Важно наблюдение

Все същите
Аватар
Мнемозина

Важно наблюдение

Мнение от Мнемозина »

Колкото повече човек се притеснява за нещо, толкова по-леко му се вижда после, че е минало и толкова по-голямо облекчение изпитва.

Затова - добре е човек да се притеснява понякога. Все пак и въпреки всичко. :roll:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Това важи само за маловажни проблеми, незсъврзани с оцеляване. Ама кой здравомислещ се притеснява за такива:blum:!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Съгласен!
:-)
А как е притеснението от гледна точка на успеха?
Щото навремето Семерамис разправяше че колкото по- не ти пука, толкова ти се по- се вдига шанса. Помня че не бях съглсен.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:Това важи само за маловажни проблеми, незсъврзани с оцеляване. Ама кой здравомислещ се притеснява за такива:blum:!
А, не знам. То човек общо взето не знае от какво ще трябва да оцелее. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Съгласен!
Щото навремето Семерамис разправяше че колкото по- не ти пука, толкова ти се по- се вдига шанса. Помня че не бях съглсен.
Сигурно зависи от степента, в която не ти пука.
Тоест не знам какво е съотношението. :huhthink:
Не се извеждат лесно житейските закономерности, да знаеш. :grin:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

навярно повече го цениш
след като си се страхувал сума време че нещо няма да е едикакси и то вземе че се получи
та в този смисъл да, полезно е
а в другия не, супер вредно е да си тревожен:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:навярно повече го цениш
след като си се страхувал сума време че нещо няма да е едикакси и то вземе че се получи
та в този смисъл да, полезно е
а в другия не, супер вредно е да си тревожен:lol:
Ами ако гледаш на тревоженето като на мобилизиране?

Иначе съм абсолютно съгласна, вредно е да си тревожен, обаче пък не ставаш ли умен и мързелив, ако никога не се тревожиш?
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:shocked::blink: доживях да ме цитираш?!?!?!!!
ма много умно неща съм казала, въпреки че в първия момент се позамислих какво съм искала да кажа.
а и с теб никога не съм сигурна какво искаш да /ми/ кажеш

:blink::lol: а Мнемо какво е искала да каже, Грийн? :?:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

windcolours написа:Това важи само за маловажни проблеми, незсъврзани с оцеляване. Ама кой здравомислещ се притеснява за такива:blum:!

:lol::lol::lol:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:

:shocked::blink: доживях да ме цитираш?!?!?!!!
ма много умно неща съм казала, въпреки че в първия момент се позамислих какво съм искала да кажа.
а и с теб никога не съм сигурна какво искаш да /ми/ кажеш

:blink::lol: а Мнемо какво е искала да каже, Грийн? :?:lol:

Стига, бе, не ти вярвам. Аз си приказвам съвсем едносмислово. Просто дет се вика и чисто.
Еми не мога да търся теми. Ще си спомниш. Беше писала, че когато много работиш или искаш нещо, много го мислиш и много го чакаш, то все не става. А пък когато нещо го хвърлиш в задната част на мозъка и хич и не се сещаш особено, то вземе та стане. Аз ти бях писал, за контра, че се бях разболял от една сделка и така люлеейки се от нерви тя па станА.

Мнемозина иска да каже че всичко тече и че всичко се променя. Ние ставаме по- умни, по- богати, по- красиви и по- млади. Това иска да каже.

П.П. За сефте ли те цитирам?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Стига, бе, не ти вярвам. Аз си приказвам съвсем едносмислово. Просто дет се вика и чисто.
Еми не мога да търся теми. Ще си спомниш. Беше писала, че когато много работиш или искаш нещо, много го мислиш и много го чакаш, то все не става. А пък когато нещо го хвърлиш в задната част на мозъка и хич и не се сещаш особено, то вземе та стане. Аз ти бях писал, за контра, че се бях разболял от една сделка и така люлеейки се от нерви тя па станА.

Мнемозина иска да каже че всичко тече и че всичко се променя. Ние ставаме по- умни, по- богати, по- красиви и по- млади. Това иска да каже.

Да, ама тогава ставаше дума, че това, дето казваш, че Семирамис го е казала, се отнася за важните неща в живота.
А важните неща в живота са тези, дето ти казваш, че аз съм искала да кажа, плюс-минус още няколко.
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа: Стига, бе, не ти вярвам. Аз си приказвам съвсем едносмислово. Просто дет се вика и чисто.

