Няма нищо по- студено от пролетта

Все същите
Аватар
Green Light

Няма нищо по- студено от пролетта

Мнение от Green Light »

Зимата и лятото са честни сезони. Още от началото си го признават - студена съм и съм горещо. Есента може да е много гадна - светла, много наситено цветна или па ароматна, обаче зад гърба си крие запушен нос и зачервени очи.
Обаче май няма по лъжлива гад от пролетта. В никой друг сезон не се мръзне така.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

http://dnes.dir.bg/news/dazhd-ljato-pro ... 05237?nt=4

поне ще си спестя смяната на дрехите в гардероба.
И ще има много гъби.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Много си е добре времето. Чудно! По всяко време на годината си е идеално.
Като си помисля само за амплитудите във вселената, се чувствам уютно като в пашкул на тази планета. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Много си е добре времето. Чудно! По всяко време на годината си е идеално.
Като си помисля само за амплитудите във вселената, се чувствам уютно като в пашкул на тази планета. :bigsmile:
Вяра, я вземи излез от тая фаза!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:http://dnes.dir.bg/news/dazhd-ljato-pro ... 05237?nt=4

И ще има много гъби.
Ми ако не ще да ги яде?

Бухалка имаш ли?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Вяра, я вземи излез от тая фаза!
Тутакси!
Кажи ми само в коя да вляза. :lol:
Изображение
Аватар
holi_day

Re: Няма нищо по- студено от пролетта

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Зимата и лятото са честни сезони. Още от началото си го признават - студена съм и съм горещо. Есента може да е много гадна - светла, много наситено цветна или па ароматна, обаче зад гърба си крие запушен нос и зачервени очи.
Обаче май няма по лъжлива гад от пролетта. В никой друг сезон не се мръзне така.
като нямало за какво да си говорят хората - обсъждали времето
:blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:

И ще има много гъби.
Ми ако не ще да ги яде?

Бухалка имаш ли?
Кой тва? :huhthink:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:
Тутакси!
ти пъ не се съгласявай веднагически :twisted:
пообиждай го малко
да има кво да се чете :grin:
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Тутакси!
Ами скарвай ми се от време навреме. Щото така като си вселенски щастлива и губя равновесие, да ти кажа.
Редувай щастие с набиване на клинци
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
vyara написа:
Тутакси!
ти пъ не се съгласявай веднагически :twisted:
пообиждай го малко
да има кво да се чете :grin:
Това също.
"Вяра не спори"?!?! 2012 идва
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Ами скарвай ми се от време навреме. Щото така като си вселенски щастлива и губя равновесие, да ти кажа.
Тц, бе, не става така. Не е ефективно. Така ти ще станеш жертва и съвестта ти ще се успокои. :blum::lol:
Изображение
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Green Light написа:
vyara написа:Много си е добре времето. Чудно! По всяко време на годината си е идеално.
Вяра, я вземи излез от тая фаза!
не така, дееее... поптай я просто: Абе Вяра, какво пушиш бре, моме? Кажи и на нас да ни стане толкоз добре, кат на тебе...

Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:
Green Light написа:

И ще има много гъби.
Ми ако не ще да ги яде?

Бухалка имаш ли?
Кой тва? :huhthink:

Ами щото нали се радваш на гъбите. Мислех че си вдигнала мерник на благоверния. Та викам дано да обича гъби. Щото ако не обича имаш нужда от план Б

(ма е изтърквация тоя лаф, и за да се направя на оригинален го развалих)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Света вода ненапита написа:
не така, дееее... поптай я просто: Абе Вяра, какво пушиш бре, моме? Кажи и на нас да ни стане толкоз добре, кат на тебе...

