Ше зема да гласувам за Кунева накрая
- Green Light
Ше зема да гласувам за Кунева накрая
Като свои опоненти на предстоящите избори Меглена Кунева определи спрените реформи, липсата на подкрепа за образованието и културата, както и липсата на надежди.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... bulgariia/
Не че не демагогства, но поне демагогства в десетката. За мене.
На първите избори гласувах за Кофедерация царство България. След това на всички останали избори, без изключение гласувах за СДС. И с много малки изключения все съм усещал че ме правят на глупак. Доста силно се стараха тия хора да ме откажат и накрая успяха.
Ще взема да гласувам за Кунева тоя път.
Не ми се гледа нищо предизборно и не ми се слушат всякакви дебати. Отсега си решавам.
На първите избори гласувах за Кофедерация царство България. След това на всички останали избори, без изключение гласувах за СДС. И с много малки изключения все съм усещал че ме правят на глупак. Доста силно се стараха тия хора да ме откажат и накрая успяха.
Не ми се гледа нищо предизборно и не ми се слушат всякакви дебати. Отсега си решавам.
Стихотворението, което са дали на дъщеря ми за тържеството по случай раздаването на бележниците:
Понеже мнозина живеят със мания
да носят отличия, титли и звания
със съответните към тях обръщения,
„Ваши Милости“ и „Ваши Почтения“,
предлагам: тоз, който със своите лъжи
е добил по-голяма известност,
да се уважи
с обръщение „Ваша Безчестносст"
Тоз, който се счита над всеки закон
сякаш крал е във своето кралство,
да бъде наричан — то се знае, с поклон -
„Ваше Нахалство“.
Следват: „Ваша Пъзливост“,
„Ваша Крадливост“,
„Ваша Фалшивост“
и „Ваша Бъбривост“,
и още толкова, и тъй нататък,
и този мой списък знам, не е кратък,
но ако бъде в парламента прието
да се титулува така всеки в лицето
(дори някой пъзлив
да бъде против,
някой зъл да не ще
своя ранг въобще).
поне ще се знае,
в тази наша държава
кой точно какъв е
и какво заслужава.
От Джани Родари е.
Та така по темата за изборите... засега.
Понеже мнозина живеят със мания
да носят отличия, титли и звания
със съответните към тях обръщения,
„Ваши Милости“ и „Ваши Почтения“,
предлагам: тоз, който със своите лъжи
е добил по-голяма известност,
да се уважи
с обръщение „Ваша Безчестносст"
Тоз, който се счита над всеки закон
сякаш крал е във своето кралство,
да бъде наричан — то се знае, с поклон -
„Ваше Нахалство“.
Следват: „Ваша Пъзливост“,
„Ваша Крадливост“,
„Ваша Фалшивост“
и „Ваша Бъбривост“,
и още толкова, и тъй нататък,
и този мой списък знам, не е кратък,
но ако бъде в парламента прието
да се титулува така всеки в лицето
(дори някой пъзлив
да бъде против,
някой зъл да не ще
своя ранг въобще).
поне ще се знае,
в тази наша държава
кой точно какъв е
и какво заслужава.
От Джани Родари е.
Panta rhei...
- Nejimaki-dori
Re: Ше зема да гласувам за Кунева накрая
+1Green Light написа:Като свои опоненти на предстоящите избори Меглена Кунева определи спрените реформи, липсата на подкрепа за образованието и културата, както и липсата на надежди.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
И преводът, разбира се, е на Валери Петров. Просто се познава веднага.Мнемозина написа:Стихотворението, което са дали на дъщеря ми за тържеството по случай раздаването на бележниците:
- - -
От Джани Родари е.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Nejimaki-dori
Те едни и същи пишат навсякъде. Пък и Б.Б. откъде изпълзя, нали пак оттамSweety написа:нали...не забравяи, че винаги имаш избор и да не гласуваш въобще!
![]()
къде се хендриш с тая мацка, я виж какви са коментарите под стаията...аз тях четох, статията не
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
сега това че пишат едни и същи компрометира ли написаното? вярно ли е или не е вярно?Nejimaki-dori написа:Те едни и същи пишат навсякъде. Пък и Б.Б. откъде изпълзя, нали пак оттамSweety написа:нали...не забравяи, че винаги имаш избор и да не гласуваш въобще!
