Най-после да ми хареса действие на финансовия ни министър...

Все същите
Аватар
Green Light

Re: Най-после да ми хареса действие на финансовия ни министъ

Мнение от Green Light »

Който не плаща данъци не получава помощи от държавата
Ако учиш ще сполучиш
Който не работи няма да яде
Четем и повтаряме защото знаем че трябва да е така.

После прочитаме всичко наобратно.
Който не плаща данъци, точно той е този който получава помощите от държавата.
Не училището и знанията ще те направят богат.
А щом не работи, значи ще преяде.
Който лъже и краде той ще кара беемве.
И знаем че Е така.

За Лили Иванова не ми се приказва. Да е жива и здрава. Доколкото разбирам нито е искала пенсия, нито претендира нещо. Предполагам не ами съм сигурен че повече от половината българи днес не знаят кой е Симеон Дянков. След 3 години 90% ще са го забравили. А доста по 3 ще минат преди някой изобщо да забрави Лили Иванова.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

абе като си плати данъците и кво - ще получи 300 лв пенсия...
да си държи помощите Дянков

а и Лили Иванова си е Лили Иванова, верно, че законите трябва да важат за всички, но тя е легенда и заслужава повече, повече от това да обсъждат "бонус за старост" мамка му

аз продължавам да искам да ме освободят от задължителното осигуряване за пенсия, искам сама, където преценя да се осигурявам

и данъци, ако мога няма да плащам, докато не видя някакъв реален резултат от това плащане; засега такъв няма
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа: абе като си плати данъците и кво - ще получи 300 лв пенсия...

а и Лили Иванова си е Лили Иванова, верно, че законите трябва да важат за всички, но тя е легенда и заслужава повече, повече от това да обсъждат "бонус за старост" мамка му

аз продължавам да искам да ме освободят от задължителното осигуряване за пенсия, искам сама, където преценя да се осигурявам

и данъци, ако мога няма да плащам, докато не видя някакъв реален резултат от това плащане; засега такъв няма
това, че не харесваш някои закони, не означава, че не трябва да ги спазваш! ако не ти харесват, опитай се да ги промениш... ако ти стиска...

и кое е легендарното на баба Лили? това, че е първата чалгаджийка на България? или може би, че добре намаза от предишната власт, но това не й попречи да първа да се обяви за най-голямата демократка...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа: и кое е легендарното на баба Лили? това, че е първата чалгаджийка на България? или може би, че добре намаза от предишната власт, но това не й попречи да първа да се обяви за най-голямата демократка...

чалгаджийка???
демократка???

не съм го усетила така

от предишната власт са намазали много хора, така беше, да
а ти чул ли си Лили Иванова да претендира за по-висока пенсия?
и още нещо - ако ти направят проверка на теб, дали няма да излезе, че има да плащаш много данъци, особено за работа, извършена на свободна практика, а?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа: чалгаджийка???
демократка???

не съм го усетила така

от предишната власт са намазали много хора, така беше, да
а ти чул ли си Лили Иванова да претендира за по-висока пенсия?
и още нещо - ако ти направят проверка на теб, дали няма да излезе, че има да плащаш много данъци, особено за работа, извършена на свободна практика, а?
ами... чалгаджийка е... още 1988 година изпя "Продават се белите манастири"... да не говорим как се облича... още от тогава...

демократка - ами 1990 година пееше по митингите на СДС (нищо против тогавашното СДС)

много са се облажили, да, ама не всички имат чин майор от ДС, както и не са се възползвали от това, че са омъжени за синове на членове на ЦК на БКП...

не, не съм я чул да претендира, чул съм я да мрънка, че не я оценяват и не й плащат достатъчно... и още подобни простотии... тя е единствената от старата генерация, която постоянно и навсякъде реве за пари...

ами... да проверяват... аз знам кому и колко дължа... и не съм крил данъци... ако искаш мога да ти покажа декларациите си за последните 5 (пет, защото толкова е давностния срок) години? :blum:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз тук съм със смесени мисли пак.

Лили Иванова не искам да я коментирам; тя просто си е име, и идол е била, и така нататък.

По-интересно ми е следното: министърът на финансите е политическо лице; неговите решения, мнения и прочее изяви са първо политика. И после икономика. Ако бяха чиста икономика, от спестената от държавата пенсия на Лили Иванова щяхме да можем да си платим, примерно, външния дълг. Или да оправим селското стопанство, или още по-добре - здравеопазването. Смешна идея, нали, но не е ли тази логиката?

