Ремонт - хелп
Ремонт - хелп
Как да остъкля една тераса, на която:
- не искам просто стъкло, щото ще е парник/ледник;
- не искам стъклопакети
/човече, което крещи отчаяно/
- не искам стъклопакети
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Ще опъна един плътен найлон - супер лека ще ми стане конструкцията;
или от онези, безпрофилните остъклявки
зимни градини с какво се правят?
itcome написа:Ха ха... това не е ли въпрос от компетенцията на НАСА :)
Обожавам ремонти... но дай повече инфо...
това е и моята тайна идея
от какво се правят стъклата на самолетите?
поликарбонатни прозрачни плоскости какво е?
Повечето инфо е, че хората първо кухните си оправят в жилищата, а на мен това тепърва ми предстои. Ремонти в криза и всичко е навързано. Искам само да затворя въпросната тераса - на кухнята е, северна, а самата кухня ще чака, щото трябва да се прави цялата...и е вързана с други неща вътре, естествено..itcome написа:Ха ха... това не е ли въпрос от компетенцията на НАСА :)
Обожавам ремонти... но дай повече инфо...
С нещо по-леко.
Миналогодишните ремонти ми съкратиха живота с няколко години. Имам бели кичури в косата. Ръцете ми треперят оттогава. Не, глупости говоря – аз съм спокоен човек, кален и със здрави нерви. За съжаление – с малко пари и правя ремонтите поетапно. Оправях къщата отвън първо, че беше на голи тухли. Вече има изолация, на която не виждам издънките, щото е външна. Убедих съседа и я правихме заедно– аз задавам технически въпроси, майсторите като отговарят обясняват на него, той гледа мен за следващ въпрос.. просто..нямам думи. Смених дограмата, щото за какво ми е само изолация. Успоредно разширих и банята навън, че да се скрие новия зид. Майстора за банята – късметлия е, че му платих въобще. Шпакловка в стаите, щото тая дограма искаше обръщане така или иначе – тези със шпакловката вече ги изгоних. Виках други да дооправят. Майсторите до един бяха пробвани и с препоръки, между другото.
Успоредно ми течаха и лични неща със срокове и неотложни, а тези трябва да се гледат в ръцете постоянно.. И въобще всичко се въртеше много бързо.. Но пък лека-полека заприличва на нещо
Просто много ми дойде и не можах да я затворя и терасата миналата година.
Остана си старото грозно остъкление, с което зимата имам 1 пръст лед по стъклата, не че се и отваря добре, де ... От три комина общо нито един не е в кухнята, и аспирацията е ...един път, просто
Приемам всякакви оплювания, че не се прави така и се надявам на посъветвания как точно се прави, нали.
Мога да пратя и банкова сметка на особено знаещите как се прави.
Но не приемам експериментатори, които биха желали безплатно да помогнат физически
- Green Light
Не чета надолу.
Дървена дограма, ама рамки само такива големи и стъкла на тях. Решетка все едно едра такава, сещаш ли се? Не ги херметизирай( с по- малко маджун демек да е инсталасията или съвсем без) поличаваш сердна температурна зона между температурата в апартамента и тая на улицата. Удобно колкото си искаш. За цветя за туршии за сума неща. И красиво щото дурвото си е дурво. Търпи и направи си сам.
Така сме били цял живот, но дойдоха модерни времена, сложихме алуминиева дограма(без стъклопакет, понеже балкона си е балкон, не е вкаран в апартамента) и сега има конденз. Та отваяме.
Дървена дограма, ама рамки само такива големи и стъкла на тях. Решетка все едно едра такава, сещаш ли се? Не ги херметизирай( с по- малко маджун демек да е инсталасията или съвсем без) поличаваш сердна температурна зона между температурата в апартамента и тая на улицата. Удобно колкото си искаш. За цветя за туршии за сума неща. И красиво щото дурвото си е дурво. Търпи и направи си сам.
Така сме били цял живот, но дойдоха модерни времена, сложихме алуминиева дограма(без стъклопакет, понеже балкона си е балкон, не е вкаран в апартамента) и сега има конденз. Та отваяме.
Re: Ремонт - хелп
не, че вярвам, че шъ приемеш съвет, ама айде...Semiramis написа:Как да остъкля една тераса, на която:
- не искам стъклопакети
колко тераси имаш?
ако терасата ти е единствена - никакво пълно остъкляване
мн. ми харесва терата на приятели - частично остъклена откъм обветрената страна и красив сенник, който лятото е в тая си функция, а през зимата се затваря вертикално
знаеш, че едната ни тераса е приобщена към кухнята, а на втората, вече единствена, е остъклена късата страна от север, а фронтално са само ролетни щори, което е мн.удобно и няма скоро да искам да се промени... в пл-в зимата е толкова кратка, че се чудя ква е тая мания домът да се превръща в затворена пласмасова кутия...
в терасите има чар... бях писала тук май, че им се чудя на архитектурните традиции на някои западни страни, където повечето сгради са без тераси...
още не съм пуснала мнението си и чакам нетърпеливо да прочета, че терасата ти е единствена и понеже там пушиш, няма да я "затваряш"
ама като ти зная пушачешките навици (горките ти книги!
