TED, естествено
ps
(17 минути, инглиш)
windcolours написа:Мнемо, имаш още една червена точка от менМнемозина написа:Да живеят красивите науки...
Има много хубави неща у човека и едно от тях е способността му да осъзнава колко е мъничък - и същевременно с познанието си да се опитва да обхване цялата вселена.![]()
бреййй..много искаш да знаеш!:blum: Така ли надничаше в малките тефтерчета с оценки на учителите си в училище?Мнемозина написа:windcolours написа:Мнемо, имаш още една червена точка от менМнемозина написа:Да живеят красивите науки...
Има много хубави неща у човека и едно от тях е способността му да осъзнава колко е мъничък - и същевременно с познанието си да се опитва да обхване цялата вселена.![]()
Къде е таблото?
Да, видях ги, като стари приятели ги усетих направо.Remmivs написа:видяхте ли европа и енцелад
а земята, тази малка точка, дето ни е пратил вояджър
чухте ли думите на карл сейгън
като го гледах този младеж
и като го слушах как говори за сейгън
осъзнах, че е от 3о4о
да - тази точка там, която не можем да видим в ежедневието си (освен ако не станем космонавти), но която усещаме като своя - а тя е така незначителна и незабележима... което уж го знаем, но все пакRemmivs написа:защо ни трябва наука дори и във времена като тези. Особено във времена като тези.
TED, естествено
ps
(17 минути, инглиш)
50/50 имах предвид дали аполо е военен проект, нали състезание там и слава, кой първи ще 'хвръкне'...но сега като се замисля май и той си е 100%...не! 80/20:-)Remmivs написа:повече
парето примерно 80/20
или даже 90/10
такава ни е циливилизацията
интернет и военна разработка
(не помня дали беше точно в това видео от ТЕД...дето Брайън Кокс (Brian Cox) говори...тоя младеж дето казваш)Remmivs написа:защо ни трябва наука дори и във времена като тези. Особено във времена като тези.
TED, естествено
ps
(17 минути, инглиш)
Наскоро изгледах първия сезон на Wonders of the Universe с въпросния г-н. Та реших да проуча из нета кой е този младеж, дето са изтипосали да обяснява гравитацията. За мен по-стряскащ беше фактът, че е цял професор, бре! След това прочетох,че е пял тази песничка и реших, че много му отива даже. Малко лигава ми се струва. Но пък що континенти изтръшка..еххххSweety написа: (не помня дали беше точно в това видео от ТЕД...дето Брайън Кокс (Brian Cox) говори...тоя младеж дето казваш)
А бе, Реме![]()
ти знаеше ли, че Брайън Кокс е пял в D:Ream???!
чувал ли си я тази песен?
na-na-na The things can only get better na na na (сега не мога да пусна link, ама после)
...
аз пък, откъде да знаеш..няма откъде да знаеш!...с този метъл![]()
...
това паднах, като го чух значи
а де, кажи кой металист е станал физик!!! lol
P.С.
И къде се загуби, какъв беше тоя летен сън, това лятно чудо!
да, има му нещо...ама е много известенwindcolours написа:Наскоро изгледах първия сезон на Wonders of the Universe с въпросния г-н. Та реших да проуча из нета кой е този младеж, дето са изтипосали да обяснява гравитацията. За мен по-стряскащ беше фактът, че е цял професор, бре! След това прочетох,че е пял тази песничка и реших, че много му отива даже. Малко лигава ми се струва. Но пък що континенти изтръшка..еххххSweety написа: (не помня дали беше точно в това видео от ТЕД...дето Брайън Кокс (Brian Cox) говори...тоя младеж дето казваш)
А бе, Реме![]()
ти знаеше ли, че Брайън Кокс е пял в D:Ream???!
чувал ли си я тази песен?
na-na-na The things can only get better na na na (сега не мога да пусна link, ама после)
...
аз пък, откъде да знаеш..няма откъде да знаеш!...с този метъл![]()
...