И това му изявление е чиста политика, част от тенденция и т.н. Едно частно от общите му/им идеи за живота, вселената и всичко останало.
Затова - пак не съм съгласна с него.
Я, не ми били смесени мислите. :grin:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Аз тук съм със смесени мисли пак.

Лили Иванова не искам да я коментирам; тя просто си е име, и идол е била, и така нататък.

По-интересно ми е следното: министърът на финансите е политическо лице; неговите решения, мнения и прочее изяви са първо политика. И после икономика. Ако бяха чиста икономика, от спестената от държавата пенсия на Лили Иванова щяхме да можем да си платим, примерно, външния дълг. Или да оправим селското стопанство, или още по-добре - здравеопазването. Смешна идея, нали, но не е ли тази логиката?

И това му изявление е чиста политика, част от тенденция и т.н. Едно частно от общите му/им идеи за живота, вселената и всичко останало.
Затова - пак не съм съгласна с него.
Я, не ми били смесени мислите. :grin:
те заради такива изказвания, все повече се убеждавам, че в България просто е рай за престъпниците - просто, дори и умните и образовани хора, могат да простят "прегрешения" на някой, дето е "известен"...

не, пенсията на Лила не може и няма да изплати дълга на България, но тук е важен принципа - щом не си плащаш задълженията към държавата нямаш право да очакваш нищо от нея, освен санкции... това е... другото са празни брътвежи...

п.п. както писа един под статията: Лили Иванова е "звезда" в музиката, но аз съм "звезда" в моята област. Защо към не я отношението да бъде различно? (перефразирам)
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа: те заради такива изказвания, все повече се убеждавам, че в България просто е рай за престъпниците - просто, дори и умните и образовани хора, могат да простят "прегрешения" на някой, дето е "известен"...

не, пенсията на Лила не може и няма да изплати дълга на България, но тук е важен принципа - щом не си плащаш задълженията към държавата нямаш право да очакваш нищо от нея, освен санкции... това е... другото са празни брътвежи...

п.п. както писа един под статията: Лили Иванова е "звезда" в музиката, но аз съм "звезда" в моята област. Защо към не я отношението да бъде различно? (перефразирам)
Не, уважаеми, не ме разбра.

България е рай за престъпниците по други причини. Много на брой и най-различни.

Моето питане е защо Дянков трябва да се занимава с пенсията на Лили Иванова.

И... неговата принципност ли ти харесва в случая, или това, че е фраснал една меркантилна дама с високо самомнение? Доколкото имам наблюдения, той си е доста принципен човек, до маниакалност.

П.П. Голямата глупост тук е сторена от Вежди Рашидов всъщност, но това е друга тема. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:
latrevw написа: абе като си плати данъците и кво - ще получи 300 лв пенсия...

това, че не харесваш някои закони, не означава, че не трябва да ги спазваш! ако не ти харесват, опитай се да ги промениш... ако ти стиска...

и кое е легендарното на баба Лили? това, че е първата чалгаджийка на България? или може би, че добре намаза от предишната власт, но това не й попречи да първа да се обяви за най-голямата демократка...
Е ква чалгаджийка пък ти?!
Стана за смях заради начина по който се облича напоследък. Но пък смеха е с доста съжаление или съчувствие.
А не заради начина по който пее.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

май това е проблемът на нашенското и мисленето ни. В Щатите и Англия - бил, не бил легенда, актьор, певец, къвто и да си - сгафиш ли закона - бам в затвора (е, и там има и корупция и измъкване, но е друга тема, щото идеално общество няма). Тоз бил легенда, онзи бил не знам какво си... Навремето само царете са били извинявани за безакония, щото са сложени от Бога. Но и това не е пречело да им режат гръкляните или отравят. Лили да си остане легенда, но да си плати данъците. Така трябваше да стори и Стоичков. Като нация имаме някакви комплекси за малоценност, гарнирано с пренебрежение към държавността (всъщност те това ни е големия кусур от турското робство, а не че имало глупости като геноцид и други идиотщини на елементарни пропагандатори). Като опростим данъците на Стоичков и Лили ставаме по-благородни и велики. Не - ставаме по-смешни и по-азиатци. Ама не далечните азиатци от Китай и Джапанско, а тези близките от Казахстан и Узбекистан (сори, и там има много свестни и готини хора, но вярвам, че ме разбират о чьом реч идьот)

