Досиета

Все същите
Аватар
Мнемозина

Досиета

Мнение от Мнемозина »

Оглеждайки последните изнесени досиета, си мисля.

Има хора, които са вредяли без да са доносничили, макар че имат досие.
Има хора, за които някак съм сигурна, че въпреки досието си не са навредили никому.
А има и едни трети, за които по всичко личи, че би трябвало да имат досие, но нямат.

Борис Делчев май в дневника си пишеше:
"Тази вечер беше много странна. В една компания се бяха събрали В.Г. - жертва на властта; Н.И. - машата на властта и П.С. - властта".

(Инициалите са произволни, не си спомням изобщо имената.)

Толкова е идиотско с тия досиета, че повече не може.
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Аз вече априорно предполагам, че всеки културен, научен, спортен, политически деятел е бил ако не доносник, то поне подгъзник на властта. Презумпция за виновност.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

все повече се убеждавам че требеше а се растрелят българските "чаушесковци" преди 20 години
и да се приключи изведнъж
вместо десетилетия да пълзим с едни и същи муцуни в калта и да им четем известните фамилии всеки ден по новините
/и техните и на поколенията им щот приказката с крушата и дървото/
главно икономическите :lol:
ма мен не ме слушайте, щото нещо ме избива напоследък на каталитичен крекинг :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

абе
тука разстреляха вапцаров...
толтоевски мре от завист като гледа
в загадъчната българска душа
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:Аз вече априорно предполагам, че всеки културен, научен, спортен, политически деятел е бил ако не доносник, то поне подгъзник на властта. Презумпция за виновност.
Да, от начина на отваряне на досиетата се стигна дотам. Това се наложи като видимост.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

WALL-E написа:все повече се убеждавам че требеше а се растрелят българските "чаушесковци" преди 20 години
и да се приключи изведнъж
вместо десетилетия да пълзим с едни и същи муцуни в калта и да им четем известните фамилии всеки ден по новините
/и техните и на поколенията им щот приказката с крушата и дървото/
главно икономическите :lol:
ма мен не ме слушайте, щото нещо ме избива напоследък на каталитичен крекинг :lol:
Щяхме много еко да бъдем тогава. :lol:

Добре.
Само кажи кога да те слушаме. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:абе
тука разстреляха вапцаров...
толтоевски мре от завист като гледа
в загадъчната българска душа
:-)
Хайка за вълци не би могъл да напише руснак. Или па колумбиец. Привилигеровани са ни писателите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

АВе написа:Аз вече априорно предполагам, че всеки културен, научен, спортен, политически деятел е бил ако не доносник, то поне подгъзник на властта. Презумпция за виновност.
Ама, Аве, какво значи подгъзник? Наистина бе, какво значи?
Аз бях ли подгъзник, като съм се явявал на изпит за комсомолец, знаех кои са петимата от ремс, как е загинала Вела Пеева, попивал съм патоса за Ястребино и съм смятал социализма за стъпка в развитието на обществото?
Нас ни възпитаваха да я харесваме оная власт.

П.П. Да не говорим, как нещо май, май престана да ни се вижда смешна тая соц. теория напоследък. След уолстрийтските идиотщини, сривове и кризи. Ма тва е друга тема.
Публикувай отговор