кажете за изкуствения риф от самолета...

Все същите
Аватар
holi_day

кажете за изкуствения риф от самолета...

Мнение от holi_day »

във всички новини го повтарят и затретват

ми това не е ли равностойно като да хвърлиш голямогабаритен боклук в морето?

http://www.dnevnik.bg/morski/2011/05/13 ... izkustven/
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

четох новината на няколко места и ми е странно, че еколозите мълчат. Или поне не намерих тяхно възражение...
Да цопнеш толку метал в морето е свинщина.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Бъркаш еколози с природозащитници... Еколозите трябва да са щастливи дори :)
Супер е, че го топват а не го режат за скрап... кеф... тъй се прави, колкото повече щасливи хора - по-добре...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

itcome написа:Бъркаш еколози с природозащитници... Еколозите трябва да са щастливи дори :)
Супер е, че го топват а не го режат за скрап... кеф... тъй се прави, колкото повече щасливи хора - по-добре...
алуминият се претопява и може да бъде използван повторно по много по-смислен начин. Изкуствен риф ще ми правят те метален... :mad:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Ами да, самото мероприятие е трудно и скъпо... резултата - хубав. Все едно да се мръщиш, че стоят пощадка за игра, а не използват материалите за изгаряне в някой ТЕЦ :)
И водолазите са хор... и те искат катерушки :)
Последно промяна от itcome на 16.05.11, 12:55, променено общо 1 път.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

можеха да го стегнат и да го направят на ресторант.
като в англия.
и да го посгъчкат на мястото на мавзолея.
или по витошките поляни.
и една восъчна татова фигура да маха
..
и това с гмуркането е идейно.
дано върши и работа.
:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
ELBI

Re: кажете за изкуствения риф от самолета...

Мнение от ELBI »

добра идея ми се чини, но как ще го направят и дали това е най-доброто... все пак е любопитно да се гмуркаш в стар кораб/самолет. А този ще е новичък :) такса за вход дали ще има :rotfl24:
holi_day написа:във всички новини го повтарят и затретват

ми това не е ли равностойно като да хвърлиш голямогабаритен боклук в морето?

http://www.dnevnik.bg/morski/2011/05/13 ... izkustven/
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

itcome написа:...И водолазите са хор... и те искат катерушки :)
в брошурките дето ще го рекламират на туристите за гмуркане, дали ще пише, че е бил на Т. Живков ТУ-то?
Блажени са бедните духом
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Sweety написа:
itcome написа:...И водолазите са хор... и те искат катерушки :)
в брошурките дето ще го рекламират на туристите за гмуркане, дали ще пише, че е бил на Т. Живков ТУ-то?
Сигурно... това вдига цената само :)
Кърти, чисти, извозва...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Лошо няма. Многофункционално е това. Едно, че е туристическа атракция за водолази, второ ще върши някаква защитна работа срещу ерозирането на брега, трето, там ще се заселят колонии от разни риби, раци, змии (корали има ли в Черно море?)

Няма да е вреден за околната среда - преди това от него се изваждат всички кабели, жици и всякакво оборудване, чарковете от което могат да навредят. Уширяват се входовете, така че да не закачат оборудването на аквалангистите, всякакви стърчащи чаркове се отрязват или заглаждат, така че да не нараняват подводните гости.

Това се прави от много години по света. Огромни бойни кораби се потапят, за да защитях входа към пристанището, за да създадат нови коралови рифове, да привлекат туристи... Зная за 2 или 3 такива случая в югоизточното крайбрежие на Австралия - на мястото на пострадали коралови рифове - за спасяване на много редки видове корали и за опазване на брега от отклонило се течение. Има и при Карибите, и при Нова Зеландия.

В Норвегия бяха напълнили с камъни и потопили два стари английски ферибота за запълване на някаква дупка, образувала се в естествен вълнолом - да предпазят от подронване скалата под някакъв си много важен фар. Те също се превърнали в риболовна и водолазна атракция => бизнес за трите селца във фиорда.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Честно казано аз тва не го разбирам. Че ще се гмурна до там, ще се гмурна. Обаче какъв е кефа да застанеш на пилотското място и да не можеш да викаш брррррр?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Честно казано аз тва не го разбирам. Че ще се гмурна до там, ще се гмурна. Обаче какъв е кефа да застанеш на пилотското място и да не можеш да викаш брррррр?
Аз пък си представих даже и мехурчета как излизат. :grin:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:Честно казано аз тва не го разбирам. Че ще се гмурна до там, ще се гмурна. Обаче какъв е кефа да застанеш на пилотското място и да не можеш да викаш брррррр?

:rotfl24:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Публикувай отговор