Не трябва да ти става добре, там е работата. Когато не си добре, няма как да ти стане зле. :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа: Ами скарвай ми се от време навреме. Щото така като си вселенски щастлива и губя равновесие, да ти кажа.
Тц, бе, не става така. Не е ефективно. Така ти ще станеш жертва и съвестта ти ще се успокои. :blum::lol:
По- лошо стана. Взе да познаваш. Тва е в десетката. Ако не ми се ядосват, не мога да кажа глей па тия колко бъркат по отношение на мене и не мога да разбера че съм прав.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: По- лошо стана. Взе да познаваш. Тва е в десетката. Ако не ми се ядосват, не мога да кажа глей па тия колко бъркат по отношение на мене и не мога да разбера че съм прав.
Ти знайш ли, кака, мъжа ми откога ми го врътка тоз номер? :grin:
Манипулирана съм аз и знам. :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Green Light написа:Зимата и лятото са честни сезони. Още от началото си го признават - студена съм и съм горещо. Есента може да е много гадна - светла, много наситено цветна или па ароматна, обаче зад гърба си крие запушен нос и зачервени очи.
като нямало за какво да си говорят хората - обсъждали времето
Ама аз имам за какво да си говоря. Непрекъснато го правя. С една колежка се разминаваме по стълбите. Аз викам ъхъ така ще стане, а тя - ми ще го взема тва, само трябва да ме изчакате После и двамата спряхме и се изгледахме, понеже никой не говореше нито на другия, нито па по телефона. Седиме и се зяпаме с очакване тя от горната площадка нанадолу, аз от долната нагоре. После си разминахме погледите се едно нещо друго сме видели и си отминахме.
Наш колко неща имам да си говоря аз... па и другите
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:
Ами щото нали се радваш на гъбите. Мислех че си вдигнала мерник на благоверния. Та викам дано да обича гъби. Щото ако не обича имаш нужда от план Б
Грийн, нали никъде не си приказвал, че имам благоверен?! Така ще си умра стара мома, бе, човеко. Щото мъжкарите си мислят, че си имам вече. :mad:
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

vyara написа: Не трябва да ти става добре, там е работата. Когато не си добре, няма как да ти стане зле. :lol:

ааа, не си права... нали знаеш каква е разликата между оптимиста и песимиста?
Песимиста казва:
- По-зле не може да стане!
А оптимиста:
- Аааа, може, можееее...
Виж подводницата!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Света вода ненапита написа:
vyara написа: Не трябва да ти става добре, там е работата. Когато не си добре, няма как да ти стане зле. :lol:

ааа, не си права... нали знаеш каква е разликата между оптимиста и песимиста?
Песимиста казва:
- По-зле не може да стане!
А оптимиста:
- Аааа, може, можееее...
Права съм, бе. Аз съм точно като оптимиста. И затова винаги нещата ме устройват. Щото си мисля за много по-лошите варианти. :shy:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:lol: Климатът ще си стане нормално четирисезонен.
И ще свикна с гледката на хора с ботуши и якета до такива по потничета и сандалки - пловдивската пролетно-есенна картинка, която ме втрещява. Едно е да знаеш, че е май месец и може да си по ризка, друго е че е 10 гр и зимата на толкова не си само по ризка.
поживьом - увидем
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
holi_day написа: като нямало за какво да си говорят хората - обсъждали времето
Ама аз имам за какво да си говоря. Непрекъснато го правя. С една колежка се разминаваме по стълбите. Аз викам ъхъ така ще стане, а тя - ми ще го взема тва, само трябва да ме изчакате После и двамата спряхме и се изгледахме, понеже никой не говореше нито на другия, нито па по телефона. Седиме и се зяпаме с очакване тя от горната площадка нанадолу, аз от долната нагоре. После си разминахме погледите се едно нещо друго сме видели и си отминахме.
Наш колко неща имам да си говоря аз... па и другите
хахахаха
нещо от времето може да е, като те слушам. или някаква подозрителна антена около вас... снощи в автобуса една жена - седеше си тихо срещу мен и една спирка преди тази, на която слизам се усмихна загадъчно и каза "тук няма обхвааааааат. вече няколко вечери засичам" ..и си отмести косата от ухото, да видя слушалката...
и нали съм комуникативна...
имам приятел от детските години - мълчалив, с един строг поглед...в разговор периодично сверява - ама ти одеве каза така, сега иначе..в някакви опити да те ловне, че не знаеш какво говориш. или слуша, слуша, и по някое време казва това може ли да го кажеш с просто изречение като за мен :grin: той ми е свикнал, и аз на него ..
и ми се обажда веднъж за кафе - той с едно по-младо момче, споделят едно и също хоби. Тоя малкия - супер приказлив (за лепенка на устата - по Холи :grin:).. от тема на тема скачаме и си дърдорим..
и като се отпусна съвсем, и ме пита - ти верно ли често си говориш с тоя мълчеливия. мен много ме притеснява - никога не знам какво мисли, много е потаен, все един такъв... бе притеснява ме, на тръни стоя.
аз - ами да, що. ясно ми е, че ми следи мисълта щом не си тръгва. също че като продължава да се обажда, за да си говорим (да говоря) начи и мислите не са му много далеч от моите. приеми, че си е такъв и да не ти пука - като ти се говори си говориш. ако има нещо - ще те спре. най-много да седите и да си мълчите (както правите явно). или и това да спре - поне няма да стоиш на тръни...и т.н. Мълчаливия стоя, стоя и каза :grin: За какво си говорите, че се бях отнесъл нещо. И ако може с прости изречения.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа: Седиме и се зяпаме с очакване тя от горната площадка нанадолу, аз от долната нагоре.
и тя с пола, а
мммм ми не е било мн.прилично да зяпаш нагоре :blum:
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа: Ама аз имам за какво да си говоря.
и аз сама си говоря често :blum:
пъ си и повтарям, пъ се и изслушвам
ей, ся си викам - бе, ти като го няма някой, пускаш теми за него. не е ли време да пуснеш по една тема, за тия, дето хукнах се
пъ споря със себе си - ми кво сега, шъ се повтаряш ли?
- аааааааааа не, бе. мъ не моа да измисля друго
да земе да си ги разпределим тия, липсващите
ти за кой шъ отговаряш?
други доброволци има ли :rotfl24:
семирамис, ти с Ън ли шъ се разправяш
Латисия с Гаспод
Ф.Песоа

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

holi_day написа:
Green Light написа: Ама аз имам за какво да си говоря.
и аз сама си говоря често :blum:
пъ си и повтарям, пъ се и изслушвам
ей, ся си викам - бе, ти като го няма някой, пускаш теми за него. не е ли време да пуснеш по една тема, за тия, дето хукнах се
пъ споря със себе си - ми кво сега, шъ се повтаряш ли?
- аааааааааа не, бе. мъ не моа да измисля друго
да земе да си ги разпределим тия, липсващите
ти за кой шъ отговаряш?
други доброволци има ли :rotfl24:
семирамис, ти с Ън ли шъ се разправяш
Латисия с Гаспод
какво пак аз?
аз няма да тормозя Ън тази седмица.
:lol:
само това ти разбрах от поста

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа:аз няма да тормозя Ън тази седмица.
:lol:
само това ти разбрах от поста
важното си го схванала
публично ще заговорничим :rotfl24:
да няма хър-мър и после подмятания
бележките са забранени :twisted:
само вече ку някой от дезертиралите земе да се прави на хептен скромен и че не чете, тогава към него - ЛС, телефон, посещение на място, злепоставяне пред колеги/клиенти/пациенти и пр.
Ф.Песоа

Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

тебе па все на поезия те избива - пролет, есен , тинтири-минтири и незнам си какво
сития търбух е щастлив човек - нищо не го вълнува
та и аз така, та и ти така
и е така с голямото си добро сърце можеш ли да пожелаеш на някой познат повече поезия?
съмнявам се:lol:

п.п. а тия сезони са наистина отвратиелно непостоянни
особено преходните
нито е лято нито е зима - аман
все аз трябва да решавам какво да е
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:тебе па все на поезия те избива - пролет, есен , тинтири-минтири и незнам си какво
сития търбух е щастлив човек - нищо не го вълнува
та и аз така, та и ти така
и е така с голямото си добро сърце можеш ли да пожелаеш на някой познат повече поезия?
съмнявам се:lol:

п.п. а тия сезони са наистина отвратиелно непостоянни
особено преходните
А тебе пък те избива все да правиш коментари, които човек после ги мисли.

