протокол
протокол
как се оформя писмо, което е с български и английски вариант? на два отделни листа или на един в две колонки?
п.п. никого нищо няма да почерпя, предварително го казвам. искам да имам само безкористни приятели, готови да ми помогнат дори с цената на живота си без да искат нищо в замяна
п.п. никого нищо няма да почерпя, предварително го казвам. искам да имам само безкористни приятели, готови да ми помогнат дори с цената на живота си без да искат нищо в замяна
just perfect
- Света вода ненапита
Re: протокол
по принцип договорът е най-добре да бъде в две колонки, тъй като да могат директно да се сравняват отделните членове и алинеи...bead_ написа:как се оформя писмо, което е с български и английски вариант? на два отделни листа или на един в две колонки?
докато писмото е добре да бъде на два отделни листа... т.е. ако "официалното" е за четене на английски, към него се добавя и българския превод... или обратното...
п.п. и не ща да ма черпиш... достатъчно ми е да ми се усмихнеш
Виж подводницата!
тенксСвета вода ненапита написа:по принцип договорът е най-добре да бъде в две колонки, тъй като да могат директно да се сравняват отделните членове и алинеи...bead_ написа:как се оформя писмо, което е с български и английски вариант? на два отделни листа или на един в две колонки?
докато писмото е добре да бъде на два отделни листа... т.е. ако "официалното" е за четене на английски, към него се добавя и българския превод... или обратното...
п.п. това с усмихването вероятно може да се уреди
just perfect
- Green Light
Да. И аз така го усещам, че трябва да е.Света вода ненапита написа:по принцип договорът е най-добре да бъде в две колонки, тъй като да могат директно да се сравняват отделните членове и алинеи...bead_ написа:как се оформя писмо, което е с български и английски вариант? на два отделни листа или на един в две колонки?
- Nejimaki-dori
Прави се в колони, според страните. Първо на езика на страната, в която се подписва договора.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- Света вода ненапита
На 2 отделни! Няма такова животно - писмо-в-2-колони. Това по протокол (държавен, междуправителствен, къфтоискаш). Може би за надписи на забележителности - там може текстовете да са на едно място - или в колонки, или едно под друго :)
Я кажи по колко го дават / оценяват един живот ;) Докато не е довтасал оня с кинтите...
Я кажи по колко го дават / оценяват един живот ;) Докато не е довтасал оня с кинтите...
bead_ написа:как се оформя писмо, което е с български и английски вариант? на два отделни листа или на един в две колонки?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
до колкото си спомням между правителствените договори също ги правехме всеки екземпляр на отделен език. При подписването се правеше - първо своя, после подписваш на другия (всичко е проверено и съгласувано от съответните международници преди това и от юристите) и накрая си разменяте екземплярите. На единия екземпляр подписваш в дясно, на другия - в ляво (в зависимост дали е на твой или на другия език). идеята е да има напълно еднакво/равностойно изглеждащи договори за всяка от страните. Виждал съм и договори на колконки, но не си спомням това да е на високо ниво. Но може и да има - опитвам се да си спомня къде и кога гледах и такива на колонки. По-горе говоря за действащия до 2001 държавен протокол.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Nejimaki-dori
Офф, грешката е моя, то било писмо, аз си мислех за договор. Мерси за поправката.Света вода ненапита написа:
мдаааам... права си... за договор е в две колони!
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- Nejimaki-dori
Между ПРООН и БГ министерство не е ли на достатъчно високо ниво?! Това след 2001 г.ELBI написа:Виждал съм и договори на колконки, но не си спомням това да е на високо ниво. Но може и да има - опитвам се да си спомня къде и кога гледах и такива на колонки. По-горе говоря за действащия до 2001 държавен протокол.
може ПРООН да имат такива техни правила. ПРООН все пак не е държава. Аз говорех за международни договори между наши и чужди министерства. Мота ми се в главата, че с някакви холандци (но не с министерството) май го правеха на колони. Но може напоследък да се приемат и други практики. Иначе кой ще гледа колонки и т.н. - преди подписване се преглеждат и съгласуват текстовете на експертно ниво. Понякога се проточваше този процес за някоя конкретна дума или израз... Това, което се прави накрая е добре съгласувано, прочетено, обсъдено от експерти, юристи и политици, та никой не гледа колонки и не сравнява ... (очевидно, когато няма кой да направи тези подготовки и подсигуровки, че всичко е точно и съгласувано от преди това, на колонки е по-удобно). Ама говорехме за протоколNejimaki-dori написа:Между ПРООН и БГ министерство не е ли на достатъчно високо ниво?! Това след 2001 г.ELBI написа:Виждал съм и договори на колконки, но не си спомням това да е на високо ниво. Но може и да има - опитвам се да си спомня къде и кога гледах и такива на колонки. По-горе говоря за действащия до 2001 държавен протокол.
- Nejimaki-dori
Е хубаво де, разбрах вече, че е за писмо. Пък и никъде не се казва, че е нещо на високо ниво.ELBI написа:
няма, няма... можеше и да имаELBI написа:На 2 отделни! Няма такова животно - писмо-в-2-колони.
just perfect
розетския камък е нещо като в 3 колони. Не съвсем, но като завъртиш на 90 градуса и се получават 3 колониbead_ написа:няма, няма... можеше и да имаELBI написа:На 2 отделни! Няма такова животно - писмо-в-2-колони.
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита