бодилчета

Все същите
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

бодилчета

Мнение от Fairy of the Flowers »

Завъртя ми се някаква мисъл в главата - като осичка, нямах време да я уловя и да я поразнищя, приказвахме ли - не приказвахме ли с някого наяве не помня, може само на ум да съм си приказвала с него, и някаква книга ми се завъртя в главата в тази връзка - някой някъде нещо много хубаво го беше казал - и край - днес вече всичко съм забравила. Само нещо ми убива леко в главата, в сърцето, в мислите. Абе много се дразня значи тъй като стане. Всичко трябва да се прави когато му е времето, не когато има време.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Една много умна жена в момент на откровение ми обясни, че женската памет била като стар запуснат килер. Първоначално струпаните и подредени знания, спомени, се затрупват с боклуци. Ежедневно, ежеседмично, ежемесечно. Нищо не се вади и хвърля, пренарежда се само за да се струпат още излишности в него. Никакъв ред, няма кадърен опис на имуществото дори за съставяне на свястно СV. Никаква систематика.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Sweety

Re: бодилчета

Мнение от Sweety »

Fairy of the Flowers написа:Завъртя ми се някаква мисъл в главата - като осичка, нямах време да я уловя и да я поразнищя, приказвахме ли - не приказвахме ли с някого наяве не помня, може само на ум да съм си приказвала с него, и някаква книга ми се завъртя в главата в тази връзка - някой някъде нещо много хубаво го беше казал - и край - днес вече всичко съм забравила. Само нещо ми убива леко в главата, в сърцето, в мислите. Абе много се дразня значи тъй като стане. Всичко трябва да се прави когато му е времето, не когато има време.
тоя някой е мъж, нали?
и в книгата има кон
сигурна си пропуснала да си запишеш някоя поръчка там където трябва и си решила уж да я помниш...
за някакъв фейски ритуал да направиш на някой принц става дума нали? :winkw:

...Бе за какво се разказва в тая тема сега, бе Fairy? :roll:
Блажени са бедните духом
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Утре ми спират интернета. Заредила съм се с филми.
Всички от зочовската тема http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php ... 8%EB%EC%E8
+ разни лекички за занимавка
и най-неочаквано преди малко, в края на един от тези безобидни холивудски филмчета, ми казват нещо забравено,
което знам, но отдавна търся така простодушно формулирано. Грабнах химикалката да го запиша. (Не ми се е случвало на филм). Ето го:

" Ако си достатъчно смел да изоставиш всичко познато и удобно, което може да е всичко - от дома ти до старите угризения, и тръгнеш на път в търсене на истината, бил той външен или вътрешен, и ако искрено приемеш всичко, случващо ти се по пътя, като знак, и ако приемеш всеки срещнат по пътя, като учител, и ако си готов да приемеш и простиш някои трудни истини за себе си, тогава истината няма да бъде скрита за теб."

Ами това е което трябва да направя за себе си.

П.П. Филмчето е "Яж, моли се и обичай".
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

" Ако си достатъчно смел да изоставич всичко познато и удобно, което може да е всичко - от дома ти до старите угризения, и тръгнеш на път в търсене на истината, бил той външен или вътрешен, и ако искрено приемеш всичко, случващо ти се по пътя, като знак, и ако приемеш всеки срещнат по пътя, като учител,и ако си готов да приемеш и простиш някои трудни истини за себе си, тогава истината няма да бъде скрита за теб."

Ами това е което трябва да направя за себе си.

П.П. Филмчето е "Яж, моли се и обичай".
аз като си изгорих предния нотбук изчетох сичко на тор хейрдал от зор:lol:
метнах и харун тазиев, ама си купих нов и дотам беше с четенето на истински книги
електронни чета де, за разлико от филмите
пфууу не обичаме филми:twisted:[/quote]
а на село в очакване на БП има над 2.5К тома на хартиен носител, демек книги
и почти декар двор чернозем
и дълбок и просторен зимник
това за живите и ако...
та приятно четене, дет се вика
гледане де...
като имаш възможност надзърквай
и дращи
че ше липсваш:cool:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