Ахам, ясно. След няколко години ще се разбираме по-добре :lol: - аз казах по-горе, че все пак се сещам какво съм твърдяла.
За онази сделка - ти мислиш ли, че всъщност е минала леко? Не, нали. Значи Мнемо не е права :blum::grin:
Ползвам вас, щото не знам аз какво точно мисля по въпроса в крайна сметка. Понякога е полезно и да си скъсаш нервите с нещо, което не става. Имам едно такова и все си казвам, че се уча на правилни цели.

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Да, ама тогава ставаше дума, че това, дето казваш, че Семирамис го е казала, се отнася за важните неща в живота.
А важните неща в живота са тези, дето ти казваш, че аз съм искала да кажа, плюс-минус още няколко.
Важните неща също да ти кажа зависи откъде ги гледаш. Бе изобщо тва с гледната точка е егати крастата. Напоследък(казах май) видя ли билборд на доктор Енчев и се почва един спор и разправия за тия важни неща, не ти е работа. Спрях да споря с телевизора и почнах с билбордовете. Хич не е лесен тоя живот.

Изключително кретенски билбордове. Мисля че сме стигнали някакъв връх в това направление.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа: Важните неща също да ти кажа зависи откъде ги гледаш. Бе изобщо тва с гледната точка е егати крастата. Напоследък(казах май) видя ли билборд на доктор Енчев и се почва един спор и разправия за тия важни неща, не ти е работа. Спрях да споря с телевизора и почнах с билбордовете. Хич не е лесен тоя живот.

Изключително кретенски билбордове. Мисля че сме стигнали някакъв връх в това направление.
да бе, и мен ме "кефят" тези на Д-р ти Енчев... имаше и някаква кифла, дето благодари, че спряла да работи. Да спори ли с нея човек или не? Сложно. Пък и в тези жеги...

тези дни съм на вълна мебели и обзавеждане :) А другата седмица ме чакат сервизи, коли, застраховки и тинтири минтири. Жега, какво да ти казвам пич...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

За мой срам и неудобство сюжета с този доктор съм го пропуснала. Едно ли е, две ли са...

Ще ме въведе ли някой? :pray:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:За мой срам и неудобство сюжета с този доктор съм го пропуснала. Едно ли е, две ли са...

Ще ме въведе ли някой? :pray:

Изображение

Не си ли ги виждала тия билбордове?

"Влюбена съм в себе си! Благодаря ви доктор Енчев!"
"Всички се интересуват от мен! Благодаря ви доктор Енчев!"

Аз съм идиот/ка със самоубийствени напъни заради липса на самоуважение, къде да ви намеря, доктор Енчев?

Впрочем сега като пуснах гугъл търсачката излезнаха сума писания по темата. Сигурно с Елби не сме единствените дето да ни е накриво.

Но честно помня(всеки помни) какво е кожата ти да е мазна, да си покрит с пъпки, да не знаеш какво става с тялото ти. И се разкъсвам между мислите "Как може да се цели в тъжни тинейдърки" и "Как може така да обижда хората, които искат(или имат нужда от) пластична операция"
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:

Впрочем сега като пуснах гугъл търсачката излезнаха сума писания по темата. Сигурно с Елби не сме единствените дето да ни е накриво.

Но честно помня(всеки помни) какво е кожата ти да е мазна, да си покрит с пъпки, да не знаеш какво става с тялото ти. И се разкъсвам между мислите "Как може да се цели в тъжни тинейдърки" и "Как може така да обижда хората, които искат(или имат нужда от) пластична операция"
Аха, благодаря...

Прави сте да ви е накриво.
А аз още нещо си мисля - дали пък билбордовете не са това, на което като лъсне съответното положение, та вече им идва в повече на хората?
Помня, че и за едни картинки на Азис имаше коментари и дебати.
Това наистина е злоупотреба, но то показва и ценностна система - и я показва като безспорна.

Зачудих се също и защо тази девойка там е нарисувана като в американска реклама от 60-те години?
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:...

Зачудих се също и защо тази девойка там е нарисувана като в американска реклама от 60-те години?
Според мен, това трябва да бъде шегата и смешното. А ла войник със сочещ пръст.
Публикувай отговор