Бунта на машините
- Green Light
Бунта на машините
-Не искам да влизаш в интернет, без мое съгласие. Ето настройвам те да не можеш. Не може да търсиш прогноза за времето, не искам новини, не може да се включваш за обновяване на картата, не може, не може, в никакъв случай няма да се включваш, за нищо на света, освен ако аз не те включа.
-Ха! Ти ще ми кажеш на мене
Тва си приказваме с моя GSM всяка седмица по веднъж. Всяка седмица поне веднъж хващам тая гад че си сърфира. Мамицата ти викам джиесемска, чу ли ме ти или не ме чу, бе, куче? Аз съм ти гоподар и повелител на тебе. Е сега ще те метна през тоя прозорец. Не!- вика ми той.- АЗ съм ти господар и повелител. През никакъв прозорец не можеш да ме метнеш, не ме дразни. И не ми дръж тоя тон!
МТел е наясно с тоя разговор. Знам, защото ми пишат.
Телевизора у нас не ми разрешава да си настроя реда на програмите, не мога да сменя часа, макар че е грешен- сверява се автоматично, кой съм аз да му се бъркам в работата на телевизора? Това дори за домашните ми е ясен въпрос. Ако ще спорим с телевизора по въпроса колко е часа, за моето семейство е меродавно едно мнение. Не мойто.
"Не гасете, не изключвайте от мрежата. Ъпдейтвам се. 14 ъпдейта остават" Ама аз искам да тръгвам. Моля ти се искам да тръгвам, моля ти се, много бързам, трябва да затворя капака и да те взема. Не може. Не гаси. Не затваряй. Ъпдейт.
Не! - решавам твърдо. Затварям. Тръгвам и отивам на среща. Закъснял съм. Извинете- казвам - ъпдейтовски неща ме забавиха. Не ме разбират и се мръщат. Сигурно си мислят че ги занасям.
Нагласил съм мултимедипта, всичко съм подготвил, ще се представям. Щракам компа. " Моля бъдете търпеливи. Ъпдейтвам се. 14 ъпдейта остават" Ето - казвам. Това е положението. Не се подчиних и сега си патя. Бъдете търпеливи. При вас така ли е? Не било така- отговарят ми. Но аз мисля че ми отговарят така от раздразнение. Мисля че навсякъде е така.
Почва се.
-Ха! Ти ще ми кажеш на мене
Тва си приказваме с моя GSM всяка седмица по веднъж. Всяка седмица поне веднъж хващам тая гад че си сърфира. Мамицата ти викам джиесемска, чу ли ме ти или не ме чу, бе, куче? Аз съм ти гоподар и повелител на тебе. Е сега ще те метна през тоя прозорец. Не!- вика ми той.- АЗ съм ти господар и повелител. През никакъв прозорец не можеш да ме метнеш, не ме дразни. И не ми дръж тоя тон!
МТел е наясно с тоя разговор. Знам, защото ми пишат.
Телевизора у нас не ми разрешава да си настроя реда на програмите, не мога да сменя часа, макар че е грешен- сверява се автоматично, кой съм аз да му се бъркам в работата на телевизора? Това дори за домашните ми е ясен въпрос. Ако ще спорим с телевизора по въпроса колко е часа, за моето семейство е меродавно едно мнение. Не мойто.
"Не гасете, не изключвайте от мрежата. Ъпдейтвам се. 14 ъпдейта остават" Ама аз искам да тръгвам. Моля ти се искам да тръгвам, моля ти се, много бързам, трябва да затворя капака и да те взема. Не може. Не гаси. Не затваряй. Ъпдейт.
Не! - решавам твърдо. Затварям. Тръгвам и отивам на среща. Закъснял съм. Извинете- казвам - ъпдейтовски неща ме забавиха. Не ме разбират и се мръщат. Сигурно си мислят че ги занасям.
Нагласил съм мултимедипта, всичко съм подготвил, ще се представям. Щракам компа. " Моля бъдете търпеливи. Ъпдейтвам се. 14 ъпдейта остават" Ето - казвам. Това е положението. Не се подчиних и сега си патя. Бъдете търпеливи. При вас така ли е? Не било така- отговарят ми. Но аз мисля че ми отговарят така от раздразнение. Мисля че навсякъде е така.
Почва се.
- Света вода ненапита
Re: Бунта на машините
ти, батка си роден писател!
така истински описва истинския живот...
абсолютно си прав - навсякъде някой нещо ни е заложил машините, които НИЕ притежаваме да ни управляват "за наше добро"...
и не, не е бунт на машините... манипулация на "авторските права" е...
така истински описва истинския живот...
абсолютно си прав - навсякъде някой нещо ни е заложил машините, които НИЕ притежаваме да ни управляват "за наше добро"...
и не, не е бунт на машините... манипулация на "авторските права" е...
Виж подводницата!
- Piqndurnik
- Green Light
Eneblier/disable-нали са ми на мене живота тия Windows Mobile, Outlook и кво ли не. Седя и го гледам калкулатора тука до мене отляво и си викам. Пък толко да съм ти се радвал навремето... де да съм знаел какво водиш след тебе!?Piqndurnik написа:Ако си с Windows Mobile, приложението се казва Dial-up EnablerDisabler.
пич, има един страхотен разказ на Уди Алан "Моята война с машините", където подобно (но за по-стари времена, където участват телевизор, ютия, асансьор и т.н.) разказче бе на няколко страници и много яко! Трябва да му пратя твоите редове да ги доразвие... освен ако не го е сторил вече - в паралел на творбата ти 
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- windcolours
Дъглас Адамс отдавна предупреди за белите мишки...Green Light написа:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
Има и един на Азимов, за който се сещам. "Някой ден" Има и за коли, Терминатор.. бе има разкази по темата. Е как не?! Глей кво става.ELBI написа:пич, има един страхотен разказ на Уди Алан "Моята война с машините", където подобно (но за по-стари времена, където участват телевизор, ютия, асансьор и т.н.) разказче бе на няколко страници и много яко! Трябва да му пратя твоите редове да ги доразвие... освен ако не го е сторил вече - в паралел на творбата ти
- Green Light
То си е религия направо тва дъгласадомското. Рон Хърбърт пасти да ядеwindcolours написа:Дъглас Адамс отдавна предупреди за белите мишки...Green Light написа:
да, да...но като е лично преживяноGreen Light написа:................Мисля че навсякъде е така.
Почва се.
се отпечатва в емоционалната памет..как беше онова - за емоционалното запомняне..
и оставало неизтриваемо...
още не са ти отменили някоя среща, щото се ъпдействат.
дори да си развият език, както се опитвали .. не им стига въображение.
Къде си ти, къде са те
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Green Light написа: Почва се.
just perfect