кво толкова се случва на тая тераса или искаш да се случва
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
писах, писах, да си изплача мъката пред човек, който обича ремонти. Викам си - най-после ще ме изслуша някой, ще ме разбере, пък ще ми отговори на неща, които не съм питала, въпросите в живота ми ще свършат ...itcome написа:От едни стъкла... какво стана :)
И аз бих ти препоръчал дърво със стъклопакет... за съжеление е от най- скъпите варианти
а то нямало опасност
другата ми не ми е
и ... цветовете, които сложих отвън...
Re: Ремонт - хелп
хахахаholi_day написа:не, че вярвам, че шъ приемеш съвет, ама айде...Semiramis написа:Как да остъкля една тераса, на която:
- не искам стъклопакети
колко тераси имаш?
ако терасата ти е единствена - никакво пълно остъкляване
мн. ми харесва терата на приятели - частично остъклена откъм обветрената страна и красив сенник, който лятото е в тая си функция, а през зимата се затваря вертикално
знаеш, че едната ни тераса е приобщена към кухнята, а на втората, вече единствена, е остъклена късата страна от север, а фронтално са само ролетни щори, което е мн.удобно и няма скоро да искам да се промени... в пл-в зимата е толкова кратка, че се чудя ква е тая мания домът да се превръща в затворена пласмасова кутия...
в терасите има чар... бях писала тук май, че им се чудя на архитектурните традиции на някои западни страни, където повечето сгради са без тераси...
още не съм пуснала мнението си и чакам нетърпеливо да прочета, че терасата ти е единствена и понеже там пушиш, няма да я "затваряш"
ама като ти зная пушачешките навици (горките ти книги!), малко вероятно е да прочетъ такова нещо
кво толкова се случва на тая тераса или искаш да се случва
радвам се да те прочета. Специално защото снощи го обсъждах с 2 приятелки. От едната чух, че щяло да е супер да приобщя балкона и да си сложа като нейния бар плот
Не съм обръщала внимание как са ти терасите. Ти щото ме покани веднъж и за кратко. И май не можах да одимя у вас, язък.
Сега сериозно - терасата ми е към булевард и най-малкото е прашно, за да остане съвсем отворена... А и щото точно там пуша искам, като нормален човек със сладка кръв, да мога да запаля една цигара без да комари вечер.
Права си, че няма да те послушам, но не си права, че ще правя неща на закрито, които не бих направила и на открито ако реша
благодаря. понеже първо прочетох Холи - какво лошо има в това да отваря постоянно човекGreen Light написа:Не чета надолу.
Дървото е класика класика... обичам го... и се окзва че е един от най-хубавите материали за дограма (привсе пвц-та и алуминий)...Semiramis написа:писах, писах, да си изплача мъката пред човек, който обича ремонти. Викам си - най-после ще ме изслуша някой, ще ме разбере, пък ще ми отговори на неща, които не съм питала, въпросите в живота ми ще свършат ...itcome написа:От едни стъкла... какво стана :)
И аз бих ти препоръчал дърво със стъклопакет... за съжеление е от най- скъпите варианти
а то нямало опасност
мерси, но защо дървена?
другата ми не ми е
и ... цветовете, които сложих отвън...
аз моята е упгрейдвам откъм зелено... много ми се иска да си имам тераса джунгла в София :)

Според конкретиката бих остъклявал различно... много обичам френски джамове, малко външно парапетче и почти напълно отварящи се панели.... обичам и зимни градини.... ох
Кърти, чисти, извозва...
Единственият умен съвет, който мога да ти дам, е да не очакваш идеи от мен.
Засега ми хрумва само да си преместиш балкона от източната страна. Може и малко по малко.
Обаче и това не е гаранция - тия дни с една госпожа-пенсионерка си говорихме за нейния северноориентиран хол (много приятен в жегите) и тя каза, че слънцето според нея се било изместило.
Засега ми хрумва само да си преместиш балкона от източната страна. Може и малко по малко.
Обаче и това не е гаранция - тия дни с една госпожа-пенсионерка си говорихме за нейния северноориентиран хол (много приятен в жегите) и тя каза, че слънцето според нея се било изместило.
Panta rhei...
Мнемозина написа:Единственият умен съвет, който мога да ти дам, е да не очакваш идеи от мен.
на изток виждам един съсед по потник и с шкембе - класически тип...
или им гледам чаршафите весаче. лъскави едни.
аз съм мрън-мрън нищо не ми харесва - знам.
оо, и мерси за съвета
Еее, ти пък вече съвсем радикално тръгна... аз щях само да предложа да махне стъклата, за да не се обледяват.WALL-E написа:имам познат добърSemiramis написа: аз съм мрън-мрън нищо не ми харесва - знам.
оо, и мерси за съвета
взривява точково сгради, предназначени за събаряне
през комарника на палатката ще имаш хубава гледка към звездите
Семи, другият вариант е да си отглеждаш малка триглава ламичка на балкона.
Ще помисля още, може и други върло практични идеи да ми дойдат.
Panta rhei...