Оглеждайки последните изнесени досиета, си мисля.
Има хора, които са вредяли без да са доносничили, макар че имат досие.
Има хора, за които някак съм сигурна, че въпреки досието си не са навредили никому.
А има и едни трети, за които по всичко личи, че би трябвало да имат досие, но нямат.
Борис Делчев май в дневника си пишеше:
"Тази вечер беше много странна. В една компания се бяха събрали В.Г. - жертва на властта; Н.И. - машата на властта и П.С. - властта".
(Инициалите са произволни, не си спомням изобщо имената.)
Толкова е идиотско с тия досиета, че повече не може.
Досиета
все повече се убеждавам че требеше а се растрелят българските "чаушесковци" преди 20 години
и да се приключи изведнъж
вместо десетилетия да пълзим с едни и същи муцуни в калта и да им четем известните фамилии всеки ден по новините
/и техните и на поколенията им щот приказката с крушата и дървото/
главно икономическите
ма мен не ме слушайте, щото нещо ме избива напоследък на каталитичен крекинг
вместо десетилетия да пълзим с едни и същи муцуни в калта и да им четем известните фамилии всеки ден по новините
главно икономическите
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Щяхме много еко да бъдем тогава.WALL-E написа:все повече се убеждавам че требеше а се растрелят българските "чаушесковци" преди 20 години
главно икономическите
Добре.
Само кажи кога да те слушаме.
Panta rhei...
- Green Light
- Green Light
Ама, Аве, какво значи подгъзник? Наистина бе, какво значи?АВе написа:Аз вече априорно предполагам, че всеки културен, научен, спортен, политически деятел е бил ако не доносник, то поне подгъзник на властта. Презумпция за виновност.
Аз бях ли подгъзник, като съм се явявал на изпит за комсомолец, знаех кои са петимата от ремс, как е загинала Вела Пеева, попивал съм патоса за Ястребино и съм смятал социализма за стъпка в развитието на обществото?
Нас ни възпитаваха да я харесваме оная власт.
П.П. Да не говорим, как нещо май, май престана да ни се вижда смешна тая соц. теория напоследък. След уолстрийтските идиотщини, сривове и кризи. Ма тва е друга тема.