![]()
къде се хендриш с тая мацка, я виж какви са коментарите под стаията...аз тях четох, статията не
и второ...това, че еди откъде си са изпълзели тоя и оня хубаво ли е, лошо ли е, или нормално?...за тебе
Блажени са бедните духом
- Nejimaki-dori
Първо - не знам дали е вярно или не, не се водя по хорските приказки, всеки има право да говори каквото си иска. Аз предпочитам да гледам, да слушам и да правя заключение на базата собствените си наблюдения.Sweety написа: сега това че пишат едни и същи компрометира ли написаното? вярно ли е или не е вярно?
и второ...това, че еди откъде си са изпълзели тоя и оня хубаво ли е, лошо ли е, или нормално?...за тебе
И второ - дали е добро, лошо или нормално - зависи от четящия. В случая е без значение, защото всички идват от един и същ развъдник или по някакъв начин са свързани с него - бившата БКП. България е твърде малка за да е различно.
е стига де!Nejimaki-dori написа:Първо - не знам дали е вярно или не, не се водя по хорските приказки, всеки има право да говори каквото си иска. Аз предпочитам да гледам, да слушам и да правя заключение на базата собствените си наблюдения.Sweety написа: сега това че пишат едни и същи компрометира ли написаното? вярно ли е или не е вярно?
И второ - дали е добро, лошо или нормално - зависи от четящия. В случая е без значение, защото всички идват от един и същ развъдник или по някакъв начин са свързани с него - бившата БКП. България е твърде малка за да е различно.
това не може да бъде обяснение
това е някакво примиряване и успокояване на съвестта...
няма такова нещо да изберем по-малкото зло
не става така бе, не разбрахте ли?
P.с. пък и ти не бързай да се съгласяваш толкоз бързо с Green, не видя ли Вяра как се изложи един път
Блажени са бедните духом
- Nejimaki-dori
Предлагаш да изберем по-голямото зло ли?:roll::roll::roll:Sweety написа: няма такова нещо да изберем по-малкото зло
P.с. пък и ти не бързай да се съгласяваш толкоз бързо с Green, не видя ли Вяра как се изложи един път
Аз не се съгласявам с Грийна, явно с него мислим еднакво - както за колите, така и за жените (президентите)
- Green Light
Е нещата си идват на мястото. Не съм съгласен с тебе.
Т.3
Основната идея на подетата инициатива е на президентските избори през настоящата година, всички които чувстват, че няма за кого да гласуват да гласуват като пуснат в урната въпросното „Предсмъртно писмо на Васил Левски“. Това ще покаже, че те искат да упражнят своето право на глас, но не смятат никой от предложените кандидати за личност отговаряща или поне доближаваща се до идеала на политик и общественник, който е имал Апостола. По този начин вие ще дадете ясен знак, че не сте безразличен към ставащото в България и че е крайно време политиците да разберат, че всяко търпение си има своите граници.
Е как разбрахте че никой от предложените кандидати не е личност отговаряща или поне доближаваща се до идеала на политик и общественник, който е имал Апостола? Те още не са се обявили? (да не говорим че какво е имал предвид Васил Левски не ВИЕ(Скоба в скоба. Аффторите, аффторите. Тия дет ги пишат умностите) на МЕН трябва да постулирате. Но това не го говорим. Игнор!)
Ако ПРЕДВАРИТЕЛНО сте решили да направите това не означва ли че именно вие сте тези които сте 100%(опитвам се да откажа употребата на "абсолютно" Много ми е тежко и съм в абстиненция) безразличен към ставащото в България?
М?
- Green Light
Е как може някой да се изложи като мисли същото с мен?! И как па и кога Вяра е мислела, по принцип, в съгласие с някой и ептен па тоя няйой да съм бил аз?! Суити, ти нещо си сънувала, бе суити.Nejimaki-dori написа:Предлагаш да изберем по-голямото зло ли?:roll::roll::roll:Sweety написа: няма такова нещо да изберем по-малкото зло
Аз не се съгласявам с Грийна, явно с него мислим еднакво - както за колите, така и за жените (президентите)
Re: Ше зема да гласувам за Кунева накрая
Ами то за президентски пост е най-лесно да се демагогства, като се замислиш.Green Light написа:Като свои опоненти на предстоящите избори Меглена Кунева определи спрените реформи, липсата на подкрепа за образованието и културата, както и липсата на надежди.
