История.

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

История.

Мнение от Kent »

Доживях и аз да пускам нетски теми. Малко снимки от войната, преведено и коментирано от мени....

Диверсанти от 10 флотилия, MAS /комай единствения светъл лъч в безславната италианска военна история/ на среща с маршал Грациани.

Изображение

Поле със зеле пред Исакиевски събор, Ленинград - есента на 41-ва.

Изображение

Съветски планински стрелец, Кавказ 42-ра. Панамата се е ползвала до Афганистан май, че май и сега се ползва.

Изображение

Американски пилоти показват самолет F4U Корсар на тихоокеански аборигени.

Изображение

Последната надежда на Райха / думи на Хитлер / на среща с доктор Гьобелс.

Изображение

Също / пролетта на 45-а /.

Изображение

Тоже.

Изображение

Британски плакат, май от 43-та.

Изображение

Американски кавалери на орден "Слава" - високо съветско военно отличие.

Изображение

Германия 45-а, американски пехотинци под снайперски огън, единия вече извън строя...

Изображение

Американски морски артилеристи на кораб в оеана 44-та май.

Изображение

Британки подготвят танк за Червената армия / през 43-та изключително популярна в Кралството както и СССР /.

Изображение

Генерал Антон Достлер малко преди расстрела си. За него има доста инфо в нета...

Изображение

Ардените 44-та, ефрейтор Ото Функ. Мрачна снимка на издухан чиляк...

Изображение

Български войници до копие дървено на танк , вероятно Т-34, вероятно у Македония през 42-ра.

Изображение

Немски деца ровичкат в изхвърлени пушкала по улиците на Берлин. Май 45-та.

Изображение

"Малкия принц" - май една от последните снимки на този странен и гениален писател:shy:

Изображение

Естонски опълченци се канят да се включат в състава на Червената армия, Ленинград 41-ва. Начи не сички естонци са биле нацистски подлоги а имало хора и хора...

Изображение

Нарушена почивка в окоопа...

Изображение

Следва, че ме домързя...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Антон Дреслер /генерала вързан за стълба/ разстрелял 15 американски диверсанти които ургулешката опитали да взривят някъф тунел железопътен в Италия към края на войната. ма работат се размирисала и ги пленили /те май само се предали/. заповедта за разстрел на военнопленниците е издадена от фелдмаршал Кеселринг / или може би маршал/, Дреслер се нави да я изпилни...в см. да заповяда да я изпълнят , но доста от офицерите му казали, ний сме офицери, а не палачи. в Края на краищата разстреляли куцуз диверсантите, после Дреслер го гепнали съюзниците и въпреки оправданията му че изпълнявал заповед на висщестоящ / юрисдикцияна на победителите си е жив казус, обсъждан много тогава/ му теглили куршума през дек. 45-та май.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Командващия отбраната на славния град Берлин генерал Вейдлинг, тъжно гледа най-отляво на монитора. Наистина героически защитавал Берлин като последен комендант и командващ Берл. гарнизон. Умрял през 1955 съветски лагер. Не убит, умрЕл хеле и не бил първа младост.

Изображение

Възпитаници на детска градина в Ленинград през есента на 41-ва на разходка.

Изображение

Ученички от Ленинград. ППЗ. След деактивиране на два запалителни бомби. Едното прилича на наща щерка:shy: Деба и гнусното нещо е войната....

Изображение

Битката за Анлия, Лондон 1940, детенце пред издуханата си къща...

Изображение

Дама от ППЗ, евакуира ревящо момеченце от това дето допреди малко е било къща. Битката за Англия, Лондон 40-та.

Изображение
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

..щото пък те, не са били офицери. :blum:

Тези простотии с морала и етикета във войната, винаги са ми били много смешни и нелогични.
"да не разтрелват военнопленници, да се държат мило с офицерите, да избягват цивилни жертви"..
Излишно лицемерие.

В крайна сметка, който победи, разчиства си историята и толкова.
Изображение
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

..щото пък те, не са били офицери. :blum:

Тези простотии с морала и етикета във войната, винаги са ми били много смешни и нелогични.
"да не разтрелват военнопленници, да се държат мило с офицерите, да избягват цивилни жертви"..
Излишно лицемерие.

В крайна сметка, който победи, разчиства си историята и толкова.
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Съветски морсик пехотинци забиват знаме на връх Митридат над Керч. Сюжета прилича малко на оня филм за Иво-джима, само дет е по-раношна снимката...

Изображение

Съветски морски пехотинци.

Изображение

Германски бивши военнопленници си отиват от СССР в Германията през 50-те.

Изображение

Карат съвецки говеда:twisted: / съгласно плана Ост /. Само че не от, а към лагер.

Изображение

Германската администрация открива паметник на Петър Първи в окупирания Таганрог през 42-ра:shocked:

Изображение

Германски пехотинци пленяват съветски себподобен. Според мен някъде около 42-ра най късно.