това паднах, като го чух значи
а де, кажи кой металист е станал физик!!! lol
P.С.
И къде се загуби, какъв беше тоя летен сън, това лятно чудо!
Много ме натъжи факта, че Вселената ще умреТрудно ми беше да понеса и това, че след 3млрд години нашата галактика щяла да се сблъска с Андромеда. Най-лошото обаче беше тонът и усмивката на проф. Кокс, когато рече, че това щяло да бъде тооооолкова красииииииво. Усмихнат го изрече. Нещо му има.
добре, че не каза нещо от този род за сексаМнемозина написа:Да живеят красивите науки...
Има много хубави неща у човека и едно от тях е способността му да осъзнава колко е мъничък - и същевременно с познанието си да се опитва да обхване цялата вселена.
не мога да понеса факта, че Холивуд ще се окаже прав. Макар и след милиарди годиниSweety написа: ...
ама и ти малко странно реагираш дето не можеш да понесеш факти, които ще се случат след милиарди години![]()
![]()
...
да ви имам проблемите на вас!windcolours написа:не мога да понеса факта, че Холивуд ще се окаже прав. Макар и след милиарди годиниSweety написа: ...
ама и ти малко странно реагираш дето не можеш да понесеш факти, които ще се случат след милиарди години![]()
![]()
...
Пък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
кат си толкоз ларж, вземи малко и от моитесър Айвънхоу написа:да ви имам проблемите на вас!windcolours написа:не мога да понеса факта, че Холивуд ще се окаже прав. Макар и след милиарди годиниSweety написа: ...
![]()
...
Пък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
ааа... твойте не ги ща...ELBI написа:кат си толкоз ларж, вземи малко и от моитесър Айвънхоу написа:да ви имам проблемите на вас!windcolours написа: не мога да понеса факта, че Холивуд ще се окаже прав. Макар и след милиарди годиниПък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
щото човека знае че си е поживял вече и то доста добре...windcolours написа:... Пък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
ооо, да не би да си пробвал вече от неговите, а?сър Айвънхоу написа:ааа... твойте не ги ща...ELBI написа:кат си толкоз ларж, вземи малко и от моитесър Айвънхоу написа: да ви имам проблемите на вас!
Що пък Холивуд? Избери си някой друг, многострадалния Нострадамус да речем. Така поне краят на галактиката ще е проява на по-добър вкус.windcolours написа:
не мога да понеса факта, че Холивуд ще се окаже прав. Макар и след милиарди годиниПък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
Аз пък изведнъж си го представих като някакъв Зейфод Бийблброкс - двуглав веселяк с безкрайно невероятностен кораб в джоба. И бърза към ресторанта да не изпусне шоуто.Sweety написа:щото човека знае че си е поживял вече и то доста добре...windcolours написа:... Пък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
и сигурно вече е спечелил кинти и за децата му да живеят добре...
и за това се усмихва, щото си е изпълнил каквото е трябвало в тоя живот...![]()
а може и някакви тайни разработки да прави как да се изнесе от Вселената преди да е гръмнала...
е Зейфод е веселяк ама той не беше ли от лошитеМнемозина написа:Аз пък изведнъж си го представих като някакъв Зейфод Бийблброкс - двуглав веселяк с безкрайно невероятностен кораб в джоба. И бърза към ресторанта да не изпусне шоуто.Sweety написа:щото човека знае че си е поживял вече и то доста добре...windcolours написа:... Пък и не мога да разбера защо Кокс изглежда толкова щастлив, когато съобщава за края на нашата галактика.
и сигурно вече е спечелил кинти и за децата му да живеят добре...
и за това се усмихва, щото си е изпълнил каквото е трябвало в тоя живот...![]()
а може и някакви тайни разработки да прави как да се изнесе от Вселената преди да е гръмнала...
Ами доколкото си спомням не беше от лошите.Sweety написа: е Зейфод е веселяк ама той не беше ли от лошите
Брайън определено е от добрите