Сори, празни мисли на един празен чиляк... ей така просто.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:май това е проблемът на нашенското и мисленето ни. В Щатите и Англия - бил, не бил легенда, актьор, певец, къвто и да си - сгафиш ли закона - бам в затвора (е, и там има и корупция и измъкване, но е друга тема, щото идеално общество няма). Тоз бил легенда, онзи бил не знам какво си... Навремето само царете са били извинявани за безакония, щото са сложени от Бога. Но и това не е пречело да им режат гръкляните или отравят. Лили да си остане легенда, но да си плати данъците. Така трябваше да стори и Стоичков. Като нация имаме някакви комплекси за малоценност, гарнирано с пренебрежение към държавността (всъщност те това ни е големия кусур от турското робство, а не че имало глупости като геноцид и други идиотщини на елементарни пропагандатори). Като опростим данъците на Стоичков и Лили ставаме по-благородни и велики. Не - ставаме по-смешни и по-азиатци. Ама не далечните азиатци от Китай и Джапанско, а тези близките от Казахстан и Узбекистан (сори, и там има много свестни и готини хора, но вярвам, че ме разбират о чьом реч идьот)

Да, ама не става въпрос за опрощаване на данъците.

Вежди е поискал почетна пенсия. Вярно, че я е мотивирал тъпо и отделен въпрос е от моя гледна точка (примерно) дали точно това трябва да ни е почетната личност.

Ако приемем, че тя има някакви заслуги към, пардон, духовния живот на нацията, значи ли, че неплатените данъци отменят тези заслуги?
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

хубу де, нещо такова исках да кажа... кат се отплесна по други теми... абе разбра ме :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ELBI написа:май това е проблемът на нашенското и мисленето ни. В Щатите и Англия - бил, не бил легенда, актьор, певец, къвто и да си - сгафиш ли закона - бам в затвора (е, и там има и корупция и измъкване, но е друга тема, щото идеално общество няма). Тоз бил легенда, онзи бил не знам какво си... Навремето само царете са били извинявани за безакония, щото са сложени от Бога. Но и това не е пречело да им режат гръкляните или отравят. Лили да си остане легенда, но да си плати данъците. Така трябваше да стори и Стоичков. Като нация имаме някакви комплекси за малоценност, гарнирано с пренебрежение към държавността (всъщност те това ни е големия кусур от турското робство, а не че имало глупости като геноцид и други идиотщини на елементарни пропагандатори). Като опростим данъците на Стоичков и Лили ставаме по-благородни и велики. Не - ставаме по-смешни и по-азиатци. Ама не далечните азиатци от Китай и Джапанско, а тези близките от Казахстан и Узбекистан (сори, и там има много свестни и готини хора, но вярвам, че ме разбират о чьом реч идьот)

Е, не, аз не казвам да не си плаща данъците. Ще стане такъв рай, ако всички почнем да си плащаме данъците в пълен размер.
Но все пак тя е име, не ми хареса отношението към нея. Законите естествено, че трябва да се прилагат за всички. Но един тарикат (разбирай, голям бизнесмен) може години наред да върти милиони и милиарди и да плаща смешни данъци, и много ме е яд като почнат да правят циркове и да внасят справедливост за мен, за теб, за Лили, Азис и тем подобни. Колко вратички има закона за големите фирми, колко игрички използват...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа: ...
ами... да проверяват... аз знам кому и колко дължа... и не съм крил данъци... ако искаш мога да ти покажа декларациите си за последните 5 (пет, защото толкова е давностния срок) години? :blum:
...на мене ще ми ги покажеш ли декларациите си? :shy:
:-)
П.С. Ма не мога да поврвам, 4е не си врътнал някоя врътка с да нъците..
законно де...
щото ти мъж ли си или не си?! така трябва и е хубаво това де (сериозно)...да не схванеш погрешно
:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: ...на мене ще ми ги покажеш ли декларациите си? :shy:
:-)
П.С. Ма не мога да поврвам, 4е не си врътнал някоя врътка с да нъците..
законно де...
щото ти мъж ли си или не си?! така трябва и е хубаво това де (сериозно)...да не схванеш погрешно
ще ти ги покажа... на четири очи и две сърца...