Изображение

Подивял съвецки кашик дърпа велосипед от ръцете на достолепна европейка. Берлин 45-та. малко ми е чоглава тая снимка и доста прилича на постановка, вгледайте се в лицата на околните...

Изображение

Последния евреин на Винница. След малко ще умре. Там швабите изтрепали първо старите и малките, после по глупавите и по несръчните / да има кой да им прави едно друго /, после средно умните и прочее....па накрая се добрали и до последния...

Изображение

Парижани вкиснати, толи при излизане на френските войски от Париж то мли при влизане на немските. Ми да не са го обявавали за открит град...

Изображение

Награждавене с държавно отличе "Партизану отечественой войны" 2-ра степен, на партизанина от Псковска област сещеник Феодор Пузанов.

Изображение

Тук за него повече, на руски за съжаление...

http://www.sedmitza.ru/text/1136656.html

Първия учебен ден - 1 септ 41-ва в Ленинград.

Изображение

Бойци на вафен СС се кефят на бойно пленено съвецко знаме, един тип отляво на монитора се опитва да обясни че знамеот е на пионерски отряд...

Изображение

Ае има още малко...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Разстреляна от съветските войски германска военна линейка през есента на 41-ва. само стъклата са цли де и калниците, може и да са ги сменили...

Изображение

Пленени съветски военнослужещи жени през 42-ра май. Ако тази снимка е постановка, свалям шапка на режисьора.

Изображение

Забодени в земята червеноармейски пушки. Тва правели червените ка се предавали казват германски източници от тогава...

Изображение

Правят тест за здравина. Някъде в Беларусия 43-та.

Изображение

Холандската Кралица в изгнание, чете реч по лондонското родио. Много корава жена. може да четете в нета занея колкото си искате, как се е казвала и какво е направила за народа си...

Изображение

Германски руски войници и полски железопътен служител си плямпат дружески при разделянето на полша. Снимката обикновено се публикува без поляка , зя да се подчертае колко гъсти са биле рунячетат и швабите по онова време...

Изображение

Японци в Бирма ползат слон за джип.

Изображение

Ми това е, колко от тез снимки са постановки и колко непосредствено заснети кадри секи си решава...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Е, и какво де?
Снимки. Гледам, мисля си нещо, войната гадна, хората едни и същи, англичаните смешни и странни, руснаците странни и смешни... яд и сълзи със смеха, и кво? Нещо си забелязал ли, или се чудиш какво мисля ли...?
Аватар
Мнемозина

Re: История.

Мнение от Мнемозина »

Kent написа:Доживях и аз да пускам нетски теми.
Честито, Кенте!

Все ми се струваше, че си пускал и други, нетски, ама щом ти казваш - ще ти се доверя.

Не обичам да гледам военни снимки, обаче тези ми бяха много интересни. Успя да ме прилъжеш, с други думи.
Panta rhei...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Kent написа:... оправданията му че изпълнявал заповед на висщестоящ ...
За да няма такива оправдания в бъдеще, по някое време след войната в немската армия е въведено право при определени обстоятелства да откажеш да изпълниш заповед. Преди време нещо се беше разсмърдяло в Афганистан и оправданията на някакъв, че изпълнявал заповед, не минаха - съдът се беше позовал на това право.
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:
Kent написа:... оправданията му че изпълнявал заповед на висщестоящ ...
За да няма такива оправдания в бъдеще, по някое време след войната в немската армия е въведено право при определени обстоятелства да откажеш да изпълниш заповед. Преди време нещо се беше разсмърдяло в Афганистан и оправданията на някакъв, че изпълнявал заповед, не минаха - съдът се беше позовал на това право.
Тва е доста демократично. Има го и в БА. И е полезно от всяка гледна точка. Само дето има и едно гадно и мракобесническо даже бих казал право на всеки офицер в бойна обстановка да засреля на място всеки отказал да изпълни заповед.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

всичките са много интересни и повечето натъжават, но 2 снимки най ме впечатлиха - немските деца-войничета, ужасно просто
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Нямаше една снимка, която да не ми въздейства. А накуп - да не говорим. Не обичам такива - преследват ме.
тази е моята, обаче, благодаря за което:
Kent написа:Парижани вкиснати, толи при излизане на френските войски от Париж то мли при влизане на немските. Ми да не са го обявавали за открит град...
..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:
Kent написа:Доживях и аз да пускам нетски теми.
Честито, Кенте!

Все ми се струваше, че си пускал и други, нетски, ама щом ти казваш - ще ти се доверя.

Не обичам да гледам военни снимки, обаче тези ми бяха много интересни. Успя да ме прилъжеш, с други думи.
да за княгиня лейтенант вика оболенска , сори
от съпротивата във франция през същия период:shy:
Публикувай отговор