А ако още повече се замислиш - точно пък за президент може да си гласува човек ей така, безотговорно.
Не знам, почнали са пак циркове - то вотове на недоверие, то чудеса, подкрепата за ГЕРБ рязко се сривала... така де, няма да скучаем.
Panta rhei...
Само ти си решил априори да гласуваш за някого си. Понеже говорел нещата, които искаш да чуеш. Без да те интересува, че говоренето не е като правенето. И че точно тоз човек го подкрепят там едни други хора, дето са много добри в приказването и в нищонеправенето след това. Интересно дали поне се надяваш, че ще свърши нещо от обещаното твойта кандидатка, или априори си знаеш, че те лъжат, но не ти пука? Свикнал си вече... Правят те, викаш, на глупак, ама поне хубави приказки разказват...Green Light написа:
Е нещата си идват на мястото. Не съм съгласен с тебе.
Т.3
Основната идея на подетата инициатива е на президентските избори през настоящата година, всички които чувстват, че няма за кого да гласуват да гласуват като пуснат в урната въпросното „Предсмъртно писмо на Васил Левски“. Това ще покаже, че те искат да упражнят своето право на глас, но не смятат никой от предложените кандидати за личност отговаряща или поне доближаваща се до идеала на политик и общественник, който е имал Апостола. По този начин вие ще дадете ясен знак, че не сте безразличен към ставащото в България и че е крайно време политиците да разберат, че всяко търпение си има своите граници.
Е как разбрахте че никой от предложените кандидати не е личност отговаряща или поне доближаваща се до идеала на политик и общественник, който е имал Апостола? Те още не са се обявили? (да не говорим че какво е имал предвид Васил Левски не ВИЕ(Скоба в скоба. Аффторите, аффторите. Тия дет ги пишат умностите) на МЕН трябва да постулирате. Но това не го говорим. Игнор!)
Ако ПРЕДВАРИТЕЛНО сте решили да направите това не означва ли че именно вие сте тези които сте 100%(опитвам се да откажа употребата на "абсолютно" Много ми е тежко и съм в абстиненция) безразличен към ставащото в България?
М?
ПП. Не съм казал, че ще гласувам с писмото. Казах само, че ми е направило вчепетление. Най-вече с това, за което ви хортувам от сумати време - негласуването може да бъде също толкова ясно изразена позиция както и глаДуването. Има разлика между това да те мързи да отидеш до фурната за да си пуснеш гласчето и това да не виждаш смисъл и въупште някого, за когото макари малко да искаш за глаДуваш. Само че за тъй наречените ни политиквеници е много по-изгодно да се правят, че не разбират. Такива ми ти работи...
Ето още нещо, което изглежда интересно... Верно, за кметските изроди става въпрос, ама то все едно май 
Бе, точно за тази снаха на комунистическата върхушка не бих гласувал.
Ако въобще гласувам, де! Аз, дето се карам на всякакви приятели и роднини, че не трябва да се отказват от правото си на глас...
Не ме интересува вече май кой гъз ще е президент, кой кмет, кой министър председател. Все от гъз по-гъз и гъз до гъз се изредиха и през парламента, и през правителството, и през кметството. Нещо съм се депресирал по въпроса, явно.
Ако въобще гласувам, де! Аз, дето се карам на всякакви приятели и роднини, че не трябва да се отказват от правото си на глас...
Не ме интересува вече май кой гъз ще е президент, кой кмет, кой министър председател. Все от гъз по-гъз и гъз до гъз се изредиха и през парламента, и през правителството, и през кметството. Нещо съм се депресирал по въпроса, явно.
Лошото е, че нямаш правни инструменти да им потърсиш отговорност за неизпълнени обещания, за лошо свършена и несвършена работа...Мнемозина написа:Нещо пак ми се разбърка в главата и внезапно реших, че всъщност като си ги избереш, после имаш повече основания да ги псуваш после, отколкото ако не си ги избирал.
Макар че по тая пък логика съвсем никога няма да се оправим.