инак всичко е оптимизирано при мен... в рамките на закона! :bigsmile:

глупаво е финансист да престъпва закона...
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

сър Айвънхоу написа: глупаво е финансист да престъпва закона...
:good:
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

сър Айвънхоу написа: ще ти ги покажа... на четири очи и две сърца...
тоа иска а ти бърка у пазвата, сигура! :grin: :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

"Най-после да ми хареса действие..."
виж...мое и да повервам като видя одрусан оня комсомолец банев с бариерките
или юлен с лифтовете
или други хиляди знаини и незнайни герои
дасе пъне с такъв популистки ход на баба лили е просто пиар акция
от най ефтината

иначе сигура баба е прекалила с мрънкянето си
ма и дреме за 100 лева заслужена пенция

един виц от онуй време :lol:
иде един ерген при лилето да и иска ръката

-колко кинти заплата зимаш бе келеш?
-е па колко да е...154 лева инженерска :roll:
-па ти с толко кинти не моеш само тоалетната хартия да ми купиш бре! :lol:
-ебати и дрислата.. :shocked: не тъ щъ! :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

WALL-E написа:
ти па... само у пазвата ли? :shocked:
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
WALL-E написа:
ти па... само у пазвата ли? :shocked:
:lol:
ти па!!!...телефона няма ли да си дадеш поне ...или ще трябва да ти се моля...или да си плащам?!? :shocked:
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: :lol:
ти па!!!...телефона няма ли да си дадеш поне ...или ще трябва да ти се моля...или да си плащам?!? :shocked:
а, гледам си научила вълшебната думичка :blum:
Bella Ciao
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Sweety написа: ти па!!!...телефона няма ли да си дадеш поне ...
тоа стисльо телефона си нема а ти го даде...щото беше некъф хубав..HTC или нящо подобно
ко искаш номера му обаче щи го дам :winkw:
ил напрао ти го доведа кат се прибереш туканка /ко още не си се прибрала де/
и глей тоя път да отделиш повечко време за софийски меруприятия :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:хубу де, нещо такова исках да кажа... кат се отплесна по други теми... абе разбра ме :)
Боже, Боже... аз споря с него, той - абе разбра ме.
Накъде отива тоя свят тия дни? :lol:

Любимият ми финансов министър от последните 20 години беше Стоян Александров. И той беше финансист до мозъка на костите си и позицията му беше "като няма пари - няма да има здравеопазване/култура/образование и т.н", обаче не ме дразнеше това изобщо. Сигурно защото не си позволяваше осъдителни изказвания. Просто - няма пари и толкова.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Любимият ми финансов министър от последните 20 години беше Стоян Александров. И той беше финансист до мозъка на костите си и позицията му беше "като няма пари - няма да има здравеопазване/култура/образование и т.н", обаче не ме дразнеше това изобщо. Сигурно защото не си позволяваше осъдителни изказвания. Просто - няма пари и толкова.
така е. шефа винаги е бил и ще бъде пич!
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Е, не, аз не казвам да не си плаща данъците. Ще стане такъв рай, ако всички почнем да си плащаме данъците в пълен размер.
Но все пак тя е име, не ми хареса отношението към нея. ...
Снощи по "Панорама" ни обясниха как Дянков бил сред първенците ни археолози, защото бил посетил всички археологически обекти в България. И едно хубаво отношение имаше, мило беше. :pray:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
Снощи по "Панорама" ни обясниха как Дянков бил сред първенците ни археолози, защото бил посетил всички археологически обекти в България. И едно хубаво отношение имаше, мило беше. :pray:
то, че баба лила е археологически паметник, това отдавна го знаем... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа:
то, че баба лила е археологически паметник, това отдавна го знаем... :blum:
Тц. Не казаха Дянков да я е посещавал. Това е единственият възможен критерий. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
Sweety написа: :lol:
а, гледам си научила вълшебната думичка :blum:
хехе...е ми ще наддаваме ли сега, кво? за телефона на Айвъна
аз сега да обявя първия бид, някой след мене ще се появи ли?...дано щото аз ще продължа да наддвам :winkw:
...
и кво е вълшебството бе?
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа: хехе...е ми ще наддаваме ли сега, кво? за телефона на Айвъна
аз сега да обявя първия бид, някой след мене ще се появи ли?...дано щото аз ще продължа да наддвам :winkw:
...
и кво е вълшебството бе?
аз ще ти дам телефона му. Той ако е против - да си ми дава двете бири, дето ми ги е обещал от миналата гпдина.Пък! :grin:
Последно промяна от windcolours на 31.07.11, 20:20, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Точно пъ тва ли? Не че не е редно, ама като решение не е кой знае какво...макар че на един министър всяко действие е знаково, де (ъъъ...или поне би трябвало да бъде).
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа: За Лили Иванова не ми се приказва. Да е жива и здрава. Доколкото разбирам нито е искала пенсия, нито претендира нещо. Предполагам не ами съм сигурен че повече от половината българи днес не знаят кой е Симеон Дянков. След 3 години 90% ще са го забравили. А доста по 3 ще минат преди някой изобщо да забрави Лили Иванова.
:goodpost: :cool:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Публикувай отговор