АВе написа:Една много умна жена в момент на откровение ми обясни, че женската памет била като стар запуснат килер. Първоначално струпаните и подредени знания, спомени, се затрупват с боклуци. Ежедневно, ежеседмично, ежемесечно. Нищо не се вади и хвърля, пренарежда се само за да се струпат още излишности в него. Никакъв ред, няма кадърен опис на имуществото дори за съставяне на свястно СV. Никаква систематика.
Тва сигурно е така за паметта на умните жени - ний, по-простите сме без багаж и се придвижваме лесно.:bigsmile:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

shshtt написа:Утре ми спират интернета.
.
Ами - чао засега, щом е тъй... и по-бързо да се включиш пак!:kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:Една много умна жена в момент на откровение ми обясни, че женската памет била като стар запуснат килер. Първоначално струпаните и подредени знания, спомени, се затрупват с боклуци. Ежедневно, ежеседмично, ежемесечно. Нищо не се вади и хвърля, пренарежда се само за да се струпат още излишности в него. Никакъв ред, няма кадърен опис на имуществото дори за съставяне на свястно СV. Никаква систематика.
Да, ама не е вярно.
Аз като една не много умна жена с подходящ ник мога да ткажа, че ми е абсолютно невъзможно да запомня нещо, което не е подредено. Което не е подредено, моментално изчезва. И няма начин да хване прах.
Друг е въпросът, че и подреденото забравям, но не за това говорим сега. :grin:
А тези от познатите ми, които помнят всичко, дори и безразборно, и във всеки един момент могат извадят от главата си каквото поискат, са мъже. Или жени с мъжки тип памет.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:Утре ми спират интернета.
...
За толкова дълго, че да изгледаш всичките филми? :lol:

Успех и се появявай по-бързо пак.

:lovekiss:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз съм една жена в мъжко тяло. Сега го прозрях. Всичко се подрежда. Никой не ме разбира и света е тъй жесток.

Кога беше парада?
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Re: бодилчета

Sweety написа:
Fairy of the Flowers написа:Завъртя ми се някаква мисъл в главата - като осичка, нямах време да я уловя и да я поразнищя, приказвахме ли - не приказвахме ли с някого наяве не помня, може само на ум да съм си приказвала с него, и някаква книга ми се завъртя в главата в тази връзка - някой някъде нещо много хубаво го беше казал - и край - днес вече всичко съм забравила. Само нещо ми убива леко в главата, в сърцето, в мислите. Абе много се дразня значи тъй като стане. Всичко трябва да се прави когато му е времето, не когато има време.
тоя някой е мъж, нали?
и в книгата има кон
сигурна си пропуснала да си запишеш някоя поръчка там където трябва и си решила уж да я помниш...
за някакъв фейски ритуал да направиш на някой принц става дума нали? :winkw:

...Бе за какво се разказва в тая тема сега, бе Fairy? :roll:
Няма тема. Забравям. Ама не е това важното, а че ме гложди отвътре. И после ме е яд, че съм изтървала момента.:-)
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Туй не е верно, Аве. Женската памет е чиста, преметена и подредена, дезинфекцирана с хлорна вар. Мъжете трупат различни дати, спомени, традиции и пр.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

shshtt написа: Ако си достатъчно смел да изоставиш всичко познато и удобно, което може да е всичко - от дома ти до старите угризения, и тръгнеш на път в търсене на истината, бил той външен или вътрешен, и ако искрено приемеш всичко, случващо ти се по пътя, като знак, и ако приемеш всеки срещнат по пътя, като учител, и ако си готов да приемеш и простиш някои трудни истини за себе си, тогава истината няма да бъде скрита за теб."[/i][/b]
Познаваш ли някой, който го е направил?
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Fairy of the Flowers написа:
Туй не е верно, Аве. Женската памет е чиста, преметена и подредена, дезинфекцирана с хлорна вар. Мъжете трупат различни дати, спомени, традиции и пр.

Значи "аз съм един мъж в женско тяло. Сега го прозрях. Всичко се подрежда. Никой не ме разбира и света е тъй жесток."

Грийне, айде моля ти се върни си ми тялото, че не се вписваме в обстановката. :blum:
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Публикувай отговор