Не ми е фирма това, та да наказвам, удържам наказателни проценти от заплати, уволнявам дисциплинарно и т.н.
- Света вода ненапита
е, кво има да се оправяме? че ние сме направо супер... оня ден в "Референдум" тримата млади глупаци, дето защитаваха идиотщината на големия идиот, постоянно плашеха, че ще станем като Гърция... и разправяха как в Гърция станало страшно и как ние живеем прекрасно в сравнение с гърците, дето горките им орязали 15% от доходите...Мнемозина написа:
тъй че, бъди политически коректна и не пиши глупости, щото нали знаеш: родната полиция ни пази...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
ами... тогава за какво скачаха бедните хорица през '90-та, че после през '97-ма? да са си поискали да им включат такъв механизъм, бе! що не са...АВе написа: Лошото е, че нямаш правни инструменти да им потърсиш отговорност за неизпълнени обещания, за лошо свършена и несвършена работа...
Не ми е фирма това, та да наказвам, удържам наказателни проценти от заплати, уволнявам дисциплинарно и т.н.
явно разбират от такива механизми, щом ги занимават с техническите параметри на атомна централа и с фискални, финансови и други бордове...
Виж подводницата!
Разбират... Дръжки. Не че аз съм спец, де. Но понеже зная повече, виждам колко повече не зная.Света вода ненапита написа:ами... тогава за какво скачаха бедните хорица през '90-та, че после през '97-ма? да са си поискали да им включат такъв механизъм, бе! що не са...АВе написа: Лошото е, че нямаш правни инструменти да им потърсиш отговорност за неизпълнени обещания, за лошо свършена и несвършена работа...
явно разбират от такива механизми, щом ги занимават с техническите параметри на атомна централа и с фискални, финансови и други бордове...
Всичко е лъжи. Просто някои са по-хубави от другите, това е всичко. Хората виждат онова, което си мислят, че виждат. Дори аз съм една лъжа. Но успявам да я пробутам.
Т. Пратчет.
е кое е по-голямото зло?Nejimaki-dori написа:Предлагаш да изберем по-голямото зло ли?:roll::roll::roll:Sweety написа: няма такова нещо да изберем по-малкото зло
аз даже не знам кои са се кандидатирали, ама по-надолу прочетох, че не било обявено официално...
Твоята и на Green позиция отицателен и наказателен вот ли би било, ако гласувате за Кунева?
аз напоследък си мисля, че това с наказателния вот е бошлаф работа...
като гласуваш за някого дето не е твойта партия, избираш личност, която да е достатъно поносима за да се появява по телевизията...проявяваш толерантност и това е един вид харесване.
Уж наказваш някого, ама със сигурност не и себе си...
това го пиша щото пак се сетих за бат Бойко и за една колегка...Защо я питам си гласувала за ББ? Харесваш ли го?!..Еми май не, ама иначе, казва, ще стане кметица оная бесепарката...
Ама аз си мисля, че го харесваше и е продължила да го харесва..
P.с. Нищо лошо не искам да кажа нито за Бойко, нито за Меглена, нито за по-голямото зло, което и да е то...за никoй вьобще
Блажени са бедните духом
какъв беше лафа?Света вода ненапита написа:е, кво има да се оправяме? че ние сме направо супер... оня ден в "Референдум" тримата млади глупаци, дето защитаваха идиотщината на големия идиот, постоянно плашеха, че ще станем като Гърция... и разправяха как в Гърция станало страшно и как ние живеем прекрасно в сравнение с гърците, дето горките им орязали 15% от доходите...Мнемозина написа:
тъй че, бъди политически коректна и не пиши глупости, щото нали знаеш: родната полиция ни пази...
Куче със салам плашат...
бе кои са тия младите?
Блажени са бедните духом
Ако Бат Бойко не се кандидатира, ще си в голямо затруднение.Амаранта написа:А аз ше зема да не гласувам за нея тоз път...
Ми - просто не ме кефи - неква импотентна зубрачка да ми се мота още 5години из медиите - аман.![]()
Нема ли некой по-чаровен кандидат, е тъй, както си седи да радва окото, че то и без това друго няма да се върши. Е за такъв ше гласувам!:winkw:
Panta rhei...