Тва дето ме избива на поезия си го пожелах навремето, ма много отдавна. Ученик бях в техникума. Помня момента даже. Даже сега се запитах дали през тия години нарочно не съм я навлякъл тая дреха. Ама не. Избива си ме(да чета).
П.П. Много ви завиждам на таланта, да знаеш. "Защо па Шът,(че и Вяра, и Ремиус и Холидей, кой ли не бе риш) а не аз?!"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: П.П. Много ви завиждам на таланта, да знаеш. "Защо па Шът,(че и Вяра, и Ремиус и Холидей, кой ли не бе риш) а не аз?!"
Аз се самоизключвам. Имам усет за думите, но не и за нещата. За нещата като поезия искам да кажа. Аз съм твърде прагматична, твърде много искам да знам за нещата, правя им дисекция, а това не е никак поетично. Мога например добре да превеждам поезия. Идват ми думи като стихоплетствам, но аз тогава просто си играя, мен тази игра ме забавлява. Аз нямам поетичен талант. Колкото до тебе, ти си нежна, сетивна душа. Е, когато не се правиш на мъж. Но то това важи за всички мъже, не само за теб. Та така. Сетивността е първа, думите са после, само средство.
Поет не значи да пишеш поезия, това е форма на гледане на света.
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

vyara написа: Аз се самоизключвам. Имам усет за думите, но не и за нещата. За нещата като поезия искам да кажа. Аз съм твърде прагматична, твърде много искам да знам за нещата, правя им дисекция, а това не е никак поетично.
ако трябва да те определя с един образ, с една дума, с едно цвете, за мен си водна лилия. Цветовете им чисти, съвършени, уязвими, чувствени. А стъблата им силни, жилави, здрави, упорити /прагматични, един вид :lol:/. Само дето имам усещането,че при теб на повърхността е стъблото, а цветът го криеш :-)

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

windcolours написа:
vyara написа: Аз се самоизключвам. Имам усет за думите, но не и за нещата. За нещата като поезия искам да кажа. Аз съм твърде прагматична, твърде много искам да знам за нещата, правя им дисекция, а това не е никак поетично.
ако трябва да те определя с един образ, с една дума, с едно цвете, за мен си водна лилия. Цветовете им чисти, съвършени, уязвими, чувствени. А стъблата им силни, жилави, здрави, упорити /прагматични, един вид :lol:/. Само дето имам усещането,че при теб на повърхността е стъблото, а цветът го криеш :-)

Изображение
Оооо, ласкаеш ме, което е лошо, равносилно е на обида. :winkw:
Нищо такова няма, аз просто се боря с демоните си, наблюдавам черното и бялото у мен си и се опитвам да ги разбирам. Ако правя нещо повече, то е само, че отдавам по-голямо значение на тези вътрешни процеси, което нито ме издига, нито ме прави по-добра, нито по-малко суетна или по-малко глупава от някой, който се държи далеч по-естествено и не си мъти сам главата. :lol:
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

vyara написа: Оооо, ласкаеш ме, което е лошо, равносилно е на обида. :winkw:
каква обида, какво ласкателство видя...уххх...нещо не се изразявам напоследък правилно явно:roll:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

windcolours написа:
каква обида, какво ласкателство видя...уххх...нещо не се изразявам напоследък правилно явно:roll:
споко, много добре се изразяваш. толкова хубаво си го казала, ама Вяра е кривиндел от време на време и чак обида го изкара.
и аз мисля като теб, много ми хареса написаното.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа: .. Имам усет за думите, но не и за нещата. За нещата като поезия искам да кажа....
Това просто не е верно. Нямаш вярна представа за себе си, Вяра.

Надолу нещата за дисекцията и прагматизма са верни. Но това важи и за мен, който с удоволствие приемам "обвинения" в поетичност .
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:
windcolours написа:
споко, много добре се изразяваш. толкова хубаво си го казала, ама Вяра е кривиндел от време на време и чак обида го изкара.
и аз мисля като теб, много ми хареса написаното.
То тя така го изкара че става троен финт комплименти.
Всички сте кривиндели. Аз съм само нормален на това място. Това е толкова ясно, че няма накъде.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:п.п. а тия сезони са наистина отвратиелно непостоянни
особено преходните
Така и така ти развалиха финала, значи може вече да се обадя непоетично, или може би напротив - всички сезони станаха преходни.
Много е шантаво.
Panta rhei...
Публикувай отговор