 14.02.07, 10:54, променено общо 1 път.

Това е друго.vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Става въпрос за прословутият 25-ти кадър.
Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го възприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент: Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 25-тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, е сниман Едуърд Нортън като сянка. В много психофилми и филми на ужасите също се използва.
Гадна работа...
Последно промяна от Ън на 14.02.07, 10:57, променено общо 1 път.

Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.[unknown] написа:Това е друго. Става въпрос за прословутият 25-ти кадър. Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го вазприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент. Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 259тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, дават Едуърд Нортън като сянка. Във много психофилми и филми на ужасите също се използва. Гадна работа...
Оказва се, че това е по-скоро мит. Наскоро гледах филм по NG. Подсъзнателната реклама (допрагова още) я развенчаха.[unknown] написа:Това е друго.vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го възприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент: Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 25-тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, е сниман Едуърд Нортън като сянка. В много психофилми и филми на ужасите също се използва.
Гадна работа...
Това пък е трето.vyara написа:Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.[unknown] написа:Това е друго. Става въпрос за прословутият 25-ти кадър. Човешкото око улавя само 24-кадъра в секунда. Затова и кинолентите са със 24 кадъра. Когато добавят 25-ти кадър, окото не го вижда, но мозъкът го вазприма. Още преди няколко десетилетия са направили експеримент. Две групи хора гледат един и същи филм. На едната група пускат 25-ти кадър в секунда- пустини, жадни хора, пиене на вода и т.н. След филма повечето хора от тази група тичали да пият вода умряли от жажда. Другата група съвсем нормално си тръгнала...vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
До колкото знам се водеха спорове да се забрани използването на 259тият кадър, защото е непочтенно. Не знам докъде стигнаха. Със сигурност е използван и във "Боен Клуб" Там на фона на Брат Пит, дават Едуърд Нортън като сянка. Във много психофилми и филми на ужасите също се използва. Гадна работа...
Паметта за еднотипни събития, вече преживяни по подобен начин. Помага ни да реагираме по- бързо. Например в критични ситуация. Става катастрофа. Още преди удара, мозъкът е изпратил импулси за действие в критична ситуация...

Ние сме ограничени и наистина виждаме с мозъка си. За мен най-удивително беше онова със виолетовите точки, които изчезваха и оставаше само една - зелета и въртяща се ако концентрираш погледа си върху кръстчето в средата. А ако следиш движението не виждаш зелената точка. Ще се опитам да го изкопая.vyara написа:Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
Изкопах го всъщност. Ноо сам добАр!
http://www.patmedia.net/marklevinson/co ... usion.html
Последно промяна от Remmivs на 14.02.07, 11:05, променено общо 1 път.
Специално в "Боен клуб" го даваха кадър по кадър. В 25-тият кадър се вижда Едуард Нортън. Не си спомням по коя телевизия беше, но пак някоя от научнопопулярните. Там доказваха, че съществува. Не знам къде е истината, но бяха доста убедителни.Remmivs написа:Оказва се, че това е по-скоро мит. Наскоро гледах филм по NG. Подсъзнателната реклама (допрагова още) я развенчаха.[unknown] написа:Това е друго.vyara написа:Гледах един филм за човешкото око - как то възприема само отделни фрагменти от картината, а после мозъкът ги сглобява и ние придобиваме представа за това, което виждаме. Беше казано и точно на какви интервали става това възприемане. Имаше експеримент на човек, четящ текст от монитор и на точно определените интервали нещо от текста се променяше, така че той не улавяше тази промяна.
Гадна работа...

Бе може и да го правят. Но нямало ефект. Това исках да кажа, друже.[unknown] написа:Специално в "Боен клуб" го даваха кадър по кадър. В 25-тият кадър се вижда Едуард Нортън. Не си спомням по коя телевизия беше, но пак някоя от научнопопулярните. Там доказваха, че съществува. Не знам къде е истината, но бяха доста убедителни.
Велико е товаRemmivs написа:Ние сме ограничени и наистина виждаме с мозъка си. За мен най-удивително беше онова със виолетовите точки, които изчезваха и оставаше само една - зелета и въртяща се ако концентрираш погледа си върху кръстчето в средата. А ако следиш движението не виждаш зелената точка. Ще се опитам да го изкопая.vyara написа:Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Remmivs написа:Ние сме ограничени и наистина виждаме с мозъка си. За мен най-удивително беше онова със виолетовите точки, които изчезваха и оставаше само една - зелета и въртяща се ако концентрираш погледа си върху кръстчето в средата. А ако следиш движението не виждаш зелената точка. Ще се опитам да го изкопая.vyara написа:Не е само до броя на кадрите, а това, че окото никога не вижда цялата картина, а мозъкът сглобява всичко. Понякога мозъкът не регистрира промяна, защото споменът за някой фрагмент (когато сме хвърлили едно око набързо върху познат обект) допълва представата.
Мда, това съм го виждала.
Re: Наблюдателни ли сте?
Много е забавно /поне за мен,де/.[unknown] написа:Аз без подсказките не можах да се справя тук