На мен пък тази ми е първо безкрайно неприятна, и второ - пълна подмазвачка.
Заради нея ни затвориха Козлодуй, без да е имало изрично искане от страна на ЕС (това се беше провряло между капките на информационното затъмнение по онова време), може би за да могат сега руснаците да напъват за Белене.
Така че по-скоро ми се види кандидат пробутван от Първанката да му продължи лизогъзенето на руските братушки.
Мне. Не й вярвам.
Не че има някой на който да вярвам, де.
Заради нея ни затвориха Козлодуй, без да е имало изрично искане от страна на ЕС (това се беше провряло между капките на информационното затъмнение по онова време), може би за да могат сега руснаците да напъват за Белене.
Така че по-скоро ми се види кандидат пробутван от Първанката да му продължи лизогъзенето на руските братушки.
Мне. Не й вярвам.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
maggot написа:На мен пък тази ми е първо безкрайно неприятна, и второ - пълна подмазвачка.
Мне. Не й вярвам.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Мнемозина написа:Ако Бат Бойко не се кандидатира, ще си в голямо затруднение.Амаранта написа:А аз ше зема да не гласувам за нея тоз път...
Ми - просто не ме кефи - неква импотентна зубрачка да ми се мота още 5години из медиите - аман.![]()
Нема ли некой по-чаровен кандидат, е тъй, както си седи да радва окото, че то и без това друго няма да се върши. Е за такъв ше гласувам!:winkw:
Абе за АЕЦ-а не се знае на кого какъв му е приноса. Не че конкретно и официално не се знае, а не се знае с какво и как за изнудвали...ъъъ заинтересованите. Щот се видя как и на бат бойко му стъпиха на вратлето, и въобще там не е шега работата...но нейната поне е ясна де - обслужващ персонал и толкова.maggot написа:На мен пък тази ми е първо безкрайно неприятна, и второ - пълна подмазвачка.
Мне. Не й вярвам.
- Света вода ненапита
глей маце... мноу та уважавам, ама това ти мнение изобщо не го четох и не мисля да го чета...maggot написа:На мен пък тази ми е първо безкрайно неприятна, и второ - пълна подмазвачка.
Мне. Не й вярвам.
знайш ли що?
щото преди две години здраво агитира за ББ... те за тва
п.п. инак нали знаеш, че те обичам?
п.п.п. споко и Питката обичам! Питка:
Виж подводницата!
Виж ся. Ти си наби в дебелата тиква, че агитирам ЗА някого, но не си даде труда да прочетеш и осъзнаеш, (независимо че съм го казвала хиляди пъти в прав текст) че агитирах ПРОТИВ. На мен целта ми беше да паднат червените. Ако най-силния играч е ББ - ок, ако е друг - пак ОК. Важното беше да ги махнат. За жалост още дълго време ще им гледам олюпените физиономии.Света вода ненапита написа:
глей маце... мноу та уважавам, ама това ти мнение изобщо не го четох и не мисля да го чета...
знайш ли що?
щото преди две години здраво агитира за ББ... те за тва
п.п. инак нали знаеш, че те обичам?
п.п.п. споко и Питката обичам! Питка:
Но виж, ако ТОВА се окаже вярно... ще избият рибата
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Света вода ненапита
олелеее... конската мода пак се завръщала...maggot написа: Но виж, ако ТОВА се окаже вярно... ще избият рибата
Виж подводницата!
Леле, Петър Стоянов не е ли син вече?maggot написа: Но виж, ако ТОВА се окаже вярно... ще избият рибата
Ще избият рибата вероятно, но някак не мога да го приема, как кандидат на Герб - ужас!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Света вода ненапита
а тебе?:lol: ко те интересуваСвета вода ненапита написа:предателят няма цвят... него го интересуват само парите и облагите...latrevw написа: Леле, Петър Стоянов не е ли син вече?
Ще избият рибата вероятно, но някак не мога да го приема, как кандидат на Герб - ужас!
къв е газовия състав на нептун ли
- Света вода ненапита
мен ме интересува и другите да са добре... включително и ти!Kent написа:а тебе?:lol:Света вода ненапита написа:предателят няма цвят... него го интересуват само парите и облагите...latrevw написа: Леле, Петър Стоянов не е ли син вече?
Виж подводницата!